Берен Саат преди и след Intikam, в очакване на новите проекти на екипа! Тема 12

• 114 260
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
 wavey  Добро утро и успешен ден    wavey

Тио   Hug   Peace   bouquet

Rolling Eyes  Вече всеки може да изгледа и преведения 22 епизод   Grinning  руския екип в сайта на Кёсем Султан السلطانة كوسم.  и този път дори преди 5:00часа  успя и ни зарадва със субтитри   coolcool   bouquet bouquet bouquet

https://vk.com/video-78481828_456239074?list=5e35b3a1afd84cfdab

thumbsup  Много, много интересен епизод и както и очаквах с чудесната игра на всички актьори   Heart Eyes но работния ден вече започва за мен и ... нямам време за какъвто и да е друг коментар  Stop 

Hug Hug Hug

# 646
Здравейте Hug

Превъртях серията, изчитайки диалозите на руски и след резюмето на Тио Hug добих представа за серията. Бързам да изкажа мнение по някои мои впечатления Wink.

За шехзадетата: Адмирации за играта на младите актьори! Осман много ми допада - усмихнат, добър, справедлив, талантлив и самостоятелен...и емоционален! Личи си, че го е възпитавала Кьосем султан, а не собствената му майка Махфирузе. Въпреки това, обаче, личните заложби и заложеният характер също играят голяма роля. Видяхме как той се отказа от отношения с наложницата, в която е влюбен, заради брат си Мехмед.
За разлика от Осман, Мехмед не ми допада, ама въобще Crossing Arms Naughty. Още в предната серия започна да ме дразни с поведението си. Изключително ревнив, подъл и злобен. Чака всеки удобен случай, за да обиди Осман и да го "натопи" за нещо, да му създаде проблеми. Случката с унищожаването на калиграфската рисунка е показателна. Мехмед унищожи с лека ръка и видимо задоволство нещо много ценно, нещо създадено с труда и таланта на Осман, творба, която Осман обича и харесва. Не се поколеба и за секунда да му нанесе удар.
Явно Кьосем, в старанието си да се грижи за Осман, така, че да не му липсва майка му, е засегнала несъзнателно чувствата на Мехмед. И сега той се е превърнал в един озлобен младеж. Но и заложеният характер си казва своето. 
Направи ми впечатление, че Мехмед съди за действията на Осман по своя собствен нрав. Той казва, че Осман ревнува, а ревнуващият е самия той. Той казва, че Осман прави всичко възможно, за да му навреди, а вредителят е самият той. Въпреки, че Осман му каза, че нищо не е станало между него и Мелек, Мехмед не повярва, защото той самият никога не би направил този жест за брат си. Дори напротив, ако бяха с разменени роли Мехмед щеше да направи всичко възможно да притежава наложницата. Самият Мехмед не се занимава с хоби, май и ревнува от таланта на Осман, безволеви и страхлив ми се струва.
Скрит текст:
Та, мисля си, че ако в сериала покажат някакво развитие, близко до историческото такова - Осман да убие Мехмед, то според мен това ще е: или при самозащита от страна на Осман, или при някакъв инцидент или ако Осман се промени и предприеме друга насока в поведението си, настройван от Сафия и наставника си, близък до нея. 

До после, с още някои впечатления!  bouquet Hug

# 647
Дайче  Hug  Дана  Hug

Изгледах преведена серията .
Кьосем нареди да се избавят от Ясемин ,разбирайки истината ,че това е по -малката и' сестра дали ще успее да я спаси? Мисля ,че не -това е цената с която трябва да плати спасяването на Ахмед.
Джанет калфа също ще остане излъгана от Лала Омер паша , но кога ще разбере за това ?-дали няма да е много късно и за нея?
Искендер открадна рисунката с лика на Кьосем ,дали Мелике ще я види и разбере коя е жената в сърцето на принца?Дали това няма да доведе до предателството и в по-късен етап?
Сафие продължава с мръсните си игрички ,дали дъщеря и няма да бъде тази която ще я унищожи ?
Тровенето на Ахмед дали няма да бъде продължено от Дилруба & Давуд паша & Халиме ?
От всички принцове Осман ми е фаворит ! Няма по-красива усмивка от неговата /много талантлив млад артист,гледала съм го в един друг филм и там ми беше също любимец.
 Много въпроси ,отговорите на които ще видим в бъдеще...

Великата тройка и нейното погребално бюро "Босфора"... Joy Joy Joy

# 648
  • AMS
Привет, момичета!!!  Hug Hug Hug
Благодаря ви за споделеното!!!  Peace Peace Peace
Не съм изгледала серията с превод и нарочно не съм изчела,  Embarassed
какво сте писали по този въпрос.
Започвам да го гледам и след това, ще вчеша мислите си.  Rolling Eyes

Сега да ви споделя, че Берен отново е активна в профилите си  Peace
На 7-ми е сложила новия постер на Кьосем. Ето виж те >>>
https://www.instagram.com/berenn_saat/.

Много ми хареса "тимбилдинга", на който е била с колегите си.
И тъй като, никой от тима не е удостоил газетаджиите с приказки
за колко сезона става дума, какви са хонорарите им,
кой се развел, кой ще се жени, бременности,   и ...
излизат с изтъркания номер  -  алкохол.
То по този стръмен и тесен мердевен /стълба/ и насочени прожектори в очите,
всичките гледат в краката си и се подпират.
Ама нали жълтурковците са висели часове,
как да не "зарадват" читателите си!?

За един друг "тимбилдинг" на друг сериал
гледам, че актриса в главна роля и съпруга ѝ,
отделиха доста време да обясняват на "неразбиращите",
че не са се развели, че са заедно,
но са решили, да не носят брачни халки.
Да ама, нали веднъж са казали, че сестра ти ...
иди доказвай, че нямаш сестра, пардон, че не са разведени.

Та поради всички тези "новини" и поради това, че напоследък
рядко виждаме Берен със съпругът ѝ, аз ще пусна новини и за него.
Работи Кенан, усилено работи, както и половинката му.
Пише нови песни, има нова фотосесия и прави Европейско турне >>>

Слагам пак и последната реклама от месец март,
с участието на двамата >>>

# 649
Здравейте, момичета!  Hug

Току-що изгледах епизода с превод и много ми хареса. Искам да споделя много неща, но сега няма да мога. Утре ще пътувам и затова ще го направя в началото на следващата седмица.

Тио, Дайче, Дана, благодаря за присъствието ви с думи, снимки, за пуканките и доброто настроение. За глупавите новини  си има глупави хора. Дива, благодаря ти, че ни държиш „на течение“, както се шегуваме в такива случаи.

Сега някои неща от епизода набързо.

Много ми хареса въведението и скритият в него подтекст:
Докато позират пред Ясемин.
Ахмед: Лятото свършва. Есента е на прага.
Кьосем: Ти само бъди до мен. И за мен всеки сезон ще е пролет.
Че става дума не за природните сезони, е ясно не само от разцъфналите наоколо пролетни цветя, но и от това, с което завърши предишният епизод и от това, което ни разказаха до заставката в новия.: Ахмед върви към своя край, това е есента на неговия живот. Думите изразяват неговото предчувствие за смъртта.

Епизодът продължава да разказва по фамилния портрет за живота и отношенията в „центъра“ около Ахмед и Кьосем, вляво – около намереното шехзаде, и вдясно – около излязлото на свобода. Докато центърът предимно се отбранява, двете крила се готвят за щурм на единствения трон. „Есента“ на Ахмед е важна, защото сега се решава кой с какви хора, отношения и сили ще влезе във времето след него. Напр.  ще може ли Ахмед да достигне отново до  брата в Мустафа или в Мустафа ще надделее Пинхан? Това е важно не само за съвестта на Ахмед, но ще има значение и като сърдечна връзка  към самия център на противниковия лагер. Ще има значение за живота на Кьосем и децата след Ахмед.

Направи ми впечатление, че по време на целия епизод Кьосем е с една и съща корона. Тя е с малки цветчета, най-вероятно жасмин. Също така през цялото време върху дрехите и: като орнаменти върху плата, като бродерии и плетки от украсата на предницата и по ръкавите има жасмин. Цветчетата имат характерната остра форма, когато не са разцъфнали, или са широко отворени. Жасмин видяхме и в предишния епизод на табличката за кафе и масичката до нея, докато Кьосем беше в същата синя рокля. Не забравям и присъствието на Ясемин. На финала тя тръгна с доволна усмивка за „среща с Повелителя“,  облечена в синята рокля, подобна на цвят с тази на Кьосем от тяхната първа среща. Темата „жасмин“ не е приключена. Ще видим какво още ще ни покажат и накъде ще ни насочат в тълкуването.

# 650
Привет момичета,

Hug Hug Благодаря ви!

Да продължа с още някои мисли по епизода:

За Искендер: Стана ми мъчно за него...беше нахокан от Зюлфикяр и впоследствие от Кьосем без да разбира защо. Първо да започна със Зюлфикяр - разбирам, че не може да носи тайната на плещите си и това го изнервя, тревожи и плаши, но поведението му към Искендер напоследък е доста странно и меко казано - остро. Обича го като син, но вместо да поговори с него спокойно и да се обоснове за съветите си, той започва да вика, да се кара и да заплашва Naughty. Първо, разбрал - не доразбрал за срещите на Искендер с Хюмашах щеше да го убива със собствените си ръце, сега пък едва не му плесна един зад врата. Не ми хареса, определено! Можеше да поговори с него по-нормално, на друго място и да се разберат като големи хора.
Не разбирам желанието на Зюлфикяр да говори с Ахмед - ако е по въпроса за Искандер, разбира се...но от държанието му, предполагам, че е за това. А, горкият Искендер Wink няма и представа, дори идея си няма, какво става около него. Може би Зюлфикяр би трябвало първо да му разкаже всичко, да види реакцията му, да проследи поведението му и тогава да говори с Ахмед.
Кьосем: защо ли ми се струва, но вече много често взе да го заплашва, че ще види лошата й страна, че ще го нарани и т.н. Разбирам, че онези думи преди много години я изплашиха...и то с право, но след толкова време и гласувано му доверие от Султана, тя би трябвало да го познава добре и да има някак си по-смекчен тон, по-нормален изказ. Все пак човекът е предан на Султана, винаги е бил до тях, спасява я три пъти, върши си работата съвестно...не виждам, защо трябваше отново да го заплашва, че ако наранял Мелике, тя щяла да го нарани. Познавайки характера на Искендер от толкова години, лично според мен, единствено нужно беше да му разясни ситуацията и да го посъветва да бъде внимателен...защо са нужни такъв тип заплахи, не знам...но ми прозвуча грозно Rolling Eyes Crossing Arms. Точно така ми прозвучаха и думите й преди години - нужно беше само да му обясни, че си позволява много и могат да пострадат и двамата. Не знам...но ако аз разчитах на този човек, ако го уважавах за това, което е направил и прави, щях да му имам доверие и да се опитам да обясня нормално и приятелски това, което не ми допада, а не да си служа със заплахи сякаш пред мен стои човек, когото трябва да изплаша, за да действа правилно...  Rolling Eyes
Не ми допада посоката, в която се развива образа на новото шехзаде на любовния фронт, така да се каже Mr. Green...сякаш се повтаря историята на Дервиш, а това не ми харесва. Щеше ми се тук нещата да бяха претърпели друг обрат. Откраднатият портрет ще му създаде неприятности...а той не знае, че вече си големи такива ooooh!. Мисля, че е време някой да му разкаже, какво се случва! Crossing Arms
Хюмашах: хареса ми този път поведението й...започна да проглежда и се надявам да се опълчи на майка си. А за Сафие най-големият удар ще е децата й да вземат страната на Кьосем. Дано така се случи!
Мустафа: много се натоварвам от сцените с него...не знам, много ми става мъчно! Направо искам да шамаросам онова негово въображаемо приятелче и да го стисна за гърлото, за да млъкне с тази изтъркана плоча за душенето, убийствата и т.н. Честно казано, разбирам Дилруба в този момент и не мога да я виня. Да, майка й има най-голямата вина, но наказан беше най-невинният в този дворец по онова време.
Бюлбюл: Честно казано, вече ме отвращава поведението на това човече. Толкова ли няма никаква капка съвест, за да се подчинява съвсем сляпо на Сафие?! Сякаш е жива кукла на конци, кукла, лишена от емоции. Успокои Ясемин и в следващия момент тикна отровата в ръцете й. Sick Няма мисъл в него, няма трезва преценка! В това отношение Хаджи ага е на съвсем различно ниво от него, а дори и Меникше си казва, когато има резерви за действията на Халиме Султан.

Това от мен, за сега Hug!

# 651
Ваня ,Дива ,Дана,  Hug

Както винаги коментарите ви са на ниво ! Peace

Великолепната петорка   ...

Крадецът на картини...
Жал ми е за Искендер ,без вина може да излезе виновен,дано Зюл за сега да си замълчи пред султана.

Прекрасно изпълнена сцена от Енгин Коч .Талантливо е момчето .

# 652
  • AMS

Привет, момичета!!!
След предишния си пост и гласуваното ми доверие,
ще имаме и рубрика - "глупавите новини" >>>

Скрит текст:
в спийлер.
Те са редовни. Излизат по всяко време в сайтовете,
а после се подемат с видео от телевизионните предавания.
И днес има видео, но няма да го слагам, ама този път акцентът е за бебе ...
И така да пристъпя към видяното и прочетеното в еп. 22
Благодаря ви за постовете!!!
При онлайн гледането, бях доста уморена и нямах необходимата концентрация.
Серията не ми се видя много интересна.
Но сега, като я изгледах с превод, разбрах, че нищо почти не съм разбрала при онлайна.
Та започвам от заглавието - Братски кавги.
Този път "кавги" не ми е подчертано с червено, което ми говори,
че думата е позната в нашия речник.
Харесва ми и синонима  - конфликти,
та дори се сещам за - "конфликт на интереси".
Мисля си още, че дори само една дума е достатъчна за заглавието - "Кавги"
Не за друго, ами защото кавгите бяха между всички.
Скарването на Осман с Мехмед беше анонсирано,
но приятна беше изненадата - Мелексина.
Другите не останаха по-назад.
Поради разкриване на истината от Хюмашах пред Зюлфикяр
и подпалването на фитила от Мехмед Гирай,
се получи ефекта на доминото >>>
Зулфикяр се скара с Искендер;
Хюмашах се скара с Бюлбюл;
Сафие се скара с Хюмашах;
Кьосем даде второ предупреждение на Искендер;
Искендер се скара с Мелике;
Дилруба се скара с гл. везир;
Двамата претенденти за ръката на Дилруба се скараха;
Мустафа се скара с Пинхан;
Кьосем се скара, меко казано, с Ясемин.
Ахмед се скара с Джанет;
Джанет се скара с Кьосем;
Ахмед се скара с Кьосем;
Ами те всички изпокарани.
Най ми харесаха сцените -
Осман на пазара; Осман и Кьосем за новата хатун;
Мехмед, Осман, Кьосем и Мелексина;
Мехмед и Кьосем, когато го утешаваше.
Е, разбира се, най-великата сцена беше финалната
между Сафие и Кьосем. Това е великият конфликт.
Засенчи дори откриването на Синята джамия.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Продължавам да си мисля за Ахмед, султаните и шехзадетата.
Ами това е абсолютната монархия. Това са законите по онова време.
Не по-малко са били жестоки, или неуспешни, или ненормални,
в управлението си и европейските абсолютни монарси.
Сцената, когато Кьосем чете, за борбите между католици и протестанти,
ни подсказва за това.
Ахмед, за краткия си живот, все пак успява,
да предотврати прекъсване на династията
и да отдаде усилията си във вътрешната политика.
За големите победи навън, има планове,
но не му стига живота.
Битките и победите навън
ги оставя за наследниците си.

Хайде, стига за сега.
Мамата и лапито ми правят номера
и за да не затрия написаното го пускам, без редакция.
Ако ми хрумне нещо друго, пак.
Обещавам, че няма да е дълго.

Последна редакция: сб, 16 апр 2016, 15:04 от *** Diva ***

# 653
wavey  Привет и приятен неделен следобед на всички   wavey

Peace  Благодаря ви много за интересните коментарии от 22 епизод   bouquet  

Rolling Eyes  В този епизод вниманието ми приковаха Кьосем и Зюлфикяр  Peace  и много съм притеснена какво ще им се случи в следващия епизод   ooooh!  Безусловно най-верни на султан Ахмед са ми само те двамата  Naughty  Кьосем си обича Ахмед и всичко прави и би направила за неговото благополучие. Това е причината да има доверието не само на Зюлфикяр, но в този епизод и на Мехмет Гирай. Много ми хареса, че Кьосем се срещна и разговаря с него в присъствието на Хаджи ага и след това не скри информацията за свалянето на Султан Ахмед и от Зюлфикяр, и от Ахмед  Peace  

Rolling Eyes  В този епизод ни показаха, че Кьосем проявява интерес към информацията от Дивана не само за вътрешната политика на ОИ, но и за съседните и на нея държави. Видях публикувани впечатления на венецианския посланик за Кьосем от 1612г. на РС :  
https://vk.com/mahpeyker_sultan?w=wall-95129973_289587
Цитат
КЁСЕМ СУЛТАН
yesterday at 2:01 pm
В 1612 году венецианский посол описал Кёсем как «умную и проницательную, и даже более того … одарённую. Она превосходно поёт, за что продолжает быть столь любимой королём. Не то чтобы она была всеми уважаемой, но в некоторых вопросах к ней прислушиваются, она является фавориткой короля, который желает, чтобы она была подле него беспрестанно».

Посол Кристофор Вальер в 1616 году писал о Кёсем: «Она может делать всё с королём, что ей заблагорассудится, и полностью владеет его сердцем, ей никогда ни в чём нет отказа».

Подобная осмотрительность была направлена на то, чтобы не лишиться благоволения султана, который не собирался зависить от женщин.

Snizhana Koltun
Wink  Така че вече много добре си обяснявам израженията на Кьосем на тези снимки в сцените от епизода  Peace

Sad  За сцената с кавгата между Осман и Мехмет повече ми примъчня за Мехмет   Cry   Такава "ревност" се появява и между деца от едни и същи родители по тяхна вина, а не на децата . В случая към Осман Кьосем в старанието си да не страда, че родната му майка не е жива е била по-мила и не е спестявала похвали за успехи в обучението му, а към собствените си деца по-строга и въздържана  Naughty и дори да са били с неговите вродени способности им е създала комплекси, че са по-непълноценни  ooooh!  

Rolling Eyes  Оказва се, че Мустафа е съхранил хубавите спомени от детството си, свързани с големия му брат Ахмед и само него дари с тази усмивка, въпреки увредената си психика в момента   Sad  И ако за Кьосем е обяснимо с раждането и отглеждането на 8-те си деца в изминалите 10-тина година защо не е ходила при него, то за Ахмед  #Crazy ... не е простено  Naughty  

Скрит текст:

Скрит текст:
Thinking  А порасналата Дилрюба е останала с умствено ниво от момическата си възраст  Twisted Evil  като я чух кой е най-виновен нейния брат Мустафа да не е на трона, който му бил принадлежал по право  doh  За мераците на милата им майчица Халиме ще се въздържа от предположения ...  Thinking Crossing Arms

Naughty  Няма ли спомен Ахмед от предишните два подобни случаи с Кьосем, когато реши, че е виновна и я отстрани от себе си  Thinking  та гласува "доверие" на появилата се само от 3 седмици Ясемин  ooooh! Този път обаче Кьосем изобщо реши да не си губи времето и се оправдава, защото неговия живот и на децата му беше наистина в опасност  Naughty

Praynig  Дано не постъпи и по същия начин със Зюлфикар, когато му каже кой е Искендер  ooooh!  Реакцията на Хюмашах, като разбра за Ясемин, че е дала отрова на Ахмед по нараждане от Сафие я приемам ... условно (както се казва) засега  Naughty А желанието й да отстрани Кьосем от Ахмет си обяснявам, че този "дневник" с нейните прегрешения за ОИ все още е в ръцете на Кьосем  Naughty

smihesorry  Може да съм несправедлива в оценката си за султан Ахмед, но с построяването на "Синята джамия" и "запише" по този начин името си в историята на ОИ е като избиване комплекси ...   Outta Joint        

Последна редакция: нд, 17 апр 2016, 17:24 от dai4e

# 654
Здравейте момичета Hug,

Hug bouquet

Дайче Hug извинявай, но не разбирам, какво имаш предвид с това Peace:
Цитат
Дано не постъпи и по същия начин със Зюлфикар, когато му каже кой е Искендер
Как да постъпи Ахмед със Зюлфикяр? newsm78

Лично според мен, Зюлфикяр ще направи голяма грешка, казвайки на Ахмед за Искендер ooooh! Първо, Искендер не е предател, той и идея си няма, какво се случва и кой всъщност е той. Той е верен на Султана и готов да даде живота си за Династията. Работи съвестно и е добър човек.
НО, ако Зюлфикяр разкаже на Ахмед за това, кой всъщност е Искендер, Ахмед ще бъде принуден да екзекутира Искендер, действайки като управник..., защото такива са законите, още повече, че от Мехмед Гирай имат информация за планирано покушение върху живота на Султана. Както Ахмед не пожали Дервиш, както наказа и малкия Мустафа (без самият той да има вина), така ще накаже и Искендер като претендент за трона и заплаха за живота му, без самият той въобще да има каквото и да била връзка със заговора. Защото без Искендер, Сафие е с вързани ръце. Това Зюлфикяр го знае много добре. Според мен, първо трябва да разкрие цялата истина на Искендер, а после да ходи и да разказва на Ахмед. Поне Искендер да разбере защо ще го екзекутират, в крайна сметка! Sick И да има време да осъзнае случващото се. Жал ми е за него!  Sad

Хубава вечер! Hug

П.П. Единствено се надявам някой да помогне на Искендер, защото напоследък всичките близки на сърцето му хора или го хокат или го заплашват. Няма си никого. Толкова самотен и тъжен е, че чак сърцето ми се свива ooooh!. Единствено Хюмашах я е грижа истински за него. Дано тя да се усети, че Зюлфикяр възнамерява да разкрие тайната и да унищожи или скрие детската риза, която е единственото доказателство за произхода му. Не знам...някак си, да му помогне, защото явно другите няма да го направят Rolling Eyes.

Последна редакция: нд, 17 апр 2016, 18:03 от dana78

# 655

Дайче Hug извинявай, но не разбирам, какво имаш предвид с това Peace:
Цитат
Дано не постъпи и по същия начин със Зюлфикар, когато му каже кой е Искендер
Как да постъпи Ахмед със Зюлфикяр? newsm78
Naughty  Ами би могъл да го обвини, че е знаел от по-рано за Искендер, но е криел информацията от него заради съпругата си Хюмашах. Ако се разбере и че "подаръка" на Хюма Ясемин, е сестра на Кьосем и го е тровила, изпълнявайки волята на Сафие ... екзекуцията на Зюлфикар е сигурна.

НО, ако Зюлфикяр разкаже на Ахмед за това, кой всъщност е Искендер, Ахмед ще бъде принуден да екзекутира Искендер, действайки като управник..., защото такива са законите

Ахмет не екзекутира Мустафа  Peace

# 656
Дайче Hug Peace
Цитат
Ахмет не екзекутира Мустафа
Да, защото случайността се намеси в образа на белия гълъб. Ако Мустафа не беше изрязал, щяха да го екзекутират. Впоследствие вече, чувайки думите му в градината и виждайки страха му, Ахмед се отрезви и реши да го затвори в Кафеза. И видяхме до какво доведе това - едно момче с унищожена психика. По-добре да беше наказал Халиме Султан, нея да беше изолирал, така че да не може да плете интриги. Peace

Цитат
Ами би могъл да го обвини, че е знаел от по-рано за Искендер, но е криел информацията от него заради съпругата си Хюмашах. Ако се разбере и че "подаръка" на Хюма Ясемин, е сестра на Кьосем и го е тровила, изпълнявайки волята на Сафие ... екзекуцията на Зюлфикар е сигурна.

Да, права си. Има такава вероятност. И това е още една причина, поради която Зюлфикяр трябва да мълчи! Peace Mr. Green Wink Иначе него, Искендер и Хюмашах ги грозят много лоши неща. За Сафие не мисля, защото тя не заслужава да я съжалява човек. Crossing Arms Naughty

Ахмед може и да не повярва, също така, че Искендер не знае нищо и че не участва в заговора. Може да си помисли, че той знае отдавна и чака сгоден момент да му нанесе удар в гърба и да го предаде. Още повече, че посещенията на Искендер при Сафие са направили впечатление. После как да докаже, че са си говорили общи приказки, а не са обмисляли стратегии и интриганствали.
Точно поради всичко това, според мен, Зюлфикяр първо трябва да разкаже всичко на Искендер и да решат какво да правят. Защото Искендер няма представа нито за отровата, нито за Ясемин - коя е тя и каква е ролята й, целта й, нито за това, какво му гласи Сафие.

bouquet bouquet

Последна редакция: нд, 17 апр 2016, 19:53 от dana78

# 657
 wavey   Приятен ден и успешна седмица на всички   wavey

Rolling Eyes  Снимки зад кадър от ВВ Кьосем   thumbsup

Hug Hug Hug

# 658
Здравейте мили момичета Hug,

Още едно-две неща от мен по последната серия:

Страхотна Йойкю...знаех си, че ще ми хареса играта й! В дует с Аслихан са страхотни! Още една актриса, която много ми харесва - Вилдан...в тази серия беше невероятна, особено в дует с Хюлия. Много силен каст! И жените и мъжете са перфектни, лично според мен. Харесва ми сериала, въпреки критиките! Разбирам, защо мърморят феновете - интригите в голямата си част са повторение на тези от ВВ, но лично аз, въпреки това, го следя с голям интерес и желание.

За Хюмашах: до сега действаше наивно...глупаво от нейна страна беше да повярва, че плановете на Сафие са толкова прости...само да развали рахата на Кьосем - да, бе! Също толкова наивно е да смята, че Зюлфикяр ще мълчи, въпреки любовта му към нея. Очаква я втори удар Rolling Eyes

Интересното е, че Ясемин не си призна за отровата, няма и доказателство, че въобще е давана такава. Единствено Хюмашах видя шишето с очите си и изсипа отровата. Сафие също каза в прав текст, че искала да развали спокойствието на Кьосем, изпращайки наложницата. Ако се стигне до разкриване на истината за изгубеното шехзаде, всъщност няма да има категорични доказателства за отравяне и нещата може да се имат по-сложна завръзка, вместо наказание за Зюлфикяр и Искендер (моите любимци + вече и Осман Wink) . Ще липсва Ясемин. Как ли ще се развият събитията?

За Осман: исторически, Мелексима става негова наложница и му ражда момченце - Йомер, което за съжаление умира като бебе Sad. Какво ли ще стане тук в сериала? Може и това да има нещо общо с бъдещата смърт на Мехмед. newsm78

В очакване на трейлър! До довечера! bouquet

# 659
Привет Великолепни  Hug
Ваня,Дива,Дайче,Дана,Сераната и всички които ни четат  Hug
Приятен понеделник и внимавайте с кафето ако е от Сафие султан ! Wink

В една от страниците за  ВВ-Кьосем , бях прровокирана от мнение за седящата поза, която заема Кьосем/разкрачена и по-турски/ . Направих този колаж за сравнение...ами така си е седяла Кьосем ,все пак тук говорим за ОИ в началото на 16 век и седежа по-турски си е съвсем нормален.Ако гледахме филм за Тюдорите щеше да е по- различно нали? Това ,че дават Сафие в поевропейчена поза изобщо не означава ,че така е седяла. Peace

Печати от различни епохи на ОИ :

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 15:26 от trendafilka

Общи условия

Активация на акаунт