Как преодоляхте болката от раздялата след дългогодишен брак?

• 47 776
  • 498
  •   1
Отговори
# 180
Само дето скоро ще е прелъстен и изоставен.  Laughing
По-скоро ми се струва, че ще е захванат и недовършен.
Мда. Едва ли 20-годишната ще му обрече живота си.  Grinning

# 181
Докато има пари, може и да му се обрече..Wink)

П.С - днес имах делова среща с бившия си и като се разделихме той отиде в съседно кафе, където вече 25 -годишната девойка го чакаше..Беше на 22, когато се разделихме)

# 182
Само дето скоро ще е прелъстен и изоставен.  Laughing
Твърде вероятно, само дето това  не трябва да е проблем на авторката, а на самия прелъстен. Мисля си и вероятно може да греша, че Ilinalina, по-скоро реваншистки "иска"  мъжа си. Все пак си е  наистина обидно и смачкващо самочувствието, да те отсвирят заради някакво  глупотевино нищо... Относно вечерите, може и неосъзната манипулация да е - виж колко  хубаво ни е вкъщи заедно...Аз не бих могла да издържа на такова нещо, дори и заради детето  да си мисля, че  е редно. Хубаво е да  подържат връзка,  но е и хубаво да е извън дома ми, в който и  където всеки път филмите ще се връщат с хубавостта на  преди-то и ще ме зашлевяват със  сега-то при изпращането.  Confused

# 183
  • Другата България
....... става въпрос за стопроцентова мизерница, която освен да изкрънка от някого пари, няма други стремежи в живота. Сигурно и затова често ми е жал за съпруга ми и не се държа толкова хард с него, колкото трябва. Пиша всичко това не от злоба, а защото ми е противно някой да се върти като чакал около хората /и то, които са му помагали много/ и при първа възможност, да се нахвърли върху тях, за да оглозга проблемите им.         
Ей тук вече ме загуби като поддръжник.
Ще прозвучи грубо, но всеки си заслужава съдбата.
Ти сама не се уважаваш, прочети се отстрани и се прочети отново, и пак....седнала си да обвиняваш някаква друга жена, защитавайки посеркото, изоставил те заради нея, с мотив, че ти е ЖАЛ за него? Тя го отвлече, насили, той се дърпа, тегли, но не можа да устои? Милия, направо наистина жив да го ожалиш! Сигурно и първия път беше така, с първата, с която ти изневери? Там пък каква беше историята?Онази каква беше - парясница?
Вместо да се стегнеш и да разкараш този човек наистина от живота си, ти си седнала да го жалиш?
Може проблемът да е в моя ТВ, но аз това не го разбирам.

# 184
Само дето скоро ще е прелъстен и изоставен.  Laughing

Ами да, може, но нали той си е решил така? Wink
Не го е набутала Илина, насила, при лошата девойка! Mr. Green

Всъщност вечерите може и да са с цел да дразним девойката. Crossing Arms
Да я караме да ревнува? Crazy

# 185
Илиналина, уважавам това, което преживяba. Aз не бих постъпила като теб, но това съм аз , а ти си ти. И няма един  прав, а друг  крив. Разни хора. Важото е да намериш на верния за теб път. Затова са форумите, за да ти предложат различни гледни точки.
Момичетата ти казаха много неща за семеините вечери. Ъз виждам в тях манипулация, но това е моето мнение. Може от твоя страна ти ги виждаш различhо ...и имаш право, моето мнение не е меродавно. 
Но твоето мнение за новата (тя не ти е съперница) не е обективно. Ти си наранена и с право. Наи-добре за теб ще е изобщо да не се замисляш за това_ каква е тя. Освен това, може би детето ти ще трябва да общува с нея. По-лесно ще бъде за всички, ако ти се въздаржаш от негативни коментари. Във форума, можеш да ги правиш на воля. Повечето, ще се съгласят с теб.  Ako ne beshe tq, shteshe da e druga, nali???
Когато преbоледуваш, ще видиш, че много от светите, които получаш тук, имат смисъл. Казвам преbолeдуваш, заshтото раздялата е като грип - изтощително е, но не е фатално, ако иначе си здрав. И пилешка супа помаgа и в двата случая.
И накрая малко да се посмеем. Aз съм само 5 години по-млада от бившата, но може би с 25 кг nо-лека, . Имам по-добра професия, печеля два-три пъти повече от нея, обличам се по-елегантно от нея... (и моето мнение за нея не е обективно, признавам). Когато тя ме видя за пръв път, всичко което е казала за мен на детето си е, че имам незрял вид. Е по голям комплимент за една  45 годишна жена има ли? Още се смеем с моите приятелки.

# 186
  • София
Здравейте отново, виждам, че много сте се задълбочили по въпроса акта на зарязването, който не ми се струва много съществен.

Ilinalina, актът на зарязването е особено съществен. Както вече всички разбрахме, ти все още не си готова за него или греша? Wink Не е шега това, но истината е, че или ще го предприемеш, или ще се въртиш мнооого дълго време във вътрешни борби, които в крайна сметка няма да те доведат до нищо повече, освен страдание. Така че, не пренебрегвай актът на зарязване. Той е най-важният и решението за него е най-трудното решение в живота на един човек, който е прекарал с друг човек доста години заедно и имат деца заедно. В крайна сметка, ти си знаеш. Аз просто споделям своят опит от подобна ситуация, който проработи добре.

# 187
  • Другата България
И колкото повече обвинява другата "мизерница" за съдбата си, толкова повече се приближава към повторното прибиране на благочестивия "покварен".
Уважавай себе си, Ilinalina, този не те уважава, за обич не говоря, уважението е в пъти по-важно.

# 188
Zandali
Istinata e, che 10 godini iskah da go ubiq, no ne go sreshtnah sluchaino na ulichata...Sledvastite 10 go zabravih ....i mu se razmina!

a za strelbata si prava...reminiscenciq ot minaloto. Tai kato ne pozvolih na gneva da izleze na vremeto...Bqh na 27 godini, ama mnogo iskah da se pravq na kulturna!

Ako edin den imame vnuche, jivot i zdrave, pak she idem na restorant i az shte platq...obeshtavam. I nqma da strelqm ! Joy

# 189
  • София
Zandali
Istinata e, che 10 godini iskah da go ubiq, no ne go sreshtnah sluchaino na ulichata...Sledvastite 10 go zabravih ....i mu se razmina!

a za strelbata si prava...reminiscenciq ot minaloto. Tai kato ne pozvolih na gneva da izleze na vremeto...Bqh na 27 godini, ama mnogo iskah da se pravq na kulturna!

Ako edin den imame vnuche, jivot i zdrave, pak she idem na restorant i az shte platq...obeshtavam. I nqma da strelqm ! Joy

Пък аз моята бивша любов не я мразя. Напротив - благодарна съм му за прекрасните мигове заедно. Те са част от моя живот, от щастливия мой живот. Simple Smile Обичам да гледам на живота си по този начин. Peace

П.С. Трудно преживях предателството, не помня една седмица от живота си - и по-добре. Но...станах, изтупах се и продължих. Нямам време за губене.

# 190
И колкото повече обвинява другата "мизерница" за съдбата си, толкова повече се приближава към повторното прибиране на благочестивия "покварен".
Уважавай себе си, Ilinalina, този не те уважава, за обич не говоря, уважението е в пъти по-важно.

Съгласна съм  Peace Обикновено другия се "връща" не от любов,  за уважение изобщо не говоря, а от липса на пристанище уютно, колкото и това да бъде облечено в разкаяние. Млада си , умна,  самостоятелна и  сигурна съм - силна, та  не ти трябва да си пристан на някой, който не си родила. Помисли върху това, колкото и да е примамлива мисълта  за молещият на колене да се върне /не че не е нормална фантазия, особено след такъв  скорощен ритник/. Ама стига де - веднъж вече го е правил,сега и ви е напуснал, не е като да се е  оневменил случайно...

# 191
za sebe si ne mu se sardq...ne moga da prostq, che ne vidq dashterq si da raste...tova ne se proshtava...no sam go zakopala dalboko v dushata si i gledam da ne rovq...Nauchih se da jiveq s tazi bolka!  Pak i deteto nqma belezi da e stradalo ...tova e jivot!  Nqma da pisha poveche za sebe si, che razvodnihme temata na avtorkata
_________
Пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 20:20 от AnMary

# 192
Как да го зареже като той вече си е тръ гнал?

Ето как, в три стъпки:

1. Край на семейните вечери (е много се възмущавам от такова лицемерие!)
2.Развод: честна подялба на имуществото, взема каквото и се полага без изнудване
3 Не се интересува от неговия живот: Дали новата го манипулира, дали го бие или с целувките си (и с други неща ) го кара да хвърчи в облаците...не и влиза в работата...Тя няма време за това, защото е заета със собствения си живот (дете, работа, книги, фитнес ...а може би и финтес инструктор!)

Ето така се зарязва мъж, който вече те е напуснал
Следвайки тези съвети преди години изплувах от блатото на зарязаната съпруга и се родих за нов живот .Успех ще го преживееш.

# 193
....... става въпрос за стопроцентова мизерница, която освен да изкрънка от някого пари, няма други стремежи в живота. Сигурно и затова често ми е жал за съпруга ми и не се държа толкова хард с него, колкото трябва. Пиша всичко това не от злоба, а защото ми е противно някой да се върти като чакал около хората /и то, които са му помагали много/ и при първа възможност, да се нахвърли върху тях, за да оглозга проблемите им.         
Ей тук вече ме загуби като поддръжник.
Ще прозвучи грубо, но всеки си заслужава съдбата.
Ти сама не се уважаваш, прочети се отстрани и се прочети отново, и пак....седнала си да обвиняваш някаква друга жена, защитавайки посеркото, изоставил те заради нея, с мотив, че ти е ЖАЛ за него? Тя го отвлече, насили, той се дърпа, тегли, но не можа да устои? Милия, направо наистина жив да го ожалиш! Сигурно и първия път беше така, с първата, с която ти изневери? Там пък каква беше историята?Онази каква беше - парясница?
Вместо да се стегнеш и да разкараш този човек наистина от живота си, ти си седнала да го жалиш?
Може проблемът да е в моя ТВ, но аз това не го разбирам.

Любовницата може да е всякаква, но вина няма.
Ако този мъж беше мъж на място, тя нямаше да успее да го прелъсти. Така че той е виновния, не тя.
Тя си има своите принципи /да дои мъжете и да ги използва/, но е виновен мъжът, защото се е поддал. Ако е държал на семейството си /дом, жена и дете/ нямаше да го направи.

# 194
  • София
Авторке, не се връзвай на приказките за вечерите манипулации и о, какъв ужас, че ти е жал за него. Естествено, че не са манипулации и естествено, че ще ти е жал, прекарала си живота си с този човек, баща на детето ти е, имали сте и хубави години заедно. От всички, които приказват как трябва да се къса и хвърля на секундата, единици са тези, които действително са способни да го направят.
А тези, които не можем с лека ръка да зачеркнем толкова години любов - ние също сме хора и имаме място под слънцето Simple Smile Имаме право и на своите лични начини да преминем през всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт