Православието като начин на живот 5

• 49 485
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

# 586
  • София
Честит празник на всички и честит имен ден на дядо хаджия!

# 587
Простено, простете!

Хей, добре дошли на новите!!! Simple Smile

Исках да благодаря за един съвет. Не помня кой даде тази препоръка, но съм убедена, че е правилният избор!

Големият ми син трябва да се причастява на гладно, но това не му се харесва. Казах му това, което една съфорумка сподели тук: ако иска може да яде, но няма да се причасти, не защото аз така казвам, а защото такива са правилата. Подейства веднага. Детето се успокои и дори се почувства по-голям за това, че е положил усилие над себе си. Мисля, че ключът беше в това, че детето разбра, че не става въпрос кой от нас двамата ще надвие, а за подчинение на правила, които са и над двама ни.

# 588
Простено, простете!

Хей, добре дошли на новите!!! Simple Smile

Исках да благодаря за един съвет. Не помня кой даде тази препоръка, но съм убедена, че е правилният избор!

Големият ми син трябва да се причастява на гладно, но това не му се харесва. Казах му това, което една съфорумка сподели тук: ако иска може да яде, но няма да се причасти, не защото аз така казвам, а защото такива са правилата. Подейства веднага. Детето се успокои и дори се почувства по-голям за това, че е положил усилие над себе си. Мисля, че ключът беше в това, че детето разбра, че не става въпрос кой от нас двамата ще надвие, а за подчинение на правила, които са и над двама ни.
Mama Barba, и с дъщерята имаме подобен проблем и също така решихме да върнем закуската преди Литургия, нооо без Причастие. Е, в нейна защита да кажа, че тя пък милата има нервен стомах. 
И така с баща й наскоро решихме, че трябва да се причасти независимо от това, че закусва, защото беше и болна, но детето стана сутринта каза няма да закусвам, не я боля корем след Причастието и дори не се нахвърли на геврека, който й купихме след това. А после трябваше да решава задачи по математика и ми каза "мамооо, толкова бързо ги реших, защото Господ ме възнагради задето бях послушна в църква", хехех. Абе трябва да сме милостиви към тях, а Господ действа през това време Hug

Простено простете и от мен! Може би съм рязка,тъй като имам волеви характер, но повярвайте, с моето миловидно и кротко излъчване, рязкостта ме е спасявала много пъти.

Evjeni, леле какво изпитание сте имали, слава Богу, че сте невредими.

# 589
linskia,  Simple Smile Да, ние искаме всичко да контролираме и понякога забравяме да оставим място и Бог да действа.

А за рязкостта. Наскоро прочетох такава мъдра мисъл, не знам чие творение е, но ми помага да виждам нещата от друг ъгъл: "Може един човек да ти крещи два часа и накрая да ти помогне, а друг да ти се усмихва четири години и накрая да те предаде." Е, аз се старая да се усмихвам и да помагам, де...

Понеже говорехте за аудио книги назад. Пак ще предложа този страхотен сайт на БИБЛИОТЕКА СЛОВО! http://petkohinov.com/audioknigi/

"Молитвата на св. Ефрем Сирин в светлината на светоотечското нравоучение" от архим. Серафим Алексиев: http://petkohinov.com/audioknigi/as.molitvasvefrem.zip

Новият Завет се намира като натиснете CTRL + F и в мъничкото прозорче му дадете да търси "НОВИЯ ЗАВЕТ"

За Пловдивска митрополия: нямат ресурс да предават на живо от други храмове. На живо са им предаванията само от храм Св. Марина. Отдавна си мисля да им пиша и с предложение да пускат записи от миналата година, така че човек да може да си слуша актуалната служба вкъщи, ако е възпрепятстван да отиде на църква. Трябва да го направя. Simple Smile

# 590
Понеже говорехте за аудио книги назад. Пак ще предложа този страхотен сайт на БИБЛИОТЕКА СЛОВО! http://petkohinov.com/audioknigi/

mama Barba, благодаря за линка.
В списъка аудио-книги открих любимите ми "Изповеди" на блаж. Августин.
Жалко само, че сайтът е в процес на "пренареждане", както се отбелязва, и линкът в момента не е активен.
Надявам се скоро да имаме достъп до него.

Аз си изтеглих аудио запис на някои книги от Новия Завет (от линка посочен от Дядо Хаджия)  и съм много доволна. От работа до дома ми е около 40 минути ходене пеша плюс още 20 минути до спирката сутрин. Всичко прави 1 час "четене" на полезна литература Grinning.

# 591
Здравейте,

нахлувам с един въпрос, дано не досадя на някого. Знае ли някой къде мога да намеря ето тази молитва на български

Молитва по соглашению

«Господи Иисусе Христе Боже наш, Ты сказал нам: «Если двое или трое из вас согласятся на земле просить о всяком деле, то чего бы ни попросили, будет вам от Отца Моего Небесного». С глубокой верой в непреложность слов Твоих и с надеждой на безмерное Твое к нам милосердие смиренно просим Тебя услышать рабов Твоих (имена) согласившихся совместно просить Тебя: Господи, да будет Твоя Святая воля. Вразуми нас, укрепи нас и помоги нам во всем на пользу людям и во славу Твою, Господи. Сподоби нас, Господи Боже Спасителю наш, идти за Тобою, помогая и ближним нашим идти по пути спасения, совершая дела веры, чтобы с Твоей помощью и по Твоей милости наши усилия служили увеличению добра и уменьшению зла в наших делах, словах и мыслях. Аминь».

Благодаря предварително  Hug

# 592
  • София
Според мен не е трудно просто да се преведе.

# 593
Честити празник дами !

# 594
  • по пътя
Честит празник! Heart Eyes

# 595
Честит празник Simple Smile!

# 596
  • Dope Reach
Благословен празник на всички!  Hug

# 597
  • Пловдив
Една статия, която много ми хареса (има доста интересни неща във всички броеве на това списание): http://www.svet.bg/%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0 … 1%87%D0%BE%D0%B2/

# 598
Благословен празник и от мен!
yulinga , много благодаря за линка!
Чудесен е за мен.

# 599
Честит празник!

Общи условия

Активация на акаунт