Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 285
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
Това, което аз разбрах за агенциите за работа, докато търсехме работа на ММ беше, че са два вида:
recruitment agencies и employment agencies. Първите са посредници в смисъла на това, че само намират хората и договорът за работа се сключва директно с работодателя, тогава приключват отношенията ви с агенцията, а с втората се явява работодател, работите си към фирмата каквото си работите, но договорът е с агенцията, обикновено срочен и на по-малка ставка, като свърши ви пращат в друга фирма на работа. Обикновено хората се опитват щом приключи договорът да подпишат с реалната фирма. Надявам се го написах разбираемо. На всяка обява обикновено си пише агенцията каква е, рекруитмуюънт или емплоймънт, по това се ориентирам какво да очаквам, ако се обадят. Поправете ме, ако греша.  Blush

# 616
Здравейте, извинявам се, че нахлувам така в темата, но имам един въпрос. Някой може ли да ми каже как става смяната на име на български гражданин, след сключване на брак в Англия?   bouquet

# 617
  • Манчестър
Това, което аз разбрах за агенциите за работа, докато търсехме работа на ММ беше, че са два вида:
recruitment agencies и employment agencies. Първите са посредници в смисъла на това, че само намират хората и договорът за работа се сключва директно с работодателя, тогава приключват отношенията ви с агенцията, а с втората се явява работодател, работите си към фирмата каквото си работите, но договорът е с агенцията, обикновено срочен и на по-малка ставка, като свърши ви пращат в друга фирма на работа. Обикновено хората се опитват щом приключи договорът да подпишат с реалната фирма. Надявам се го написах разбираемо. На всяка обява обикновено си пише агенцията каква е, рекруитмуюънт или емплоймънт, по това се ориентирам какво да очаквам, ако се обадят. Поправете ме, ако греша.  Blush

Всички са recruitment агенции, защото те предлагат и двата типа контракт. Напр. взех едно момчена временен контракт, ние плащаме на агенцията, тя му плаща на него. Сега обаче ще го взема на постоянно място и ще платя fee на агенцията. Ако не го бяхме харесали, ще откажем услугите му и агенцията ще го прати на друго място.

# 618
  • някъде в орбита...
Lady Stardust, къде искаш да смениш името?
В UК ми трябваше единствено брачното. В банката например отидох да си направят копие от оригинала, и с него ми смениха името.
В Бг беше интересно, но за това вече колкото хора, толкова истории. При мен поне беше относително безболезнено и бързо (сравнявайки с чужди разкази Blush)

GI, ако можех от вкъщи да работя песни щях да пея Laughing Сериозно, мечта ми е Embarassed

# 619
  • Манчестър
Ами хубаво е когато ти се налага да можеш да работиш от къщи, т.е. да си flexible. Но предпочитам да си ходя в офиса..... Grinning

# 620
В UК ми трябваше единствено брачното. В банката например отидох да си направят копие от оригинала, и с него ми смениха името.
В Бг беше интересно, но за това вече колкото хора, толкова истории. При мен поне беше относително безболезнено и бързо (сравнявайки с чужди разкази :blush
Става въпрос за смяна на името в документите за самоличност ( на сестра ми). От направеното проучване до момента (в полицията и общината) се оказва, че смяната е възможна само в съда, това така ли е?

# 621
  • ENGLAND
В Бг беше интересно, но за това вече колкото хора, толкова истории. При мен поне беше относително безболезнено и бързо (сравнявайки с чужди разкази :blush
Става въпрос за смяна на името в документите за самоличност ( на сестра ми). От направеното проучване до момента (в полицията и общината) се оказва, че смяната е възможна само в съда, това така ли е?
Ако сменя фамилията това става при регистриране на брака в България. Но ти пишеш за име, ако е личното име става само чрез съда в България, дори и да е с двойно гражданство, защото българското и е първо, предполагам.

# 622

Ако в документа за сключване на граждански брак пише, че името се сменя, в ЕСГРАОН като регистрират брака отразяват този факт и после се издават нови документи за самоличност, с новото име. Ако при сключване на брака не е заявено, че името се променя, в България може да стане само чрез съда.
п.п. Горното го пиша за фамилно име.

# 623
  • York

Ако в документа за сключване на граждански брак пише, че името се сменя, в ЕСГРАОН като регистрират брака отразяват този факт и после се издават нови документи за самоличност, с новото име. Ако при сключване на брака не е заявено, че името се променя, в България може да стане само чрез съда.
п.п. Горното го пиша за фамилно име.

Освен всичко това има и законови срокове за смяна на документите, но ако брака е сключен в чужбина незнам каква би следвало да е процедурата. Предполагам като се прибере в Бг трябва да отиде до ЕСГРАОН да си регистрира брака и смяната на името, и след това да пуска заявление за нови документи. Но тава са си само мои предположения  Peace

# 624
  • някъде в орбита...
За фамилното име - както драсна Check Please.
В моят случай беше намесен и deed poll, но не мисля че попринцип е нужен за стандартна регистрация на брака Peace

ponqkoga, ние като се бракувахме срока беше 6 месеца, но и в посолството, и в общината в Бг ме увериха, че хората са наясно с невъзможността понякога да хвъркаш със самолет насам-натам заради една регистрация, та не било страшно да закъснееш малко. Но не съм го тествала това им твърдение Blush

# 625
Може в България в ЕСГРАОН, може и в съответното консулство в чужбина. Шест месеца е срока, не че след това не може да се регистрира брака, просто има глоба, за чието налагане пък има давност, в случая една година след изтичане на горния срок.

# 626
За фамилията става въпрос, разбира се, извинете ме за неточността. Мъжът й не е българин, може би е важно в случая, защото тук отказват да й сменят името по друг начин освен в съда. Бракът им е легализиран, т.е. всичко останало е изпълнено в срок. От общината в Англия не са им издали удостоверение или нещо от сорта, в което да е упоменато, че тя желае смяна на фамилията(тя е заявила желание там да я смени), защото не издавали такива документи. В брачното свидетелство е записана с бащиното ни име. Струва ми се много идиотско да проемаш фамилията на съпруга си, чрез съда, нещо което би следвало да ти се полага по нормален ред, но явно това е начина. Благодаря за отговорите!   bouquet

# 627
В Англия не си ли сменят имената с това на съпрузите, ако желаят? Как е заявила желание да го смени, а в брачното свидетелство я записали с моминското име (предполагам под бащино, това имаш предвид).
Ако няма документ, в който да пише, че името не е сменено, нашите институции не могат да го сменят току-така. Изобщо не е идиотско. Става само чрез съда, след представяне на доказателство защо точно иска да си смени фамилното име. В този случай ще е сравнително лесно.

# 628
И аз това попитах. Там процедурата била много по-лесна и с брачното свидетелство после ходиш да си я сменяш. Но не ставало при сключването на брака.
Да вземат да сключат брак и тук, най-лесно ми се струва, ще си спестят доста разправии и пари. Не знам възможно ли е обаче?

# 629
Да, прочетох я сега процедурата. Еми няма начин значи, освен чрез съда.

Общи условия

Активация на акаунт