Берен Саат преди и след Intikam, в очакване на новите проекти на екипа! Тема 12

• 114 833
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
Тио   Hug  и аз нямам никакво съмнение, че във фрагмана Ясемин е разкрита  Peace
Наложницата от снимките Ясемин ли е?

Ами тя е ...

Rolling Eyes  Още една снимка на Ясемин на "дневна" светлина, на която ясно се вижда, че е с кестенява коса.  За цвета на очите няма да споря ...  Stop  

newsm78  Надявам се още в този епизод да разберем с какво Сафие е "заслужила" безусловната саможертва на Ясемин  #Crazy  и то само за 2 години след като я отвлича от манастира  Naughty   Thinking

# 631
Здравейте, момичета!  Hug

Благодаря за всичко интересно и красиво, което сте публикували и споделили!

Аз много харесвам като решение „раздвоения “ Мустафа да е изпълняван от двама актьори. Можем да следим съвсем детайлно  борбата вътре в него и така по-добре да го разбираме.

Харесва ми и вече очертаващия се маниер да ни казват нещо важно за героя при първото му представяне.

За Кьосем е очевидно; Анастасия от картината е характеристика, на която дотук образът остава верен. Същото се отнася до Ахмед, който продължава да харесва Анастасия в Кьосем. Ще следим и двамата нататък.

Първото представяне на Хюмашах пред зрителите е пристигането и в двореца. Тогава тя не стъпи от каляската на земята, а върху дрехата на един близкостоящ човек, която Бюлбюл подложи под краката и. Може и да е по султански, но не ми хареса.  Дрехата замества човека и този момент още тогава приех като знак, че тя би стъпкала и човек. Последният епизод ми даде повод да си припомня този момент. Чудя се, за каква любов към Ахмед може да става дума, когато тя разделя любимия си племенник от любимата му жена, слагайки в ръцете му нейната любима сестра? Това ще е болка не само за Кьосем. Ами Ахмед? Той как ще се чувства, когато разбере, че е спал със сестрата на Кьосем? Каква любов към Ахмед е да остави децата, които Хюмашах гледа с жаден поглед, без майка? Сцената, когато Кьосем беше отвлечена, а Хюмашах спокойно гледаше страданието на Ахмед и се предлагаше да заеме мястото на майката, е покъртителна. Какво да кажа за самата Ясемин, която е едно безпомощно същество с манипулирано съзнание. В цялата история я виждам само като жертва. За Зюлфикяр, според мен, истината за участието в отвличането на Кьосем и „подаръка“, който Хюмашах е направила на Ахмед, може да се окаже и  по-тежък удар, отколкото истината за Искендер. Доколкото съм успяла да разбера двамата герои, мисля, че по същия начин това ще се възприеме и от Искендер, когото Хюмашах се опитва да ангажира, въпреки и служебно, с „доставката“ и отговорности към „подаръка“. И не става дума за отравянето, а за историята с Ясемин като сестра на Кьосем до етапа като отровен подарък, който ще тежи само на съвестта на Сафие. В етапа, в който активно участва Хюмашах, става дума за потъпкване на чувства: на Кьосем, на Ахмед, на Ясемин, на другите, които ще разберат тази отблъскваща история. И това е не по-малко тежко от физическо потъпкване. Хюмашах е красива и има пищни дрехи, но душата и на жена не е красива. Очаквах, че невинната любов на този зрял мъж Зюлфикяр ще я излекува и пречисти от диагнозата „султанка по рождение“. Каквото и да направи оттук нататък, не може да заличи неотровното, но грозно дотук.

И  две думи за първия път, когато ни показват  Давуд паша и Дилруба. Началото на тяхната любов е край труп, който ще бъде тяхна обща тайна. В това начало не се крие нищо добро.       

# 632
Ваня ,както винаги чудесен коментар  Hug bouquet

Нещо за харема : Думата "харем" е арабска и означава нещо недостъпно-тайно.В харема освен съпругите , наложниците ,семейството на султана са живеели и обслужващия персонал взиман повечето като т.н."кръвен данък"/дервишме/ от подчинените на ОИ държави.
В харема не са влизали случайни момичета,при набирането на наложниците са се подбирали нужния брой блондинки и брюнетки.По-голямата част са били черкезки ,а русите наложници са били ценени високо.Възрастта на момичетата била 12-15 год.Трябвало е да са здрави и да умеят да бъдат добри събеседници на султана.Под ръководството на калфите ,новопристигналите момичета са преминавали 2 годишно обучение -учели музика,танци,калиграфия,бродиране.Наложниците били учени и на любовни умения .След този курс на обучение ,наложниците полагали нещо като изпит пред валиде султан,а тези които не се справяли с него ставали помощници в кухнята,в перилното помещение или се занимавали с почистване на харема.
Не всяка наложница успявала да отиде на халвет при султана,тези които 9 години не са успявали да влезат в покоите му -омъжвали за някой султански чиновник ,като и осигурявали зестра.
Тези от наложниците които имали халвет със султана ставали гьозде/любимка/.Ако гьоздето се хареса на султана ставала икбал /щастливка/.Ако икбал успявала да забременее ставала кадън ,а ако станела законна жена на султана ставала -кадън ефенди.По законите на шериата ,султанът можел да има само 4 жени.
От XIX век, след премахването на робството в Османската империя, султанските наложнички прекарват доброволно живота си в харема със съгласието на родителите си, надявайки се да постигнат материално благополучие и кариера. Харемът като държавна институция на Османската империя е ликвидиран през 1908 г.

Много пъти представата за красота на наложниците се разминава с тази на действителността.На снимката по-долу са кадъните на иранския шах Н.Каджар ,живяли в началото на 18 век.Там например са се харесвали пълните жени с гъсти вежди и  с МУСТАЦИ !!!На втората снимка от дясно е любимата жена на шаха -Анис.

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 01:55 от trendafilka

# 633
Привет мили момичета Hug

Благодаря за коментарите! Изключително ми е приятно във вашата компания! bouquet Сядам с чаша чай или вино (вечер Wink) и се наслаждавам на всичко, което сте писали. Hug

В скрит текст ще направя обобщение на информация за Султан Мурад IV. Поради липса на време няма да я превеждам дословно цялата, а основно моментите, които са ме впечатлили или изненадали Simple Smile. Само да кажа, че самата статия описва лошите качества на Султана, неговата жестокост и маниите му Sick, та точно това беше изненадата за мен.

Скрит текст:
Султан Мурад IV (1612-1640) е бил волеви и физически силен човек. Властната му майка се е опитвала да го накара да мрази жените и през целия му живот те са предизвиквали в него както страстни желания, така и ненавист. Неговата жестокост става пословична и в последните години от управлението си той убивал хора и най-вече жени, само заради някоя шега или прищявка.
Мурад, роден на 27 юли 1612 г. бил на 5 годинки, когато баща му Султан Ахмед I (1590-1617) починал. Шест години по-късно той се възкачва на трона след второто детрониране на своя психически неуравновесен чичо Мустафа I (1591-1639). През следващите години неговата майка - Кьосем Султан управлявала от харема, но с помощта на аристокрацията и военните, които имали своите интереси. През 1623 г. персите нападат Ирак, избухват въстания в Анатолия и през ноември 1631 г. еничарите се разбунтуват и нападат двореца, убивайки Великия везир, Главния Мюфтия, любимият паж на Мурад и 13 други висши служители. Страхувайки се, че ще го сполети същата съдба като полу-брат му Осман II, младият Мурад бил принуден да назначи Велик везир по избор на еничарите. След половин година, обаче, той успял да върне властта си и екзекутирал нежелания Велик везир. Той отмъстил на военните, които го унизили и наредил екзекуцията на повече от 500 от техните лидери. Той имал шпиони навсякъде из Цариград и издирил лидерите на въстанието, като наредил екзекуции на място. В Анатолия, Мурад екзекутирал около 20 000 човека. През 1635 г. Мурад решил да убие емигрантите от арменски произход в Константинопол, но неговият Велик везир го разубедил.
Мурад бил първичен, волеви, черноок гигант/едър, висок мъж/ и бил безмерно жесток. Пълен с енергия и сила, той се справял отлично с борбата и хвърлянето на копие. Неговият брат - Баязид бил умел и много добър в участието си по турнири и през 1635 г. победил Мурад е един такъв турнир. Скоро след това, Баязид бил убит по заповед на Мурад. Мурад убил още един от своите братя през 1638 г. Кьосем Султан предотвратила екзекуцията на единствения му оцелял брат - Лудия Ибрахим (1615-1648) с аргумента, че Ибрахим е твърде луд, за да бъде заплаха.

Мурад се опитал да възстанови дворцовата власт и е известен като един от най-способните Султани на ОИ. Той показал възможностите си като военен командир и споделял трудностите със своите подчинени. Независимо от това, след обсадата на Багдад в 1638 г. той изклал около 30 000 войници и около 30 000 граждани.
Понякога Мурад се дегизирал и съпровождан от своя екзекутор се разхождал из улиците инкогнито, като лично правил инспекции. Когато срещнел някой "нарушител", Мурад се обръщал към екзекутора си и избирал средството за екзекуция. По този начин Мурад безпощадно екзекутирал много хора и труповете им висели на всеки уличен ъгъл. През ранните години от управлението му, екзекуциите били изпълнявани след безспорни доказателства за вина, но впоследствие той избивал хора, само заради лоша шега или каприз от тяхна страна. Веднъж той накарал лекаря си да погълне свръх доза от неговия собствен опиум/лекарство. Той набил на кол вестител, който по погрешка му съобщил, че е станал баща на син, а всъщност детето било момиче.
Жестокостта на Мурад станала пословична и неговите действия предизвикали повсеместна тишина навсякъде. Той обезглавявал всеки, който попаднел и под най-малко съмнение за нещо; за 5 години той екзекутирал около 25 000 поданици. Неговият музикант, например, бил обезглавен, за това, че свирел персийска музика. През 1633 г. кафенетата, винарните и таверните били затворени, защото били места, където хората се срещат, говорят и биха могли да критикуват управлението. Мурад издал закон, забраняващ пушенето и консумацията на алкохол и кафе из цялата ОИ с наказание - смърт.
Познавайки борбите и интригите в харема, Кьосем Султан се опитала да насочи сина си към хомосексуалната любов, показвайки му само красиви момчета и пазейки го от жените. През живота си Мурад показвал както чувствата си на желание, така й омразата си към жените. Веднъж Мурад срещнал група жени, които пеели на моравата и наредил да ги удавят, защото смущавали покоя му. Когато лодка с жени се приближела твърде близо до стените на харема, Мурад нареждал на стражите да открият огън и да потопят лодката.
Мурад бил също така много ревнив. Един човек бил обесен, защото надстроил къщата си с един етаж, като Мурад мислел, че причината е да надзърта над стените на двореца в харема му.
През последните години от управлението си, Мурад се пристрастил към алкохола и това го превърнало в маниак-убиец. Димитри Кантемир от Молдавия (1678-1723) написал: "Много често посред нощ, той се измъква от женската част на двореца, през една тайна врата, с изваден меч и тича по улиците бос, само по халат, като луд човек и избива всеки, който се изпречи на пътя му. "

На 9 февруари1640, Султанът, който забрани пиенето на алкохол, умира от цироза на черния дроб на 27 години. Поради факта, че синовете на Мурад умират в детска възраст, на трона се качва неговият брат Ибрахим Лудия.

http://madmonarchs.guusbeltman.nl/madmonarchs/murad4/murad4_bio.htm
Hug Извинявам се за грешките, които предполагам, съм допуснала в бързината. Embarassed

# 634
Здравейте! wavey wavey wavey

Благодаря на всички за споделеното!

Кратко съдържание на 22 епизод

Тази седмица във „Великолепниат век – Кьосем“ започва  война между братята

Ясемин продължава да трови Ахмед. Кьосем подозира, че Ясемин е убийца, изпратена от Сафие. Заради Ясемин отношенията между Кьосем и Ахмет се влошават.
Предстои да бъде открита джамията Султанахмед. Ахмед използва това като повод да възстанови отношенията си с брат си Мустафа и решава да го заведе на откриването. Халиме обаче изпада в паника, че всички ще разберат за болестта на Мустафа.
Хюмашах ще разбере, че Ясемин е отровила Ахмед.
Наложницата, която Осман е довел от пазара за роби става причина за конфликт между братята. Отношенията им се влошават все повече.
Кьосем ще вземе изненадващо решение относно Ясемин. Самата Ясемин не е наясно какво я очаква и започва да се влюбва в Ахмед.
Истината за Ясемин превръща живота на Кьосем в мрак. Новината, че искат да свалят Султан Ахмед от трона обърква Кьосем. Тя научава, че Ахмед не се чувства добре и започва да подозира ,че Ясемин е изпратена от Сафие, за да убие султана.
Зюлфикяр е буквално смазан от тайната, която научава, че Искендер е изчезналият шехзаде. Въпреки, че е дал дума на жена си, той е изправен пред тежко решение: Да разкаже ли истината на Ахмед, или да скрие от него.
Хюмашах разбира, че Ясемин е отровила Султан Ахмед. Ще си затвори ли очите за случилото се заради бъдещето на брат си или ще защити Ахмед?
Момичето, което спасява Осман от пазара за роби ще стане причина за нов конфликт между него и брат му Мехмед. Кьосем предприема действия, за да ги успокои, но тези действия още повече влошават отношенията между двамата братя.
Халиме решава да омъжи дъщеря си Дилруба за Главния Везир Халил Паша и така да придобие още повече сила. Давут Паша обаче ще направи смела крачка, за да предотврати този брак.
За да защити Ахмед, Кьосем ще вземе тежко решение относно Ясемин. Докато Кьосем си мисли, че е провалила плановете на Сафие, тя  от сво страна ще удари врага си по най-слабото му място.

Още снимки от 22 епизод в този албум.

https://vk.com/album-78481828_230600341

Приятна вечер!

# 635
  • AMS

Тио, Ваня@, Дана, Серената, Дъгичка, Дайченце,
Благодаря на всички ви за интересните постове!!!

Акценти от фото анонса към еп. 22 >>>

Кьосем насаме със себе си.

Войната между двамата братя започва.

Хюмашах разбира, че Ясемин е отровила Ахмед.
Ще си затвори ли очите, или ще защити Ахмед?

"Държиш възможността в ръцете си."
Ще послуша ли Мустафа, какво му говори Пинхан?

Нови снимки към предстоящия еп. 22 >>>

http://vk.com/mahpeyker_sultan?w=wall-95129973_283507

# 636
Ваня, Дана, Серената, Дъгичка, Дайче,Дива Hug

Аз днес се разписвам с малко хумор :

Сафие султан е готова отново за "Девическата кула "...  Joy

Четири нюанса зелено...  Joy

# 637
 Peace  Благодаря на всички за интересната информация и коментарии  bouquet bouquet bouquet

Peace  От озета с превод    bouquet   вече си имаме с много въпросителни  #Crazy   

Rolling Eyes  Кьосем все пак е разговаряла с Ясемин за рисунките от родния й край в албума  newsm78

newsm78 Нали отровата трябваше бавно да убива Ахмед ...   Outta Joint  Сафие сигурно е пропуснала освен шишенцето и бъркалка да даде   #Crazy   hahaha

Naughty  Второ "шишенце" ми струва, че Бюлбюл дава на Ясемин  Thinking

Rolling Eyes  Интересно ще ми е Зюлфикяр от неговата Хюма ли разбира за "подаръка", който направи на Ахмед  Naughty или от Кьосем   Crossing Arms

Rolling Eyes   Мехмед Гирай не трябваше ли да е в затвора и ако не е това много ме радва  Peace

newsm78  Възможно е Кьосем отново да е изпаднала в немилост от Ахмет  Naughty 

Embarassed  Почвам да си фантазирам, че Кьосем ще се опита да спаси Ясемин с помощта на Искендер ...   Outta Joint 

Тио   Hug  като гледам твоя колаж  Peace  твърде възможно е "Девическата кула" в предстоящите туристически дестинации да фигурира вече и с името "Кулата на Сафие"   hahaha
Аз днес се разписвам с малко хумор :

Сафие султан е готова отново за "Девическата кула "...  Joy

Приятна вечер   Hug Hug Hug

# 638
Здравейте, момичета!  Hug
Благодаря за всичко! Готови сме за епизода.
Също за чувството ви за хумор и за вашите фантазии.
Благодаря за сведенията за харема на Тио (красавиците се правя, че не съм ги видяла) и за Мурад IV на Дана. 
Моето шесто чувство пък ме кара да очаквам с нетърпение да разбера повече за портрета на Ахмед и Кьосем, нарисуван от Ясемин.
Как ги вижда тя през нейното променено съзнание.
До довечера!

# 639
 wavey   Привет на всички в темата   wavey

Ваня Hug   Peace   bouquet

Моето шесто чувство пък ме кара да очаквам с нетърпение да разбера повече за портрета на Ахмед и Кьосем, нарисуван от Ясемин.
Как ги вижда тя през нейното променено съзнание.
До довечера!

Rolling Eyes  С голямо нетърпение очаквам новия епизод тази вечер и съм повече от сигурна, че играта на всички актьори и в този, и следващите епизоди ще е страхотна   coolcool  след като видях тези нови снимки със съществуващия позитивизъм и желание за създаване на приятелски отношения между тях и в свободното им снимките време  Peace
♥ Берен Саат|Beren Saat The Best ♥ Кёсем ♥
#NEW

#BerenAlican #BerenSaat

Цитат
Новые фото от 13.04.2016.... БЕРЕН...... Боран Кузум, Эсра Дерманджиоглу, Берк Джанкат, Экин Коч, Вильдан Атасевер, Ойкю Караель, Кадир Догуду, Гюльджан Арслан, Аслыхан Гюрбюз, Бурак Дакак

Коллектив "Великолепного Века. Кесем" собрался на ужине.
Прошлым вечером весь актерский состав сериала "Кесем" собрался в одной из рыбных ресторанов Арнавуткоя. Веселье длилось до 2 часов ночи. На ужине присутствовали Эсра Дерманджиоглу, Берен Саат, Экин коч, Аслихан Гюрбюз, Берк Джанкат и др. и главные герои других популярных сериалов Демет Эвгар и Неслихан Атагюль. При выходе актерам с трудом удалось пройти сквозь толпы журналистов. Актеры покинули заведение, так и не ответив на вопросы журналистов.

Перевод Алия Сердалина для КЁСЕМ СУЛТАН

Rolling Eyes  И един нов клип за Берен   Heart Eyes  включващ и видеото с новите снимки от изминалата вечер   Peace

https://vk.com/video-95129973_456239067?list=1c92dd4e8a353ded23& … 67%2Fpl_-95129973

Hug Hug Hug

# 640
Момичета Hug

Приятно гледане тази вечер! Много ме радват снимките, както и това, че актьорите поддържат добри отношения и се забавляват заедно в свободното си време!

bouquet до късно довечера! Wink

# 641
Привет на всички в темичката !
Благодаря за прекрасните постове ,снимки и информация  Hug
Много се радвам ,че актьорите намират свободно време да се забавляват и изграждат приятелски взаимоотношения ! Браво на султанката !
Hug

Един интересен факт е ,че по време на ОИ  всеки един от принцовете е трябвало да изучи някакъв занаят. В предишен пост бях писала за Ахмед 1 - в свободното си време е правил специални пръстени използвани за стрелба с лък. Обикновенно тези пръстени са се използвали при лов.
На вашето внимание публикувам един такъв пръстен изработенот от светъл нефрит ,инкрустиран със златни мотиви -птици и геометрични фигури.Върху пръстена има вграден зелен скъпоценен камък/смарагд/.Пръстена е от 1600 година.

И аз като вас очаквам 22 епизод .Приготвила съм кърпичките за драмата която ще се развие довечера, ... а от вас пуканките  Wink

ПП.Ваня ,Дайче радвам се ,че ви харесват хумористичните колажи .Винаги е хубаво да има малко майтап  ,нали сме тук не само за да научим нещо интересно ,да коментираме  филма ,но и за да се забавляваме ?

# 642
  • AMS

Благодаря ви за интересните постове, момичета!!! Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Аз пускам шехзадетата и ви пожелавам приятна вечер!!!

Rolling Eyes

Wink

Stop

Sunglasses

# 643
 wavey   Добра вечер и приятно гледане   wavey
КЁСЕМ СУЛТАН
Цитат
ОНЛАЙН -ПЕРЕВОД (краткий перевод фраз)
#онлайн_Кёсем@mahpeyker_sultan
⚠ Под этим постом пишет только ПЕРЕВОДЧИК!!! ⚠

Обсуждение серии постом ниже ⬇
https://vk.com/mahpeyker_sultan?w=wall-95129973_285018
Имейте уважение и не мешайте переводчику, а также другим подписчикам следить за переводом.
За нарушение БАН 1 час!
Ссылки на просмотр:
📌http://www.startv.com.tr/canli-yayin.
если первая ссылка не работает, то здесь
📌 http://www.hdtvler.net/star-tv-1

Rolling Eyes И аз съм залепнала с пуканките    thumbsup  приготвих повечко и за вас   Crazy  защото по време на рекламите чета онлаин превода  Stop

# 644
Лек преразказ на 22 епизод. /за тези които не са добре с руския език/

В градината на двореца Ясемин рисува Ахмед и Кьосем ,но Ахмед не се чувства добре и пожелава да се отегли в покоите си.През това време Кьосем разглежда новата картина и похвалва Ясемин,разглежда и албума с рисунките ,вижда мелниците от родния си град и пита къде е това,Ясемин незнае.Кьосем тръгва и най отгоре остава скица на нейният портрет .Искендер стои на рзстояние от тях ,след като няма никой до рисунките открадва портрета на Кьосем/дано не му струва главата това/.
Ахмед е много зле и доизяжда "лекарството",но то не му помага /поради явни причини/ .Идва лекар ,Кьосем се е запътила към покоите на Ахмед вижда лечителя да излиза от стаята на Ахмед и го пита,какво му има , той и отговаря ,че е изстинка.
Сафие се е преоблякла с наметало и качулка и излиза за да се срещне с Лала паша .Тя го пита за Осман . Задачата на Лала паша е да държи далеч от Кьосем ,Джанет калфа и Осман ,за да може Кьосем да остане сама и да бъде по-уязвима.
Осман е излязъл от двореца без да иска позволение.Намира се на пазара за роби ,там млада девойка припада ,а търговецът започва да я налага.Осман се намесва и купува робинята ,пита я как се казва и,името и е Ангела.Завежда я в двореца.Пита Кьосем дали може да я настани в харема.
Малко по-късно Мехмед вижда наложницата и също много я харесва,споделя това с Осман./и двамата я харесват/.
Зюл отива при Сафие и я съветва да не се меси в дворцовите дела и да не повтаря грешките от миналото. Казва и  да не си мисли да поставя Искендер на трона.
Зюл има кошмарни сънища /фрагмана/ .Той споделя с Хюма ,това което го тревожи ,казва че е верен на султана и че обича Искендер като син.
На другия ден Хюма отива при Сафие и разбира ,че майка и е сърдита заради това ,че е споделила
тайната за Искендер със съпруга си.За Сафие всички са роби/Зюл/ и на никой не трябва да се вярва.
Кьосем е наредила да доведат Ясемин  ,наливат и в устата  отрова и я питат кой и е възложил да отрови султана.Бюлбюл търси Ясемин ,намира я при Кьосем.Принудени са да дадат противоотрова на  Ясемин.Бюлбюл дава ново шише с отрова на Ясемин ,тя първоначално се съпротивлява ,но после взима отровата.
Хюмашах разбира ,че Ясемин е замесена в това на Ахмед да му е зле,влиза при нея и я пита кой я е накарал да трови султана.Тя не си признава,но Хюма намира шишенцето с отрова в нея ,Я.си признава  че Сафие е поръчителката.Хюма и казва ,че не иска Ахмед да умре,а  задачата и е да го отдалечи от Кьосем.
Хюмашах пресреща и Бюлбюл и му се разкрещява /фрагмана/.
Кьосем е в стаята при Ахмед ,той и споделя ,че се чувства виновен за състоянието на Мустафа.Сутринта отива при Мустафа за да правят кораби.Мустафа и П. отново водят невидим диалог .П. му казва да убие Ахмед ,Мустафа е взел ножа ,но не успява да го убие.
В стаята на Мустафа са дошли синовете на Ахмед .Той ги представя на Мустафа . Осман пита за книга в библиотеката на Мустафа ,но халюцинациите на М.продължават .Влиза Менешке .
Дилруба е в конюшнята ,там се среща с вел.везир Хюсеин паша.Той и казва ,че майка и иска да сключат брак.Тя не е доволна от това.В конюшнята влиза и Давуд паша ,който казва на Х.паша ,че повелителят го вика/изпраща го за зелен хайвер/
Давуд паша е влюбен в Дилруба /но май е човек и на Кьосем/ .Дилруба го пита дали би дал живота си за нея и да и служи вярно ,ако се омъжи за него ,разбира се той е съгласен.
Кьосем наблюдава среща между Осман и Ангел/наложницата която е от Русия/. Вижда ,че взаимно се харесват и урежда халвет за Осман.Халвет няма ,тъй като Осман знае ,че брат му харесва тази наложница.Отпраща Ангел ,но Айше султан вижда излизащата девойка от покоите на Осман и приприква при брат си ,за да му каже новината.Мехмед е ядосан и веднага отива при Осман -взаимно се обиждат/единият казва че не му е истински брат / и стигат до бой.Айшето извиква Кьосем и тя ги разтървава.
Мъмри и двамата .
Ясемин е при Ахмед.Той я пита как е и тя разказва за  какво и е причинила Кьосем ,тогава Ахмед извиква Джанет калфа и я разпитва ,тя му разказва всичко.Кьосем се явява при Ахмед и се опитва да се защити ,като му казва ,че Ясемин е тази която иска да отнеме живота му.Той не и вярва.
Кьосем е бясна на Джанет ,но последната и казва ,че вече е уморена от службата и иска да бъде свободна/бая се е влюбила в Лала паша ,но не знае че там конците дърпа Сафие/
Синята джамия е готова и всички принцове и паши отиват на откриването и.
През това време Кьосем е изпратила някакъв ага да каже на Ясемин ,че султана я вика да ходят в ловният дворец.
Кьосем отива при Сафие и играе с открити карти ,казва и че знае за Ясемин и това ,че тя я е изпратила в двореца ,за да трови султана. Сафие и казва ,че това което Кьосем незнае е ,че това е по-малката и сестра .
Искендер и Мелек и там има 2 сцени /Тя го гони той я неще ! /

Извинявам се ако имам пропуски и грешки ,но пиша на тагъдък ...Joy

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 03:19 от trendafilka

Общи условия

Активация на акаунт