ПАРИЖ 11

• 72 569
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • пак на Рив Гош
Здравейте, може ли да ми кажете как да стигна от летище CDG до гара Монпарнас. В гугъл ми дава, че е с line 4, но това автобус ли е и къде спира на летището?

От летището вземаш първо RER-B (междуградско влакче, като електричка). Слизаш на спирка Gare de nord, оттам хващаш линия 4 на метрото в посока Mairie de Montrouge и слизаш на спирка Montparnasse-Bienvenuë. Повече обяснения за различните видове транспорт и карти за ориентиране има на първа страница на темата  Peace.

Josefin, да си призная, ние досега все на паркинга на Дисни сме спирали (4 пъти за последните 7 години и засега приключихме с посещенията там  Laughing). Един приятел ни казваше да спираме на паркингите до хотелите, че било по-евтино, но не сме го пробвали.

# 346
  • София
За Версай само за градините пак ли се чака на опашка за билети, или са безплатни и в кои дни работят фонтаните.

За посещение на градините се заплаща през уикенда (когато работят фонтаните) и във вторник - когато са озвучени. През другите дни е безплатно.
Ние отидохме във вторник. Взехме билети за посещение на градините и двореца за възрастните, за детето ни казаха, че билет не е необходим. Обаче се оказа, че безплатен за детето е входът за двореца, не и входът за градините. Така че платихме допълнителен билет само за градините на място, на едни други каси, които са  само за тях, без да се налага да се връщаме и да се редим на дългата опашка.

# 347
  • София
не мога да не споделя с всички Вас  Hug
http://pateshestvenik.com/20-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B … 1%80%D0%B0%D1%82/

# 348
  • sofia
Роже, само така, подгрявай ме. До моето заминаване остават 20тина дни. Нямам търпение.

# 349
Роже, искаш ли(и всички останали, разбира се), когато имаме/имате време да покажем в едно албумче - Нашите лични Топ 20 от Париж?
Ще бъде забавно!
Аз лично се надявам скоро да имам време да потърся в претрупаните ми архиви.

# 350
  • София
Мимиии, разбира се, че искам Hug
Всичко, което е свързано с Париж го искам.
А най-много искам самолетен билет, може и до Бове да е Joy
За съжаление чак за пролетта на 2016год. се очертава да е.... Sad

# 351
Ох, то и аз искам билет, ама ... даже и не знам кога ще е възможно.  Embarassed
Какво му е на Бове-то ... ей го къде е Париж от него.  Joy

# 352
Мимиии, разбира се, че искам Hug
Всичко, което е свързано с Париж го искам.
А най-много искам самолетен билет, може и до Бове да е Joy
За съжаление чак за пролетта на 2016год. се очертава да е.... Sad
И ние сме през март 2016 г. Не знам пролет ли ще е, зима ли ще е, но важното е, че ще сме там. Много искам да го видя този Париж.

# 353
  • пак на Рив Гош
Роже, в отговор на твоя снимков материал, ето и два от мен :
- преди - http://www.pariszigzag.fr/histoire-insolite-paris/paris-vu-du-ciel-1
- след - http://www.pariszigzag.fr/paris-insolite-secret/photo

(моите снимки от Париж са ми във Фликър в подписа - https://www.flickr.com/photos/11488650@N03/albums/72157632454685572)

Смейте се вие за Бове, ама след 2 седмици за пръв път ще пътувам оттам и "преговарях" как се ходи, къде спират шатълите и най-вече, колко време ще отнеме (тръгвам след работа)  Mr. Green

# 354
  • София
Роца, страхотни са снимките ти Hug Просто са толкова красиви, че винаги ги гледам с удоволствие.
И най-важното което се открива в тях е духа на Париж. Затова сигурно и толкова много ми харесват Peace
А този сайт, който си пуснала ми достави истинско щастие. Да видя от високо Париж  преди и сега, и то в снимки с толкова високо качество си бе най-голямото удоволствие за вечерта ми. А като добавим и разказаните истории, свързани със снимките просто суперрр!!!
 Направих си дори абонамент за други техни истории за Париж. Много хубав сайт!!! Благодаря ти Simple Smile
Колкото до Бове не се притеснявай. И Мимиии, и аз сме винаги на линия за тебе.
Ако нещо случайно се объркаш около Порт Майло звъниш или на мен или на нея по телефона и ще ти обясним подробно всичко за шатъла от и до Бове  Joy
Нищо че отстрани ще изглежда малко като на краставичаря краставици да продаваме ама..... нали затова са приятелите Grinning.

# 355
Правя си програмата за Париж, разглеждам си и ми възникна следния въпрос относно пешеходните разстояния. Понякога картите в гугъл-мапса дават погрешна представа. Примерно от Айфеловата кула до Триумфалната арка го дава 2 км. Далече ли е пеша или е по-добре да се придвижваме с метрото? Другото разстояние е от Триумф.арка до Лувъра. Там ми се вижда повечко, но по Шан-З-Елизе с някое и друго кафенце ми се струва че е поносимо пеша или бъркам и е по-добре с метро?

# 356
Правя си програмата за Париж, разглеждам си и ми възникна следния въпрос относно пешеходните разстояния. Понякога картите в гугъл-мапса дават погрешна представа. Примерно от Айфеловата кула до Триумфалната арка го дава 2 км. Далече ли е пеша или е по-добре да се придвижваме с метрото? Другото разстояние е от Триумф.арка до Лувъра. Там ми се вижда повечко, но по Шан-З-Елизе с някое и друго кафенце ми се струва че е поносимо пеша или бъркам и е по-добре с метро?
И двете разстояния съм ги минавала пеша, че даже и доста по-голями, но най-добре е да преценявате на място, в зависимост от натрупаната умора и времето.  Laughing

Роца, сутринта тръгнах да коментирам твоите снимки, но нещо не се разбрахме с бг-мамата ... Като ги погледнах снимките и ... направо ми идваше да си купя билет.  Embarassed
Още нещо се сетих, което исках да те попитам - мерна ми се тези дни информация за някакви промени от септември в картите  Navigo, но гледах през телефона и сега не намирам пак тази информация...

# 357
  • Пловдив
И ние минахме двете разстояния пеш,не беше никакъв проблем,дори напротив-потопихме се в атмосферата на града,разходката си заслужава,ако имате достатъчно време. От Айфеловата кула до Арката ни отне може би около час,без да бързаме. Кварталът е много приятен.

# 358
И ние минахме двете разстояния пеш,не беше никакъв проблем,дори напротив-потопихме се в атмосферата на града,разходката си заслужава,ако имате достатъчно време. От Айфеловата кула до Арката ни отне може би около час,без да бързаме. Кварталът е много приятен.
Благодаря и на Мимии, и на теб Lili. И аз предпочитам да не се бутам в метрото и да вървим пеша. Другото ми питане е за музеите. Аз лично не съм им голям фен и мисля да отделя едно внимание на Лувъра. А в Музея на Инвалидите ли бихте ми препоръчали да заведа мъжа ми или в Пантеона? Той е почитател на военните музеи и предполагам, че там ще му е по-интересно. Мисля, че няма да имам време и за двата. 

# 359
  • Burgas, Bulgaria
А в Музея на Инвалидите ли бихте ми препоръчали да заведа мъжа ми или в Пантеона? Той е почитател на военните музеи и предполагам, че там ще му е по-интересно. Мисля, че няма да имам време и за двата. 

Пантеонът е малък и се разглежда много бързо, докато за Инвалидите си трябват няколко часа, ако искате да разгледате всички зали. Щом съпругът ви е почитател на военни музеи бих ви препоръчала Инвалидите. Аз лично  бях много впечатлена.

Общи условия

Активация на акаунт