СЕДМИ КЛАС-тема 66

• 67 432
  • 865
  •   1
Отговори
# 300
Понеже обсъждате, че сте гледали работите. Ние нашите ги видяхме още на 4. 06. Точки и рецензии никога няма. Поне за 2013, когато кандидатстваше дъщеря ми, знам. Ние имаме 4,5 точки на тезата. Госпожата я прочете и започна да изрежда критериите- не е писал всичко. Извадихме от общия брой точки тези от първи модул и получихме за преразказа- 35. Там имаше една пропусната запетая, съдържанието не съм проверявала. Понеже дъщеря ми си проверя работите с леля си, сега питам- а точки защо не пишете? Отговориха ми, че си имат отделни протоколи за това.
По математика господинът почва- първи модул ясно. По втори- 21 задача добре, признали са ти я, въпреки че не е съвсем така (написал е отговорите в десетични дроби), на 24- взети 3 точки от последното подусловие, не го е решил. И започваме да търсим другите 1,5. А, ето- на 22Б са ти взели 2 точки и готово. Ама нещо не излизат сметките. Е, ние си ги оправихме. Оказа се, че единият проверител е признал еквивалентния израз на 22Б, а другият- не. Показвам черновата, където детето е преобразувало израза и е получил отново десетични дроби. Отговор- е, защо не си го написал така (като в критериите). Явно за някои еквивалентни изрази не съществуват. Та така се получават 0,5 точки.

# 301
  • Раковски
За София я има на: http://www.rio-sofia-grad.com/ в раздел прием на ученици след 7 клас от дата 01.06.2015г.
 roni-ro ме е изпреварила вече.

Благодаря момичета! Питах за Пловдив,  но поне за инфо ще ми свърши работа!

# 302
  • Пловдив
За София я има на: http://www.rio-sofia-grad.com/ в раздел прием на ученици след 7 клас от дата 01.06.2015г.
 roni-ro ме е изпреварила вече.

Благодаря момичета! Питах за Пловдив,  но поне за инфо ще ми свърши работа!

Изтегляш го, сменяш София с Пловдив, ако пише и град, и готово.

# 303
Дали се чака много при подаване на заявленията в София?

# 304
  • Пловдив
Дали се чака много при подаване на заявленията в София?

Ами зависи какъв момент ще уцелиш. Може и да чакаш, може и да не чакаш.
Но се приготви психически за чакане.  Peace

# 305
  • Варна
 Ясмина, дъщеря ми ходи да си види работата само по математика, там беше сигурна във верността на отговорите (една сгрешена подточка), пък и за МГ е по-важната оценка. Отнети и са 9 т. , като с някои сме съгласни, но останалите не става ясно от къде и защо... Не ми е хрумнало и на мен, за съжаление, да разпечатам критериите за оценяване.  Единствено са успели да успокоят детето - казали и да внимава какво ще и е първото желание, защото влиза там. Работата по БЕЛ се отказахме да гледаме.

# 306
  • София
Качих в пощата резултатите от ДЗИ на столичните училища за 2014г. В статистики и класирания е.
Нямам спомен кога и откъде съм свалила файла, така че не гарантирам за верността му.

# 307
# 308
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
При нас заявление за класиране след седми клас не се разрешава да се подаде без присъствието на детето, отложиха пътуването на детски ансамбъл до Полша с един ден, за да може на 16 юни децата да подадат документите. Синът ми ще пътува с тях и го знам със сигурност, както виждате "традициите" са различни.

# 309
При нас заявление за класиране след седми клас не се разрешава да се подаде без присъствието на детето, отложиха пътуването на детски ансамбъл до Полша с един ден, за да може на 16 юни децата да подадат документите. Синът ми ще пътува с тях и го знам със сигурност, както виждате "традициите" са различни.
При записването предполагам важи същото?

# 310
  • my own world....
Децата нали нямат лични карти - всяко дете от същия пол върши работа  Twisted Evil

# 311
  • Пловдив
В нашия град традициите не са това, което бяха.  Simple Smile
И подаване на заявление, и записване в училището става без детето.
Като се има предвид и възрастта на моето, абсолютно не е нужно да присъства.
Но пък аз съм решила да си я вода с мен, без друго няма други важни занимания

# 312

За съжаление си права "традициите" са различни. Ако говориш за Шумен - не ме учудва.
Но като си мълчите, ще ви тормозят с чиновническа некомпетентност.

Ако детето не е навършило 14 години - може и без неговия подпис (в предни теми съм цитирала закони и членове). Ако е над 14 - подпис трябва, но не е казано, че се подписва е учлището-гнездо (те да не са нотариуси!).
Скрит текст:
Точно сега колегата е в Шумен и се оплаква от лоша организация на друга държавна структура. Да го помолим ли да мине през РИО, за да обсъдят шуменските традиции? Peace

# 313
Нашето училище е и гнездо, май не държат на детето, макар че ще ми е трудно да излъжа- все пак я познават, но пък са им обяснили че НЕ трябва да пишем кодовете на заявлението. Та поне си знам.

# 314
     LOST, отговарям за езиците в математическите гимназии. Като часове е същото като в езиковите само в 8 клас, после се редуцират много. И всичко е въпрос до късмет на какъв преподавател попаднете. Системите за учене на езици, които ни наложиха, са лоши и резултатите го доказват. Днес намерих стар учебник от 1999г. и се учудих на добрия подход в него - няма и помен от такъв в работещите в момента 5-6 системи в България.

Общи условия

Активация на акаунт