Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да се отърва от черните мушици по доматите?
Как да подобря почвата, за да оцелеят разсадът и растенията?
Как мога ефективно да се отърва от листните въшки в градината си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да се отърва от черните мушици по доматите?
За да се справите с черните мушици по доматите, можете да използвате инсектициден сапун или естествена домашна емулсия, направена със зехтин и течен сапун. Рецептата за тази естествена емулсия включва смесване на зехтин, течен сапун и вода. Препоръчително е да пръскате редовно, тъй като нови мушици продължават да се появяват.
-
Как да подобря почвата, за да оцелеят разсадът и растенията?
-
Как мога ефективно да се отърва от листните въшки в градината си?
-
Как да нахраня доматите, пипера и краставиците?
-
Как мога да консервирам плодове без добавяне на захар?

Ряпата ми поникна от четвъртия опит. Грешката ми беше, че я надцених. Не ще да никне, когато през деня е над 25 градуса или над 30, но при сегашните температури си поникна. Единствените семена, които не бяха качествени, бяха за сибирския лук, защото след смяна на фирмата на семената, поникна много бързо. Другият извод е, че след като на пакетчето пише, че срокът на годност е изтекъл, никакви проби и губене на време. Проверих го с чубрицата и лука от семена. Затова чубрицата я обрах преди няколко дни (поне ухае през девет планини в десета), а водният ми лук е започнал да прави глави, но едва ли ще успее да стане едър.