Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 081
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • На село (близо до Лондон)

Някои да препоръча добър препарат за махане на наслоено от повърхността на абсорбер в кухнята? Нещо ефективно, с което като като го напръскам да не се налага да го търкам много после.
Мерси!

# 106
Здравейте, ние с малката сме от началото на юни вече в Англия и се справяме както можем аз нямам проблеми особени, къщата ми харесва, квартала също нареждаме си нещата малко по малко, но дъщеря ми трудно свиква, не говори още английски с баща и я учим тя на моменти отказва, казва че не иска иска обратно в Б-я, драматизации, ревове.Отделно като се виждаме с приятели се говори само на английски, тя не разбира и се ядосва постоянно пита кой какво е казал, повтаря че и  е скучно и мъчно, дано се оправи това че не ми се мисли  Sad.Иначе утре ще ходим на среща в новото училище Induction Evening.
За препаратите още не мога да дам съвети, мъжът ми е накупил каквото е преценил, бях му дала задачка и сега не се оплаквам  Grinning само си купих и Цилит че доста си го харесвам пък и тук е доста твърда водата.
Сега ще се върна да ви чета, че от два дни имам интернет и доооооооста съм назад с новините.

И да задам един въпрос - дайте съвет за Коледните празници то е ясно всички авиокомпании са надули цените, все пак кога си купувате билети за България и обратно и кои авиокомпании ползвате става въпрос за  полет от Лондон, сега като ги гледам ще ни се наложи да вземем с Ал Италия с прекачване, защото са все пак по-евтини.
Приятен ден на всички!

Последна редакция: пн, 22 юни 2015, 15:42 от deizy_9

# 107
  • някъде в орбита...
GI, за абсорбатора ползвах Oven Pride, а самият филтър го смених. Но при мен като махнеш филтъра остава само метално скеле, няма пластмасови или гумени части, дето да пострадат. Ако при теб има вероятно е по-добре да е с нещо по-щадящо.

deizy_9, добре дошла Wink

# 108
Здравейте, имам един малко по- различен въпрос. В Англия съм от месец, не съм особено запозната с кажи- речи нищо, днес ходих да си записвам личен лекар и ми казаха, че трябва да имам навършени три месеца в Англия, иначе не може. Аз обаче имам нужда да отида на гинеколог, тъй като се нуждая от PAP тест. Правих си в България, не особено добри резултати, казаха ми след 3 месеца да си направя нова цитонамазка, но вече съм тук и не знаех, че така стоят нещата. Тъй като все още си стъпвам на краката, не разполагам с особени финанси. Исках да попитам, ако отида на частно тук, какви пари горе долу ще ми излезе прегледа с теста и т.н. НЕ живея в Лондон, живея в град на 2 часа от там, средно голям, ако това има значение.
Благодаря!

# 109
  • Великобритания
не съм сигурна , че трябва да имаш 3 месеца .. аз дойдох и на следващата седмица се записах в местното surgery ..отиди пак или пък провери дали има друго около теб и пробвай там Simple Smile

# 110
Около мен е само това и дамата днес беше категорична, че трябва да имам 3 месеца в Англия. Обясни ми, че след като попълня бланката, към нея трябва да прикача документ, доказваш че живея тук от толкова време, най- добре NIN, моя е изкаран на 9 юни... Обясних й за какво иде на реч, тя пък ми обясни, че трябва да си изчакам да минат трита месеца и тогава да заповядам отново...

# 111
  • Великобритания
http://www.nhs.uk/chq/Pages/1095.aspx?CategoryID=68&SubCategoryID=158
Никъде не виждам да има такова изискване ,
използвай  find a GP с твоя посткод , не може да има само 1 болница
къде живееш ако не е тайна  Simple Smile

# 112
Живея в Питърборо, ама ми казаха, че трябвало да отида в болницата, която е в моята area, т.е. там, където ми е адресът, трябва да ми е и личния. Та, около мен е само една. Ами, аз освен да си попълня бланката, да си прикача копие от НИН и да ида утре да се направя на ударена Grinning Напълно съм сигурна какво ми обясни жената, а предната седмица една позната беше ходила и й бяха казали абсолютно същото, само че тя има 4 месеца вече в Англия и си записа личен без проблем.
То хубаво да отида, ама тази ако ми каже пак същото... newsm78

# 113
Temporary registration

If you want to see a GP and are visiting an area for more than 24 hours but less than three months, you can apply to register with a GP surgery as a temporary resident. The application can be made using form GMS3 (PDF, 80kb).

Може би за това са ми говорили? newsm78

# 114
  • Великобритания
мне , избираш си тези , които са ти най-близо и действаш ..около мен има 3 болници , аз отидох в първата -имаше много хора и не ми се чакаше ..във втората 3-ма човека чакаха и съответно се наредих и аз там ..
направи се на ударена и отиди утре , подаваш документите без да се обясняваш
а иначе аз си го обяснявам така - явно имат много пациенти и по този начин намалят приема на нови ..
ако не стане , давай посткода и следващата поред

# 115
Значи утре ще се пробвам на принципа чрез нахалство към прогрес Grinning Благодаря ти!

# 116
  • Великобритания
няма защо , може да споделиш дали си успяла  Simple Smile

# 117
Здравейте, имам един малко по- различен въпрос. В Англия съм от месец, не съм особено запозната с кажи- речи нищо, днес ходих да си записвам личен лекар и ми казаха, че трябва да имам навършени три месеца в Англия, иначе не може. Аз обаче имам нужда да отида на гинеколог, тъй като се нуждая от PAP тест. Правих си в България, не особено добри резултати, казаха ми след 3 месеца да си направя нова цитонамазка, но вече съм тук и не знаех, че така стоят нещата. Тъй като все още си стъпвам на краката, не разполагам с особени финанси. Исках да попитам, ако отида на частно тук, какви пари горе долу ще ми излезе прегледа с теста и т.н. НЕ живея в Лондон, живея в град на 2 часа от там, средно голям, ако това има значение.
Благодаря!

На 3-я ден, след като пристигнахме, отидохме да си запишем час със сестрата и да вземем бланките за попълване от поликлиниката. Още тогава ме попитаха имаме ли спешна нужда от лекар и по спомен не беше голяма сума преглед на лица без личен лекар. Съoтветно нямахме още НИН. Искаха ни само доказателство за адрес.
Избирахме от няколко болници в района, в коя да отидем. Предполагам около вас има и други, в които да се запишете, щом в тази са ви върнали.
Ако положението е нетърпимо, може да отидете и в Walk in center.

# 118
  • Bristol
Някои поликлиники и болници вече проверяват от кога сте тук
Цитат
If you have to pay for treatment because you do not meet the residence conditions, this does not count as discrimination.
https://www.citizensadvice.org.uk/healthcare/help-with-health-co … ople-from-abroad/

# 119
Може ли да ме "светнете" - с каква цел са отделните кранове за топла и студена вода в УК? Още повече в банята,където сутрин хората си мият зъбите и си правят тоалета?

В 'зората' на водопроводите е имало само студена вода. Тогавашните мислители са решили да сложат кранчето от дясно, понеже мнозинството граждани са десничари. По-късно когато топлата вода е стигнала до домакинствата са решили да сложат допълнително кранче (от ляво) за топлата вода, понеже е било твърде сложно да се мисли за смесването на водата (нещо свързано с налягането и температурата, но не съм чак толкова добре запозната  Mr. Green). Като цяло и до сега в някои къщи топлата вода идва от отделен резервоар - наскоро водопроводчик ми обясняваше, че не е хубаво да се консумира гореща вода директно от мивката. Освен това знам, че преди години си е било забранено да се пие топла вода от чешмата. Друг проблем на англичаните е, че са традиционалисти Simple Smile Така са свикнали с двете кранчета, та чак им харесва и си ги предпочитат, дори и в новопостроени къщи.
Всичко това знам, защото и аз разпитвах преди години като пристигнах  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт