(Био)зеленчукова градина - тема 30

• 72 792
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
amica1, сърдечно благодаря за споделените рецепти за консервиране на череши без захар. Пробвах в събота и станаха страхотни.

# 91
amica1 запали ме ,сега ще си помисля на кой да поръчам да ми вземе,че абсурд да се добера да Бриколажа.

# 92
  • Варна
Здравейте, ентусиасти и ентусиастки! Бях се забила на работа, вкъщи.... и зарязах форума. Пропуснах цели две теми. Да ви се похваля, така както си имам само терасата за мини градинка - хапнахме и тази година копър и босилек наше производство, малко лук и марулки, даже и ягодки. Купила си бях два корена ягоди с по 5-6 ягодки и децата ги опитаха вече. Сега чакаме доматите сорт Миляна всичко на всичко 9 корена.  Grinning За момента има 20-25 доматчета и доста цветове. Един домат даже е станал оранжев. Надявам се всички вие да пожънете страхотна реколта. Желая ви приятна вечер!

# 93
Здравейте!
И ние се замисляме за такъв уред,че сляпото куче май доста шета.
В неделя целия ден бяхме на село.Миналата седмица видях в гръб един смок и тази неделя цял ден си се разхождах с една сопа.Е,не го видяхме ни аз,ни мм и се успокоих и я захвърлих късния следобяд.Да,ама преди да си тръгнем слязох в мазето и чувам едно-ссссс.Помислих си ,че е мм,щото пръскаше с един пулвелизатор.Тръгнах да излизам и гадния смок срещу мен-съска и се стрелка на 2 пъти да ме хапе.Че като се разпищях както аз знам...Ред сополи,ред сълзи и цялата треперя.ММ се опита да го убие,ама проклетията се навря в една дупка на тавана на мазето(единствената незапушена).А цялата къща е заоградена от разсипана сяра още от ранна пролет,скоро я подновявахме.Намерихме кожата му в края на зимата и затова уж взехме мерки.Та търся изпитано средство за борба със смоци.Радвам се,че детето не бе с нас.

Спорен и усмихнат ден!

# 94
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в Т-маркета видях два уреда за гризачи и за къртици, довечера мога да проверя за цени и обхват  Peace

за змии не знам цяр  Confused таралежи със сигурност помагат, но от къде могат да се вземат, не знам. куче?

# 95
в Т-маркета видях два уреда за гризачи и за къртици, довечера мога да проверя за цени и обхват  Peace

за змии не знам цяр  Confused таралежи със сигурност помагат, но от къде могат да се вземат, не знам. куче?

И аз се сетих за таралеж,ама...Куче има,то не е наше,а на съседите,но сме с обща врата между дворовете и обикаля и в двете къщи.Никак не реагира нито сега,нито предния път.Знам че не е хубаво да се трепят,ама мерси-който го иска да дойде да си го вземе.Аз повече такива срещи не искам.  Crossing Arms

# 96
  • Варна-София
Бонболина, като купувахме уреда за подземни гризачи, видях, че в Бриколаж предлагат уред и конкретно за змии. Не помня повече подробности.

# 97
Част от манголда ще цъфти. Четох нещо, което ме обърка - можело да се заровят коренчетата на манголда в пясък за през зимата. Но дотогава какво да го правя? Да подрежа ли или да не го пипам?  newsm78

# 98
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
яяяя, то имало много видове  Hug

соларни уреди против змии, гризачи и всякакви всячини  Hug

http://www.newfresh.org/shop/category/2/borba-sas-zmii-i-vlechugi.html

# 99
.

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 13:54 от mama_gali

# 100
  • Русе
  mama_gali   bouquet

За змиите да кажа, леля ми след като всеки ден от както се затопли заварваше по няколко тлъсти смока на плочника пред къщата се снабди с това http://www.newfresh.org/shop/product/408/elektronen-ured-za-borb … -za-800-kv-m.html и каза, че има ефект.Сожила е два. Дворът е доста голям.

Доста назад сме от градинарите тук, но успяхме да извадим първите картофчета и си хапваме лук, чесън,салатки,репички и копър от градината. Очаква се реколтата от тиквички, зелен боб ,кластавици, домати и още каквото излезе от масовото бодене, кой каквото даде.

# 101
Изтрих, нещо не се справям със снимките, ето от тук натам в албума, писах, надписвах, то ги омеша странно, аз пиша бамя, публикувало пипер  Mr. Green
http://mamagali.snimka.bg/flowers/2015.859558.35579432

# 102

Клонът на ябълката ще се счупи, Мама Гали. Май трябва да ги проредиш, да скъсаш по-дребните, там дето са на гъсто.
Трети кърлеж от градинката ми, поне се научих професионално да ги вадя и не снасям кинти на джипито.
При първия ми праснаха една инжекция намкаква си.

# 103
Благодаря, Вълк, ще имам предвид, с дърветата сега се уча.

# 104
Благодаря на всички за включванията.Ще го мислим сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт