Как преодоляхте болката от раздялата след дългогодишен брак?

• 47 860
  • 498
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте отново! Проследих внимателно дългата полемика със Скуба. Като игнорирам явното му желание да се прави на интересен и по тази причина, да пресилва тезите си, осъзнах, че има  много общи черти между неговия начин на мислене и този на съпруга ми, който обаче, няма смелостта да е така брутално откровен. Намерих толкова много прилики - елементарният кеф е превърнат в основна ценност, празнотата се прикрива от външно демонстрирано самодоволство,  силно услужливата съвест не допуска никаква самокритика, каквото и да направиш, оправданието е винаги у другите, които по правило са много под твоето ниво - при теб нещата са напълно наред. Разликата е, че моят изоставил ме съпруг обича да прикрива тези свои качества и успешно разиграва ролята на човек с особена чувствителност, който поради своята неповторима уникалност, не е разбиран от останалите.

Ами, тогава ти е ясно, че подобни ....индивиди изобщо не заслужават страданието и вниманието, което им се отдава.Тегли му чертата и го остави да тича след 20 годишните.....  а като се опита да се върне наср.н и изритан от "големата му лИбоф" го прати да пасе.

# 376
  • Другата България
Скрит текст:
А, тогава нека си дращи. Щом помага да се отървеш от подобни екземпляри - нека е събеседник по желание на желаещи да го психоанализират.

Ама моля ви се, дами, вие това, което го казва Скуба, не го ли знаехте? Всъщност, жена, която още не е хванала в изневяра мъжа си или такава като авторката, която въпреки, че го е хванала се е самозаблуждавала, може и да не е познавала в дълбочини точно този тип мъжка психология. Хубавото е, че не всички мъже имат подобно мислене и въпреки, че вътрешно се обръщат след хубави крака, цици и дупе, външно не го правят. Честно казано и аз вътрешно се пообърнах след Карамазов (кво като е гей, все пак е невероятен красавец) в МОЛ-а, но външно запазих изключително хладнокръвие и го подминах като бърз влак малка гара, защото бях с мъжа си. Пазя му достойнството (на мъжа ми, не на Карамазов Wink), както и собственото си. Все пак, човек трябва да може да се контролира - някои неща в този живот трябва да почиват на твърди принципи, а моят принцип е - като съм с един мъж, съм само с него, докато ТОЙ не се издъни. Обаче издъни ли се - захвърлям го като миналогодишни сандалки. Mr. Green
Знам го. И? Това не променя факта, че не ми е приятно да ми го навира в лицето някакъв, който стои анонимно в женски форум и пълни страница след страница с едни и същи простотии. Правейки се на големия еб/пийп/ч. Да се доказва в реала, там може и да му вържат. 20+ годишните.

# 377
Ilinalina,защо изобщо страдаш и го премисляш....Най-накрая си се оттървала от един боклук.Въобще да не ти пука за него.Ти си го носила на гърба си тоя човек,който се е хранел от твоята емоционална зависимост към него години наред.Дори и финансово си го крепяла....Ее,за какво ти е такъв "мъж".За какво ти е един безотговорен човек в живота-да ти прави мизерии като ти изневерява и то не за пръв път....Остави го да пасе навън....и си гледай спокойно живота.Там ,където се насадил едва ли ще го траят дълго и скоро ще се окаже излъганото камилче....Да не си посмяла да мислиш за него със симпатия...че и да мислиш дали нямал да си дойде.За к'во ти е ...
Всякакви драми са излишни тука.
Бъди благодарна на съдбата ,че се махнал,иначе ти сама едва ли щеше да намериш сили да го изриташ навън. #2gunfire......

По-добре сама ,отколкото зле придружена....А пък и света няма да се свърши с него. bowuu
Горе главата и гледай напред!

# 378
Скуби, супер провокатор си, ама земи се сопри. То кеф,кеф,но все пак нЕкво приличие.....

# 379
...Всъщност, жена, която още не е хванала в изневяра мъжа си или такава като авторката, която въпреки, че го е хванала се е самозаблуждавала, може и да не е познавала в дълбочини точно този тип мъжка психология...

Аз от 18 само за 2 г. няма как да съм сигурна, през другото време сме били 24/7 заедно. Но къде на шега, къде наистина му казах, че съм му записала час за полиграф, 130 лв., без пари направо  Mr. Green Нави се без колебание. Това добре. Но мисля, че трябва да спра да чета СО, определено започвам да правя дивотии  Joy

# 380
Скъпи дами, бих искала най-искрено да ви благодаря за съветите и подкрепата. Не вярвах, че е възможно, но само за няколко дни разговорите ми с вас ми донесоха много кураж и надежда. Чух не една история като моята, преживяна от жени, които ми изглеждат силни, умни  и заслужаващи любов. След като те са се справили, и аз ще го направя. Въпреки упреците ви към мен, че проявявам мекушавост и ми липсва достойнство, доколкото не мога да отрека, че има основания за тях и се взех в ръце, самочувствието ми се повдигна. Вгледах се в мен, започнах да мисля за себе си  и така установих, че всъщност промяната в живота ми може да ми донесе много възможности и дори, комфорт, а може би дори щастие. Преди бях оставила болката да вилнее из мен и освен усилието да я понасям, не виждах нищо около себе си. Все още не съм взела окончателно решение кои от вашите съвети да последвам, имам нужда от още малко обмисляне. Със сигурност обаче, мисълта за него не ме обсебва като преди. На тези, които изразиха мнение, че със сигурност ще си го прибера обратно, ще кажа, че в никакъв случай не бих се обзаложила за това. Като взема окончателно решение как да постъпя и преборя докрай болката, която все още не спира да впива зъби в душата ми, ще пиша - за протокола, както се казва. С благодарност, Илина 

# 381
Ilinalina, всичките ми познати, и мъже, и жени, няколко години след раздялата я оценяват положително. Убедена съм, че и при теб ще е така. И това е много по-добрият вариант, отколкото да седи намръщен вкъщи, да те обвинява за всичко и да вдига скандали пред децата.
Успех напреди и бъди сигурна, че всяко зло е за добро. След време ще те чакаме да се похвалиш с новата любов, която наистина те цени и обича  Wink

Но аз също споделям мението си, че повечето добре финансово мъже разсъждават така...

+1
Но това е естествено. Рядко се случва те да успяват да балансират м/у семейство и работа. Постепенно се отдалечават и едното просто се жертва. В повечето случаи семейството, за тях то не е толкова важно. Друго им е приоритет  Peace

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 00:36 от Не се сърди, човече

# 382
НСЧ с всичките й познати, няма как да не е вярно.  Mr. Green

# 383
  • София
...Всъщност, жена, която още не е хванала в изневяра мъжа си или такава като авторката, която въпреки, че го е хванала се е самозаблуждавала, може и да не е познавала в дълбочини точно този тип мъжка психология...

Аз от 18 само за 2 г. няма как да съм сигурна, през другото време сме били 24/7 заедно. Но къде на шега, къде наистина му казах, че съм му записала час за полиграф, 130 лв., без пари направо  Mr. Green Нави се без колебание. Това добре. Но мисля, че трябва да спра да чета СО, определено започвам да правя дивотии  Joy

Кажи ми, че се майтапиш  hahaha

# 384
Аз от 18 само за 2 г. няма как да съм сигурна, през другото време сме били 24/7 заедно. Но къде на шега, къде наистина му казах, че съм му записала час за полиграф, 130 лв., без пари направо  
После що мъжете си зарязвали жените... ами като му кажат дай да те водя на детектор на лъжата, защото 24/7 съм била с тебе, ама веднъж помня, че отиде уж в тоалетната пък се забави повече от обичайното и може би си ми кръшнал?
Имаше една ваша посестрима Мамасита Бандида, нея пък в една тема я бях чел да дава съвети на жена да прибира заплатата на мъжа си и да му отпуска само малко джобни.
Не зарязване и развод, ами... ама хайде.

Значи този, който е хванал младо гадже е "путьо" и "муньо", а този дето казва "ама разбира се скъпа, води ме на детектора на лъжата" е образцов съпруг? Да знам кой епитет какво означава, не за друго.

# 385
Здравейте отново! Проследих внимателно дългата полемика със Скуба. Като игнорирам явното му желание да се прави на интересен и по тази причина, да пресилва тезите си, осъзнах, че има  много общи черти между неговия начин на мислене и този на съпруга ми, който обаче, няма смелостта да е така брутално откровен.

Да, Скубата е брутално откровен и смятам, че неговите постове могат да ти бъдат само от полза, защото показват другата гледна точка нагледно. Аз лично го харесвам.

# 386
chris78, къде съм слагала тези определения?
Не знам какво са образцов съпруг/а, разбиранията на хората са различни. И съм за, когато нещата не вървят всеки да поеме по пътя си, независимо сам или с друг партньор. Единствено лъжата и маменето за мен е нещо грозно и показва липса на уважение. Защото любовта на може да се появи или държи насила, но уважението към човека, с когото си делил години е въпрос на лично решение.

НСЧ с всичките й познати, няма как да не е вярно.  Mr. Green

Не се прави на ударен, огледай се около теб и кажи не е ли така (3-5+ г. след раздялата, в началото е ясно, че е тежко) Peace

# 387
  • Варна
    Мисля, че всяко мнение тук е ценно по някакъв начин. Прилично/неприлично...
  Сигурно, щото са отвратени всички от мъжките изказвания, темата събира толкова зяпачи и писачи...
    Иначе (според мен), подобни теми зациклят след десетото мнение, и се почва: цитиране, +1, и "повече нямам, какво да добавя, но те гушкам"- много полезно, да... (Като -  70% от тези десетина предходни поста, са били: "веднага се изнасяй", а останалите - да се облича секси и/или да си намери и тя любовник.  Tired
   Ние, жените - доста често правим грешката, да се ограничаваме с мнението на други жени, а за мъжките - да слагаме капаци, щото не можело да мислят така вулгарно всички и т.н.
 Ми може и да не са всички, ама какво пречи още едно мнение?
 Не би и трябвало, някой да се натоварва със задачата да бъде говорител на целия мъжки род.    
   Но човек винаги може да си направи изводи. Дори и от такива полемики(авторката поне успя, май)
   Ясно ми е, че мъжете пишещи тук - не са "мъжете" като цяло, и хиперболизират на моменти.
   Ясно ми е, и че Scooba е провокатор (но повечето неща, които казва са на място; и би трябвало да не са такава изненада за големи жени)
     Повечето му постинги ми напомнят леко на статии от мъжко списание. Може пък да е списвал Simple Smileв МН или Playboy (Егоист); и сега му липсват старите времена, когато си е правил социални експерименти с бг-мамите  Mr. Green Всичко може, ма надали...
   Струва ми се обаче, че не е чак толкова циничен в живота. Направи ми впечатление, колко често споменава бившата любовница (като неизчерпаем извор на мъдрост и афоризми Simple Smile).
   Ама, статуквото на "мъжкар - *бач" не позволява да се занимаваш с по-дърто от 29-год. Е, така е, кат си казал А...
    Мъжкари, *бачи, ама както много пъти се подчерта, че тук жените само се правели на умни и успешни; - така и на мен ми прави впечатление, че всички мъже в бг-мамата: са лъскави костюмари, убийствени любовници и успешни бизнесмени с много време за губене във форума (е, без Людмил-той не е бизнесмен, а - еко и против глобализацията  Rolling Eyes)
     Познавам (и не ми допадат) хора с парвенюшки манталитет и поведение. Повечето от тях, още не са се нарадвали на новото си (по-добро) финансово положение, и свободата и властта, която дават парите. Пък била тази власт, само върху шепа служители и разни " повърхностни девойки".
 (Само да вметна, че не е готино да се перчиш, как си изхвърлил използваната любовница на улицата, и си й взел "фирмената" количка. ooooh!)
   Истински успелият и състоятелен мъж, не постъпва по гореописания начин с жена, която все пак не му е донесла само негативни емоции и преживявания (камо ли да се хвали с това).
    Е, те - такива мъже обикновено имат и достатъчно акъл, да не се овътрят с постоянна любовница. И някак се владеят, за не "се влюбят безумно". Почукват си тихичко (кой не?) ако ги засърби, но не го правят унизително за жените си (и не им създават тревоги с любовници и др. емоционални липси)
    Най-малкото, съм забелязала при повечето сериозни и състоятелни мъже (с каквито се налага, да общувам често по работа), че държат повече да демонстрират  стабилно семейство и дом; а не - как могат на наритат дъртата и всяко тримесечие да се появяват с нова 20-годишна - такива дори предизвикват лека усмивка и снизхождение у приятели и бизнес - партньори.

Към авторката (и на когото му се чете):

Скрит текст:
Бившият ми съпруг не е от тези - "много състоятелните" още (но се старае, де).
   Той си беше поразвалил отношенията със съдружника си, щото тържествено му обещал, преди да наемат секретарка, че на работното място, няма да се вадят пишки, ама на: дошла Тя на интервю - 24-годишната Simple Smile и човекът се "влюбил".Simple Smile
     Не е някоя разпарцолница и чалгарка - нормална дългокрака Wink студентка (не се китосва - даже никакъв грим не носи), то и аз започнах да слагам пудри-мудри на 26-27(просто добра кожа имах - гени, ама и те не са вечни. А и както казват в наше любимо с детето филмче зa Gumball: много малък процент от хората по света не остаряват; по-голямата част от тях - са по телевизията Simple Smile).                  
  Винаги съм си мислила, че любовницата се избира, колкото се може по-различна от жената. А с нея много си приличахме (Да, знам, тя е по-сочно, свежо и т.н. Simple Smile); особена прилика имаше в отношението към него, но аз- преди 11 години - толкова ни е разликата и на двамата с нея, и толкова беше продължила връзката ни с него.
     Една от разликите беше, че аз като негова връстница, е нямало как да го гледам в очите и попивам всяка дума, като на много по-опитен и по-умен. Не че ми е вина някаква или ме трогва вече (И да, знам какво още е намирал в по-младото гадже Simple Smile)
   С него сега сме в добри отношения, както и с родителите му (обожават детето и тримата, и се редуват през седмица да го взимат; той и през вечер, го взима от градината, и си ходят по техните си мъжки работи)
     Не съм му искала нищо. И може би затова, той не е спрял да се грижи и дава за малкия; нито с мен е делил нещо: от апартамента, който купихме и обзаведохме миналата година заедно, си взе само багажа и таблета (е, колата му си е свято нещо, не посягам там Simple Smile)
      Мъжете, наистина са като децата в това отношение: колкото повече настояваш и искаш, по- се запъват и правят напук(осъзнавам и че има такива, на които им е все тая и дори се кефят, че не ги занимаваш)
   Ценя и уважавам времето, което сме прекарали заедно. Изживяхме много хубава (и на моменти доста луда) връзка.
   След първите 3 години заедно, се наложи да се разделим (не по наше желание). В различни държави за 2 год. и 2 месеца. Без да се видим (освен по скайп няколко пъти)
    Не съм дебил да мисля,  че здрав, прав, млад мъж - ще "чука" през това време - само манекенките от fashion-tv; или телефонен секс с мен му е достатъчен (примерно Simple Smile).
  Дори съм от онези луди, които предпочитат мъжете им винаги да имат презервативи в себе си, отколкото да се тръшкат, заплашват, държат на каишки и пр.женски заблуди.
 (За мен не са някаква трагедия: редките случаи на ценово - урегулиран, или при липса на намерения и някакви чувства- секс Simple Smile, когато е чисто физиологична нужда)
 Въобще не съм задълбавала, нито ме е покъртвала мисълта, че той ЩЕ мине някоя в тарапаната Grinning
   Тогава ми звънеше поне веднъж дневно(половината му заплата отиваше за телефон. Да не говорим, че реално и морално съм усещала подкрепата му непрекъснато)
  В онези дълги 26 месеца, и хиляди километри разстояние между нас, бяхме останали семейство. И не усетих нито веднъж така липсата на подкрепа и сигурност;  нито се почувствах толкова  нещастна, колкото бях през последните 7-8 месеца от нашия брак (когато уж живеехме под един покрив, но той обикаляше отнесен и влюбен. И се криеше.)
    Не, аз разбирам, че е охладнял към мен; искал и бил готов за нова тръпка и нов човек. Приемам го; просто постъпи малодушно. Предал ме е, защото ме е правил на маймуна месеци наред.  Потъпквайки неща, които уж бяха неприкосновени и за двамата(гласуваното му доверие беше най -малкото)
   Не е бил задушаван, дори обратното - Аз обожавам да съм сама, не ми е било никога скучно сама, ама никога!
 И дори когато имах силни чувства, не можех да не остана сама поне 2-3 вечери седмично (с детето това време съвсем стана кът).
  Не си падам по мелодрами/гушкане и т.н. ( но глава не ме е боляла често Simple Smile).
   Тази моя "студенокръвност"(както той го наричаше)се увеличава многократно, когато усетя, че не съм желана. Опитвам ако си заслужава, ама безразличието се усеща веднага, според мен.
Усетила съм го явно по някое време, и съм започнала да охладнявам и аз. Това ми спести допълнителните драми, унижения и т.н.
   Той маалко прекали, и като се подразни от факта, че не приемам "жертвите" му накрая: да я уволни и вземе отпуск, за да е с мен нон-стоп Crazy
    Допускам, че може и добри намерения да е имал,  ама... Истинските му желания и предпочитания, си личаха. За чий ми е на мен и на детето, този театър и мини-ад вкъщи?
    Може да се каже, че се наложи малко да ги "събирам" накрая и да обяснявам, че аз ултиматуми не давам; решения - не чакам. Който трябва - го беше взел решението доооста преди да се намеся.
  Те по някаква причина не просъществуваха повече от месец като двойка. Но беше достатъчно време да разберем, че поотделно повече се уважаваме и ценим; да не говорим,че сме по-добри родители. И двамата нямаме желание да почваме хамалогията със съвместното съжителство отново, не ставаме заедно за това, не знам - с други хора.
 Той по-има нужда вкъщи да го чака нещо топло и мило. Ама да не се заседява много, щото по лесно било сам (и по-евтинко). Класика.
   Аз и за малко не ща, да ми е в къщата някой. Супер натоварващо ми е, след работа, дете, понякога втора работа вкъщи - да мисля и за някой друг. Не се правя. Просто имам някакъв егоистично-избирателен-мързел вече.

Сестра ми и бившата свекърва, понякога казват, че е станало така, щото съм била прекалено толерантна (като "толерааантна" - се произнася с погнуса, като мръсна дума  Joy)
   ooooh!безумно дълъг пост (сори Blush)

(Scooba - не бяха ли някакви прахосмукачки? Лееко и не натрапчиво Wink - линкчета, това-онова, а, Scooba? Поне в началото, а?  Mr. Green )

# 388
Скъпа Trill, много, много интересен е постът ти. Прочетох го няколко пъти с подчертано внимание. Страшно много общи черти има между реакциите ни, а и нашата история е с почти 100 % съвпадение на твоята като фактология. Аз също като теб разбирам желанието да обновиш живота си, да си с нещо ново, по-свежо и т.н. Не мога да се сърдя, че е изгубил тръпката към мен, но ме боли от лъжите и предателството. Изглежда, че аз обаче не усетих достатъчно рано охладяването или поне не разбрах истинската причина - имах си доста проблеми през месеците, преди случката и не му обърнах достатъчно внимание. Мислех си, че се държи студено от стрес и умора. Поради това, шокът за мен бе огромен, особено поради факта, че по други причини и аз живеех в голям стрес и бях много изтощена. Независимо от всичко и аз се опитвам да останем приятели, но за разлика от теб, все още не мога да изкореня емоционалната си обвързаност. Иска ми се да проявявам егоизма, за който говориш, но това не ми се получава засега. Уж правя разни неща за себе си, но рядко получавам удовлетворение от това. Самочувствието ми го няма никакво, колкото и приятелите ми да ми разправят каква голяма работа съм ...Исках тук да сложа емотикон, изразяващ ирония, но не открих такъв.         

# 389
   Мисля, че всяко мнение тук е ценно по някакъв начин. Прилично/неприлично...
  Сигурно, щото са отвратени всички от мъжките изказвания, темата събира толкова зяпачи и писачи...
       Ние, жените - доста често правим грешката, да се ограничаваме с мнението на други жени, а за мъжките - да слагаме капаци, щото не можело да мислят така вулгарно всички и т.н.
Ми може и да не са всички, ама какво пречи още едно мнение?
 Не би и трябвало, някой да се натоварва със задачата да бъде говорител на целия мъжки род.    
   Но човек винаги може да си направи изводи. Дори и от такива полемики(авторката поне успя, май)

Трилче, още една тема, в която с теб мислим еднакво.

Общи условия

Активация на акаунт