„Завръщане”/ Sıla /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 24

• 40 722
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
В духа на нашата тема да коментирам днешния изборен ден в Турция. Днес Турция решава какви филми ще гледаме - светски или патриархални. Ататюрк или Ердоган.
добър ден и от мен Heart Eyes
аз съм за Ататюрк! твърдо!
в началото на май бях на екскурзия до Кападокия. не бях минавала през Анадола....25години!!!! боже мили толкова ли съм остаряла newsm45 
но по темата, да икономически Турция е в голям подем! но тя винаги е имала много силна икономика и индустрия. отлична инфраструктура. полиция и армия, които вдъхват респект и на чужденците!
такава беше Турция преди 25 години и сега. но сега видях много забулени жени и цели градове, в които не се сервира дори бира! но нещото, което ми направи най голямо впечатление е; образа на "Бащата на Турция" Ататюрк не присъства толкова осезаемо, както беше преди да дойде Ердоган! екскурзоводката ни каза, че Ердоган се опитва да омаловажи и лека полека да заличи постиженията на Ататюрк!
аз много харесвам Турция. влюбих се в нея от първия път в който я посетих. през годините съм я посещавала много пъти, прекосявала съм я по диагонал от югоизток до северозапад многократно. никога..ама никога не съм  се разочаровала! народа е много добър и гостоприемен, природата уникална,  много вкусна храна и много чисто и спретнато, дори и в най крайните и бедни райони! скромно, семпло но много чисто!
искрено се надява да не бъде завладяна от ислямския фанатизъм, който опустоши Сирия и Ирак!  

# 376
Относно мъжете в Турция, ами такива красавци каквито имат на екран аз не видях. Ако не са къси и дебели с мустак и хванали благоверните си за ръка ooooh! / сакън да не избягат/, са тъмни, гелосани балкански субекти с жаден поглед за открита плът.... #Crazy

ДИДИ, права си. Ататюрк даде светския облик на Турция, такава каквато я знаем сега. Стана достъпна за света.

Светът е за двама....

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 12:49 от Slawena

# 377
Здравейте Боранови сладуранки! wavey wavey wavey

Пихме кафето, дойде време на обяда и ето от мен нещо да ви подкрепя! Чувствам, че снощи много сте се изтощили от едни такива страстни мисли Laughing Laughing та да си похапнете и да ви дойде отново онази  Embarassedмуза. Joy Joy Joy

и Агата ви поднася храната

Тази снимка не съм я забелязвала до сега.

тази усмивка е като Анадолско слънце през август: ослепителна и изпепеляваща

# 378
В духа на нашата тема да коментирам днешния изборен ден в Турция. Днес Турция решава какви филми ще гледаме - светски или патриархални. Ататюрк или Ердоган.
добър ден и от мен Heart Eyes
аз съм за Ататюрк! твърдо!
Скрит текст:
в началото на май бях на екскурзия до Кападокия. не бях минавала през Анадола....25години!!!! боже мили толкова ли съм остаряла newsm45 
но по темата, да икономически Турция е в голям подем! но тя винаги е имала много силна икономика и индустрия. отлична инфраструктура. полиция и армия, които вдъхват респект и на чужденците!
такава беше Турция преди 25 години и сега. но сега видях много забулени жени и цели градове, в които не се сервира дори бира! но нещото, което ми направи най голямо впечатление е; образа на "Бащата на Турция" Ататюрк не присъства толкова осезаемо, както беше преди да дойде Ердоган! екскурзоводката ни каза, че Ердоган се опитва да омаловажи и лека полека да заличи постиженията на Ататюрк!
аз много харесвам Турция. влюбих се в нея от първия път в който я посетих. през годините съм я посещавала много пъти, прекосявала съм я по диагонал от югоизток до северозапад многократно. никога..ама никога не съм  се разочаровала! народа е много добър и гостоприемен, природата уникална,  много вкусна храна и много чисто и спретнато, дори и в най крайните и бедни райони! скромно, семпло но много чисто!
искрено се надява да не бъде завладяна от ислямския фанатизъм, който опустоши Сирия и Ирак!  

Диди, радвам се ,че и ти си  посетила Кападокия, дори почти сме били по едно и също време.
Абсолютно споделям написаното от теб. Peace
На мен още нещо ми направи огромно впечатление. Въпреки неохотата на Ердоган от емблематичността на Ататюрк, хората се прекланят пред Ататюрк. Това ми мнение е подкрепено от това, което видях, посещавайки мавзолея на Ататюрк в Анкара. Посещаемостта бе огромна. Ние бяхме в делничен ден и въпреки това имаше опашки от хора и много деца с учителите си по класове чакаха, за да влязат в мавзолея. Уникално чувство ме обвзе при посещението на мавзолея. Видях там силата на нацията им, видях преклонението пред бащата на републиката, видях как учителите “нахъсват“ децата, говорейки им за съвремието от Ататюрк насам. Чувствах се малка и изгубена. Непрекъснато сравнявах с нашата нова история и трагикомичното събаряне на нашият мавзолей. Унищожихме за отрицателно време нещо от нашата история и го срутихме с взрив, но на втория път, след фалстарт. А съседите, въпреки неохотата на Ердоган и мълчанието му по повод значимостта на Ататюрк няма никога да посегнат на своето минало, каквото и да е то и както и да го оприличават това минало историците.
Бушуваше в гърдите ми и гняв и болка и гърлото ми бе в спазъм от тези ми мисли, които ме споходиха тогава, пък и сега настръхвам, когато пиша тези редове.

В Анкара видях това и се вълнувах много. В  гр.Коня, в сърцето на Анадола беше друго.
Посетихме джамията и музеят на Мевляна. Това ни посещение съвпадна с денят на майката в Турция. Беше съботен ден. Не можете да си представите колко много жени имаше в джамията. Бяха дошли за обедната молитва и всичките...... със забрадки. С тях бяха дошли и децата им, та може да си представите глъчката, но и малките момиченца със забрадки. Онемявах от тази гледка. Красиви млади жени с дългите рокли и забрадки и със смарт телефони. Навсякъде в града имаше жени и деца и бяха големи празненства. Навсякъде миришеше на храна, продаваха се всякакви лакомства и всички бяха много щастливи и усмихнати. Целият град беше обкичен с гирлянди с лика на Ердоган, разбира се като предизборна агитация, но това бе повсеместно. За другите лидери на партии не видях да има нагледни материали, освен няколко билборда, наверно с лика на някой от другите претенденти. После се сетих , че на предходните избори Ердоган мисля, че спечели точно с гласовете от област Коня, която е най-голямата в Турция.

Много се отплеснах да пиша. Извинете ме за дългия пост, но реших да споделя вълненията си и то най-вече за уважението към Ататюрк, противопоставено с уважението към Ердоган.
Доста полюсно поведение на избирателите, но такова е там обществото и политиците много добре жонглират с тези полюси.

# 379
Относно мъжете в Турция, ами такива красавци каквито имат на екран аз не видях. Ако не са къси и дебели с мустак и хванали благоверните си за ръка ooooh! / сакън да не избягат/, са тъмни, гелосани балкански субекти с жаден поглед за открита плът.... #Crazy

ДИДИ, права си. Ататюрк даде светския облик на Турция, такава каквато я знаем сега. Стана достъпна за света.
Скрит текст:

Светът е за двама....

Абсолютно! Наистина погледите им са такива. Славенка Hug, страхотно сравнение ! smile3501

# 380
Много е активен днес, но нищо не вдявам. newsm78

Скрит текст:

türkiye herkes oy sandıgına

Публикувал е тази снимка, Confused не е сегашна.

newsm78

https://www.youtube.com/watch?t=176&v=oUbqGNDFCac

newsm78

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 14:56 от Neidjal

# 381

Скрит текст:
Момичета, прочетох, че  Огън и вода ви е харесал. Радвам се, че съм препоръчала нещо качествено Simple Smile Ще си позволя да ви споделя за една от моите любима любовни истории, не е турска, а испанска, но който не го е гледал този филм да го гледа. Няма да останете разочаровани. Филмът е ,,3 метра над небето"  има и втора част , но първата е..... Rolling Eyes

Скрит текст:
Цвет, наистина Tres metros sobre el cielo 2010 и Tengo ganas de ti 2012  са страхотни. Който се навие да гледа "3 метра над небето" имам хубави субтитри. Мои са. За втората част още не ме е хванала музата да ги направя.

Скрит текст:
Субки има и на двата филма в Замунда, ако някой се интересува

Каква муза да ме хваща за субтитри като има Мехмет Акиф - сутрин, обед и вечер  Grinning

Марги, каква муза душко при този МУЗ  Laughing

upload an image

# 382
  • София

Скрит текст:

Скрит текст:
Това е вашата сила, това е вашият глас. Не давайте гласа си напразно.
Турция всички гласувайте всякак

Наде, дано да не се  newsm78 повече.
Активен е, защото и той е за Ататюрк, а явно партията на Ердоган има преднина пак.

# 383
  • София

Марги, каква муза душко при този МУЗ  Laughing

upload an image

Мдааа, Цвет,  smile3508 smile3508 smile3508
Вече ми трябва пешкирче, че лигите потекоха. Ох, много ми е слаба чивията!!! smile3515

# 384

Скрит текст:

Скрит текст:
Това е вашата сила, това е вашият глас. Не давайте гласа си напразно.
Турция всички гласувайте всякак

Наде, дано да не се  newsm78 повече.
Активен е, защото и той е за Ататюрк, а явно партията на Ердоган има преднина пак.

то си беше очаквано! жалко! дано, поне не получи абсолютно мнозинство!

# 385

Марги, каква муза душко при този МУЗ  Laughing

upload an image

Мдааа, Цвет,  smile3508 smile3508 smile3508

Вече ми трябва пешкирче, че лигите потекоха. Ох, много ми е слаба чивията!!! smile3515
ОХ БОЖЕ!
обожавам снимката с цигарата!

# 386
Четох преди, че за МАА, Ататюрк е идол. До преди няколко години е било немислимо да се критикува Ататюрк, но от няколко години нещата съвсем не стоят така. Политиката на Ердоган е насочена към развенчаване мита за бащата на нацията. Турция при Ердоган икономически крачи смело напред, но не и по отношение на гражданските свободи. Жалко е че Турция не е Истанбул или Анкара, където е концентрирана интелигенцията. От няколко години свободолюбивите граждани на Турция имат притеснения по отношение на настъпващата ислямизация. Едно от желанията на Ердоган е дори връщане на арабската азбука. Иначе в образованието се инвестира изключително много. Бях силно впечатлена от факта, че след едно от последните големи земетресения при които Истанбул не е бил пряко засегнат, всички училища са строени наново! Смятайте за какво отношение от страна на държавата към подрастващите  говорим!  

# 387
  • Сърцето ми остана в Истанбул...

Добър дееен на всички  Hug Hug Hug Hug

изгледах 70-ти епизод на Аданалъ и ми стана много  newsm45 от убийството на Назлъ и ето да си припомним хубавите им моменти  Blush

# 388
И аз съм за светските филми. Това в кръга на шегата.
Възхищавала съм се на делото на Ататюрк и прозорливостта му и ще е жалко да се унищожи светския модел, който той е избрал за Турция.

Момичета, благодаря за информацията от първа ръка за Турция.

И днес слагате едни такива снимки, които ми докоснаха нещо душата. Искам нов проект с Мехмет. Стига е цъкал из социалните мрежи.

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 15:59 от Дданни

# 389
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
първият ми любим момент Two Hearts  от Аданалъ с песен която ми е нон стоп в главата  Listen Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт