Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 319
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Pampers,благодаря за разяснението   bouquet
  В нашата къща е 18 градуса и аз пускам парното по за час-два. Малката в градината я оставям с по-плътна блуза с дълъг ръкав,защото все си мисля,че на мен като ми е студено и на нея е, но гледам,че другите деца са по къс ръкав или с много тънки блузки. Ние се преместихме тук,точно когато в България беше най-голямата жега и за мен беше температурен шок. Забелязала съм,че  като напече слънце,направо гори,но пък е толкова променливо времето - сутринта беше слънчево,сега само дето не е заваляло.
  В нашия град учениците започнаха училище и аз вече започвам леко да се напрягам, защото голямата  още няма училище, от общината казват,че в тези около нас няма места и търсят. Мъжът ми ходи на място в двете квартални и уж обещаха,че ще се обадят, но за сега - нищо. Ако до 15-ти септември няма никакво развитие, май ще си я прибирам в България да си продължава училище там.

# 571
Не знам как става номера с градусите, но ние дойдохме съвсем наскоро и не е като да сме свикнали. Още от самото начало ми направи впечатление, че на 18 градуса бяхме по тениски и къси гащи, а в Б-я на 18 мъкна якета. Ъгъла, под който падат слънчевите лъчи е различен и най-малкото слънце гори много и се усеща много по-горещо. Зимата пък няма пълната гама лъчение и вит. Д няма от какво да се усвоява. Дребният е по-черен тук отколкото миналото лято в Б-я, защото тогава заради непоносимите жеги излизахме рано сутрин и късно вечер, а тук по цял ден е навън разголен.

Потвърждавам за гумените ботушки - задължителени са за детския гардероб. В градините поне при нас задължително ходят с такива, а за вътре имат обувки. Тук след 3г децата сами тряба да се обличат и обуват (и всичко останало), за това изискват ботушки и якета с качуилки. Учителките слагат качулките на главите, а дребните сами после се обличат  Mr. Green Аз също си взех гумени ботуши, защото като излезем на разходка след дъжд тревата толкова е поела водата, че буквално джвака под краката ти и всяка обувка/маратонка се мокри.

# 572
Сега след като обсъдихме времето да попитам лесно ли се намира стая за двама от собственик?Мъжът ми живее със семейството на брат си,но искам да се отделим само двамата.Можем да си позволим малък апартамент,но не повече от 560 лири месечно.Мъжът ми има доход и адрес,но не искаме с агенция,защото трябва да предплатим за половин година.Моят хубостник си похарчи всичко спестено тук и сега започва пак от нулата.Освен това и колата му се развали... Confused

# 573
Къде има малък апартамент за 560 месечно?
Аз не съм срещала подобни цени...

# 574
  • UK
В малките градове има, ама сметките са отделно.

# 575
  • York
Сега след като обсъдихме времето да попитам лесно ли се намира стая за двама от собственик?Мъжът ми живее със семейството на брат си,но искам да се отделим само двамата.Можем да си позволим малък апартамент,но не повече от 560 лири месечно.Мъжът ми има доход и адрес,но не искаме с агенция,защото трябва да предплатим за половин година.Моят хубостник си похарчи всичко спестено тук и сега започва пак от нулата.Освен това и колата му се развали... Confused
Разгледай в Gumtree какво се предлага във вашия район от частници.

# 576
Естествено,че е без ток и други консумативи.В момента плащат за къща 650лири на месец.А мъжът ми дава от тях по 80лири на седмица.Иска вече да е отделно,така е най-добре,защото ако си с други хора трябва с тях да се съобразяваш,без значение дали са приятели или роднини.

# 577
Не мога да повярвам че има такива цени...
Успех! Дано намерите нещо хубаво Simple Smile

# 578
  • UK
Не мога да повярвам че има такива цени...
Мая, ти в Лондон ли живееш? Мъжът ми е в Нотингам и гледаме къщи по 2 и 3 спални, по 550-650 има много, е зависи и от квартала, но не е ненормална цена. Но все от агенции. Освен gumtree други сайтове с повече частни обяви има ли?

# 579
Това е само наема,отделно комунални услуги,ток,телевизия,кабелна и др.екстри.Горе долу по толкова вървят наемите от 600-700 паунда.

# 580
Не живея в Лондон, в Рединг съм.

# 581
  • Cambridge, UK
ох ... да си изплача мъката не мога да харесам къща
има само дупки, необаведени за по над 1300 паунда без сметки и кансил такс, направо ми идва да се гръмна

# 582
Това вече ми е по-познато. Mr. Green

# 583
  • На острова
По повод температурите - на вчерашните 19 градуса аз се припичах по горнище на бански в двора, а малкия го бях пуснала без блузка да го напече слънчицето малко. Беше ми много топло.
Определено се свиква с температурите и съм почнала да ходя по-леко облечена. Даже ми е приятно да се усеща хладно  Crazy

Сестра ми ми беше пратила разкошни обувки за малкия /високите Timbeland, ама с пухче/ и не сме ги носили, то няма в какво време да му ги сложа дори и зимата, ще му се сварят краката. Пухенка като яке обаче носи.

На училище ходи с черни маратонки, но за PE си ги сменя с черни гуменки.

Пазарът на наемите особено в Лондон е под всякаква критика..

# 584
  • UK
ох ... да си изплача мъката не мога да харесам къща
има само дупки, необаведени за по над 1300 паунда без сметки и кансил такс, направо ми идва да се гръмна

В Лондон, предполагам? Има и за по-малко, обзаведени, ако не са близо до добри транспортни връзки. Но са трагични цените и стандартите за жилища тук..

Общи условия

Активация на акаунт