ЦЕНТЪР ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - ТЕМА 21

• 90 762
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е за тук...но искам да попитам тези, които са кандидатствали с мъжки фактор- необходима ли е цветна снимка на тръби в крайна сметка или не ? Защото аз намирам за излишно да я правя при положение че така или иначе сме за ин витро, а доктора естествено ми каза да направя.Мисля си, че така ми каза заради парите  Rolling Eyes, все пак 400 лв. не са малко.

Не знам в коя клиника си, но 400 лв за цветна снимка?! newsm78
Ето цените от страниците на няколко клиники:
МЦ "Димитров" - Хистеросалпингосонография       100лв
МК "Д-р Щерев" - Хидротубация - тест за проходимост на маточни тръби 95.00лв
I-ва АГ "Св. София" - Хистеросалпингография /без контрастното вещество/ 50.00лв

# 631
Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е за тук...но искам да попитам тези, които са кандидатствали с мъжки фактор- необходима ли е цветна снимка на тръби в крайна сметка или не ? Защото аз намирам за излишно да я правя при положение че така или иначе сме за ин витро, а доктора естествено ми каза да направя.Мисля си, че така ми каза заради парите  Rolling Eyes, все пак 400 лв. не са малко.

Не знам в коя клиника си, но 400 лв за цветна снимка?! newsm78
Ето цените от страниците на няколко клиники:
МЦ "Димитров" - Хистеросалпингосонография       100лв
МК "Д-р Щерев" - Хидротубация - тест за проходимост на маточни тръби 95.00лв
I-ва АГ "Св. София" - Хистеросалпингография /без контрастното вещество/ 50.00лв

Хидротубацията не е точно цветна снимка, но също дава инфо за тръбите. Процедурата е по-щадяща и ме се облъчва малкия таз.  На мен ми е правена. В Щерев се прави хидротубация и само при проблеми се прави и цс.

# 632
Ами не знам...350 лв. ми казаха в Селена Пловдив и то преди 6-7 месеца беше толкова...и понеже една моя позната има близначета и са кандидатствали точно с мъжки фактор, та тя ми каза, че цветната снимка в нашият случай е абсолютно ненужна- на нея не са ѝ искали и тя съответно не е правила...за това реших да ви попитам.
Инсеминация няма да правим, с 3% подвижност и с лоша морфология сме, изключено е да се получи нещо  Tired
Чакам да ми се обадят за заповед- с номер 28198 сме...
Благодаря на всички, които ми отговориха  Hug аз си помислих, че е поредната акция за взимане на пари, които мога и да си спестя  Peace
Ще я правя в крайна сметка  Blush

# 633
Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е за тук...но искам да попитам тези, които са кандидатствали с мъжки фактор- необходима ли е цветна снимка на тръби в крайна сметка или не ? Защото аз намирам за излишно да я правя при положение че така или иначе сме за ин витро, а доктора естествено ми каза да направя.Мисля си, че така ми каза заради парите  Rolling Eyes, все пак 400 лв. не са малко.
За кандидастването по фонда не е необходима, но иначе за мен преди ин витро е задължителна, защото ако тръбите са запушени, това може да се дължи на хидросалпингс  и  тогава течността в тръбите е токсична за ембрионите! Аз не бих правила опит без ЦС, а и всеки уважаващ себе си лекар! Peace
На нас първо ни поискаха спермограми и след като беше установен мъжки фактор (2% и ниска подвижност), на моят въпрос няма ли нужда от цветна снимка, лекарят каза, че при инвитро няма значение в какво състояние са тръбите. Поради подобрените резултати от СГ-те впоследствие обаче (същият % морфология, но добри всички останали показатели), аз настоях да пробваме инсеминация и съответно тогава беше нужна снимката.

# 634
Жана®, 300 лв е в Селена. Аз правих в началото на месеца. Цената е една и съща, независимо с упойка или без.
Иначе не мисля, че ще ви я искат за Фонда, след като сте с мъжки фактор.

# 635
Ами не знам...350 лв. ми казаха в Селена Пловдив и то преди 6-7 месеца беше толкова...и понеже една моя позната има близначета и са кандидатствали точно с мъжки фактор, та тя ми каза, че цветната снимка в нашият случай е абсолютно ненужна- на нея не са ѝ искали и тя съответно не е правила...за това реших да ви попитам.
Инсеминация няма да правим, с 3% подвижност и с лоша морфология сме, изключено е да се получи нещо  Tired
Чакам да ми се обадят за заповед- с номер 28198 сме...
Благодаря на всички, които ми отговориха  Hug аз си помислих, че е поредната акция за взимане на пари, които мога и да си спестя  Peace
Ще я правя в крайна сметка  Blush
Аз правих в Щерев - 180 лв. без упойка. Няма нужда от такава. Болката е напълно търпима. Иначе за упойка се доплаща 90 лв. мисля. Пак не прави 350 лв.!!! Проучи и прецени. Мисля, че прекаляват - та това се върши от една сестра, доктор и скенер за по-малко от 10 минути.

# 636
На нас първо ни поискаха спермограми и след като беше установен мъжки фактор (2% и ниска подвижност), на моят въпрос няма ли нужда от цветна снимка, лекарят каза, че при инвитро няма значение в какво състояние са тръбите.
Именно това ме кара да си мисля, че е излишно да я правя, какво наистина е значението, щом така или иначе нищо няма да "минава" през тях  Thinking Както написах - инсеминацията при нас е абсурд... Tired даже докторът ме попита дали сме обмисляли и приемаме ли варианта за донорска сперма... Tired

Жана®, 300 лв е в Селена. Аз правих в началото на месеца. Цената е една и съща, независимо с упойка или без.
Иначе не мисля, че ще ви я искат за Фонда, след като сте с мъжки фактор.
Аз питах преди 6-7 месеца и ми казаха 350 лв.  Peace в предния си пост написах 400 лв. , понеже прегледа от 50 лв. стана 60-65 лв. , за това предположих,че и снимката като нищо е станала 400 лв.  Blush
Не ми трябва за фонда, както написах - чакам вече обаждане за взимане на заповед  Peace

# 637
Жана, цветната снимка е задължителна преди инвитро, за да е сигурно, че няма хидросалпингс- течност, която се събира в тръбата и е токсична за ембрионите.
Не е задължително да се види на ехограф, тъй че хистеросалпингографията мисля, че е едно от задължителните неща, които трябва да се направят.
Относно цената- в Селена било страшно скъпо  ooooh!
Досега само четях в тази тема, но сега реших да се намеся, че е важно, иначе съм номер 286**,  не остана много до мен, имам си един снежко и се надявам той да ми е късметчето, а заповедта да си я пазя за второ късметче  Wink

# 638
Момичета,
На мен ми казаха, че когато има хидросалпингс тръбите се издуват и се вижда на ехограф, а проходимостта се оценява с хидротубация. Цветната снимка била остарял метод и се прилага , когато хидротубацията покаже проблем , види се хидросалпингс или има сериозни индикации за проблем с тръбите, като коремни операции , хронични възпаления на малкия таз , инфекции и др

# 639
Поли, с ехограф може да се види само по-голям хидросалпингс.
Относно хидротубацията- точно тя е остарял метод, който почти не се практикува, почти навсякъде се прави хистеросалпингография  Peace

# 640
Аз имам хидротубация, която показва проходими тръби, не се вижда хидросалпингс и нямам индикации за проблем. Въпреки това повдигнах пред док въпроса за ЦС, но написах вече какво ми каза.
И аз вече не знам.... Имам четири инсета, неуспешни. Дори и до биохимична не стигам. Нямам доказан проблем, няма мъжки фактор, а не става

# 641
Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е за тук...но искам да попитам тези, които са кандидатствали с мъжки фактор- необходима ли е цветна снимка на тръби в крайна сметка или не ? Защото аз намирам за излишно да я правя при положение че така или иначе сме за ин витро, а доктора естествено ми каза да направя.Мисля си, че така ми каза заради парите  Rolling Eyes, все пак 400 лв. не са малко.
За кандидастването по фонда не е необходима, но иначе за мен преди ин витро е задължителна, защото ако тръбите са запушени, това може да се дължи на хидросалпингс  и  тогава течността в тръбите е токсична за ембрионите! Аз не бих правила опит без ЦС, а и всеки уважаващ себе си лекар! Peace
На нас първо ни поискаха спермограми и след като беше установен мъжки фактор (2% и ниска подвижност), на моят въпрос няма ли нужда от цветна снимка, лекарят каза, че при инвитро няма значение в какво състояние са тръбите. Поради подобрените резултати от СГ-те впоследствие обаче (същият % морфология, но добри всички останали показатели), аз настоях да пробваме инсеминация и съответно тогава беше нужна снимката.
И как така "при ин витро няма значение  как са тръбите"не съм на това мнение винаги е хубаво да се проверят тръбите било то с ЦС или лапаро.Дали с мъжки или женски фактор.В мн случай тръбите или са огънати и има висок процент да извънматочна дори и при ин витро

# 642
Ще я направя цветната снимка Peace
Отново благодаря на всички, които ми отговориха  Hug , много сте мили и отзивчиви   Hug Blush Пожелавам успех на всички ни  Hug

# 643
 kissme , Предполагам, че може би си права. Не съм проучвала въпроса. Доверявам се на лекарите. Засега! Няколко пъти споменавах снимката, но едва, когато попитах може ли да пробваме с инсе и напомних, че нямам такава, я назначиха.

# 644
28 146-отива на 16.11.

Последна редакция: пн, 02 ное 2015, 10:49 от keylla

Общи условия

Активация на акаунт