На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 782
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Васе, аз за болничния говоря за срока на лекаря, той е 5дни и болничния автоматично се появява в сайта в справката за регистрирани от лечебното заведение, ето тук:
https://ebenefitsreports.nssi.bg/epcreportpik/
Иначе за другите ясно, техните срокове са големи и на работодателя и на НОИ.
Аз това не го знаех ... ooooh! Навреме го разбрах, де ...  hahaha
Днес няма да излизаме през деня, обаче голямото много ме ядосва и сега му се сърдя ...  Rolling Eyes

# 631
  • София
Маце, Калата май се е забавлявал днес на ваш гръб Simple Smile
На нас пък днес ни се размина ваксината, нямало ваксини и педи каза след 20ти да дойдем. Измерихме го само и залепихме пъпчето. Последния месец сме 1кг точно отгоре и 4см. Вече е с мерки почти за 4 месечно бебе 6390гр и 64см.

# 632
  • София
Ехаа, добре върви:)

Сега си блъскам главата, че излязох ГЛАДНА навън. Уж в 9.30, преди 30мин се прибрахме и направо се чувствам като болна. СтомХът ми от сутринта е е наред, главата ме боли, май ми се повръща.. На слънчасване ми мирише. Тъпото е, че трябва да ям нещо и не Знам какво , не смея:(

За обръщането - на активната гимнастика спред мен имат достатъчнп място. Вики поне там тренира, ама до сега не е успявала да се обърне изцяло.

# 633
Моето дете обича разнообразието, само в количката й писва, а и е тясно. На шезлонга не обича много, свлича се, затова често я слагам да си цъка на дивана. И тя като Калата прави опити за обръщане, но все още не е успяла. Говори напевно с Ааа, преди използваше повече съгласни. Нямаме активна гимнастика, за съжаление, ама не ми се дават пари за нещо, което ще ползвам месец два.

# 634
  • София
И да ви се "похваля", бясна съм.
Нали си купих рокля за кърмачки. Успях да я оклепам на първото слагане, петното от зехтин се махна благодарение на сапуна на дм.
На следващото пране обаче се сдобих с уникална щета - роклята се разбрида долу. Ужас! Две пранета и до там:(

Giada - в олх може да се поровиш, ако си ок за втора употреба. Има много хубави, които после и в седнало положение може да се ползват, а накрая и като килимче.

# 635
Рози, откъде ти е рокличката? От бубамара ли е?

# 636
  • София
Мда. Писах й, че тази седмица чакам да ми прати две блузи.

# 637
За обръщането аз я слагам на пода върху постелка. Прави опити, но засега само дупето върти, а рамото остава на пода, но имам чувството, че скоро ще се научи. Иначе и Деа от известно време ужасно пищи вечер. Първоначално и аз мислех, че е защото късно я слагаме да ляга, но когато изместихме часа се въртя докато не стана нормалното и време за лягане. Вчера вечерта бая беше стреснала ММ с пищенето. Предполагам, че минава през някаква фаза, или пък и се събират повече емоции.

# 638
  • София

mary81
ти в Шейново ли ражда?

# 639
И нашата активна гимнастика е правоъгълна, не квадратна или кръгла. Нарочно търсих такава, за да я слагам на дивана. Събира се точно.
Бебо още не се обръща. Гиманстика по коремче правим на едно бюро, там постилам и той си гледка като костенурче.
Иначе неговото легло нали е лепнато за нашето и той се е научил както си е по гръб да се примъква с все завивка при мен, направо ми се сервира за хранене. Вече два пъти специално го отвивам да го гледам как го прави - редува по гръб и на страни и се приплъзва. Много е сладко да го намеря сутрин до мен.
Той вечер си знае много хубаво - баня, масаж, кърмене и сън. И се замислих, че може би помага и това, че аз през деня не го държа в неготово легло изобщо и той се е научил, че преместя ли го там вечер след ритуала ни и го завия на почти тъмничко се спи по много.
Единствено в леглото му го слагам някой път през деня като пускам въртележката, но наобратно и отвит.
Ние сме първите от близките приятели с бебе. Никой не дава акъл, забележки колко ще е трудно натам подминавам, през едното ухо влиза, през другото излиза. Също и не ми се обяснява защо не давам вода и кърмя на поискване - обикновено само казвам, че на мен така ми е по-лесно, което не е лъжа, но е далеч от цялата истина.
Онзи ден за кръщенето кумовете бяха в нас. На бебо му се доспа видимо, аз го взех, дадох да цокне и детето за 10мин си заспа. Кумът чак не повярва как съм приспала бебе за толкова кратко. И отиде да види дали наистина спи. Grinning.

# 640
  • София
Метличина - много сладко звучи това с приплъзването:)))
И ние Вики сме я научили в нейното си легло да ляга вечер и прави каквото прави в 23ч е хлопнала кепенците.

Да се оплача и тук... Май не съм слънчасала само, получих пълен пакет - разстройство, гадене и 37.8 темп.... Sad а следобеда иДжасках детето по скулата с телефона и направо ми спря сърцето. Ужас!!!:(

Писах и на бубамара за роклята, каза че шивачката й явно е била небрежна и ще миноправи роклята. Само че ако не мога да я занеса лично, по ЕКОНТ - за моя сметка. Аз защо си мисля, че трябва да има някаква гаранция това...

# 641
Ние от около месец ядем за по 5 мин на гърда, понякога и по-бързо ги изпразва, и акаме по 1 път на ден-преди обяд, и рядко втори път вечер! Само да можехме да спрем нощното хранене, ама явно така че си караме. Както много пъти съм казвала и ние много малко качваме - 600, 760 и 900гр, ама аз спрях да се тревожа. След като е жизнен, усмихва се, не реве без явна причина мисля, че нямам повод за притеснение.

От 3 дни вече си ползваме актовно активната гимнасстика, ама нещо не ми се струва ок че е като пътечка, а не е кръгла.
Оф, я кажете вашите бебоци къде ги държите, че се учат да се обръщат? Ние вечер сме в кошарата, ама там се върти из нея, а не съм го намирала по корем приемно, през деня или в шезлонга или в коша на количката и реално няма място.
На активната гимнастика я слагам,на земята направо,и тя си драпа да се обръща.На нея и тежи главата,обръща си цялото тяло,само главичката остава ,днес явно зацепи как да помести и нея.Не знам при вас как е,но докато усети,че е легнала и веднага почва да драпа да се обръща по корем,направо само това и е в малкото мозъче.

# 642
  • София
Момичета, форумската магия отново подейства! Simple Smile
Само докато се оплача нощес, че не е акал и днес 4 пъти до 15 ч. Simple Smile
Може от храна да е нещо, макар че не се сещам.

Рози, много тъпо това с роклята, уж нещо новичко и готино си взимаш, а то... Спред мен би трябвало за нейна сметка да е транспорта, щом не е качествен продукта. А на теб какво ти е? Да не си хванала някой летен вирус? Повече почивка на хладно и пробиотик взимай някакъв. Дано минава бързичко!

Пепино е от най-младите в групата и още няма хабер да се обръща, както и на активната гимнастика нула внимание обръща. Единствено има 2 музикални въртележки и му го редувам, много им се кефи.

# 643
Благодаря на всички за милите думи и разбирането Hug Hug

Ада Още преди месец се чух, а в последствие и видях с консултант. Проблем със засукването няма, суче си добре. Ако е в "настроение" съвсем спокойно изпразва гърдата и поема повече от достатъчно мляко. Проблема е, че много рядко го прави - има няма 2-3 хранения. Единственото, което ми хрумва, след като друго не помогна да пробвам е да изцеждам малко гърдата преди хранене. Идеята ми е, че може да не стига до задното мляко и да си пълни коремчето само с предно, което не е достатъчно хранително (аaa и аз как го обясних... ама ще ме разбереш Mr. Green). Ако и след това продължи да не качва се отказвам. Да качва колкото иска Crossing Arms. Може би аз имам големи очаквания към детето - да качва по страшно много като сестра си Laughing. Още един пример защо не е хубаво да се сравняват децата.

Ето, едно хубаво нещо да излезе от това, че бях първата с дете от обкръжението ми - никой никакви акъли не ми е давал Joy. Тук там се намира някой роднина/майка/свекърва да се изкаже ама не им се впечатлявам много.
Няма нужда от това цедене. Няма драстична калорийна разлика между предното и задно мляко. Ето една хубава статия: https://xedra.wordpress.com/2012/06/25/fore-hindmilk/

И на мен ми е много е трудно това с несравняването на децата Simple Smile

# 644
  • София
Момичета, а отпуската по майчинство появява ли се при болничните? Че при мен няма нищо?

Общи условия

Активация на акаунт