Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 334
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
gitadam, по-лесно би било да дойде само единия за известно време и да види как ще се справи. Ако всичко е наред да дойде и другия. Така постъпват много хора. Но в крайна сметка, те си решават.

# 541
  • Истински се вижда само със сърцето.
Зависи до колко е търсена професията с която идваш, не е задължително всички да започнат с ниско квалифициран труд. Мъжът ми е инженер, програмист на СНС машини - търсена професия и ако си добър професионалист, дори и с английски на посредствено ниво, можеш да намериш бързо работа. За разлика от мен, която не мога да си намеря нищо по специалността и работя каквото ми предложат от агенцията Simple Smile за вдигането на тежко последния месец ме спасява само факта, че съм бременна  Laughing.

# 542
Аз така смятам и да направя.Мъжът ми е повече от година в Англия,има си работа,взима минималното,но се оправя.Едно е заминаването при такива обстоятелства,съвсем друго е да тръгнеш ей така с децата направо.Викам на познатия отиди първо ти,след това вземи жената и децата.Но него го е шубе,че няма да може да се справи.Разчита,че мъжа ми ще му намери работа.Да,той може да му каже тук търсят еди какъв си човек и да отиде да се пробва,но гаранция няма,че ще го харесат и вземат на работа в крайна сметка.

# 543
  • York
Ако има някакъв занаят ще му е лесно да си намери работа. Моят съпруг е дърводелец. В България си имахме малка семейна фирма за мебели и работехме заедно. Тук го взеха  на първото място, на което го изпратиха от агенцията и то с не кой знае колко добър английски. Още малко и минава директно към работодателя. Знае си почивките, знае си работното време, отношението към него е много добро.

Аз имам доста интересна специалност, която има голямо бъдеще, но никога не съм работила по нея, а тук този сектор е организиран по различен начин. Но иначе се оглеждам за позиции в сектора, никога не се знае от къде ще изкочи зайчето  Rolling Eyes А до тогава ще си работя нискоквалифицираната работа, не ми пречи за сега. Поне имам работа  Wink

# 544
Няма занаят,карал е в миналото такси,а сега работи във фирма за производство на колелета,предполагам е ангажиран с някакъв етап от сглобяването им.Мъжът ми си има професия сладкар,но не иска да я работи в Англия.Иска да стане шофьор и доставчик,т.е.да разнася разни неща.Предполагам,че това не е проблем като понапредне малко с английския.Казва,че има запас от 500 _1000 думи,граматиката му куца,но на този етап се оправя.Казва,че всичките в обкръжението му го знаят на това ниво.

# 545
Относно работата често допира и до късмет и няма как някой да ти гарантира, че
ще започнеш където и да било. За моята специалност нови обяви има ежедневно, но мен дори на интервю не са ме викнали. На ММ това беше единствената такава обява и след 2 месеца в интервюта всяка седмица започна.
Освен това трябва да дойдат с пари поне за 3 месеца, които да им покриват месечните разходи в случай, че тръгнат цялото семейство.

# 546
  • Bristol
За нивото на английски зависи от гледната точка, нали знаете. Идвам за първи път в Англия, до мен седи едно момче и то за първи път идва да работи тук. Заприказвахме се и аз нали съм притеснена за езика го питам как му е английския. Той вика, оправям се, аз още по-свито отвръщам, че ми е голям проблем този език. Минаваме паспортната проверка, тогава бяхме с визи и трябваше и едни бордни карти да попълваме. Него го питат нещо на проверката той мълчи и ме вика на помощ, преведох му, после преведох и неговия отговор  Laughing Моят английски наистина си беше зле тогава  Crazy
За шофьори взимат и със съвсем основен английски на работа.
Направи ми впечатление поляк строител добре говори и навързва изреченията. Помолих го да ми пусне имейл с офертата, е няма да ви казвам колко неграмотно беше написано, явно го е учил в движение. Определено това, че не може да се изразява писмено не му е проблем  Peace

# 547
Така като ви чета излиза,че повечето гора го владеят по_добре говоримо,отколкото писмено.ДА ви попитам нещо за училищата в Англия.Детето ми в момента е на 5г и започва втора година подготвителна група в училище.Смятам да я изкара до края.Но се чудя дали тогава да го вземем при нас в Англия или да го оставим да си изкара първи клас в България.Искам да се научи да чете и пише на български,училището е английско и това ме притеснява,че не знае езика.Знае доста думи от разни книжки,типични за тази възраст и само да се представи.То вярно децата са като попивателна,но как ще разбира учителите и съучениците..какво ще ме препоръчате.

# 548
  • Манчестър
Така като ви чета излиза,че повечето гора го владеят по_добре говоримо,отколкото писмено.ДА ви попитам нещо за училищата в Англия.Детето ми в момента е на 5г и започва втора година подготвителна група в училище.Смятам да я изкара до края.Но се чудя дали тогава да го вземем при нас в Англия или да го оставим да си изкара първи клас в България.Искам да се научи да чете и пише на български,училището е английско и това ме притеснява,че не знае езика.Знае доста думи от разни книжки,типични за тази възраст и само да се представи.То вярно децата са като попивателна,но как ще разбира учителите и съучениците..какво ще ме препоръчате.

Ами по принцип нивото на езика зависи и от това в каква среда работиш и какво правиш. Моето време напр. повечето минава в писане на емайили и поне засега някой не се е оплакал ,че не разбира какво му пиша. Ако работиш примерно в магазин очакавано е говоримия език да е много по добър.

# 549
  • До хладилника, който обичам
gitadm, ако има кой да го гледа, ако няма да ви тежи много раздялата... не знам, аз за дълго децата не бих си оставила, освен при извънредни обстоятелства. От друга страна, тук ще е по-трудно и времеемко да й помогнеш да научи български у дома, когато в училище учат да пишат английската азбука.
За разбирането не се тревожи Simple Smile учителите си имат начини, а децата се разбират на всякакъв език, ако няма някоя друга спънка в общуването.

# 550
Майка ми ще я гледа,няма проблем,дори по-нататък планираме да вземем и нея там,за да се грижи за детето и да го взима от училище,предполагам,че тя ще му помага по български.
Естествено,че ще ни е мъчно за детето,но това е идеалния вариант,да завърши тук подготвителна,а пък за първи клас ще видим.Миналата година я записах на английски в училище и госпожата им говори само на английски,казват че има афинитет към езика детето.Освен това се гледа само дисни джуниър и там е научила доста изрази.

# 551
  • Bristol
Ако имате българско училище под ръка, където живеете, не мисля че ще има проблеми с българския. Познавам дете дошло на 8  години тук, тоест изкарало първи клас в България, после няколко години е ходило на неделно българско училище тук, но тъй като се местят и там където са живели е нямало българи, родителите работят и имат местна нани, езикът се е позагубил  Rolling Eyes  ("детето" вече е 20+ години). Така че комбинация българско училище и човекът, който гледа детето да комуникира с него на български, ще ви помогне да поддържате добро ниво на родния език, ако това ви е целта. Оставането една година в България, само заради училището, за мен лично, съдейки от личните ми наблюдения, е абсолютно безсмислено  Peace

# 552
Днес получихме писмо на името на малката дъщеря от  Community health services NHS , някакъв Health Visiting Team.  Пише,че понеже скоро сме пристигнали в Бостън и искат да дойдат в къщи, да ни вземат данните (не пише какви данни ) и да ги ползват във връзка с някаква програма  за Health,Family Support and Education . Пише,че може да откажем да споделят данните ни.
  Вие получавали ли сте подобни  писма?

# 553
  • UK
Прощавайте за тъпия въпрос, с какви зимни обувки ходят децата ви там? Говорим си нещо с мъжът ми.

# 554
  • Манчестър
Прощавайте за тъпия въпрос, с какви зимни обувки ходят децата ви там? Говорим си нещо с мъжът ми.

Ами моя син ходи с нормални затворени обувки, а когато има футбол понеже е в училищния отбор ходи с маратонки.

Общи условия

Активация на акаунт