Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 084
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • UK
 Славейче , хубаво инфо си дала. Аз знам , нещо от сорта че, французите са измислили смесителите и англичаните за това не ги искат.

Момичета, този Oven pride препарат дали би станал за вътрешното и решетката на фритюрник. Имам един "Филипс Актив Фрай" , който ползвам изключително рядко и без мазнина  не знам дали от покритието   , от какво ли но така се е наслоил че не мога хич да го изчистя.

В детската градина идва фотограф да снима децата , ако искаш може и семейно да се снимаш. Да ви питам какви са горе долу цените , за груповата снимка цената е 13 паунда -добре . Обаче за другите снимки ценоразписа е 20 паунда за снимка  записана на диск , нещо много ми струва да дам 53 паунда за 3 снимки. newsm78

# 121
Славейче,благодаря за инфото  Simple Smile  А чешмяната вода годна ли е за пиене или само бутилирана вода трябва да се купува?
  На голяма мисъл ми е комуникацията  Tired  Вчера говорих по скайп с хазаина,какво ми каза - нищо не разбрах  Sad

# 122
Не бих се учудила ако и французите са замесени в конспирацията с двата крана  Mr. Green Те и за фак офф знака с двата пръста (обърнат 'мир') тях обвиняват хаха
Чешмяната става за пиене, но аз отбягвам да си наливам топла вода - просто си я топля в електрическата кана Simple Smile
Не знам как вървят цените на снимките, но £53 ми се вижда направо кожодерство...

# 123
Момичета, да се оплача- не стана номера със записването на GP. Отидох и в други клиники да се пробвам, същото ми казват. А така и не намерих информация колко струва една цитонамазка на частно...
Другото, което се сетих да ви питам.. може да ви прозвучи тъпо, ама защо не мога да си намеря работа?! newsm78 Търся от около месец и нещо. Пуснала съм CV навсякъде- заведения, складове, магазини, агенции за почистнате, part time, full time- всичко. И нищо. Най- много да ми се обадят по телефона и в момента, в който кажа, че никога не съм работила в Англия ми затварят. Една позната българка работи в склад за плодове и зеленчуци, и там кандидатствах, тя беше с мен, уж щяха да ми звъннат същия ден, много любезни от агенцията- нищо. От никъде не ми звънят, не мога и не мога да си намеря работа и това е. Всеки ден ходя по агенции да се регистрирам и всеки ден слушам едно и също- не сте работили тук, за сега не можем да ви помогнем, ако имаме нещо за вас, ще ви се обадим. ММ работи на автомивка, ама той има шофьорска книжка и отделно прави ремонти на къщи, а аз вися по цял ден вкъщи и си бия главата какво да правя. Другите българи тука ми обясняват, че не ме взимали и защото съм била българка, правели много голям подбор. Дори и така да е, не мисля, че има значение дали къщата ще ти я чисти българка или китайка. Ама вече много взех да се отчайвам, лекар няма, работа няма, аууууу...
И относно работата, искам да подчертая, че говоря английски изключително добре. И никой не ме ще  Cry

# 124
  • UK
Точицеее! Радвам се много да те видя във форума, чудих се какво става с теб, а ти си вече в Англия. Успех ти желая! Пиша ти лично съобщение.

# 125
В детската градина идва фотограф да снима децата , ако искаш може и семейно да се снимаш. Да ви питам какви са горе долу цените , за груповата снимка цената е 13 паунда -добре . Обаче за другите снимки ценоразписа е 20 паунда за снимка  записана на диск , нещо много ми струва да дам 53 паунда за 3 снимки. newsm78
При нас беше 18 паунда на диск или имейл за снимка. Много ми се вижда и на мен.
Но пък имаше избор от няколко варианта на хартиен носител - различен брой снимки в различни размери, цени в диапазона 10 - 29, които вече са съвсем разумни.

Срещу 17паунда имам една поза, изкарана както следва: 3бр. в размер 7''х5'', 2бр. - 5''х3'' и 4бр. - 3''х2''. Към всичките има и някакви рамки от по-твърда хартия, които по-скоро не стават. Mr. Green Самите снимки са много хубави, нагласили са ги децата, успели са да им хванат по-характерно изражение.

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 15:12 от Блу

# 126
  • UK

Пак гледах нашия ценоразпис , за две снимки по 4бр. 62 паунда +13 паунда за общата снимка . Бррррррр направо ме втресе.

Точицааа , много се гледа дали имаш трудов стаж в страната . Стискам палци нещата скоро да почнат да се нареждат.

# 127
Здравейте, мами!
Малко от нищото навлизам в темата, но се надявам да имам късмета да пиша в нея.
Половинката е в Лондон и сме изправени пред дилема. Обекта, в който работи скоро приключва. Негов приятел му предлага да изкара курс за кранист и да започне във фирмата , в която работи(приятеля му). Но, курса щял да излезе към 3000 паунда всичко, с хотела, с обучението, което ще е 10 дни. Мисълта ми е, това дали е така или го пързалят? Търсим информация, а датите за записване все повече се запълват и остава за по-назад. Ако има някой, който може да ми помогне с информация ще съм благодарна.
Хубав ден!  bouquet

# 128
  • Манчестър
Здравейте, мами!
Малко от нищото навлизам в темата, но се надявам да имам късмета да пиша в нея.
Половинката е в Лондон и сме изправени пред дилема. Обекта, в който работи скоро приключва. Негов приятел му предлага да изкара курс за кранист и да започне във фирмата , в която работи(приятеля му). Но, курса щял да излезе към 3000 паунда всичко, с хотела, с обучението, което ще е 10 дни. Мисълта ми е, това дали е така или го пързалят? Търсим информация, а датите за записване все повече се запълват и остава за по-назад. Ако има някой, който може да ми помогне с информация ще съм благодарна.
Хубав ден!  bouquet

не знам как вървят цените за такъв курс, но със сигурност няма да е 3000 лири..... но и не се става кранист за 10 дена + са няколко вида и тренинга е различен.

The vast majority of contractors now require a crane operator to have a Construction Plant Competency Scheme (CPCS) licence. To get one you need to go on a two-week training course where you'll be schooled on the functions and properties of a crane with a theory and practical test at the end. There are three main test centres in the UK: CITB in Kings Lynn, Phoenix Training in Sheffield and Ritchie's training centre in Glasgow.

After being issued with the red CPCS licence, which is valid for two years, you need to complete your NVQ in plant operations. You will then be issued with a blue competence card, which is valid for five years. From then on, to renew the licence you need to complete a logbook with a minimum of 300 hours of work in it and do a health and safety touch screen test.

Сега погледнах из нета и зависи от курса, но са от 600 лири + VAT до 2700+VAT.

# 129
  • UK
Точица, тук поне има безброй начини да натрупаш малко опит. Можеш да отидеш в най близкия чарити магазин и да станеш доброволка там, работодателите харесват хора, които работят като доброволци, а и държат да видят с какво си се занимавала, докато не си работила. Можеш и да отидеш в ДжобСентър и да ги питаш за доброволна работа - те пак ще те пратят в чарити шоп или примерно в библиотеката. После ще имаш и препоръка от мениджъра на магазина, и тукашен опит, и умения. Не знам какво разбираш под "изключително добър английски", но работодателите няма как да знаят това, сигурно всеки твърди, е говори английски като си търси работа тук. Никой няма да иска да ти е първия, и не е защото си българка, просто е нормално да е така.

# 130
здравейте,

имам въпрос, моя позната  живее в Лондон, в самостоятелна къща с 2 спални, и твърди, че  плаща 86 паунда на седмица.

Друга позната/девойка/ иска да отиде там, да работи като обслужващ персонал в хотел, но се съмнява, че това е реалната сума за наем.

моля, мамите в Лондон да споделят възможен ли е такъв наем, и ако да, да тръгва девойката. На мен мис е струва много нисък, но всичко е възможно, дори в Лондон.

# 131
Абсурд. Аз в мега дълбоката провинция за флат с две спални плащам повече.

# 132
здравейте,

имам въпрос, моя позната  живее в Лондон, в самостоятелна къща с 2 спални, и твърди, че  плаща 86 паунда на седмица.

А колко човека живеят в тази къща? Ако примерно са четирима, по двама във всяка спалня, седмичния наем за цялата къща ще е 86х4, което /не ми се ползва калкулатор Mr. Green/ грубо прави към 350. Съответно месечния за цялата 2бед къща идва към 1500, което вече е съвсем възможно.

# 133
AVE, благодаря! В крайна сметка се оказа, че всичко е ок май. Курса ще е в Гласгоу, към 2100 , отделно някакво ДДС и нощувките за тези 10 дни.Та, ще излезе към 3000. Курса е за оператор, tower crane. Каквото сабя покаже, туй ще е. Гадничко е, когато човек няма много достъп до информация. Тааа, здраве и живот да видим, какво ще излезе.

# 134
Здравейте!Имам NIN и банкова сметка,ходя да работя събота и недела.Не се водя на никакъв договор. Превеждат ми парите по сметката.Въпрсът ми е следния трябва ли да плащам NIN и да приключвам година.Ще бъда благодарна,ако някой може да ми даде компетентен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт