На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 791
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Грушенка, щом го няма в списъка с регистирани от лечебното заведение, както и преди писах звъни на лекаря, а ако работодателя ти вече го подал после звъни и на НОИ. Бях със същия проблем и след жалба до НОИ и после до омбудсмана се разбра, че ако лекаря го забави тяхната система не им показва че има проблем. Говорих един час по телефона с НОИ и ми обясниха, че когато работодател подаде те имат срок и системата ги подсеща. Ако обаче изтече срока и лекаря още не го е подал буквално случаят отива в небитието, докато не ги потърсиш никой няма да го обработи, отивал някъде назад в списъка им и системата няма нотификация, за тези случаи - бъгава работа Simple Smile Само се чудя колко ли милиона от данъци са отишли за тази чудна система.
Рано е! Работодателят подава документите в началото на месеца /за предходния/, а щом болничният е издаден на 5-ти юни, предполагам от работата ѝ вече са ги подали. Нейният съм почти 100% сигурна, че са го подали в началото на този месец, което значи, че трябва да си изчака 15-те работни дни. Няма смисъл да се звъни тук и там без причина.  Peace
Що се отнася за пъпчето - няма страшно, с лепенки ще се прибире много бързо, особено и ако не е изпъкнало много! Големият ми син имаше пъпна херния направо и го лепих около 2 месеца, но се оправи. Peace

# 601
  • София
Оф, това пищене и на мен преди няколко дни ми изкара акъла. Прекъснах на детето спокойната игра на шезлонга, взех я да й гояоря и да я приспивам и тя като се разпищя... Та като споделих после на лл - емоции, превъзбуда, умора...

# 602
Po3u, можеш ли да споделиш за вашата раница малко повече инфо, защо я избра пред boba, приставката за новородено добра ли е(чувала съм, че на боба 4г е най-удобна), мрежичката върши ли работа, явно е нова е нова за бг, защото не намирам никакви отзиви за нея.
 Не съм в София и няма как да ги видя видя, но ще говоря с Рошаво може  да имат някаква опция.

И Дара се превъзбужда вечер, ако закъснея с приспиването, чак да пищи не, но става много нервна.

# 603
  • София
Давам отзиви веднага.
Предпочетох я, защото ми се стори по-компактна и с повече опции. Нова е, наистина, аз като отидох точно я бяха получили.
1. Мрежичката на гърба - само тази раница има такава. Закача се много лесно, с копченца, та може само леко да се открехне настрани и ако задуха и зхладнее с една ръка да се закопчае пак.
2. Има една приставка за главата, удължаваща, която на боба се взима най допълнително.
3. На боба приставката за новородено е като възглавничка, а тази е плат, който се фиксира с едни копченца и първо не запарва толкова, второ - като стане време да се махне се прибира много лесно в раничката и става много компактно.
4. Има повече степени на регулиране на облегалката и дръжките от боба.

# 604
И Ивайла от едно известно време пищи и не мога да разбера от какво.Всеки ден поне по 1 час.Тук от 2 дни не беше ревала и днес пак.Колики не мисля,понеже от месец вече няма,а не вярвам да са се върнали.Уши не са,глад не е.Днес се беше наспала.Някакви идеи?

# 605
  • Бургас
Що да не може да са се върнали коликите?

# 606
Мерси Po3u   bouquet Аз откакто я сложиха я харесах - заради мрежичката и кръстосването на презрамките.

# 607
Не съм ви изчела докрай ама не можах да се сдържа по повод темата с нежеланите съвети и колко хубаво е да гледаш бебе - и аз при мен имаше кошмарни моменти с първото, а второто засега е ангелче (досущ като разказа на Елица), обаче бебето е най-страхотното нещо на света, защото успява да изкара всичката любов на мама на бял свят.  Сега разбирам какво е да плачеш от радост само заради една усмивка от бебо, а винаги съм го намирала за лигаво и превзето. В този смисъл какво като е трудно, като за сметка на това винаги ще си остане най-истинското и стойностно нещо, което съм правила  Simple Smile
Моята беба за трети месец качи около 400 гр. и ЛЛ мекара да я храня по 6 пъти / по 130 мл. Чудя се как да и ги налея тея милилитри като не ги иска   newsm78 Пробвах да изцедя и да давам допълнително след кърмене, но не иска.

# 608
Аз исках да се въздържа от коментар по темата ама май искам да се изкажа  Grinning Първо зависи от бебето какво - има бебета, които са по-обсебващи и ако добавиш към това, че не можеш да разчиташ на никой, дори и на мъжа си, защото е прекалено зает и че ти си насреща за 24 часа това уморява, освен физически и емоционално те събаря. При всеки е различно, затова съм против да се дава акъл, че много е лесно или трудно, да се гледа бебе.

П.С. Чух се с каката от Рошаво и си поръчах раница Моби+герданче за гризане.

# 609
Дребната така пищи като се стресне нещо,направо ми изкарва акъла.Единия път писна така като и забърсах дупето с мокра кърпа,не се беше разсънила още и явно мокрото не я накефи.

# 610
Ici-bici,до вчера си мислех,че само моето не иска да яде добре,но вчера разбрах,че и amy_ lee има такъв проблем. Днес разбирам,че и при вас е така.

# 611
  • София
Момичета аз да не забравя, но към края на месеца трябва някой да направи темичка на новите априлки.

# 612
За коликите мисля ,че не са се завърнали,защото след месец не мисля,че се провокират.По моята логика след като са спрели ,значи червата са се оправили .Това не значи ,че съм права де.
Маце от нас ли се прави нова тема за априлските бебета?Питам си.

# 613
  • София
До колко съм виждала да, въпреки че нашата беше направена от една мацка която искаше да види две черти... но си е готина традиция.  Wink, аз видях на 28.07  Heart Eyes

# 614
Благодаря на всички за милите думи и разбирането Hug Hug

Ада Още преди месец се чух, а в последствие и видях с консултант. Проблем със засукването няма, суче си добре. Ако е в "настроение" съвсем спокойно изпразва гърдата и поема повече от достатъчно мляко. Проблема е, че много рядко го прави - има няма 2-3 хранения. Единственото, което ми хрумва, след като друго не помогна да пробвам е да изцеждам малко гърдата преди хранене. Идеята ми е, че може да не стига до задното мляко и да си пълни коремчето само с предно, което не е достатъчно хранително (аaa и аз как го обясних... ама ще ме разбереш Mr. Green). Ако и след това продължи да не качва се отказвам. Да качва колкото иска Crossing Arms. Може би аз имам големи очаквания към детето - да качва по страшно много като сестра си Laughing. Още един пример защо не е хубаво да се сравняват децата.

Ето, едно хубаво нещо да излезе от това, че бях първата с дете от обкръжението ми - никой никакви акъли не ми е давал Joy. Тук там се намира някой роднина/майка/свекърва да се изкаже ама не им се впечатлявам много.

Общи условия

Активация на акаунт