Пазаруване от Amazon - тема №44

• 80 636
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Благодаря за отговорите bouquet
И да попитам - върнах аз ролерите, пратих снимка на бележката, получих рефънд на парите за пощенски разходи, ама според проследяващия номер пратката е стигнала в Амазон на 01.07 (пратена на 26.06., направо се изненадах), обаче нямам рефънд на сумата за самия артикул.
Какво да правя сега? Да им пиша ли, да ги чакам ли?

# 526
  • Luxemburg
A как поръчвате от немския амазон номерата? Дали са си актуализирали номерацията или ако поръчам 29 ще ми дойде 29 а марката като е уголемена ще се налага смяна. До сега само от магазин съм купувала и съм мерила както и от английския, но там са си актуализирани. На скетчърс поръчвам UK10 и получавам 27.5, Сега трябва да взеа UK11, това 29 ли е в немския или 28?

Малко Сладко Коте, изчакй. Отнема им около 1-2 седмици след като получат пратката. Различни са  отделите и затова има забавяне.

# 527
A как поръчвате от немския амазон номерата? Дали са си актуализирали номерацията или ако поръчам 29 ще ми дойде 29 а марката като е уголемена ще се налага смяна. До сега само от магазин съм купувала и съм мерила както и от английския, но там са си актуализирани. На скетчърс поръчвам UK10 и получавам 27.5, Сега трябва да взеа UK11, това 29 ли е в немския или 28?
Аз лично поръчвам номер по-малък от искания. Ето например в момента дъщеря ми носи номер 26, но от Скечърс - 25. Номер 26 от Скечърс са й големи.

# 528
Благодаря за отговорите bouquet
И да попитам - върнах аз ролерите, пратих снимка на бележката, получих рефънд на парите за пощенски разходи, ама според проследяващия номер пратката е стигнала в Амазон на 01.07 (пратена на 26.06., направо се изненадах), обаче нямам рефънд на сумата за самия артикул.
Какво да правя сега? Да им пиша ли, да ги чакам ли?
Според мен пиши, за толкова време трябва да ги виждаш по сметка. На мен веднъж английския амазон ми върна пари във вид на ваучер, беше ми много странно, но може и това да им е практика.

# 529
  • София
Малко Сладко Коте, като кликнеш на детайлите на поръчката и я отвориш би трябвало да се види има ли издаден refund и какъв му е статуса.

# 530
  • София
Малко Сладко Коте, като кликнеш на детайлите на поръчката и я отвориш би трябвало да се види има ли издаден refund и какъв му е статуса.
Ето това ми излиза, като цъкна "status of returns/refund" (преведено с гугъл транслейт, разбира се)
Цитат
shipping date: May 28, 2015
Number: 1
Requested return
Refund requested on: June 18, 2015
Отдолу имам два бутона - един да канселирам връщането на артикула, един да видя и изпечатам етикета от Амазон за връщане.
Ще изчакам, както ме съветвате, макар че с английския амазон не съм имала такова забавяне - почти веднага ми върнаха парите, след като получиха обратно артикула.

# 531
  • Sofia

UK11 = 29 , ако  детето ти носи по принцип 29-ти номер обувки, поръчваш Скечърс 28.

п.с. В английския е актуализирано, че UK10 отговаря на 29 ли?  Според мен просто са наслагали някакви половинки на номерата, съвсем да се чуди човек какво да поръча ...

# 532
  • Добрич
Здравейте!
Аз имам следния случай. Пуснах от немския Амазон поръчка, която на следващия ден анулирах.  Първо ми пратиха имейл,  че не може, защото е в процес на изпращане, а малко по късно , че е анулирана.  Имам Интернет банкиране и виждах, че парите ми стоят отделно като блокирани, но в края на месеца изчезнаха и вече не се виждат никъде.  От банката ми казаха, че нямам върната такава сума. Писах им няколко имейла да ги питам какво се случва, но ми пратиха няколко стандартни отговора от които нищо не разбрах. newsm78
Виждам на първа страница на темата, че парите стоят блокирани от банката около 45 дена. Дали има шанс да се появят след това?  bouquet

# 533
  • София
Имаше нещо, че ако поискаш мейл от амазон, че си анулирала поръчката и не дължиш тази сума, отиваш с този мейл в банката и те трябва да ти ги освободят... Не помня много точно, не ми се е случвало, но назад в темите съм чела нещо такова.

# 534
  • Sofia
След като парите не се виждат в банкирането нито като блокирани, нито като осчетоводени, не се ли предполага, че амазон са ги освободили?

# 535
  • София
При мен като разблокира парите банката ми се увеличава разполагаемата наличност по картата с тази сума.

# 536
  • Добрич
Имаше нещо, че ако поискаш мейл от амазон, че си анулирала поръчката и не дължиш тази сума, отиваш с този мейл в банката и те трябва да ти ги освободят... Не помня много точно, не ми се е случвало, но назад в темите съм чела нещо такова.
Да, имаше нещо такова, но аз тогава не обърнах внимание.
Парите стояха до края на месеца отделно с други , които в началото на този месец ми бяха върнати по картата. Тези обаче изчезнаха след това. Ходих до банката и след направена от тях справка ми казаха, че не са върнати, в такъв случай според мен се предполага, че са изтеглени от Амазон.  Няма как точно да разбера, защото пратих с кредитна карта и там има лихви , които намалят сумата по картата, но все пак са почти 40 лв. 

# 537
  • София
Е, как така, и от банката ли не знаят?
То като/ако са ги изтеглили от амазон, трябва да и фигурира като транзакция в банкирането.

# 538
Наскоро ми отказаха едни обувки от продавач от Амазон. В банкирането сумата не я виждах, но тя беше само блокирана. Говорих с банката, пратих им мейла, в който ми казват, че поръчката ми е анулирана и не са ми дръпнали парите и до края на деня ми разблокираха сумата. Става въпрос за ДСК.

# 539
При покупка на обувки от UK amazon, плащам в паунди, картата ми е в лева, коя валута на картата да избера в тяхната система, директно паунди нали newsm78
Мерси  bouquet

mer_an, твоята банка трябва да ти каже дали сумата е преведена на амазон, или още стои блокирана при тях, ако е второто, кога или срещу какъв документ /визирам по-бързо, преди официалният срок/ ще ти я отблокират Peace

Общи условия

Активация на акаунт