Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 178
  • 525
  •   1
Отговори
# 420
  • София
GGM , няма за какво да се притесняваш, в началото вероятно ще е трудно, но после ще си играят двете и няма дори да усетиш кога ще са пораснали.Моя близка е с две момчета с разлика от 1г и 8м, сега има трето момиче, а батковците се гледат като близнаци. Да се похвалиш като се потвърди ! Simple Smile

Аз също съм обмисляла да забременея сега, но не съм се наканила все още, а и трябва да си оправя здравословния проблем, преди всичко. Само да кажа, че в последния момент ми правиха секцио и според доктора няма причина да не забременея отново и да износя плода.

# 421
Ех, ней се! Дойде ми с 6 дни закъснение...за радост или тъга!
Планували сме второ бебе след като Ема навърши 2,5- 3г. и аз да поработя малко и тя да е на детска и поотраснала и така. Но не се знае, нали казват,че живота е това, което се случва докато човек си прави планове...

Разкажи все пак за твоята история, ако ти е удобно де. На мен би ми се искало да я прочета. А и може да ти олекне...

# 422
Хипотермия е понижена телесна температура (изстиване, измръзване). Може би искаш да кажеш хипотрофия. newsm78
Да, хипотрофията имах в предвид. То на мен често ми се случва така - мисля за едно пък казвам друго.

# 423
  • София
GGM няма интересна история при мен Simple Smile. Тръгнах нормално да раждам и на финала трябваше да ми направят секцио, защото тоновете на бебето спаднаха до критични.Беше с увита пъпна връв, голяма и нямаше на къде да ходи.Сигурно можеше още да ме оставят още да се помъчим, но докторите ги хвана страх, защото лежах 5 дни преди раждането в болницата, пак поради същата причина(тонове). Това е около моето раждане.А иначе сега съм с киста, скоро в друг пост бях писала.Дано съм ти задоволила любопитството. Simple Smile

И да си дойдем на думата....
От няколко дена не можем да спим.Имам чувството, че тия зъби нямат излизане.Интересното е, че в точно определен час се будим, за което нямам обяснение.Лошото е че се получава комбинация от "Спи ми се, но ме боли" и голям рев пада. Вчера се разплаках с нея, толкова много рева, че ми се късаше сърцето. Cry Не знам как да я успокоявам и какво да правя. Прибягнах към Панадол и като, че ли имаше ефект.

От утре сме на частна кухня, макар и да исках да сме на държавна.Скоро се местим и трябва да я запиша за 1 месец само и после на новото място пак на ново. Не знам защо са го измислили толкова сложно...

Хубав и весел ден ! Simple Smile

# 424
Здравейте, момичета. Имам един страничен въпрос, извинявам се, че не е във връзка с малките бебоци Simple Smile  Тази група тук има ли поща? Ако има, кой дава достъп до нея? За фейс групата имаше дълга дискусия, така че , за там ми е ясно Simple Smile Иначе моят хубавец все още е без зъби Simple Smile , мързелив и пухкав.Утре сме на консултация и ще видим колко сме пораснали Simple Smile  Спокойна вечер на всички

# 425
  • Ямбол
bebeshki Какво имаш предвид под поща,каква и за какво?

# 426
Поща в абв например. Има групи,които са си направили такава и споделят инфо. То като се замисля, за тук няма нужда, но ми беше интересно дали всички имат такава и условията за достъп до нея. Пример е групата на родители на седмокласници и те си споделят тестове.

# 427
  • София
Здравейте ,
Много съм доволна, че кухнята ни хареса (дори аз я одобрих). Хапва ме си с наслада.Вече ми падна тежестта от гърба, да мисля какво да приготвям, голямо улеснение!  Whistling

Мисля да отворя една тема...
Вече е декември и наближават коледните празници.Мислили ли сте какво ще подарите на малчуганите? Simple Smile

# 428
  • Ямбол
За подарък за сега имам приготвено дървено кубче от ЛИДЛ, ще добавя и др занимавки.

# 429
Ами мисля, че е необходимо гърне. А освен това ние вече сменихме 1 номер обувки и износихме 2 чифта, та ще трябват и зимни такива по-големи. Но иначе Ема непрекъснато се нуждае от подаръци - вече е на друг номер дрехи и...изобщо и да не беше Коледа - няма как да минем без подаръци. Laughing

# 430
Чета, че има дечица вече записани на детска кухня.
Моля споделете откога започнахте, млечна или безмлечна, частна или държавната ?
Педиатърката ме насоли едно хубаво за детската кухня, като каза, че това било за майки, които ги мързи да готвят за децата си и т.н.
Аз не мисля да я слушам, но все пак имам нужда от едно рамо, така да се каже.
Дечицата ви захранени ли са с прясно мляко и белтък ?

# 431
  • гр.Пловдив
"майки дето ги мързи да готвят" Много грозно от нейна страна.Има майки които нямат време,има майки на които им е бедна фантазията вече и не могат да измислят разнообразно меню (визирам себе си).Когато големият си е у дома се чудя,първо на кого да сготвя,кого да облека,нахраня,трябва да се направи и разходка,да играя и с двамата,а бе лудница.Онзи ден  си стоях цял ден в кухнята.Сутринта му варих грис на малкия,нахраних го,започнах с обяда - супа с месо,излязохме,върнахме се нахраних го,приспах го,започнах да готвя за нас вечеря –сготвих,сварих на малкия кисел,започнах да му правя вечеря - зеленчукова супичка..... ми то се стъмни  Simple Smile казах си стига
В момента сменям квартира пренасям багаж и нямам много време за готвене и сме на пюрета,е много им се мръщи.
Още не съм го записала на кухня,но като се преместим ,ще търся,пък нека да съм мързелива  Wink
Иначе ние сме с диагноза "бронхиална хиперактивност" заради кашлицата която лекуваме вече повече от 2 месеца и е на инхалации един месец.Много му се притеснявам.Яде си иначе спи, си по мъничко,все още сме с два зъба,точим сополи,които също не са спрели от месеци...  и така.
За подаръци не съм търсила нещо конкретно,каквото ми хареса това ще взема,той не се интересува много от функцията на играчката,а по-скоро от вкуса и  Laughing

# 432
  • София
Аз също не съм съгласна с мнението на педиатъра, въобще не става въпрос за мързел в случая.С едно дете съм, но няма кой да ми помага въобще.То не е само готвенето... Аз преди да почнем кухнята също готвех, само че на посоки.В тази възраст децата имат нужда от определени калории, продукти и т.н.Има си норми по които трябва да се хранят, с готвенето вкъщи не мога да ги спазвам, защото не съм детски диетолог. Simple Smile Пък да не говорим за разнообразието.Никога не може да докараш толкова различно меню, особено, ако си на частна кухня.Днес яде например яхния от коприва...довечера патешка супа.Не знам как всеки ден може да измисляш адекватно меню сам.Това разбира се си е мое мнение.

За коледния подарък се колебая между това
http://www.hippoland.net/produkti/detski-igrachki/bebeshki-igrac … za-butane-slonche или това http://www.hippoland.net/produkti/detski-igrachki/bebeshki-igrac … achaschi-topcheta
Дрешките и обувките са ясни...няма измъкване  Simple Smile

# 433
Пламен е записан на държавна кухня от 10-я месец, така и е обявено по документи.Има обаче доста майки от града, които записват децата си още от 6-7 месец, но те са предимно такива, които не обръщат внимание на правилното и поетапно захранване.
От малък град сме и знам, че повечето деца са записани на кухнятя.Не са тези, които ядат от общата храна на родителите си и тези, които са капризни или злояди.
Иначе до 1год. кухнята е без прясно мляко и белтък, предлагат пилешко и телешко месо, а рибата им е акула.
Вие какво мислите за тази акула, дали е удачна за малки бебета? newsm78
Не им правят кисели и нишестета, а разни зърнени с плод или сирене, печени круши и ябълки, червено цвекло...Доволна съм!В началото не ядеше и се притеснявах, но сега го отдавам на растежа на зъбките, защото вече с охота си похапва!
Най-любима гозбица му е всичко що е със спанак, за мое голямо учудване! Mr. Green

# 434
  • София
И при нас държавната кухня е от 10 месеца, а аз записах Макс на 9 месеца и половина. Тя е млечна, но аз не му давам десертите, когато в тях има мляко (в менюто пише какво включват). Застройките на супите обаче са само със жълтък и затова съм спокойна. Хапва си ги с голям апетит, а аз не мога да готвя толкова разнообразно (менюто се повтаря чак след три седмици)...  Peace
Максим има 6 зъбчета, но се налага да му пасирам манджите, понеже се задавя и повръща, когато има парченца... Събота и неделя му приготвям нещо домашно или хапва пюре, ако го мъчи някой зъб (тогава става много капризен). Кърмя го след храненията и понякога през нощта, планирам поне до година и половина да сме така, а после ще видим... На 10 навършени месеца е 9 кг и е висок 76-77 см.

Общи условия

Активация на акаунт