малко бебе

• 5 851
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте,бременна съм в 33-та седмица,вчера бях на преглед и докторката ми каза,че бебето е малко.
Каза,че е около 2 кг.На някоя случвали се,и колко трябва е голямо.
Има ли какво да се направи за да наддаде повече бебето.
Благодаря

# 1
Колко трябва да е тежко бебето според лекарката ти в 8-ми месец?Не се притеснявай, сина ми качи около 1 кг.през 9ти месец. Аз съм се родила доносена, тежаща 2,200кг.. Няма никакъв начин да накараш бебето да качва.
Леко раждане.

# 2
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Колко трябва да е тежко бебето според лекарката ти в 8-ми месец?

И аз това искам да попитам. Тези доктори тотално ли спряха да мислят преди да говорят!?  #2gunfire
За справка - и двете ми дъщери в началото на 9 ги "измериха" 2 килограма, родиха се на термин близо 4.
Принципно бебето наддава най-много в последният месец. Друго много важно нещо, което трябва да се знае, е че ехографите дават отклонения.  Peace
Леко раждане и от мен.

# 3
Егати лекарите, как може да плашат така? Според моето приложение за телефон за бременност в края на 33-та, тоест пълни 33 седмици, бебето тежи средно 1900-2000 грама. Идеална си, не се притеснявай!

# 4
  • Пловдив
2 кг в 33 г.с е едно чудесно бебе.Нямаш причина да се притесняваш

На доФторкота среден пръст!Писна ми и на мен да психират бременните

# 5
Да и кажа само, че към края изобщо не са ми го мерили, питах доктора каза, че е безмислено, всичко му е наред и колкото е толкова.

# 6
Здравейте,бременна съм в 33-та седмица,вчера бях на преглед и докторката ми каза,че бебето е малко.
Каза,че е около 2 кг.На някоя случвали се,и колко трябва е голямо.
Има ли какво да се направи за да наддаде повече бебето.
Благодаря
Родих сина си в 32-ра седмица. Тежеше 1, 600кг и теглото му беше абсолютно нормално за тази гестациона седмица. ОК ти е бебето.

# 7
Много бебета в 9 месец наддават около кило.Определено не ти е малко бебето.Познавам майки ,които са високи над 175 и бебетата им бяха около 2500.
И аз съм учудена,че могат да дрънкат така.

# 8
Аз съм в 34 г с, според ехографа моето бебче тежи 2.200 кг и докторът ми го намира за съвсем нормално. Не се шашкай от глупави изказвания на още по-глупави доктори #2gunfire

# 9
Винаги преди да отида на консултация четях в интернет колко трябва да тежи бебето и други неща относно развитието му. Така когато ходех на преглед бях подготвена. Както всички мами са коментирали, всичко е наред. Моят съвет е след като приключат консултациите да не посещаваш повече този гинеколог. Емоциите, които съпътстват бременността и първите месеци след раждането са достатъчни. Докторите ако не ни помагат, поне да не ни пречат.
Като се замисля се оказва, че е по-добре да влезеш във форума и да питаш майките какво е правилно, нормално, полезно, вредно и т.н. вместо да се довериш на специалист в областта. Това вече звучи страшно.

# 10
  • София
В 32 г.с. моята бебка беше 1 800 кг. Не виждам нищо нередно или странно.

# 11
Ако пушиш - спри цигарите.

Как си с кръвното?

# 12
  • гр. Варна
Винаги преди да отида на консултация четях в интернет колко трябва да тежи бебето и други неща относно развитието му. Така когато ходех на преглед бях подготвена. Както всички мами са коментирали, всичко е наред. Моят съвет е след като приключат консултациите да не посещаваш повече този гинеколог. Емоциите, които съпътстват бременността и първите месеци след раждането са достатъчни. Докторите ако не ни помагат, поне да не ни пречат.
Като се замисля се оказва, че е по-добре да влезеш във форума и да питаш майките какво е правилно, нормално, полезно, вредно и т.н. вместо да се довериш на специалист в областта. Това вече звучи страшно.
Много точно написано!
Всичко е наред - не се шашкай излишно - наслаждавай се на бременността си  Hug Яж когато и каквото ти се яде и си почивай, когато се чувстваш изморена

# 13
Тези измервания са статистически. Има формула, и според някое ехографско измерване се прави прогноза за общото тегло на плода. Но всички сме наясно, че 10 човека с еднаква дължина на бедрото, да речем, могат да тежат съвсем различни килограми.  Peace За това докторът казва 2,  а бебо се ражда 4.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт