Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 236
  • 525
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте,
Въвеждам нова каша , та поради тази причина си направих една табличка, която ми смята от коя каша по колко грама трябва да се сложи, съответно вода/мляко.Както и в моя случай, когато ползвам безмлечна+млечна.На който му трябва ето това е линк за сваляне http://dox.bg/files/dw?a=dbfe66a1a7
Ако някой има въпроси да пита Simple Smile

# 211
Ох...
Ема не иска да си яде кашите вече..
Давам й към 6ч., като изяде 2-3 лъжички се отказва и после към 9 след баня цока малко и заспива, а сутрин е суупер гладна...Днес не съм й давала плод в 3 часа само и само да си яде кашата, след като обядва в 1 и сега след 4,5 часа в 5,30 й дадох и яде само няколко лъжички. Смених така 3 вида от любимите й каши...и не. Иначе всичко друго си яде.

Някой с такъв проблем???

# 212
  • Ст. Загора
Ох...
Ема не иска да си яде кашите вече..
Давам й към 6ч., като изяде 2-3 лъжички се отказва и после към 9 след баня цока малко и заспива, а сутрин е суупер гладна...Днес не съм й давала плод в 3 часа само и само да си яде кашата, след като обядва в 1 и сега след 4,5 часа в 5,30 й дадох и яде само няколко лъжички. Смених така 3 вида от любимите й каши...и не. Иначе всичко друго си яде.

Някой с такъв проблем???
Аз! Вики също не иска да яде каши. Изяжда 2 до 3 лъжици и започва да се мръщи, а ако продължа да бутам лъжицата се разплаква толкова жално, че чак ми става криво. Давам млякото и е успокоен и засмян. Правих два вида каши и с вода, и с АМ, и плод добавях, и плодово пюре от възможно най - любимите му плодове /с колкото е захранен/  и пак не иска ...Приемам съвети!

# 213
  • Варна
И моя мъник не харесва каши,а каката ги обожаваше. Домашните каши хапва малко повече.

# 214
  • Пловдив
А Зори най-обича кашите.Яде всякакви видове:плодови,зеленчукови.........всякакви/Слънчо купувам/.Само с вода ги разбърквам и след като свърши порцията задължително плаче за още. Grinning

# 215
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да ви питам нещо ( моля да не се смеете много ), кашите са готови, на прах и се правят преди хранене, нали така?

# 216
Grim Reaper, има и инстантни каши на прах, има и такива в бурканчета - готови за консумация.уА може и да се приготви и домашна каша от смлени зърнени култури, сварени и с добавено плодово пюре за вкус - моят бебчо такива обича!

А мама му и тати му обожават кашите на Слънчо с прясно мляко обаче, за десерт. Mr. Green

# 217
  • Разпиляна във въображението
Захранването винаги ми е било трудно. Трето гледам и все се вайкам Laughing

# 218
  • София
Вашите деца , по колко пъти се хранят на ден ? Моята напоследък не може да направи 5 кратно хранене и честно казано това ме притеснява.Преди мляко пиеше доста, сега го е намалила значително.Хапва си около 130/140мл през деня, а вечер преди лягане около 160мл.Вечер не се буди, ляга си в 21:00/21:30 и сутрин става в 08:00ч , в редки случай в 07:00ч.Като килограми си върви, бих казала прекалено добре.

# 219
Вашите деца , по колко пъти се хранят на ден ? Моята напоследък не може да направи 5 кратно хранене и честно казано това ме притеснява.Преди мляко пиеше доста, сега го е намалила значително.Хапва си около 130/140мл през деня, а вечер преди лягане около 160мл.Вечер не се буди, ляга си в 21:00/21:30 и сутрин става в 08:00ч , в редки случай в 07:00ч.Като килограми си върви, бих казала прекалено добре.

Това е дете мечта !
Моето още не може да се откаже от нощното хранене, към 3.30- 4.00 се буди и освен мляко нищо друго не помага. Храни се по 6 пъти на ден.
Кърмене към 4.00, след това в 9.00 пак , после пюре на обед, към 16.00 / 17.00 пак кърмене, в 19.00 каша с плодово пюре и преди заспиване към 22.00 - кърмене.

# 220
  • Пловдив
И ние сме така  Grinning  По някога яде 5 пъти,друг път 4,но пък си наддава добре и не се пиртеснявам.

# 221
На Ема днес й взеха кръв и са й ниски еритроцитите и хемогобина, но са малко само под нормата.
Гледах, че е признак на анемия, а утре сме и на нефролог, та ми е малко притеснено.

Иначе ние не се кърмим от 1 месец през нощта и да ви кажа честно доста трудно се отказа. То беше рев по цели нощи направо, през 15 минути се събуждаше около 10-тина дни и започна после по-рядко да се буди. Сега от 1 седмица почти не се е събуждала, само рядко да помрънка. Кърмим се в 21ч. след баня и после в 6 или 7 сутрин. Първоначално бях решила преди 4 сутрин да не й давам, след 5-6 дни почнах в 5 и така си свикна детето. Обаче като стане към 7-8 окончателно и е суупер гладна и едвам ме изчаква да й приготвя попарата- по 2 сухара изяжда.

# 222
Ние сме с шест хранения, от които нямаме заместено все още, но и не бързам.

# 223
  • София
Боян яде 5 пъти, много рядко по 4. Все по трудно  се буди за последното хранене -  21:30ч. Ако не го събудим ние, сам няма да стане за него. Има три хранения на кърма (сутрин яде 200-250мл., вечер 1540-180мл.), едно заместено със зеленчуково пюре и едно смесено (кърма, после каша). Последният месец не наддаде достатъчно, за този също нямам големи очаквания. Като цяло върви дълъг и кльощав - 73см., 7,600кг. на 6м., в понеделник ще видя новите мерки.

# 224
Дали има проблем, ако заменя марката пюрета? Примерно: ако е яло бебето ХИП морков- след което Ганчев (или др.) морков- ще се прояви някаква алергия?  Пф... май ви обърках :Д Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт