На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 786
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • в ябълковата градина
Ние се кърмим по около 12-13 пъти на ден. През нощта поне 2 пъти, понякога и 3 пъти. Сега се чудя дали не пие само предно мляко, а да не стига до задното, защото суче доста кратко - по около 5 минути. Другият проблем е, че не иска втората гърда. Ако настоявам се разревава и почва да се гърчи и да ме удря с ръчички. Иначе каяи 1300 първия и 1000 втория месец.

Но ми се искаше поне през нощта да ги разреди малко.

# 616
Не съм ви изчела докрай ама не можах да се сдържа по повод темата с нежеланите съвети и колко хубаво е да гледаш бебе - и аз при мен имаше кошмарни моменти с първото, а второто засега е ангелче (досущ като разказа на Елица), обаче бебето е най-страхотното нещо на света, защото успява да изкара всичката любов на мама на бял свят.  Сега разбирам какво е да плачеш от радост само заради една усмивка от бебо, а винаги съм го намирала за лигаво и превзето. В този смисъл какво като е трудно, като за сметка на това винаги ще си остане най-истинското и стойностно нещо, което съм правила  Simple Smile
Моята беба за трети месец качи около 400 гр. и ЛЛ мекара да я храня по 6 пъти / по 130 мл. Чудя се как да и ги налея тея милилитри като не ги иска   newsm78 Пробвах да изцедя и да давам допълнително след кърмене, но не иска.
Оф,писна ми,да накараш бебето да яде насила!Тези хора как си мислят,че става?Разбирам да не се храни изобщо-добре,но като си яде какъв им е проблема?

# 617
Леле една година мина, направихме я на 9-ти(овулацията на 11-ти) и ми цъфнаха на 27.07 двете чертички, завиждам им на новите априлки  Whistling
 Кога започват бебетата сами да боравят с биберона, че нощно време е много тегаво.

# 618
Ейми, има и злояди бебета. Опитвала ли си да я кърмиш докато спи? С каката прибягвях до този метод като ми направи кърмаческа стачка.

Грушенка, доколкото знам, в жегите бебетата утоляват жаждата си с често кратко сукане, точно както го описваш. Според мен не е проблем, че не иска втората гърда. Аз почти отначалото кърмя така, бебето ми е големичко и добре наддава.

Ние цял ден по задачи, а сега варя сладко,този път от череши. Сладоледче, съжалявам, че все се разминаваме с теб, ще ти пиша на лс, когато си отворя компютъра.

# 619
  • София
Накарахте ме да отворя архивите и да сравнявам с голямото дете.. Поне ми е лесно, че са с 5 години и една седмица разлика. Sunglasses
Значи, родени са еднакви килограми, но на 3 месеца Фифи Перото всъщност явно е Фифи Кюфтето и разликата им е 1150 г, а сестра му е качвала за втори, трети, четвърти месец съответно около 600, 500, 400 г
Но пък тя е започнала да се обръща сама от гръб по корем средата на юни още, а пухчето, няма да му казвам кюфтето сепак, няма и намерение... Crazy

# 620
Леле, наистина мина година, откак направихме Бузан ...  Crazy Между другото аз си направих първия слабоположителен тест на 21-ви, на 23-ти вече се виждаха ясно чертичките, пък нали терминът ми беше 1 април ... Та мисълта ми е, че тогава някъде трябва да се пусне темичката /ако ще я пускаме ние, де/!  Peace
Ейми, много съжалявам да прочета за неволите ви! Дано от тук натам все по вода ви върви!  Hug Нали знаеш, че оплакването тук чупи каръка!  Whistling

# 621
  • София
Ние днес цял ден изкарахме в южния парк по сенките, ама голяма жега беше дори там. И сега съм супер уморена, а не мога да заспя Sad
Лудетина, и аз си мисля че се стресна от нещо, той иначе всяка вечер му е трудно заспиването и приплаква понякога, но до сега никога не беше пищял така.

Васе, аз за болничния говоря за срока на лекаря, той е 5дни и болничния автоматично се появява в сайта в справката за регистрирани от лечебното заведение, ето тук:
https://ebenefitsreports.nssi.bg/epcreportpik/
Иначе за другите ясно, техните срокове са големи и на работодателя и на НОИ.

Аз мойте две чертички ги видях по-късно. На 30ти ми бяха двете чертички за овулация, та чак август бяха другите Simple Smile

# 622
  • София
Ейми, не съм сигурна, дали е добра идея да се цедиш преди хранене, защото бебето има нужда и от първата кърма, ако е жадно особено. Нека Ада да се включи все пак. Тя беше пускала 1 статия зя предното и задното мляко, много хубава. Ама всяко дете различно качва, не може да се сравняват.

Грушенка, много добре си качва детето, не му се притеснявай, може би е топло и често ожаднява. Аз също предлагам по 1 гърда на хранене почти от самото начало. Много рядко вечер преди заспиване и втората.

От вчера и Пепи е в отбора на неакащите. Странно ми е, понеже преди това дрискаше по 6-7 пъти на ден обилно, и не намали постепенно, ами изведнъж. Ама не изглежда повече да напъва или да се мъчи. Знам, че е нормално, не съм му се притеснила, само споделям, за да подейства форума и да почне пак да си ака нормално. Simple Smile
Мами, чиито бебчета са разредили акането, после зачестява ли пак или си остава рядко?

Алвинда, и ние в понеделник откарахме целия ден -10 часа в Южния парк, по сенките си беше супер, но бях доста скапана вечерта и вчера релакс, чак към 18.30 излязохме в квартала. За утре се чудя, какво да правим.

# 623
  • София
Sladoledche, ние сме от тези с големите паузи в акането. Напоследък започна пак всеки ден, а понякога и по 2-3 пъти на ден. Честно казано не откривам причина, поне моето хранене не се е променило.

Моето човече след вчерашния ден в парка явно добре се е изморило. Заспа снощи към 22 и още го чакам да се събуди. Добре, че преди да си легна в 24 се изцедих, че подозирах, че ня ма да се събуди за нощно хранене. Не че се оплаквам де, че това спане ми идва много добре и на мен, ама вече трябва да го будя, че след малко ще ходим за ваксината.

# 624
  • София
Браво на Митачето то така се спи. Wink

Моя жабарок се опитва да се обърне, ама му тежи дупето, и сега се опитвам да го оддуча от swaddle me, повивам му само едната ръка.

Днес сутринта ни направи шоу, след като го пременихме, се изака, и като тръгнах да го преобувам се опишка целия. Пълна програма. Wink

# 625
  • София
Хахаа, шоу за събуждане!!!

Браво на Митачето за дълбокия сън.
Вики също почна да ака по-рядко. Бях свикнала на поне 5 пъти на ден, сега ги намали до 3....

А кога мина година, наистина.... Ние сме направили Вики на 18.07...Simple Smile

# 626
При моята мома също започна рязко с петдневна пауза
 После два дни, после пак пет, понякога три. Забелязала съм, че и помага стоенето в столчето за кола, механично стимулира самата поза. Не го правя умишлено де, просто ние си пътуваме често.

# 627
  • София
Бебчета са различни каката качваше по 1,200 първите три месеца сега Христина първия 500 гр втори 900 гр  но върви по дълга.Тази нощ цока по често сигурно е заради жегите. А за акането ние акаме по най малко 3 пъти не може да и остане чисто дупето голяма дрисла е  Joy
Ние днес си направихме Христинка колко бързо лети времето.

# 628
Ние от около месец ядем за по 5 мин на гърда, понякога и по-бързо ги изпразва, и акаме по 1 път на ден-преди обяд, и рядко втори път вечер! Само да можехме да спрем нощното хранене, ама явно така че си караме. Както много пъти съм казвала и ние много малко качваме - 600, 760 и 900гр, ама аз спрях да се тревожа. След като е жизнен, усмихва се, не реве без явна причина мисля, че нямам повод за притеснение.

От 3 дни вече си ползваме актовно активната гимнасстика, ама нещо не ми се струва ок че е като пътечка, а не е кръгла.
Оф, я кажете вашите бебоци къде ги държите, че се учат да се обръщат? Ние вечер сме в кошарата, ама там се върти из нея, а не съм го намирала по корем приемно, през деня или в шезлонга или в коша на количката и реално няма място.

# 629
  • в ябълковата градина
Мерси за включванията за НОИ. Да споделя, ако някоя друга мама се чуди: в електронния регистър на издадените болнични листове трябва да се види до 7 дни от датата на издаване. Ако не се вижда, значи има проблем с изпращането му при лекаря.
Навън е страшна жега, върнахме се скоростно.

Общи условия

Активация на акаунт