Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 523
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз бих го понапръскала с някакъв препарат за петна, а след това - леко запиране само на мястото със сапун за пране/петна.
Инструкцията, според мен, е да не се пере изцяло матрака, не виждам какво ще му се повреди от леко запиране.

# 241
  • София
Притеснявам се, че "ароматът" ще се запази newsm78
Има и някакъв гел, дали няма да се разтвори при намокрянето?

# 242
В този случай мисля, че е най-добре да се обърнеш към производителя на матрака за повече информация.
И другото, което бих предложила, е да вземеш един протектор/надматрачна постелка, който да поема щетите. Те обикновено търпят и изваряване.

# 243
  • София
Гес, производителя е задраскал всякакъв!!! вид почистване. /пък и къде да търся Дормео, Китай?/  Колкото до протектора - имам, но не е удобен, пък и "детето" е голямо, никога до сега не сме имали каквито и да е подобни инциденти. Ял е нещо на рожден ден снощи което не му е понесло и докато стане от леглото....
Ще рискувам с частично запиране на мястото и после на слънце, ако не стане - нов!

# 244
Е, случват се такива работи, като тръгне фонтанът иди го спри. Остави повръщаното, но и от нещо елементарно като потта остават гадни жълти петна. Затова удобен-неудобен - протектор. Свиква се. Не знам твоят какъв е, но аз взех от наскоро отворения в Бургас Jysk и са фантастични (по-скъпите, естествено, но ги намаляват регулярно).
Може да е китайски производител, но все пак има вносител, организация, която се занимава с тези стоки и би трябвало да има информация.

# 245
Срам, не срам, и аз ще си повторя въпроса  Blush
Импресант дезинфектанта подходящ ли е за дезинфекция на бебешки дрешки? Имам една торба подарени + нови дрешки, чаршафи...всичко, което трябва да се изпере за новороденото, ок ли е да го пусна на 30 градуса с него, или трябва на 40? Или да сменя препарата?
Благодаря! 

# 246
Според мен никакви химикали, които остават по дрехите и после са в допир с бебешката кожа, не са подходящи. Просто ги изпери без дезинфектант и без омекотител на по-висока температура с допълнително изплакване. Дори да са цветни, от едно пране нищо няма да им стане.

# 247
Благодаря ти,Гес!  Hug
Няма да рискувам, ще ги изпера с Май форест.

# 248
  • София
Гес, имаш ли представа какви са тези препарати за сухо почистване? Благодаря ти предварително!

# 249
Да, ползват се за дамаски, килими и подобни. Под формата на спрей са. Напръсква се, разтърква се с мека четка, изчаква се да подейства и след това се изсмуква с прахосмукачка. В Лидл бяха пускали такъв, Сано също имат.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 11:39 от Guess Who

# 250
  • На ръба..
А Сано-то къде го продават - има ли го в разни Елитис, ДМ, Лили, Борн?

# 251
Е, случват се такива работи, като тръгне фонтанът иди го спри. Остави повръщаното, но и от нещо елементарно като потта остават гадни жълти петна. Затова удобен-неудобен - протектор. Свиква се. Не знам твоят какъв е, но аз взех от наскоро отворения в Бургас Jysk и са фантастични (по-скъпите, естествено, но ги намаляват регулярно).
Може да е китайски производител, но все пак има вносител, организация, която се занимава с тези стоки и би трябвало да има информация.
Малко ще оспамя темата, но напоследък малката беше болна и направихме 2-3 петна на матрака. Уж е застелен с повечко чаршафи, но пак не става. Та се замислих и аз за протектор, но по-хубав - хем да предпазва, хем да не запарва. За детската кошара имаме, но хич не ми харесва, дано за големите легла не са такива.
Гес, щом препоръчваш твоя можеш ли да покажеш снимка и колко пари си дала? Като имам път до Jysk или някъде другаде ще ми е задача да търся  Peace

# 252
А Сано-то къде го продават - има ли го в разни Елитис, ДМ, Лили, Борн?
Аз го купих от Кауфланд.

Гес, щом препоръчваш твоя можеш ли да покажеш снимка и колко пари си дала? Като имам път до Jysk или някъде другаде ще ми е задача да търся  Peace
Тази е моята. Купих през януари по 32.50, а сега са по 25 лева. 100% памук, пере се на високи градуси и не запарва.

# 253
Не спарва ли лятото тази ватирана материя?

# 254
Ползваме такъв протектор за матрака на спалнята в единия апартамент. Не спарва, има дишаща и водонепромокаема PU мембрана (в интернет има информация за тези мембрани). С него даже се спи по-комфортно, защото дамаската на матрака е смесица от памук и синтетика и само с чаршаф отгоре не е много приятно.
В момента живеем в апартамента на съпружието и за там купих обикновен протектор, не помня марката, подобен е на показания от Guess. С него също не усещаме спарване през лятото, но може и да сме свикнали.

Матрак съм прала с препарат за дамаски. Колко се е изпрал в действителност, е отделен въпрос, но определено се освежи и общите замърсявания изчезнаха.
Бях извикала една позната с прахосмукачка Rainbow да го изпере, но явно нещо не се бяхме доразбрали, защото тя беше останала с впечатлението, че искам само изтупване и не беше взела препаратите за пране. Понеже не ми се занимаваше повече да я ангажирам, хванах четката и го минах с топла вода и с препарата на Медикс, като веднага попивах с чисти и сухи хавлии. Изпрах го от и двете страни - първо едната, а когато изсъхна - другата. Отне към една седмица. Опасявах се да не се вмирише, докато беше влажен, но не се получи. Времето беше много горещо тогава.

Общи условия

Активация на акаунт