(Био)зеленчукова градина - тема 30

• 72 761
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • София/Варна
Алис много си добра.
Скела ами аз сях два пъти. Първия път на 1 март и след това натрупа сняг и семената си изгниха в земята. На 6 април пак валя сняг и така докато се разтопи и към 10-15 април го сях отново, с рътени и то много рътени семена. Не зная сорта, защото го купих от селския магазин и пишеше просто градински грах.

# 76
Герундия, и моят първи грах още цъфти и връзва. Има готови шушулки, но ММ иска да не са толкова млечни както миналата година, та дано не станат направо за семе.  Grinning

# 77
  • София
Моите доматки са насадени преди 10 дни и вървят зле. Те са около 20 см високи и има заченки на цъфтеж. Слабилки са с тънки стъбла. Напръсках ги с Дитан и днес с течна тор от калифорнийски червеи. Откаърших най- отдолу пожълтелите листенца.
Ако някой даде акъл за доматите ?
Моите най- рано насадени под найлон, така слабо вървят- хем имат доматчета.
Четох в предишни теми за подхранване с хлебна мая.
2 покетчета суха мая се разтваря в 10 литра вода, прибавя се малко захар и се полива по канче на корен.
Ще пробвам днес, пък каквото стане.
Пробвай с маята, но аз четох някъде, а и съседката полива с жива мая. Провери и намери кубчета жива мая. И аз ще направя същото.

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 15:25 от krater

# 78
  • София
Комсервената фабрика работи с пълна пара днес.. като гледам и утре.
Влизам с едно питане-тиквичките цъфтят и не връзват.. Така е от 10 дни, имат по 5-6 цвята, а нямя ни една ъиквичка. Два различни сорта са,  от две места е купувано семето.. Някой с такъв проблем да се е сблъсквал, нещо от времто ли,  поливат се редовно..

То не е проблем. Докато не станат силни големи растения с мощни стъбла и листа, не връзват. И аз имам три сорта, цъфтят. Гледам, че кръглите имат женски цвят, ще му стискам палци да стане тиквичка. Simple Smile
Доматките са слабички, ама тивичките имат цвят и под цветчето има около 10 см. тиквичка. ....... Браво

# 79
  • София
Моя грах сега започва да цъфти. Така, че искрено и благородно завиждам. Сухо е и едва ли нещо ще върже, но поне за тръпката да го обикалям и гледам.
Ало комшийката и аз тази година се пробвах с грахта. Понеже от 3 дни се знаимавах с цветята и имах гости, не съм обърнала внимание, че имам около 2-3 см.  грахови шушулки . Зарадвах им се много, не че имам кой знае какви количества насаждения, може да изкарам за едно две готвения. Май ще бера грах. Герундия как си с доматите?

# 80
  • Китна Тракия
привет градинари! Едно бързо питане към по-опитните. Тъй като моите деца ядат моркови в несвяс Simple Smile се чудя дали ако сега засея моркови, ще стане нещо?  newsm78 За протокола - "стандартно" засетите по правилата в началото на сезона вече почти са готови, но съм сигурна, че ще се ометат за нула време Simple Smile

# 81
И аз засях моркови в началото на месеца, вече поникнаха. Мисля, че не е късно да се засеят, само трябва задължително много влага. При нас изневиделица заваля, затрещя. Има нужда от дъжд, не беше валяло скоро.

# 82
Амика, много благодаря за рецептата за мушичките! Напръскахме и сега няма.

Имам питанка за пипера. Пожълтял е и долните листенца са опадали. Не расте изобщо. Каква може да е причината и може ли нещо да се направи?

# 83
  • София
Моя грах сега започва да цъфти. Така, че искрено и благородно завиждам. Сухо е и едва ли нещо ще върже, но поне за тръпката да го обикалям и гледам.
Ти си добре, моят, повторно засят, скоро поникна и има да чакам, докато цъфне!
Поливай го всеки ден и ще върже. Simple Smile

# 84
  Морковът ще стане ,но иска много влага,не трябва да засъхва и прави коричка почвата.

# 85
  • Варна-София
Трябва да си купя камера - все нещо се случва като по канал Дискавъри.
Купихме си уред за гонене на слепи кучета и къртици. Със соларно захранване. Издава от време на време звук като жужене на муха. И като хукна онова ми ти сляпо куче - пере през градината. Котаракът го хвана и го изяде, брей. Като наденичка.

Бушка, ние имаме специализирана щипка за хващане на бурканите за гърлото. И с нея ги вадим от казана за бързо охлаждане. Със студена вода - не смея да не се пукнат.

# 86
amica, може ли снимка на уреда ..марка и тн, че при нас кърта е изровил любимия карамфил на баща ми, ако мине и през оранжерията .. лично ще го чакаме с пушката  #Crazy

# 87
  • Варна-София
Този е:
https://www.mr-bricolage.bg/каталог/соларен-уред-против-подземни-гризачи-896642.html

# 88
amica чакам с нетърпение да натрупаш впечатления и да споделиш за този соларен уред.Много не им вярвам,за това не смея да купувам.А един уред каква квадратура покрива?

# 89
  • Варна-София
По технически данни 750 м2.
Аз вече повярвах.

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 16:26 от amica1

Общи условия

Активация на акаунт