Нашите кухни-60

• 114 727
  • 863
  •   1
Отговори
# 480
# 481
  • Раковски
При този тип кухни (мивка в ъгъла) шкафа зависи от мивката която ще си харесате. Ако мивката е по-голяма то шкафа ще трябва да толкова голям, че да поеме мивката, от което зависи и вратата на самия шкаф и при по-голям шкаф плота в страни от мивката намалява.  Плота може да се направи с плот на 90 см, но може и с такъв на 60 см, в този случаи зад мивката се прави една поставка (нещо като стълбичка). Има едни неприятни моменти,а това са лайсните които се поставят отстрани на мивката.

Скрит текст:

Линковете за кухните са 3Д проекти и такива с плот от камък което в случая отпадат всякакви размери на плотовете с които трябва да се съобразявате дори със стълбичката зад мивката.

# 482
  • Между два живота
Привет! Да се допитам и аз до Вашия опит!
За Г образна кухня с размери 1.66/2.00 ми искат 350 лв за гетинаксов гръб и отделно още 350 лв за лед осветление- независимо дали ще е с лунички или лед лента. Тези суми ми звучат ултра раздути!?
Полезни ще ми бъдете с отговорите си на следните въпроси:
1. Каква би била реалната цена за лед осветлението и съответно за гърба на кухня с моите размери?;
2. Каква е мнението за гетинаксовия гръб- доколко е читав и устойчив?
3. Моля, препоръчайте ми проверен майстор (или фирма) за София, на който да поръчам кухнята си!?
Предварително Ви Благодаря за отзивчивостта!

# 483
Здравейте,
Интересувам се тези от вас, които имат гланцова кухня(шкафове и плот) как се справяте с поддръжката и чистенето?  bouquet

# 484
  • Раковски
Привет! Да се допитам и аз до Вашия опит!
За Г образна кухня с размери 1.66/2.00 ми искат 350 лв за гетинаксов гръб и отделно още 350 лв за лед осветление- независимо дали ще е с лунички или лед лента. Тези суми ми звучат ултра раздути!?
Полезни ще ми бъдете с отговорите си на следните въпроси:
1. Каква би била реалната цена за лед осветлението и съответно за гърба на кухня с моите размери?;
2. Каква е мнението за гетинаксовия гръб- доколко е читав и устойчив?
3. Моля, препоръчайте ми проверен майстор (или фирма) за София, на който да поръчам кухнята си!?
Предварително Ви Благодаря за отзивчивостта!

1.  Цената на ЛЕД-а е относителна (както навсякъде и всичко), зависи от това каква марка е лентата, трафа, канала дали е от алуминиев профил или нещо по-изчанчено.  Мога да кажа колко бих я направил за тези размери, ориентировъчно а около 90 лв (в тази цена има лента с 60 диода на метър, големи диоди които светят доста, в нас съм със същата, траф + пвц капачка за да се скрие лентата, дъната на горните шкафове се прерязват и се получава канал и се затваря с пвц капачка, всичко на V-Tac.

2. Под гетинаксов плот разбирам стандартен гръб който е като плота, тук също зависи от цената на гърба. Цената е горе-долу 150 лв за гръб с размер 4,1 метра, когато се реже на метър цената се вдига с около 20%, инак има леко по-евтини гърбове и доста по-скъпи от салекс. Тук трябва да се знае какъв е гърба. Инак гърба си е ОК за всяка кухня, здрав е и почти 90% от кухните се правят с такъв.

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 07:12 от shadowman

# 485
Здравейте ,тъй като нашата кухня е на 90 % готова в момента имам нужда от идеи за избора на дръжки !Дайте някакви идеи ,че днес ще ходя да избирам ,но тъй като съм изтъкана от колебания ще изчакам и други виждания Grinning
Благодаря отнова на шадоу ,който ми погно с избора на цветовете ,мисля че се получи много добро съчетание Simple Smile
Сега ще пробвам да прикача снимката на полуготовата ни кухня:
http://prikachi.com/images.php?images/191/8277191V.jpg

# 486
  • Под Сините камъни
Здравейте ,тъй като нашата кухня е на 90 % готова в момента имам нужда от идеи за избора на дръжки !Дайте някакви идеи ,че днес ще ходя да избирам ,но тъй като съм изтъкана от колебания ще изчакам и други виждания Grinning
Благодаря отнова на шадоу ,който ми погно с избора на цветовете ,мисля че се получи много добро съчетание Simple Smile
Наистина много добре се е получило.Честита да ви е.
Моите дръжки за нещо подобно http://www.rosi.bg/cms/img_data/pic_2697/pic2697_1.jpg

# 487
  • София
Момичета откъде си купувате аксесоарите за кухните? Прибори, сервизи...  bouquet

# 488
  • София
Да ви питам за цоклите...Аз въобще не съм наясно с функцията на цоклите  Laughing Майсторът ни пита дали искаме цокъл в кухнята или да е с този от паркета.Помещението е голямо, в холната част е паркета(той е стар, решихме да си го задържим и освежим), в кухненската ще е гранитогрес.
Майсторът предлага да не се слага цокъл от плочки, а да е с този от паркета и така да се свържат визуално.
Като идея е добре, но ще има ли някакви проблеми  newsm78 И аз не знам какви...просто питам.
anisunshine  и аз се интересувам, ние имаме няколко тавички, 1 тенджера и разни дреболийки от когато живеехме сами.Сега сме до приключване на ремонта при свекървата.та ще трябва да купуваме всичко и не знам къде да отидем.
За разни дреболии, аксесоарчета, които не изискват да са особено качествени мога да овършея Джъмбо и разни подобни, но за съдовете искам да е нещо по-добро.

# 489
  • Бургас
Моля за съвет. Чудим се каква настилка да слагаме в хола. Холът е 3,50/5,00 м. Не е много голям и се притесняваме, че ще стои грозно плочки пред кухнята и ламинат в останалата част. Мъжът ми иска да слагаме гранитогрес в цялото помещение, но на мен ми звучи тъпо, а и смятам, че ще държи по-студено. А и живот и здраве като имаме дете не ми се иска да вървя постоянно след него и да го следя дали не е седнало на плочките. Мъжът ми се притеснява да слага ламинат пред кухнята, а и смята, че подмяната му ще е трудна. Сестра ми си е направила помещението изцяло с ламинат и твърди, че няма проблем да се сменя ламината пред кухнята.

# 490
miss july, ламинат, нелепен.

# 491
И аз съм за хубав ламинат. Мисля, че може да не се слага под шкафовете, а чак след тяхното монтиране. Така лесно може да се подмени елемент при нараняване, без да се налага рязане или разглобяване на кухня.

# 492
  • София
Трябва да купувам аспиратор каминен тип. Иска ми се да върши работа, но и да не е много скъп. Спряла съм се на http://www.emag.bg/absorbator-za-vgrazhdane-samsung-hdc6145bx-ka … bol/pd/EXQFDBBBM/ и http://www.emag.bg/absorbator-hansa-kaminen-moschnost-na-absorba … 1zh/pd/ENLBNBBBM/Не съм сигурна да ли правилно се насочвам, но се надявам да ми помогнете, препоръчате друг модел евентуално. Става въпрос за отворена кухня с трапезария, около 25м2.

# 493
Моля за съвет. Чудим се каква настилка да слагаме в хола. Холът е 3,50/5,00 м. Не е много голям и се притесняваме, че ще стои грозно плочки пред кухнята и ламинат в останалата част. Мъжът ми иска да слагаме гранитогрес в цялото помещение, но на мен ми звучи тъпо, а и смятам, че ще държи по-студено. А и живот и здраве като имаме дете не ми се иска да вървя постоянно след него и да го следя дали не е седнало на плочките. Мъжът ми се притеснява да слага ламинат пред кухнята, а и смята, че подмяната му ще е трудна. Сестра ми си е направила помещението изцяло с ламинат и твърди, че няма проблем да се сменя ламината пред кухнята.

Гранитогрес навсякъде и на мен не ми допада като идея . При приятели пак с хол и кухня заедно , частта с кухнята е гранитогрес , другата ламинат , не е грозно. Вече има модели , които се сливат много добре. Ще има ли пералня в кухнята , защото преди живях в една квартира хол и кухня ламинат , пералнята протече и стана ужас , всичко се наду.

# 494
Наистина много добре се е получило.Честита да ви е.
Моите дръжки за нещо подобно http://www.rosi.bg/cms/img_data/pic_2697/pic2697_1.jpg
Благодаря Simple SmileВзех три модела семпли инокс да видим като ги наложим какво ще се получи ,бих желалала всички да са хоризонтални ,но според мебелиста за някои шкафове ще се наложи вертикално да се поставят newsm78

Общи условия

Активация на акаунт