Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 242
  • 525
  •   1
Отговори
# 195

Момичета голями и зрели хора сте всички едно време сме хранени с кисело мляко и мед и сме живи и здрави и вече станали и майки  Laughing Стига с тези глупости на лекарите, че кисело мляко може след 1 год. Вече се чудят какви ли не глупости да измислят, че някои и вода не дават до 6 мес.  Shocked  Rolling Eyes
Разбира се всеки сам решава как да гледа детето си, но ние, нашите родители, нашите баби и дядовци и т.н. сме били бебета и сме пораснали и остаряли. Ако си е драснато да има алергия от нещо ще я има и това е Wink

Извинявай, но това е много наивно казано! Peace
Ами дайте тогава да се лекуваме само с пиявици, защото едно време така са правели...Тя и Земята се е считала за квадратна! Mr. Green
Нещата се променят!Не бива с лека ръка да отхвърляме доказани причинно-следствени връзки в начина на хранене в случая, особено при бебетата!

Но както казвате  - всеки решава сам! Peace

# 196
  • София

Момичета голями и зрели хора сте всички едно време сме хранени с кисело мляко и мед и сме живи и здрави и вече станали и майки  Laughing Стига с тези глупости на лекарите, че кисело мляко може след 1 год. Вече се чудят какви ли не глупости да измислят, че някои и вода не дават до 6 мес.  Shocked  Rolling Eyes
Разбира се всеки сам решава как да гледа детето си, но ние, нашите родители, нашите баби и дядовци и т.н. сме били бебета и сме пораснали и остаряли. Ако си е драснато да има алергия от нещо ще я има и това е Wink

Извинявай, но това е много наивно казано! Peace
Ами дайте тогава да се лекуваме само с пиявици, защото едно време така са правели...Тя и Земята се е считала за квадратна! Mr. Green
Нещата се променят!Не бива с лека ръка да отхвърляме доказани причинно-следствени връзки в начина на хранене в случая, особено при бебетата!

Но както казвате  - всеки решава сам! Peace

Не смятам, че е наивно, но не ми се впуска в излишни и безмислени спорове Wink

# 197
Здравейте,

Това захранване ми е голяма обърквация. Менюто ни е следното:

- сутрин- мляко (7:30- 8:00ч.);
- към 11ч. мляко;
- на обяд- зеленчуково пюре (125гр. бурканчето)---- но понякога не й стига!? да й давам ли по- големи количества? или да дохранвам с мляко?
- следобяд- мляко;
- привечер- плодово пюре- също понякога 125гр. бурканче не й стига!?
- вечер след баня- мляко.
 През ден давам по 1/4 жълтък в зел. пюре.

На 6 хранения сме, понякога пропуска и са 5 (но рядко). 

Имаме следните въпроси:
- как давате кашата- един ден каша на обяд, на другия ден- зел. пюре ли? Или с кашата да заместя някое хранене?; 
- какви зеленчукови пюрета давате? Аз за сега съм давала само: морков, тиква, тиквички, картофи (комбинации от изброените); а от плодовите: круша, ябълка;   
- комбинираните със зелен фасул, грах и броколи стават ли за 6м. бебе?;
- месните пюрета кога да ги въведа? Като започне 8м. ли? захранила съм от 5 м.;
- попара давате ли?
Ако се сетя още нещо- пак ще ви досаждам Simple Smile хихих

Благодаря предварително!

# 198
  • София
Здравейте,

Това захранване ми е голяма обърквация. Менюто ни е следното:

- сутрин- мляко (7:30- 8:00ч.);
- към 11ч. мляко; Пробвай тук да й дадеш плодово пюре
- на обяд- зеленчуково пюре (125гр. бурканчето)---- но понякога не й стига!? да й давам ли по- големи количества? или да дохранвам с мляко? Давай й голямо пюре, но не я насилвай, явно малкото вече не й стига Wink
- следобяд- мляко; Това хранене го обедини със следващото и й давай каша миксирана с 1/2 плодово пюре, за да й хареса Wink
- привечер- плодово пюре- също понякога 125гр. бурканче не й стига!? Обедини го със следобедното хранене, както ти писах по-горе
- вечер след баня- мляко.
 През ден давам по 1/4 жълтък в зел. пюре.

На 6 хранения сме, понякога пропуска и са 5 (но рядко).  Според мен вече е голяма за толкова много хранения, но това е лично мнение Wink

Имаме следните въпроси:
- как давате кашата- един ден каша на обяд, на другия ден- зел. пюре ли? Или с кашата да заместя някое хранене?;  Кашата замества следобедното хранене
- какви зеленчукови пюрета давате? Аз за сега съм давала само: морков, тиква, тиквички, картофи (комбинации от изброените) Давала съм всички зеленчукови на Хип; а от плодовите: круша, ябълка Дай й слива, микс от круша и ябълка, слива и ябълка, ябълка и тиква, можеш да пробваш и банан, но запича, мойта бебка е запечена и само един път й дадох. Понататък можеш да пробваш и кайсия и праскова, аз засега само един път й дадох кайсия Wink;   
- комбинираните със зелен фасул, грах и броколи стават ли за 6м. бебе?; Да стават Wink
- месните пюрета кога да ги въведа? Като започне 8м. ли? захранила съм от 5 м.; Ти по-късно си захранила според мен щом си въвела жълтък можеш да дадеш и месо, но питай твоят доки Wink Аз близо 2 седмици давах жълтък и то общо за всичките 2 седмици дадох 5-6 пъти и след това почнах да редувам с месо Wink
- попара давате ли? От средата на август ще започна. Сега мисля да взема каша от елда.
Ако се сетя още нещо- пак ще ви досаждам Simple Smile хихих

Благодаря предварително!

Това е от мен, без да натрапвам мнение Wink

# 199
  • София
Мами аз имам въпрос какво ние-родителите, трябва да вземем за кръщането на бебето ?
Някой може ли да ми препоръча добър фотограф за кръщане, който ще е склонен да дойде в Несебър ?

Предварително благодаря за отговорите !   bouquet

# 200
Аз съм фото, но Несебър ми е далече Simple Smile хихи

Ние кръстихме малката на 05.07.2015г. съвсем скоро.

В църквата носехме погача, мед, кутия бонбони, китка с червен конец. Дрешките от кръстницата.
Не се сещам нещо друго.

# 201
  • София
Здравейте,

Да попитам мамите, които правят домашни пюрета, слагате ли кърма/АМ в пюрето след като е заместено вече обедното млечно хранене със зеленчуково пюре.Доколкото разбирам, идеята е да се махне изцяло млякото от обедното меню, но на доста места чета, че се слага кърма/АМ.

# 202
  • София
Polist, кърма слагам и в домашни, и в по-гъсти купешки пюрета. Ако беше на АМ, вероятно нямаше да добавям от него.
Кашата също правя с кърма, ама много я втечнява и може да се откажа. Притеснявам се, обаче, да не му е много безвкусна само с вода (още не съм въвела плодове).
Apolonia, най-добре питай за фотограф при бургаските майки. Мен също ме вълнува въпросът с кръщенето, че ми се иска да го направим докато е бебе.
Ivaila_871, намирам препоръките на apolonia по въпросите ти за правилни.

# 203
  • София
Polist, кърма слагам и в домашни, и в по-гъсти купешки пюрета. Ако беше на АМ, вероятно нямаше да добавям от него.
Кашата също правя с кърма, ама много я втечнява и може да се откажа. Притеснявам се, обаче, да не му е много безвкусна само с вода (още не съм въвела плодове).
Apolonia, най-добре питай за фотограф при бургаските майки. Мен също ме вълнува въпросът с кръщенето, че ми се иска да го направим докато е бебе.
Ivaila_871, намирам препоръките на apolonia по въпросите ти за правилни.

Благодаря gracycat   bouquet
Писах на двама фотографи от Бургас и Несебър, намерих ги в нета Wink
Ако тук има бургаска мама и има опит моля да сподели  Sunglasses

# 204
Момичета като вкарвате втори зеленчук, пак ли от няколко лъжички почвате? Ние ядохме картоф и сега мисля да й дам тиквички с картоф, тоест тя вече е яла достатъчно от картофа. Мога ли да й дам повечко от комбинираното. А като почна снещо ново, например пащърнак, пак ли от няколко лъжички да почвам?

# 205
Момичета като вкарвате втори зеленчук, пак ли от няколко лъжички почвате? Ние ядохме картоф и сега мисля да й дам тиквички с картоф, тоест тя вече е яла достатъчно от картофа. Мога ли да й дам повечко от комбинираното. А като почна снещо ново, например пащърнак, пак ли от няколко лъжички да почвам?

Аз като почвам нещо ново (зеленчук или плод) й давам по 2- 3 лъжички, ако няма нещо реакция (пъпки и т.н.) - на другия ден си хапва нормално Simple Smile

# 206
  • София
gracycat ,мерси за информацията.Иначе кашата ти се втечнява от слюнката на детето и от това, че престоява, не е проблема в кърмата, защото моята беше с АМ и пак ставаше така.След като почна да се храни по-бързо, този проблем изчезна. Simple Smile
Новите зеленчуци ги въвеждам както ivaila_871, 4-5 лъжички към старият, ако няма реакция на следващия ден (за сега не е проявила никакви) , вече го смятам за въведен и си го яде на равно с другите.

# 207
Един въпрос и от мен мога ли да дам от оранжевата леща  newsm78?
Бела е на 6м и замествам 2 хранения изцяло в 12ч. с зеленчуково и в 18ч с каша яде ми по 190ml на ядене
понякога в 15ч и давам плодово пюре,но през ден два.

# 208
Мисля, че е рано за леща...Има толкова много зеленчуци и зърнени храни за опитване и захранване! Peace

# 209
  • Бургас
apolonia, за фотограф мога да ти препорьчам Петя /Смайлка/. От няколко години само нейните услуги използвам и съм изключително доволна.
Иначе при нас беба си расте, доста е спокойна. Захранвам със зеленчукови - приготвям и на Хип. Ядем картоф, морков, пащърнак, тиквички и комбинации от тях. Плодови аз й приготвям от каквото има като сезонни. Иначе се кърмим, давам и вода. С месните ще изчакам след края на лятото ще дам /след 8-9 месец/. От млечните давам едни десертни йогурти на Хумана с праскова, с боровинки /виждала съм и на други марки да има такива/.   

Общи условия

Активация на акаунт