На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 798
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Много тихо днес, явно всички сте навънка. Аз четох, четох за ерго раницте и сега се двоумя между боба 4г и мандука. За малки бебета и двете са добри но се чудя за мен коя е по-подходяща, че родих със секцио.

# 556
  • София
Rafi обади се в Рошаво и тествай.

При нас вкъщи е скука... без дете сме цял ден. Sad, у баба си е и направо ми идва ей са да ида да го прибера, а тя каза че е супер. Wink

# 557
ludetina85, не се шашкай, както са казали момичетата нищо му няма на детенцето.
И аз си мислех, че като ми е първо дете много ще се шашкам и ще се притеснявам, но нищо подобно.Помага ми опитът ми с гледането на племенника и сега се чувствам спокойна при отглеждането на звяра  Peace не си давам зор, не се напрягам много, много-правя нещата както ги усещам.
Тези дни някакви странични хора все ми се бъркат и дават не искани съвети.Оня ден една позната изпадна в шок и ужас, че не съм давала вода на детето, как съм могла-поне чай да съм й давала, че като била на АМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябвало да пие вода!!!!Щях да падна  от наглостта й-само й казах, че 3 месеца детето ми както вижда е оцеляло без вода и си тръгнах.Как да им обясня (не че има нужда да давам обяснения, де), че детето не иска вода.Единствено я пробвах през нощта да видя дали ще пие, когато е гладна, е изпи 30 мл и дотам, и то защото е била гладна, а не жадна.
Следващ случай е, как напълно непозната жена ми прави забележка да не съм бутала количката докато спи, да не се научи така  Tired да кажеш, че след това нея ще карам да бута количката като се научи  Crossing Arms супер дразнещите индивиди има по тоя свят.
Мацето, свекърва ми взе малката за има-няма 1 час и аз вече звънях да си ми я прибира.Не мога без детето и това си ти  е.Предпочитам с нея да си свърша нещата, отколкото да ми я вземат-тогава само я мисля и нищо не ми идва отръка.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 23:33 от Мария92

# 558
  • софия
Лудетина, разбирам те.Аз с баткото бях голяма паника, но аз съм такава по принцип.Постоянно си мислех ,че не правя нещата както трябва и че съм лоша майка.Сега с Деница съм спокойна, по съвсем друг начин гледам на нещата и по-уверена се чувствам.И с баткото и сега не позволявам вмешателства, изслушвам казвам добре и си правя моето.

# 559
Аз пък въпреки обвиненията на лекарите че си оставям едва ли не детето да гладува, упреците на хората колко е разголен и други разни забележки, не се чувствам лоша майка. Напростив, мисля, че за Никола съм най-добрата майка, защото давам всичко от себе си с много любов!
Обичам да казвам, че всеки си има деца и може да си ги "окъква" (разваля) както сметне за добре, моето си е мое и аз ще го правя каквото сметна за добре Simple Smile

Да се похваля, след 3 месеца най-сетне разбрах, че зимния кош(за новородено) ми се сгъвал на височина, т.е. става като една дъска, и ще ми се събира при рамата в багажника... както каза една приятелка, важното е, че не съм го рабрала на 6тия месец на Никола Winkщ

Днес се изля тук порой, и утре така го дават, така че съм се отдала на мързел и малкия два дни няма да излиза....

# 560
Я да ви питам за ерго раничките. Мога ли да слагам бебка с гръб към мен, т.е.да си гледка напред малкото клюки?

# 561
Вмешателства и непоискани съвети и аз не приемам,но да-шашкам се,а не съм била никога такава паника.Но път дребната напук на лекарите си яде само 5 пъти на ден,обличам си я както мен,все ми мрънкат,че е леко облечена,вярвам на интуицията си,но най-ме е страх да не я разболея.Получава се нещо като сблъсък между интуиция ми и това,което казва педиатъра.Благодаря,момичета,ще я давам по-спокойно.Simple Smile
А иначе днес малката маймунка ми направи кофти номер-изака се във ваничката,докато я къпех.А бяхме на финала с къпането. Joy

# 562
  • София
Оо, Мария, този род хора, даващите акъли, няма да изчезнат. Аз съм ви разправяла за една приятелка, откакто родих се чуваме по-рядко точно поради тази причина. Оня ден ме застреля с две неща. Първото беше да си щадя силите (!), след като й казах, че съм излязла в 10 сутринта и до вечерта бях навън. Че, видиш ли, като пропълзи и проходи свят щял да ми се завие.
Второто - да съм махал нощното ранене, да давам вода. И тя не давала вода, не искала, ама почнала да дава, за да маха храненето в 5-6. Ходи обяснявай, че сюоред мен щом малката иска тогава да яде, значи трябва.
Въобще с тази приятелка още преди да родя бяхме на тема "олеле какво те чака" - аз явно стоически посрещам нещата, които ме чакат и добре че си познавам стоката, та знаех още тогава, че нищо чак толкова драматично и мъчително не ме чака... Кой как си го направи.

Рафи - задължително тествай. Аз бях отишла за Боба, ама мацката ми показа една moby aria и сега съм с нея. Онзи ден цял следобед се шматкахме по центъра.
Моника - мисля, че може, но не нам дали на всички модели и май чак като надраснат приставката за новородено.
Ada трябва да се обади тук.

Аз пък днес изпаднах в ужас малката да няма температура. Спряхме на една прйка и я взех - тя супер топла, хем беше само по боди с къс ръкав. Гледам я - жизнена, папка й се... Цокна, поседя навън и се оправи, явно в тоя зимен кош яко се спарват:( кажете после как да й слагам панталони и чорапи... Абсурд!

# 563
  • София
Ро3и от коша е било.

Аз много се дразня на хора които казват ауу не ти ще видиш по зле ще става, сега ти е лесно. На мен ми е лесно, признавам си без бой. Те не разбират че за мен отглеждането на детето е песен. Аз след като родих се почувствах свободна, знаете че преди бях вързана за леглото, и не можех да мръдна та сега това ми се струва песен. Вчера едни други родители на момиченце питали мм как е изкарал коликите, и мм аа ми супер, не беше хич зле, е да щото виж при момичетата били по зле. Rolling Eyes

Калоянчо се представил супер на бабин дом, другата събота ще е с преспиване, че сме на сватба.  Wink

Писах на amy_lee добре е,  ще пише тия дни, имала е малко проблемчета, но вече са добре.  Wink

# 564
  • София
Хаха, маце, и нас ни гледат странно, когато кажем колко ни е яко.

Тая мацка от по-горния ми пост като ми разправяше колко е труно и аз й викам "абе не може пт началото да е толкова зле... То само ака, яде и иска любов" и тя не та не. Сега като й казах, че откакто спя що годе нормално, ми е супер песен всичко, тя пак - чакай да видиш като почне да лази.
На мм един приятел му се роди дете малко преди нас - ужас, колко грижи били, пари - само лекарствата против колики били 60лв... Той само кимаше:)
Та, който иска да му е сложно и трудно - да заповяда:)

# 565
Рози, благодарско за мейла Wink
И при нас даването на акъл е факт, ама ги посичам набързо. Още преди да родя се почна, а аз си трайках и се ядосвах вътрешно, ама реших да проявя характер на ДЕВА и да не пизволявам да ми/ни се бъркат. От тогава много добре си живея... И вие правете така, наистина майката знае как да гледа детето си. Изслушвам мнения, но не съм длъжна да ги изпълнявам.  Peace Ето пример отот днес : събуди се бебка и казах на мм да я вземе ако се размрънка, понеже прибирах вече малките дрешки в другата стая и слушам, че тя заплака и познайте кой - свеки я взела. Ама тя с нейното:" оооо, защо бабо, оооо" и държене в поза да я люлее не я успокоява, даже повече яя разплаква.Взех си я аз и след малко беше кротка. Ама   чувам, че се изкоментира, че вече било време за пюренца, на купешките пишело 3м+ и пита мм дали педи не е казала да я захранваме вече. Казах, че не казва педи, а ние! Та според бабите всеки рев е знак за глад, ама иди обяснявай.  Whistling

# 566
  • Бургас
Не сравнявайте вашите бебета с другуте. Има ужасни бебета. Ужасни!

# 567
  • софия
Лина е права.И  наистина колкото по-големи стават става все по-трудно.Не знам дали момиченцата преживяват по-тежко коликите, но при нас Деница определено се изтормози повечко.Баткото почти нямаше.

# 568
Здравейте мамчета Heart Eyes. Тука сме и ние, живи сме  Laughing. Не съм изчела всичко и не мога да е включа много по темите, но ще се постарая тези дни да поправя грешката си.

Ще ви споделя накратко около нас, надявам се да не ви натоваря излишно.
Бях ви споменал че имам проблеми с жлъчката - бая време трябваше докато се нормализират нещата с нея и спра да правя всеки ден кризи.За сега всичко е наред там. ММ пък го закъса с вени Crazy, сега чакаме да минат жегите и септември-октомви ще му правят операция Tired.
Да не пропусна и от малкото да се оплача (пък дано подейства форумната магия Mr. Green). Ходихме на ортопед миналия месец и се оказа че има дисплазия на тазобедрената става Tired. Предписаха ни едни гащички с тиранти (възглавничка на Фрейка се казва), които се носят по 24ч. Сваляме ги само за смяна на памперса и за баня. И така поне два месеца. Кофтито е, че ограничават много движенията и ще има забавяне в цялото моторно развитие.. ама здраве да е ще го навакса като се оправи.
И освен всичко това, бебка реши да ни тревожи и че не качва достатъчно. Мляко има, ама това дете неще да яде. Има няма 6-7 хранения на денонощие и ако не я карам аз може и по малко да са. На втория месец беше качила 530г, сега само 380г. И те така...Излях си терзанията и ставам да приспивам деца по ред на номерата Joy.
Много гуш за всички Hug Hug Hug

# 569
  • София
Е това като го чуя като порастнат става по трудно се изприщвам. Това не ми позволява да се наслаждавам на настоящето да се радвам на детето а да мисля колко ще ми стане трудно в бъдеще. Спестявайте го на млади и нови родители, няма нужда да се налага мнение че родителството е едно трудно и мъчително начинание, особено от родители с второ дете, щом сте се навили за второ значи не е чак толкова трудно. Не казвам че няма трудни деца, не казвам че няма да става трудно, но чак толкова страшно няма нужда да се изкарва.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт