Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 287
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • До хладилника, който обичам
Единствено в Бирмингам цените са по-прилични, въпреки че икономически е ок, има работа много и различна, както и добри транспортни връзки.
И е пълно със статуи на бухали Mr. Green Много ни хареса идеята и ще се върнем специално да обиколим бухалската пътека.

# 601
  • Bristol
И е пълно със статуи на бухали Mr. Green Много ни хареса идеята и ще се върнем специално да обиколим бухалската пътека.
А, то това май свърши края на август! Ние си имахме овцата Шон, те бухали, а в Глоустър май яйчни пътеки  Laughing Crazy

# 602
  • York
Аз не мога да си представя да пътувам час и половина до работа. Направо нечовешко ми се струва  Rolling Eyes и без това нямам много време за семейството, та и ако пътувам по толкова в посока съвсем....

# 603
Ние имаме нов колега на работа, който тръгва в 5ч сутринта, за да пристигне на работа между 7:30 и 8ч. С колежката залагахме пари колко време ще издържи с тези пет часа път на ден, но вече два месеца си пътува човекът и не дава вид, че му пречи  Laughing
Пътувала съм по почти два часа в едната посока - не си е работа... Дори и не ми се четеше книга като трябваше да го правя всеки ден. Загуба на време си е, но понякога се налага  Peace

# 604
Моля,момичета за малко инфо.Какъв ред да следвам,за да си намеря бързо работа.Претенции нямам,дори и къщи да чистя,брошури да раздавам и пр.Наясно съм,че никой няма да ми предложи работа по специалността ми,тъй че това отпада.Къде да търся,по обяви,чрез агенция и пр.Мъжът ми беше лесен,имаше предварително намерена работа бяха го препоръчали на едно място и започна да работи пробно,,харесаха го и вече работи там повече от година.Доколкото знам това е чрез агенция и му удържат някаква част от заплатата като комисионна.

# 605
А, то това май свърши края на август! Ние си имахме овцата Шон, те бухали, а в Глоустър май яйчни пътеки  Laughing Crazy
О, не! Искаше ми се да го знаех това по-рано Sad
Тук има също пътека, но не е такава живописна като бухалите.

# 606
  • UK
Тук цените са ниски и Лондон пак е на час и половина с влак. Морето е на 15 минути, пък и тук си имаме, само няма пясъчен плаж. На мен си ми харесва, не бих се напъхала в туристически град. Ако ми се налага да пътувам два часа до работа, ще спя във влака, няма да чета. Simple Smile

gitadam - indeed.co.uk е хубав сайт за търсене на работа (легална работа, с всички нужни документи). Напиши си хубаво СВ и не забравяй да го променяш според работата, за която кандидатстваш, като те питат защо кандидатстваш за тази работа, чети в сайтовете на компаниите какви са и за какво се борят, примерно ако са написали, че са много еко ориентирани, пиши, че ти харесва, че са еко ориентирани, и тн. Знам, че звучи все едно го казвам, защото аз това работя, но доброволстването в чарити магазини е страхотен начин да придобиеш местен опит - дори да е за две седмици преди да си намериш работа, имай предвид, че всеки един работодател ще предпочете 100% човек, който прави нещо такова, докато си търси работа, пред такъв, който си седи и чака от някъде да му се обадят. Освен това получаваш препоръка от местен работодател. Няма никакво значение дали реално ще си търсиш работа като продавачка, тук не е толкова важно какво си работила преди, а какви умения си придобила работейки, и пак казвам, фактът, че си поела инициативата да отидеш и да работиш без заплащане им говори, че не си мързелива и наистина ти се работи.

# 607
  • Манчестър
Моля,момичета за малко инфо.Какъв ред да следвам,за да си намеря бързо работа.Претенции нямам,дори и къщи да чистя,брошури да раздавам и пр.Наясно съм,че никой няма да ми предложи работа по специалността ми,тъй че това отпада.Къде да търся,по обяви,чрез агенция и пр.Мъжът ми беше лесен,имаше предварително намерена работа бяха го препоръчали на едно място и започна да работи пробно,,харесаха го и вече работи там повече от година.Доколкото знам това е чрез агенция и му удържат някаква част от заплатата като комисионна.

Не знам кой каква комисионна му удържа, но по закон агенциите за работа нямат право да чарджат работниците за осигуряване на интервю или работа през самата агенция. Разбира се, удържат си се всички такси както и при наети с директен емплоймент.

# 608
  • Bristol
Аз не мога да си представя да пътувам час и половина до работа. Направо нечовешко ми се струва  Rolling Eyes и без това нямам много време за семейството, та и ако пътувам по толкова в посока съвсем....
Зависи от много неща дали ще се навиеш или не да пътуваш толкова време. Аз пътувам само час до работа и ми се струва много, но ако от някъде ми попадне по-атрактивно предложение и има кой в къщи да гледа детето през седмицата, защо пък не. Имам колеги които си пътуват по час и половина, имам и такива, които идват от толкова далеч, че понеделник пристигат в офиса, на квартира са до петък и петък следобед се прибират в къщи при семействата. Обикновено мъже го правят това упражнение, а жените им са домакини, гледат си децата и къщата.

На мен агенция пари не ми е удържала. Обикновено агенциите имат договор с работодателя да им осигурят човек за еди каква си сума, а с теб агенцията има друг договор за еди каква си сума на час. Логично има разлика между това какво плаща работодателят и какво получаваш ти, но това си е фирмена тайна. Освен, ако по погрешка не ти пратят документите с плащанията и тогава да видиш, че агенцията си удържа около 20 процента, примерно  Wink

# 609
  • някъде в орбита...
Пътуването до работа е в директна връзка с ползите от съответната работа. От както станах на 20год пътувам за работа поне 1ч. До като живеех в Сф пътувах час, като се преместихме в друг град пътувах 1,5 часа, сега пак пътувам 1 час. Но винаги е било защото държа да живея на определено място, а работата която искам за съжаление не е близо. Иначе казано, обичам да живея на тихи, спокойни и не много населени места (т.е. малки градчета), но работата ми е винаги в огромни офиси, които съответно се намират в бизнес центровете на по-големи градове. Смятам че пътуването ми е справедлива цена за да работя на точно определна позиция в точно определена фирма.

gitadam, МГМ е права - работодателите предпочитат хора, които се занимават с нещо, каквото и да е, пред хора дето не правят нищо. Успех в търсенето Peace

# 610
Нямам представа какво му удържат,но като се замисля Госпожица Мърморана е права,така ще свикна с хората,с обстановката.Щом казвате,че това е плюс ,ще се опитам да потърся нещо подобно.Благодаря за насоките.

# 611
Нямам представа какво му удържат,но като се замисля Госпожица Мърморана е права,така ще свикна с хората,с обстановката.Щом казвате,че това е плюс ,ще се опитам да потърся нещо подобно.Благодаря за насоките.

Само да ти кажа, че и това се оказа нелека работа. От първия чарити така и не ми се обадиха, втория имаха изисквания, които и кралицата сигурно не може да покрие, а в третия попълвах 6 страници бланка и я пратих към ЧР. Сега чакам евентуално да ми звъннат.  ooooh! И трите са на час пеша разстояние.

# 612
Така е, в чарити магазините и организациите се работи с хора, това, че е доброволна работа не  значи, че няма да има подбор на доброволците Simple Smile

# 613
  • UK
Зависи дали имат достатъчно доброволци или нямат, аз като си нямам, приемам всеки, който поиска. Формата за регистрация е три страници и е само основни неща, име, адрес, единствено не мога да приема хора под 18 и такива без документ за самоличност.

# 614
  • На село (близо до Лондон)
Пътуването до работа над 1час и особено като имаш деца на мен ми е лимита.

А и да си кажа идеалното ми е работа от вкъщи, като мога да водя/прибирам децата от училище и 1-2 дни мах ходене до офиса седмично.  Simple Smile
Пробвала съм само работа от вкъщи идва ми много; трябва ми поне един ден в офиса.

Общи условия

Активация на акаунт