аз съм за Ататюрк! твърдо!
в началото на май бях на екскурзия до Кападокия. не бях минавала през Анадола....25години!!!! боже мили толкова ли съм остаряла

но по темата, да икономически Турция е в голям подем! но тя винаги е имала много силна икономика и индустрия. отлична инфраструктура. полиция и армия, които вдъхват респект и на чужденците!
такава беше Турция преди 25 години и сега. но сега видях много забулени жени и цели градове, в които не се сервира дори бира! но нещото, което ми направи най голямо впечатление е; образа на "Бащата на Турция" Ататюрк не присъства толкова осезаемо, както беше преди да дойде Ердоган! екскурзоводката ни каза, че Ердоган се опитва да омаловажи и лека полека да заличи постиженията на Ататюрк!
аз много харесвам Турция. влюбих се в нея от първия път в който я посетих. през годините съм я посещавала много пъти, прекосявала съм я по диагонал от югоизток до северозапад многократно. никога..ама никога не съм се разочаровала! народа е много добър и гостоприемен, природата уникална, много вкусна храна и много чисто и спретнато, дори и в най крайните и бедни райони! скромно, семпло но много чисто!
искрено се надява да не бъде завладяна от ислямския фанатизъм, който опустоши Сирия и Ирак!