Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 292
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Cambridge, UK
cambridge
в центъра са по-евтини отколкото около science или capital park където са големите ИТ фирми, респективно в крайните квартали на града цените къртят мивки

# 586
Цитат
Всеки си има различно възприятие на топло и студено.  Peace На мен лично, не ми е по - влажно, но аз съм от Варна, а и не вали чак толкова често сякаш  Wink
Аз имам астма, но твърдо и упорито доста време в България отказвах да ползвам инхалатори, докато не започнах да правя всеки месец по 2-3 големи пристъпа и всекидневно да се задъхвам.  Тук не съм си помисляла за инхалатор. Нито съм правила пристъпи, нито се задъхвам при най - малкото движение  Party То много зависи и в какъв град си. При нас е много чист въздуха, почти никакво запрашаване няма. Не сме мили колата отвън повече от месец и още не е мръсна, дори и не е прашна, а е тъмно синя на цвят  Wink
Това все едно аз съм го писала буквално, само дето детето ми е с астма, а аз с бронхит.
Вчера и при нас беше много жега, цял ден се пекохме по парковете, макар че сутринта си пуснах парното и докато не излязохме от вкъщи не се стоплих.

# 587
Ама какви са тези наеми,момичета?Хайде,за Лондон това е разбираемо,но за по-малките градове тези цени ми се струват високи.Градчето,където ще живеем е малко и много спокойно.Намира се на 47км североизточно от Лондон,по-близо е до Кембридж.

# 588
  • Англия
Днес в България температурите паднаха, около 26-28°. Както и предположих повечето деца бяха с чорапи, дълъг ръкав или тънко яке и тук-там с дънки и дълги клинове. Само моето по презрамки и босо, няколко непознати жени ми направиха забележка.  Rolling Eyes
Gitadam,  кое градче?
Аз също съм в Кеймбридж, такива са цените. Не смятам, че в центъра са по-евтини, просто са по-малки и по-схлупени. В крайноте райони са големи и просторни. Тоест в абсолютна стойност са по-скъпи, но в реална-изгодни.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 17:13 от ana.ana

# 589
  • UK
О да, и ние бяхме така днес, в Русе, но духаше доста силно. За ден паднаха с 10 градуса, разбираемо е да зъзнем днес според мен. Три месеца живяхме на близо 40 гр.

# 590
Аз съм на 40 мили от Лондон и пак са 4 цифрени наемите за 2 bedroom...

# 591
  • UK
 В Лондон свят да ти се завие от цените.
 Аз до миналата седмица търсих нов апартамент и 1200 ми беше бюджета , мъжът ми каза че съм луда под 1500 нищо няма да намеря и тточно така излезе. Два дена звънене по агенции и огледи и бързо вдигнах цената. Намерихе доста хубав две-спални апартамент , малко направих компромис с квартала и незнам дали няма да ме е яд. И доста ще трябва да попътувам докато намерят място на детето в училище наблизо.

# 592
Ами аз днес от любопитство се загледах в жилища в Брайтън, че нали съм морско чадо, и пак свят ми се зави.

# 593
  • UK
  Да , Брайтън е доста близо до Лондон има удобни влакове и доста хора пътуват. 

# 594
Не знам дали е заради близостта до Лондон (към час с влак не ми се вижда толкова близо), но така или иначе е много скъпо.

# 595
  • UK
 Ако после имаш удобна връзка и за още 20-30 мин успееш да стигнеш  до работа си е добре . Но така или иначе не си заслужава да даваш същите пари и да пътуваш толкова.

# 596
Haverhill е градчето.Иначе и мъжа ми пътува до Braintree,където работи.Тъй,че това е неизбежно.

# 597
  • UK
Да, доста хора пътуват от Брайтън, затова е скъпо. Час път не е много за рамките на Лондон, аз преди пътувах час и половина от Есекс до Лондон и не беше супер зле, но мразех всяка секунда от това пътуване. Сега е може би най-лошият период в годината да се търси жилище, цените са скочили много заради търсенето.

# 598
  • UK
А кога е по-добрият период? И защо търсенето скача в това време на годината?

# 599
  • Bristol
Да, в началото го има температурния шок и вятъра, който не спира да духа, не подобрява положението, но се свиква. Нищо от зимните дрехи, якета, пуловери, обувки, което използвах в България, не ми влезе в употреба тук. Единствено като отидем на ски в Европа и влизат в употреба за седмица  Crazy

Колкото по-близо сте до Лондон или имате удобна връзка със столицата, толкова по-висока е цената. Същото важи и за югоизточна Англия като цяло, икономически е по-добре развита и съответно пренаселена. Рединг пък е на кръстопът, перфектни връзки с югоизточна и югозападна Англия, както и Мидландс (Бирмингам). Аз от Бристол до Йорк се друсах над 3 часа с влака и то на мейнлайн, мъжът ми за час и половина стигна с влак от Лондон до Йорк... Затова и цените са такива, плащаш си за хубавите връзки.
Единствено в Бирмингам цените са по-прилични, въпреки че икономически е ок, има работа много и различна, както и добри транспортни връзки.

Общи условия

Активация на акаунт