СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 117 249
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 710
  • Варна
vivianka Доколкото разбирам детето ти е изкарало 4,404 на първи модул (това е НВО), така ли? Ами че това е много близко до 4,5, т.е. много добър. Аз бих използвала този довод. Дано на класното да има поне 5 и не дано ви влезе в положението.

змия и за вашия случай много ме е яд. При такива текущи оценки и НВО няма основания да му остави 5.

# 1 711
  • София
Тая служебна бележка с оценките може ли детето да си я вземе? Трябвам ли й за целта?

За всеки случай пак си пускам питанката. Не намерих инфо в нета дали или не.

Официално ти трябва да се подпишеш за удостоверението. За бележката, дават ги на децата. Веднага я прибираш, защото ще ви я искат при подаване на заявлението за първо класиране. За всеки случай я снимай.

# 1 712
Ами явно зависи от училището.
При нас дадоха удостоверенията и характеристиките на децата.
В предишното ни училище се изискваше подпис от учител.
После ни дадоха и удостоверението за преместване без да ни искат бележка, че е приет и записан в НПМГ.

# 1 713
Моля мамите от Пловдив да споделят мнение за ЕГ Пловдив (Английската) и ЕГ Иван Вазов (Руската).

Моята девойка иска АЕ в Английската, и не дава дума да се издума за Руската...
При това с аргумента "имам приятели и в Руската, и в Английската - в Руската било много зле" ?!!!
Не ми стана ясно кое точно е зле, освен казаното за някакъв учител по испански, който пишел много двойки  newsm78.

А на мен Руската ми допада повече, понеже има повече опции - руски (отново стана перспективен език по мои наблюдения), и различни варианти за втори чужд език (за него е ясно, че без допълнителни усилия няма да докара добро ниво, но все пак е нещо)...

Моля ако някой има пресни и преки впечатления, да сподели.
Благодаря!
  bouquet

Синът ми завърши ЕГ"Пловдив" преди 5 години с АЕ. Отиде там, защото 2-ри език е немски, а той беше го учил от І клас и искаше да го продължи. Доволни сме от училището, мисля, че като ниво на преподаване са почти равни. Отиде там само заради немския, това му беше основен мотив.
Испански в " Иван Вазов" преподава Джовани Медина. Синът ми го познава добре от университета, където му преподаваше испански като втори език. Да, пише много двойки, но няма начин да излезеш оттам, без да научиш испанския, а нали затова отивам там тези деца? За две години синът ми проговори езика, какво искат от Медина?
Руски в Руската се учи, но на много ниско ниво, системно ми се оплакват мои ученици, които завършиха там, не разчитайте на руския. В Руската се учи само І смяна 5 години, някои са доволни, други не, защото е уморително. Изпитите за DSD вече се провеждат  и в Руската(това се отнася за тези, които учат немски). Двете училища са на едно ниво като преподаване и ниво на учениците в тях, според мен, ще избирате по разни второстепенни показатели, също и според желанието на детето. Успех!

# 1 714
Момичета, моята си е изгубила бележката за явяване на НВО, тази с входящия номер и печат
От канцеларията са й казали че не й трябва и няма да й дадат дубликат
Нужна ли е за подаване на искането с желанията или е нужна само бележката с оценките, която още не са им дали?
Благодаря ви

# 1 715
  • Пловдив
Ън, господинът с много двойки в 8 клас се казва Димитров /ако не бъркам/. Медина преподава на по-големите.  Peace

# 1 716
  • София
важна е бележката с оценките.

# 1 717
Благодаря, dundi73 и Ън   bouquet

Няма да си хабя нервите да споря, девойката ще си реши сама подредбата на желанията - аз само ще се погрижа да има достатъчно резервни варианти  Simple Smile

Стискам палци всички дечица да бъдат доволни накрая  Praynig

# 1 718
Тая служебна бележка с оценките може ли детето да си я вземе? Трябвам ли й за целта?

За всеки случай пак си пускам питанката. Не намерих инфо в нета дали или не.
Моето си я взе само миналата година.
Тази за явяване на изпитите - също.

Нас вчера на родителската ни предупредиха, че ги дават на децата на 15-ти заедно с бележниците. Да им кажем, първо да ги занесат вкъщи, преди да се мотаят, за да не останат без тях...

# 1 719
Експресна прогноза за балове (2-ро класиране) за ЕГ, София - тук
http://dox.bg/files/dw?a=830fec02e3

Обърнете внимание - 2-ро, а не 1-во класиране.
Набързо напрашена, не е много прецизна. Но определено балвете много ще паднат.
УСПЕХ НА ДЕЦАТА.

В 2 часа посред нощ се правят грешки (вместо -, бях написала + и на места в бала има няколко стотни разлика). Но бързах да споделя, нали знам на какъв огън се печете.

Редактирам се. Файлът е променен Математическата грешка е изчистена. Освен това за по-лесна ориентация, направих отделни листа за мъже/жени.
Смятате бала на вашето дете (напр. 34,00), гледате колона Z (последна синя).  Всички, което е надолу е почти сигурно ваше. Желанията, които са малко над вашия бал, също са съвсем постижими. (ползвам доста лесен модел, затова и точността не е голяма, да кажем точност до +/-5 стотни).

Аз не мога да отговоря. Шрифта е нечетлив, Blush

# 1 720
Мами, може ли някой да даде  формулата за трансформиране на точките в оценка? Знаем оценката-5.840 Нво , но не знаем точки??

# 1 721
Експресна прогноза за балове (2-ро класиране) за ЕГ, София - тук
http://dox.bg/files/dw?a=830fec02e3

Обърнете внимание - 2-ро, а не 1-во класиране.
Набързо напрашена, не е много прецизна. Но определено балвете много ще паднат.
УСПЕХ НА ДЕЦАТА.

В 2 часа посред нощ се правят грешки (вместо -, бях написала + и на места в бала има няколко стотни разлика). Но бързах да споделя, нали знам на какъв огън се печете.

Редактирам се. Файлът е променен Математическата грешка е изчистена. Освен това за по-лесна ориентация, направих отделни листа за мъже/жени.
Смятате бала на вашето дете (напр. 34,00), гледате колона Z (последна синя).  Всички, което е надолу е почти сигурно ваше. Желанията, които са малко над вашия бал, също са съвсем постижими. (ползвам доста лесен модел, затова и точността не е голяма, да кажем точност до +/-5 стотни).

Аз не мога да отговоря. Шрифта е нечетлив, Blush

Пробвай да смениш шрифта на TmsCyrNew.

# 1 722
  • Пловдив
Мами, може ли някой да даде  формулата за трансформиране на точките в оценка? Знаем оценката-5.840 Нво , но не знаем точки??

първи модул - 62,5 т.

формулата за първи модул
(Х-18)/47*3+3

общата оценка
(Х-18)/82*3+3

# 1 723
  • Варна
Може ли някой да обобщи от сега нататък какви документи ще трябват за подаване на желанията, а после за записването. Моля! Hug
Аз стягам багажа и утре заминавам при моя мъж, да се трудя. Даже закъснях тази година, но нямаше как да си оставим емоционалната девойка без подкрепа през тези тежки дни.

# 1 724
Мами, може ли някой да ми припомни как се работеше със статистиката, позабравила съм от миналата година, а една приятелка е пред нервна криза и искам да я поуспокоя. Ще съм много благодарна!  Simple Smile
Благодаря, намерих го назад.
Успех на всички деца!

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 20:14 от ladyvers

Общи условия

Активация на акаунт