Банята - 23 тема

• 114 488
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Не ти ли харесват нишите? Така ще имаш не едно, а две или три рафтчета за козметика. Може да вкарате лед осветление или една луничка. Така хем ще имаш още малко светлина, хем е красиво. Нишите може да са с гръб от мозайчните плочи.

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 20:08 от Пирожка

# 631
  • София
Аз не разбрах как така тръбите не вървят вертикално ли! - при мама Мони.
Как е възможно това?

# 632
  • София
В България всичко е възможно. В една баня на последен етаж строителя беше оставил тръбата да свърши в банята и там смърдеше ужасно.

# 633
  • София
Тръбата за мръсния канал трябва да излиза на покрива за да не мирише. Ако свърши при васил постоянно ще мирише.

Ааа това ме притесни - нямам никаква представа за тази тръба къде свършва. Задължително ще питам. Всъщност при положение, че има отстъп отгоре може би някъде се събират тръбите за етажите над нас. Уф нищо не разбирам и не знам. Но след като ме питат как да ги затворят значи свършват при нас така ли е?  

Пирожка
при нас няма да е точно ниша. Просто куфара няма да е догоре.

Междудругото тръбите с какво се затварят - с гипсокартон ли?

# 634
  • София
Искайте плановете за вик от строителя.

# 635
  • София
Имам ги само че само за нашия етаж, а не за цялата сграда.

# 636
Налични ли са вече тръбите или тепърва ще се изгражда ВИК инсталацията?Ако не ти е ясно,техническият може да ти покаже.

# 637
  • София
Налични са, но нямам спомен дали свършват при нас или продължават нагоре. Ще трябва да се разходя и да видя за мръсния канал.

# 638
  • София
Имам питане към rumen_iankov, а и към други, които могат да помогнат. Днес разговарях със строителя, който каза, че тръбата за мръсния канал свършва при нас. Mr. Green, но е с противовакумна клапа и нямам повод за притеснение.  Другият вариант наистина бил на покрива, но според техните проекти ВИК инсталацията е предвидена да е с такива клапи.
Ясно е, че нищо вече не мога да направя, всичко е направено, но ако има нещо, което би ме предпазило от последващи проблеми и може да се направи на този етап (при изградена инсталация) кажете.
Аман вече, доскоро плочки си избирах, смесители и т.н., а сега нещо ми секна ентусиазма.  Sad

# 639
  • София
Имам питане към rumen_iankov, а и към други, които могат да помогнат. Днес разговарях със строителя, който каза, че тръбата за мръсния канал свършва при нас. Mr. Green, но е с противовакумна клапа и нямам повод за притеснение.  Другият вариант наистина бил на покрива, но според техните проекти ВИК инсталацията е предвидена да е с такива клапи.
Ясно е, че нищо вече не мога да направя, всичко е направено, но ако има нещо, което би ме предпазило от последващи проблеми и може да се направи на този етап (при изградена инсталация) кажете.
Аман вече, доскоро плочки си избирах, смесители и т.н., а сега нещо ми секна ентусиазма.  Sad
Питах ММ - противовакуумната клапа върши работа, и тогава не е нужно тръбата да излиза на покрива.
Обясни ми го така - когато се пусне вода в канала, тази клапа се отваря и се засмуква въздух, после се затваря автоматично, и няма да мирише. Но все пак трябва да има достъп до там, ако нещо се развали, защото е с гумено уплътнение, и да може да се смени.
Нещо като помпата за надуваемия дюшек - когато се помпа се засмуква въздух отвън, а като се спре - отворът се затваря, и въздухът остава вътре.

# 640
  • София
dessy2008 много ти благодаря - мисля че ми стана ясно bouquet
А за да има достъп до нея вероятно се прави ревизионен отвор, за да може да се подменя това уплътнение, нали така? надявам се всичко да е наред.
И за да спра зловонна тема показвам проекта,  върху който окончателно се спряхме. Мъничка ни е банята, но това е положението. Четох, че се препоръчват по-малки плочки, но аз харесах по-големи. Надявам се да стане добре и плочките да са добри.

# 641
  • София
dessy2008 много ти благодаря - мисля че ми стана ясно bouquet
А за да има достъп до нея вероятно се прави ревизионен отвор, за да може да се подменя това уплътнение, нали така? надявам се всичко да е наред.
И за да спра зловонна тема показвам проекта,  върху който окончателно се спряхме. Мъничка ни е банята, но това е положението. Четох, че се препоръчват по-малки плочки, но аз харесах по-големи. Надявам се да стане добре и плочките да са добри.

Много е красива!
Успех!

# 642
  • Бургас
Банята ни е абсолютно същото разположение, както и плочките, които съм харесала  Laughing

# 643
  • Сф
Мама Мони, защо не сложите питата на късата страна на паравана?  Струва ми се неудобно така както е на проекта.

# 644
  • ГОре на черешата...
Ние вече започваме сериозно да обмисляме нашата, днес ходихме да гледаме плочки. Желанието ни е в зеления спектър, на първо четене харесахме едни на Керос - серия Варна верде май се водят.
Тези дни ще измеря точно и ще покажа тук плана на помещенията, за помагате в обмислянето на разположението и детайлите.

Общи условия

Активация на акаунт