На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 791
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Абе мисля си днеска и се чудя - сега като гукат вече и казват ясно "агyy" (дето мм минавал покрай един автосервиз и видял надпис АГУ и си помислил - тея пък какво са написали как казва моето бебе и после бързо се усетил какво е всъщност), та какви звуци следва да почнат да издават бебоците? Има ли пак нещо такова общо за почти всички бебета или индивидуално вече?

# 586
  • София
Може ли някой да ми помогне, в сайта на НОИ не ми излиза последният болничен, който лекарката издаде на 05.06.2015. Той ще се появи когато от работата ми занесат справката или има друг проблем?
Уф, утре ще звъня в НОИ.
Звъни на лекаря ти да го оправи, трябва да се появи веднага в сайта, щом го няма значи има проблем. При мен беше така и от НОИ заради това ми изплатиха чак след като пуснах жалба до омбудсмана. Ако счетоводителя подаде преди лекаря ставало объркване в системата и има да си чакаш.

# 587
  • София
Абе мисля си днеска и се чудя - сега като гукат вече и казват ясно "агyy" (дето мм минавал покрай един автосервиз и видял надпис АГУ и си помислил - тея пък какво са написали как казва моето бебе и после бързо се усетил какво е всъщност), та какви звуци следва да почнат да издават бебоците? Има ли пак нещо такова общо за почти всички бебета или индивидуално вече?
Ще започнат едни по извъртени да пускат,поне така каза педиатърката че Калоян издавал сложни звуци

# 588
  • в ябълковата градина
Alvinda, мерси, аз си чакам пари, а то! Още утре ще се обадя да види какво става.

# 589
Дребната втория месец ясно казваше ГУ и АГУ ,сега вече си "говори"- ауа,вауа и разни такива.

# 590
  • Бургас
Може ли някой да ми помогне, в сайта на НОИ не ми излиза последният болничен, който лекарката издаде на 05.06.2015. Той ще се появи когато от работата ми занесат справката или има друг проблем?
Уф, утре ще звъня в НОИ.
Звъни на лекаря ти да го оправи, трябва да се появи веднага в сайта, щом го няма значи има проблем. При мен беше така и от НОИ заради това ми изплатиха чак след като пуснах жалба до омбудсмана. Ако счетоводителя подаде преди лекаря ставало объркване в системата и има да си чакаш.

Зависи къде проверяваш. Ако проверяваш във ведомостта ,където ти излизат и парите , ще се появи ,когато го занесе счетоводителя. Той има срок за това до 15-то число на следващият месец. Ако гледаш в справката,която е само за болничните листове,тогава се обади на лекаря да питаш къде е проблема

# 591
И Константина отдавна гука, но чат-пат се случва и да опитва да казва "к","д","т".А как се е научила да пищи ле-лееее, пищи от радост, пищи от нерви, общо взето нон стоп пищи  Joy Днес цял ден се носихме на ръце, не иска в количката  Crossing Arms иска да зяпа и в количката й "боде".На мама дупе да й е яко.

# 592
  • в ябълковата градина
Мерси Лина, да гледам справката само за болничните листове.

# 593
Уф, утре ще звъня в НОИ.
От работата ти може да са го занесли в началото на този месец /имат право до 15-ти, както е написала и Лина/, а НОИ имат 15 работни дни за обработка. Щяха да ги правят 10, но не знам дали са ги направили вече. Т.е. можеш да си почакаш до към края на месеца и тогава вече да звъниш!  Peace

# 594
Направо не искам да слушам за НОИ.Още нямам пари за 45-дневният, от март месец.Идилия!Звънях и така и не можаха да ми отговорят какъв е проблемът.Шефката ми раздвижи нещата, то се оказа объркан болничен( датата на термина и датата да явяване на работа).Изпратили са писмото на 5 юни, а при мен пристигна на 25.Да каже човек, че с гълъб го пращат.Та така, сега ще се занимавам с поправки и дано хвана срокът.Общо взето нищо не излиза от тези скапани институции-с 3 месеца закъснение от подаването изпращат писмата за поправка.

# 595
  • София
Грушенка, щом го няма в списъка с регистирани от лечебното заведение, както и преди писах звъни на лекаря, а ако работодателя ти вече го подал после звъни и на НОИ. Бях със същия проблем и след жалба до НОИ и после до омбудсмана се разбра, че ако лекаря го забави тяхната система не им показва че има проблем. Говорих един час по телефона с НОИ и ми обясниха, че когато работодател подаде те имат срок и системата ги подсеща. Ако обаче изтече срока и лекаря още не го е подал буквално случаят отива в небитието, докато не ги потърсиш никой няма да го обработи, отивал някъде назад в списъка им и системата няма нотификация, за тези случаи - бъгава работа Simple Smile Само се чудя колко ли милиона от данъци са отишли за тази чудна система.

Ние тази вечер имахме неприятно преживяване. След като го изкъпахме Митачето изведнъж така се разпищя като го оставих на повивалника за да го подсуша, че си изкарахме ангелите с ММ. Никога не е пищял така, едва го успокоих и не разбрах какъв беше проблема. Напоследък вечерите са му много тегави, милото място не си намира,мрънка не иска и на ръце да го нося изпъва се, вика и не знам как да му помогне. После като заспи всичко е наред понякога до 7 часа не се буди даже, но през деня си яден на 2-3 часа, та съм спокойна че не е гладен поне.

Момичета, а да ви питам педи каза, че на Митачето му е малко изпъкнало пъпчето и трябва да му слагаме лепенка, та имали ли сте такива проблеми. Извинявам се, ако вече е коментирано, но нямам спомен.

# 596
Моят син така пищи,когато е изнервен и не може да заспи. Това се случва, ако по някаква причина е изтърван моментът,в който му се е доспало.След дълго успокояване успява да заспи,но в началото реве и се изпъва.

# 597
Alvinda, ние сме с лепенка, точно заради такова изпъкнало пъпче, но нашето беше доста около 1 см и детската каза, че е малка пъпна херния.От месец насам слагаме и има коренна разлика.По-добре слагайте навреме, за да може да се прибере  Peace

# 598
  • в ябълковата градина
Много благодаря за включванията за НОИ. Ще я търся следобед, че е втора смяна.
За пищенето, случвало се е при нас, няколко пъти. Успокоява се, но по-бавно и по-трудно.
Моят човек вместо да си намалява храненията, почна да се буди в 1, 3 и 5 през нощта и така стават около 12 на ден.

# 599
Това пищене и на мен ми звучи на изтърван момент за приспиване. Ние сме същите, всичко ни е любопитно и неможем да се унесем спокойно да заспим като ни се приспи.
Това с пъпчето и на нас още от раждането му педиатърката ми обяснява, че му бил широк пъпа щото пъпната връв била широка и трябва да се слага лепенка, ама аз хич не си давам зор, нито и изхвръкнал, нито нищо. Питам я, здравословен проблем ли е, тя отговори, че бил естетически. Та аз реших на нашето момче кусура да му е в пъпа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт