Нашите кухни-60

• 114 785
  • 863
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, и аз съм на вълна кухня от около два месеца. Бяхме решили да се доверим на "дизайнер", за да може по-бързо да да изчистим идеята и съответно да финализираме проекта. Да, но нещата не се получиха точно така както очаквахме със съпруга ми. Започна едно размотаване от страна на дизайнерката, с която работихме,а когато дойде времето за получване на оферти  Shocked

В момента мога да кажа, че сме в изходна позиция и се нуждая от вашата помощ и съвети.
Ето това е примерното разпределение, което искахме да получим, като в последствие решихме да направим още една-две промени:
- до хладилника, който е свободностоящ ще поставим един шкаф колона с височината на горните шкафове
- плота, който се явява продължение на шкафовете от сраната на мивката ще бъде скъсен до около 1 м.
http://prikachi.com/images.php?images/903/8266903w.png

Ще се радвам ако споделите вашето мнение по така предложеното разпределение и ми дадете препоръка за фирми, които се занимават с изработка на кухни.(може и на лични); Става въпрос за гр. София.
Аз продължавам да ви следя и да се радвам на страхотните кухни, които показвате Simple Smile

# 451
  • Раковски
Ако почерпиш мога да направя проект за да може да се коментира инак така е по-трудно.

# 452
Това е доста добър безплатен Software за проекти.
Ние го ползвахме при банята.
http://www.homestyler.com

# 453
shadowman - от поста ти да разбирам ли, че това с което разполагаме като разпределение не е достатъчно?

SofarSoGood - ще пробвам довечера да начертая проекта с програмата, която предлагаш.

Някакви препоръки за фирми да ми дадете, които могат да реализират проекта? трябва да започна със събирането на оферти, за да се ориентирам и като бюджет.

# 454
  • Раковски
Нямам предвид това, смятам, че самия чертеж така е по-трудно разбираем, ако се направи 3Д е друго.

# 455
  • София
^desika^ от пръв поглед виждам че не е спазена подредбата хладилник/шкаф продукти-плот-мивка-плот-печка. Дали е възможно хладилника и шкафа за продукти да отиде в срещуположният ъгъл, или поне хладилника, след него плот под който да е миялната, мивката и след нея пералнята? Или първо пералнята, а от другата страна на мивката миялната. Печката каква ще е, плот и отделно фурна ли? Трябва и инфо за водата, канала и отдушника, виждам коминно тяло което е доста далеч от печката.  Shadowman е прав, така не се вижда във височина разпределението.

# 456
  • България, София
Мдаа, колкото повече мисля, толкова по-трудно ми става да измисля кухнята ... много чертежи направих и на моменти зациклям.
Последната ми идея е да закарам мивката в ъгъла ... дори може да е кръгла за по-лесно. Ще съм много благодарна на всякакви съвети и мнения.

# 457
  • Раковски
Мивка в ъгъла е малко по-специфична работа, шкафа и съответно плота трябва да са под 45 градуса.

# 458
  • България, София
Мивка в ъгъла е малко по-специфична работа, шкафа и съответно плота трябва да са под 45 градуса.
Освен спецификата на изработката има ли други недостатъци? Аз виждам предимно ползи ...  newsm78

# 459
Не е удобно да е в ъгъла.

# 460
  • На брега на реката
Освен спецификата на изработката има ли други недостатъци? Аз виждам предимно ползи ...  newsm78

Имаш предвид мивка в ъгъла или ъглова мивка. Първото е крайно неудобно, а второто е по-трудно изпълнимо, но удобно.

# 461
  • България, София
Имаш предвид мивка в ъгъла или ъглова мивка. Първото е крайно неудобно, а второто е по-трудно изпълнимо, но удобно.
Имам предвид мивка в ъгъла. Дали да е ъглова или стандартна още не знам. Гледах дори вариант с кръгла, който ми хареса (на снимка  Simple Smile). Имам миляна машина - не търся максимален комфорт при миене на ръка, а слагайки я в ъгъла ще освободя голям плот за работа. Не виждам и не разбирам неудобството ... но не съм ползвала Simple Smile.

# 462
ginger, наясно съм, че в това разпределение не са спазени част от основните принципи, но понякога трябва да се допуснат компромиси, ако искаме да вместим много електроуреди в едно помещение.
Предвиждам фурната да бъде вградена, а отгоре на плота да има котлон (3-ка) за вграждане.

Към момента съм се ориентирала към мдф - мат за лицето на кухнята, но предвид светлите тонове, които ми харесват съм в колебание дали няма да изглежда много стерилно, например ако избера кухня в бяло- мат.  newsm78

vimares аз също съм на мнение, че мивка в ъгъла няма да бъде много удобна за миене. Вариант е ако имаш съдомиялна и основната част от миенето на съдове минава от там.

# 463
  • На брега на реката
Имам предвид мивка в ъгъла. Дали да е ъглова или стандартна още не знам. Гледах дори вариант с кръгла, който ми хареса (на снимка  Simple Smile). Имам миляна машина - не търся максимален комфорт при миене на ръка, а слагайки я в ъгъла ще освободя голям плот за работа. Не виждам и не разбирам неудобството ... но не съм ползвала Simple Smile.

Мила съм на такава мивка и знам , колко е неудобно, особено ако е съвсем плътно до стената. Едното ми рамо винаги беше опряно в стената, движенията ограничени, специално за мен беше кошмар , ако трябваше по-дълго време да се мие. Миялната ще те спасява, но ако трябва да миеш дори плодове и зеленчуци, пак е неудобно.  Ако все пак решиш да е в ъгъла, предвиди си поне 20-30 см. Казвам го от опит, пък ти както си решиш.

# 464
  • София
^desika^ виж кухнята в този сайт, хем е в бяло но е разнообразена с цветен гръб и дърво

http://moderendom.net/unikalen-i-palen-s-idei-interior-na-malak-apartament/

Общи условия

Активация на акаунт