На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 778
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ехааа браво на Антюшката!

Оф тия от офиса ще ги разтрелям! По принцип си имаме цял отдел занимаващ се със болнични и заплати. Но за меринджеите всичко минава през външна фирма, и моля ви се,  декларацията която попълних май месец още не била занесена от външната фирма щели до 15ти август да я занесат, викам моля!?Вие не сте добре, и хайде щели сега до понеделник да я занесат. Според вас ще има ли проблем с майчинството за следващия месец?

# 676
  • софия
Маце, докато не представят декларацията в НОИ няма да почнат да ти плащат.Като се има предвид ,че ние с теб ще получим първо майчинство около 2-4 август мисля ,че ако я представят в понеделник няма да е проблем.

# 677
  • София
И аз чакам това обръщане с голямо нетърпение. Веднъж само се катурна от корем, но и аз го отдавамна инерцията.
Гъне се и се опитва да се катурне и от гръб, ама тежи дупето.

Alvinda- и аз съм се отчаяла с дрешките... Вики в момента носи 3-6 месеца, на някои на етикета пише 62, на други - 68см.... А после гледам на тия, които са 62, че пише - до 5.5 Килограма...
Странна работа.
Мм пък мрънка, че всяко гащеризонче е с различно закопчаване. Трябва някакъв стандарт на закопчаване да наложат.

Васето - а честито, край на спокойствието.

# 678
Маце, ако занесат декларацията в НОИ до средата на месеца, би трябвало да можеш да получиш пари в началото на август. Кога ти започва майчинството /по чл.50 и 51/?

# 679
  • София
И ние сме на 68. Взех му якенце (rain coat) 6-9 месец, което за сега му е малко големичко. Дано става наесен  Laughing Laughing Laughing
Ние не се обръщаме още. Аз и не очаквам. Това дебело дупе трудно ще се превърти. Засега само пролазва помалко, опитва се да се набира и се приплъзва по дупе  Grinning

# 680
  • София
Хриси  се завъртя от гръб по корем в тази неделя едната ръчичка е остава от дол и не се сеща да я извади от тогава се върти почти постояно  .Ние също хълцаме и то доста но тя още в корема ми хълцаше .

# 681
  • София
Васе, това с повръщането ми го обясни нашата гастроентероложка, при някои деца клапата се затваря отраз и до 14.00 може да връща, а от 14.30 да не врърне нито веднъж повече, при други се затваря постпенно и може да връща до 18 месеца. Браво на Антошка! Simple Smile

# 682
Хриси  се завъртя от гръб по корем в тази неделя едната ръчичка е остава от дол и не се сеща да я извади от тогава се върти почти постояно  .Ние също хълцаме и то доста но тя още в корема ми хълцаше .

Днес и Деа се завъртя от гръб по корем, но и тя не се сети да си извади ръчичката и се разплака. Иначе от вчера се опитва при първа възможност. Толкова е готино да ги наблюдаваш как правят усилия Simple Smile
С хълцането сме същата работа - хълца често още от корема. Иначе почти не повръща вече, единични случаи са.

# 683
  • София
Маце, ако занесат декларацията в НОИ до средата на месеца, би трябвало да можеш да получиш пари в началото на август. Кога ти започва майчинството /по чл.50 и 51/?

От 04.07.  Вдигнах скандал сега. Очаквам шефката да ми се обади и да ми се скара че вдигам скандали... ама дреме ми. Не може хем външна фирма наета за да се занимава за да е по лесно, а те го усложняват.

# 684
Васе, това с повръщането ми го обясни нашата гастроентероложка, при някои деца клапата се затваря отраз и до 14.00 може да връща, а от 14.30 да не врърне нито веднъж повече, при други се затваря постпенно и може да връща до 18 месеца. Браво на Антошка! Simple Smile
Сигурно наистина е така, защото точно за 1-2 дни свърши всичко.  Peace
Велика, имате още някоя и друга седмица до четвърти месец ...  hahaha Дебелите дупета тогава се превъртат явно ...  Joy
Маце, дано да си вземеш паричките в началото на август!  Praynig
Сега извадих и аз /да не остана по-назад/ да пробвам летния кош, ама имаше други "бебета" мераклии за него!  Whistling

# 685
Вели и ние сме така с хълцането. Аз много често хълцам също. Той връща по малко понякога при уригване, а като му е тежко имам чувството че нарочно си пъха пръсти чак до гърлото Simple Smile

Рози, хайде бързо да оздравяваш, дано подейства форумната магия.

Аз да ви се оплача бях поръчала едни дрешки онлайн 62 и 68 размер, но мойта гъбка толко бързо порастна, че май 62 и по веднъж няма да му ги облека. Мрън, вече не знам какво да купувам ... 74, то това като за проходило дете вече размер. Не че се оплаквам де, да си расте нека детето, ама и тези дрешки хич не си отговарят на размерите.
И "дребното" 74 размер носи,нищо,че е на 3 месеца.А такива хубави дрешки за 3 -месечно бебе ми донесоха,ама уви,на шишка са и малки и ги подарих .
Между другото от няколко дена пишка по-малко,отдавам го на жегите??

# 686
  • Бургас
То и ние сме от "по-старичките", и килцата не са ни много ама още не ни идва на акъла за обръщане  Whistling 

Аз пък съм с лятна количка почти от началото. Когато беше по-студено - със зимно чувалче и дюшече, а сега слагам коланчетата за по-сигурно. Имам и комбинирана количка с кош за новородено, но често съм с колата и нямам нерви всеки път да вадя и прибирам панаира Simple Smile  А пък и на нас ние второ и не се претрисаме толкова  hahaha

# 687
  • софия
Нашата консултация мина днес.Деница е 5250гр. и 60см.Пораснала е с 880гр. и 5 см.Ваксини няма,другата седмица ще звъня да питам дали са доставили.

# 688
Здравейте мамчета! Да ви попитам вашите бебчета отвиват ли се вечерно време и какво правите, за да не го правят? Моята Никол много се отвива и я взимам при мен, за да не ставам да я завивам постоянно. И цяла вечер държа чаршафа, за да не се отвие, но пак си ритка и си се отвива и сънят ми е неспокоен. Ние спим на отворен прозорец.

# 689
Има спални чувалчета, но не знам дали има тънки подходящи за лятото. Моето бебе не се отгъва докато спи, само при самото заспиване.

Общи условия

Активация на акаунт