СЕДМИ КЛАС-тема 66

• 67 246
  • 865
  •   1
Отговори
# 240
Е то за НТБГ кое заболяване би било проблем...  newsm78

# 241
  • Варна
Честно не знам, не съм се и замисляла. Ние също ще пишем търговската гимназия в заявлението.

# 242
  • Пловдив

Ами ако не е НТБГ, а гимназия по автотранспорт или бившия механотехникум ...

Изобщо не се замислям по тези въпроси. Щом това го има като изискване, отивам и правя медицинско.
Измислили са едно сравнително просто правило - щом е професионална паралелка, се представя медицинско. Ама какво заболяване, ама за кое училище, няма значение.
Остава комисиите и с това да се занимават. И тогава ще се чака на опашки не по няколко часа, а по няколко дни.  Peace

# 243
  • София

На медицинското се пише за цветното зрение, то е важно.

# 244
  • На черешата
 А за НФСГ дали ще трябва медицинско?

# 245
  • Пловдив
А за НФСГ дали ще трябва медицинско?

да, гимназията е професионална

# 246
Да, за НФСГ трябва също
Да, ще извадя, права си, щом се изисква- правим. Просто няма да пишем друга професионална гимназия, и може и други хора като нас да не са се замисляли.

# 247
  • Пловдив
Да, за НФСГ трябва също
Да, ще извадя, права си, щом се изисква- правим. Просто няма да пишем друга професионална гимназия, и може и други хора като нас да не са се замисляли.

Не да не са се замисляли, а де не са се информирали. Ти как разбра?
Аз знам как - интересуваш си и се информираш.
Всяка година има куп върнати родители, ама то не е въпрос само да купиш справочник, а трябва и да го прочетеш.  Peace

# 248
Привет на всички.Чета темите редовно,но рядко съм писала.Искам да помоля за разяснение за подаване на заявленията.Децата имаха среща с госпожата им от уроците,и тя им е казала нещо,което малко не го разбирам,затова реших да се допитам до вас:
След като отидем на 16.06 да подаваме заявление за кандидатстване,колко училища имаме право да посочим,госпожата им е казала,че всяко желание се брои отделно...........трябва да внимаваме и как ги нареждаме,ако случайно ни приемат на първо класиране на долна позиция и ако решим да се борим във второ,ще се пишат по-горните желания....................ОХ ОБЪРКАХ СЕ ТОТАЛНО,А Е ВАЖНО ДА ГИ ЗНАЕШ  НЕЩАТА ЗА ДА СЪУМЕЕШ ДА ПОДРЕДИШ ЖЕЛАНИЯТА СИ ПРАВИЛНО.......................Някой може ли да ми даде подробни разяснения.

# 249
  • Пловдив
Лидия Цветкова,
можете да изброите всички училища.
В някои училища всички паралелки са на една позиция /91 НЕГ примерно/, а в други всяка паралелка е отделна позиция /73 СОУ, ако не се лъжа/. Позициите са така, както са изписани в план-приема,  който можеш да намериш на сайта на РИО или в справочник, ако имате такъв вкъщи.

Желанията се редят според вашите предпочитания от най-желана към по-малко желана паралелка.
Балът може да служи за ориентир колко най-малко позиции трябва да посочите в заявлението, за да не изпаднете от класирането.
За второ класиране желанията не се пренареждат.

има прекрасна схема на първа страница какво да се прави след излизане на първо класиране.

# 250
  • София
Привет на всички.Чета темите редовно,но рядко съм писала.Искам да помоля за разяснение за подаване на заявленията.Децата имаха среща с госпожата им от уроците,и тя им е казала нещо,което малко не го разбирам,затова реших да се допитам до вас:
След като отидем на 16.06 да подаваме заявление за кандидатстване,колко училища имаме право да посочим,госпожата им е казала,че всяко желание се брои отделно...........трябва да внимаваме и как ги нареждаме,ако случайно ни приемат на първо класиране на долна позиция и ако решим да се борим във второ,ще се пишат по-горните желания....................ОХ ОБЪРКАХ СЕ ТОТАЛНО,А Е ВАЖНО ДА ГИ ЗНАЕШ  НЕЩАТА ЗА ДА СЪУМЕЕШ ДА ПОДРЕДИШ ЖЕЛАНИЯТА СИ ПРАВИЛНО.......................Някой може ли да ми даде подробни разяснения.

А не може ли направо да подадем заявлението вместо Вас?

Скрит текст:
Не Ви ли мина през ума, че нееднократно е обсъждан начинът за попълване на заявлението и че ако се разровите назад в темата ще намерите отговор на въпросите си?

# 251

А не може ли направо да подадем заявлението вместо Вас?

Скрит текст:
Не Ви ли мина през ума, че нееднократно е обсъждан начинът за попълване на заявлението и че ако се разровите назад в темата ще намерите отговор на въпросите си?
Благодаря,много сте "мила".
За попълване на документи акъл имам.

# 252
Лидия Цветкова,
можете да изброите всички училища.
В някои училища всички паралелки са на една позиция /91 НЕГ примерно/, а в други всяка паралелка е отделна позиция /73 СОУ, ако не се лъжа/. Позициите са така, както са изписани в план-приема,  който можеш да намериш на сайта на РИО или в справочник, ако имате такъв вкъщи.

Желанията се редят според вашите предпочитания от най-желана към по-малко желана паралелка.
Балът може да служи за ориентир колко най-малко позиции трябва да посочите в заявлението, за да не изпаднете от класирането.
За второ класиране желанията не се пренареждат.
Благодаря ти много,справочника го изчетох незнам вече колко пъти,явно ме обвзе паника да не пропусна нещо

има прекрасна схема на първа страница какво да се прави след излизане на първо класиране.

# 253
  • София
Още една, дето хем иска наготово, хем недоволна!

# 254
Такааааа. Ходихме да видим работата по БЕЛ. Прогнозните точки съвпадат като обща сума с написаните там, смятахме, че общите точки са толкова, но с разместване по модулите- все тая.  За първи модул са му дали 50,5т, за втори 23,5, сумарно 74. Никакъв спор по това. Каква обаче е оценката, съответстваща на 74т е въпросът. При направените изчисления по известните ни формули се появява разлика с под 0,1 с изчисленото от системата, естествено- надолу. дойде един г-н, пишеше председател на комисия, който ни обясни, че няма никаква известна формула Mr. Green и изчислението е от компютър и не подлежи на проверка #Crazy, няма никакъв начин за това. Наистина ли така стоят нещата?

Общи условия

Активация на акаунт