Астрология - 7 тема

• 36 510
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • в 1001-та нощ
Момичета  newsm51 нека си поговорим за възвратите  Hug

Доста време посветихме на завръщането на Сатурн  Hug А вчера, разглеждайки картата на съфорумка, видях, че ѝ предстои Юпитерово завръщане. Замислих се при мен кога се е случило последното  Blush

По памет - Юпитер обикаля зодиака за 12 години. Т.е. на всеки 12 години се връща на радикалната си позиция - 12г, 36г, 48г .... Чисто теоретично - би следвало на "+6" години транзитният Юпитер да е в опозиция на радикалния  Thinking Т.е. на 6г, 18г., 30г ....

Ако съм хванала вярна посока - около завръщането на Сатурн имаме и Юпитерова опозиция - не зная дали има точно понятие, когато едно тяло в транзит е в опозиция на радикалното  Blush

Ще се радвам да споделите дали следите за завръщанията на телата в радикалната им позиция и имате ли конкретни наблюдения Simple Smile

Питах Гугъл - дали някъде има синтезирана информация - ето един линк  http://astra.la/forum/index.php?topic=65.0

Ще поместа текста и в скрит текст - да не чаршафи поста, в случай, че по една или друга причина - линкът не се отваря  Peace

Скрит текст:
Възвратни карти (Return Charts)

Съществуват много методи за проследяване тенденциите на развитие на заложения в радикса потенциал в динамика и в перспектива. За целта можем да използваме прогресии, дирекции, транзити, синастрия, композити, комбини, драконични карти, хармоници и др., а също можем да правим и карти на завръщане (Return Charts).

Завръщане се нарича карта, построена за момента, в който натална планета се връща по транзит на точната си радикална позиция, след като извърши пълна обиколка на Зодиака.

Луната се завръща в наталната си позиция по знак, градус и дом на всеки 28,5 дни, извършвайки 13 Лунни революции (Lunar Return) в рамките на календарната година. Тези карти представят тенденциозното външно и вътрешно развитие в контекста на нашите чувства, емоции, стремеж към сигурност и съхраняване, ежедневие и рутина.

По същия начин се построяват карти и на Слънчева революция (Solar Return), когато Слънцето, извършвайки транзитна обиколка на Зодиака, се завръща на точното си място в радикса. На всеки 365 дни ние посрещаме слънчевото си завръщане, което се случва около датата на рождения ден (+/- 1 ден).

Слънчевата революция тематично представя предстоящите тенденции на индивидуално развитие във външен и вътрешен аспект на личностна изява и начина, по който се представя тази индивидуалност в заобикалящия свят. Соларът сам по себе си се обобщен преглед на предстоящите през годината активности и къде, по какъв начин ще бъдат фокусирани те.

Меркурий (ментално-възприятийно изразяване и комуникация) и Венера (социално значими връзки и ценности) също се завръщат на наталната си позиция в рамките на около месец преди или след рождения ден.

Марс се връща на всеки две години. Тези карти представят принципа на активност, налагане на волята чрез действие, енергия и предприемчивост. В контекста на марсовите цикли (индивидуални за всеки от нас според знака и градуса на Марс в радикса) в по-широк, глобален мащаб е интересно да се разгледат циклите Слънце/Марс. Началото на новия марсов цикъл се полага от транзитния съвпад на Марс със Слънето и изгарянето му в лъчите на дневното светило, символична кулминация се случва при транзитна опозиция Слънце-Марс. По същия начин се разглеждат циклите и на останалите планети (в тази връзка на всички интересуващи се горещо препоръчвам книгата "Ретроградни планети” на Ерин Съливан).

Обиколката на астероидите (в пространството между Венера и Юпитер) варира от 1 до 12 години.

Астероидът Ерос прави пълна обиколка на Зодиака за около 1,76 години като основното му значение с оглед астрологическа символика се свързва с добиване на "еротична опитност и трансформация”.
Астероидът Психея се завръща не всеки 5 години и символизира нашата връзка, сплотеност, привързаност към другите посредством екстасензорни, психични, свръхсензитивни способности.
Пан се завръща на всеки 3 години и в картата символизира първичната креативна енергия, плътски чувства и желания и онова състояние на "паника” /дезориентираност/, което често предхожда промяната.  
Обиколката на Веста е близо 3,63 години, и в картата тя символизира преданост, отдаденост, вяра, посвещение и нашият "вътрешен огън” (в митологията архетипът на Хестия-Веста е представен като пазителка на домашното огнище), а също и сексуална опитност в смисъл на "спиритуална трансформация”.

Юпитерово завръщане се случва на всеки 12 години и представя не само принципа на експанзия, а и нашите търсения на смисъл, цел, вяра и творческа воля.

Първа Сатурнова революция ни се случва на около 28-29 години и изисква оптимална интеграция принципа на отговорност, зрялост и умението, способността ни да създаваме материални предпоставки, да градим основи.

Хирон и астероидите от групата Кентаври (от Койперовия пояс) се завръщат на всеки 51 години или повече. Смисълът и значението на Хироновата революция се свързват със символично "излекуване", обучение и подготовка на "героя”. Начинът, по който можем да се почувстваме "герои” или в някакъв смисъл значими, полезни, зависи от самите нас и всичко, което сме сътворили досега. Неслучайно след урановата „криза на средната възраст”, която се случва на около 42, се изправяме пред хироново завръщане, което ни подготвя психологически за втората сатурнова революция, чието символично значение е "бране на плодове” и постепенно навлизане в "златната” сатурнова възраст. Дали и доколко ще бъде златна тя  пък зависи в голяма степен от всичко, което и каквито сме били до този момент...

Обиколката на Уран е 84 години и ни дава чувство (за тези, които ще доживеят до тогава) на пълно освобождаване, безгрижие и устрем да се излезе отвъд границите. Нептун и Плутон се връщат на всеки 164 и респ. 248 години. Според някои хипотези далеч в миналото продължителността на човешкия живот била много повече от това, което ни се дава като "срок на живот” понастоящем... Но в рамките на един средностатистически човешки живот тези две външни трансперсонални планети не се завръщат.

Завръщането на Седна, например, е на всеки 11 000 години и повече, затова циклите й не са приложими с оглед триизмерната рамка на земния ни живот.

Най-често използваните завръщания в прогностичната астрология са тези на Слънцето, Луната, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн, но като техен подвид понякога намират приложение и тъй наречените "полузавръщания” и "фазови завръщания” (demi-return, phase-return). Мажорните планетни завръщания дават характеристика на основната рамка, завръщанията на астероиди внасят допълнения и маркират детайли.

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 14:46 от a.l.e.n.a

# 121
  • в 1001-та нощ
Замислям се и над този текст от статията:

Цитат
Марс се връща на всеки две години. Тези карти представят принципа на активност, налагане на волята чрез действие, енергия и предприемчивост. В контекста на марсовите цикли (индивидуални за всеки от нас според знака и градуса на Марс в радикса) в по-широк, глобален мащаб е интересно да се разгледат циклите Слънце/Марс. Началото на новия марсов цикъл се полага от транзитния съвпад на Марс със Слънето и изгарянето му в лъчите на дневното светило, символична кулминация се случва при транзитна опозиция Слънце-Марс. По същия начин се разглеждат циклите и на останалите планети

Не съм сигурна, че го смилам добре, но нали наскоро имах марсов възврат, този път - транзитните Слънце и Марс бяха в съвпад за не малко време. Слънцето се движи по-бързо и би следвало след съвпада и изгарянето на Марс да го изпревари и "изостави" назад.

Тази година при мен Марс се завърна на 9 юни, в съвпад със Слънцето. На тази дата е роден големия ми син и когато се е родил - само Слънцето е било в съвпад с наталния Марс ...

Тъй като Марс управлява горна челюст - свързвам този възврат в това, че се намери решение за мен и лекар, който да се заеме Simple Smile Това е голямо постижение - аз 2 години драпам в тази посока - по света и у нас и нищо - никой не се наема  Blush

Предния възврат при мен е бил на 30.06.2013г - тогав априключих работа по много тежък проект и направо изгря слънце на моята улица - след близо 3 месеца живот в офиса, далеч от семейството, системно недоспиване и прочие. Усещането е, като да излезеш на слънчева поляна бос,да протегнеш ръце и да дишаш, слушаш птиците, да си в хармония. След това бях много уверена в това, което правех, на мястото си - в подредена и уютна ситуация - след тримесечното "чистене".

По-предния през 2011г. - помня много ясно - лятото на 2011г. - първото ми майчинство, детето беше вече на годинка и много му се радвах, истински се забавлявахме, ежедневието ми беше изпълнено с любов и енергия. Слънцето се беше настанило да живее в мен и ме зареждаше нон-стоп Simple SmileТова ми е един от любимите периоди в живота и винаги си го спомням с голямо умиление  Blush

Но, както отбелязах, че при последното марсово завръщане - транзитните слънце и марс са били в съвпад, при предните не е било така. До колкото разбирам от статията - началото на новия цикъл се поставя от съвпада ан транзитни марс и слънце и изгарянето на Марс, за да се възроди след това. Както и опозицията им  Peace Ами ще видя кога предстои да се случи.

При мен слънце и Марс са в широка опозиция в радикса (8 градуса) ....

# 122
  • в 1001-та нощ
И още малко спам от мен - така и така съм седнала  Whistling Whistling Whistling

Погледнах какво се случва с Меркурий, защото аз в момента не мога да говоря и ще е така поне 2 седмици, а после изв. време ще се уча да го правя ....

Та виждам, че Меркурий предстои да направи опозиция на наталния в средата на юли, когато очаквам да започна да мога да говоря, ще бъда сред хора (на работа) и ще ми е трудно да артикулирам правилно.

И то няма да е "проста опозиция", а усложнена и нагнетена - транзитният Меркурий (комуникация) ще е в съвпад с транзитния Марс (горна челюст, напрежение) - и тази двойка застава срещу натален Меркурий в съвпад с транзитния Плутон (хирургия, трансформация)  Crazy

Е, няма да е лесно  ooooh!

А завръщането ще е няколко дни преди рождения ми ден, едно след друго ще са зверъщанията на Меркурий и Слънцето. Обаче пак няма да е толкова просто - Плутин в движението си напред-назад с градус-два - пак ще се е върнал да прегърне Меркурий, т.е. съвпад на транзитен Меркурий, натален Меркурий и транзитен Плутон и паралелно на двете Слънца .....

Вие забелязали ли сте особени случки при завръщане или опозиция на транзитния меркурий с наталния?  Rolling Eyes

В реакция добавям, че около рождения му ден се връща и Венера, т.е. Венера, Меркурий и Слънцето във възврат Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 16:40 от a.l.e.n.a

# 123
Алена, внимавай на 15.07г. Тогава транзитни Меркурий и особено Марс ще застанат в опозиция на натален Меркурий и ще активират наталния ти Т-квадрат до голям кръст. Има риск от това да подходиш прекалено ентусиазирано, амбициозно и да претърпиш неуспех. Затова смятам, че в случая дори е по-добре, че имаш проблеми с говора. Ще те предпази от излишни спорове, прибързани думи и решения. Не са изключени конфликтни ситуации, скандали, не само на работното място, но и в домът ти с близките (по-точно родители и брат/сестра).  Меркурий ти управлява 3-и  и 4-и дом. Също, ако шофираш, пази се от възможни инциденти.
Транзитен Плутон върху Меркурий считам, че вече се е проявил достатъчно, като голяма част от възможните му интерпретации вече са се случили.

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 07:54 от Greene

# 124
  • в 1001-та нощ
Greene  Hug много благодаря  Blush ще внимавам   bouquet  bouquet  bouquet

Сега погледнах - 15 юни е сряда - напълно възможно е - тъкмо да съм започнала работа  Crazy Ще гледам да укротя бесовете  Blush

М, да ... 1 месец домашен арест - може да ескалира напрежение до небето  Thinking Гледах 12 дом и се чудя защо там не е отразено някак  Sad  .

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 14:02 от a.l.e.n.a

# 125
  • в 1001-та нощ
Вчера се порових на тема - достойнства и изгнания на планетите - т.е. къде са във владения, изгнание, екзалтация и падение  Thinking

До сега, като разглеждам картите ги отчитам, като сила или рана за тялото и нищо повече, а каква е разликата между - екзалтация и владеене или между падение и изгнание  Thinking

На първо време реших, че е хубаво да прозра логиката - кога едно тяло е в падение, изгнание и екзалтация, за да не ги уча наизуст, а да я виждам в картата. За целта реших да си разпечатам един кръг и да нанасям на ръка достойнствата и изгнанията на телата по знаците  Rolling Eyes за д анамеря логиката, но не ми се получи съвсем  Thinking  Ясно се вижда, ако в един знак тялото е на трон, то в противоположния е в  изгнание. а другите обаче - малко ми е мътна Индия, все още  Mr. Green Е, не може всички прозрения на куп да станат и веднага  Blush

Намерих една карта в нета, може би е руска - не съм я проверявала обстойно, но изглежда правдива:

Четох писания от един мъж за логиката - къде телата се чувстват добре, според природата им - сух, влажен и т.н. http://www.beinsadouno.com/board/forums/topic/13655-02-%D0%BF%D0 … 1%86%D0%B8%D1%8F/  Четох и споделено от Гали в един форум, че за нея тези качества дават сила, независимо дали става въпрос за трон или падение. Пак в ровенето по темета попаднах и на теза, че дори когато тялото в падение или изгнание - ние имаме фокус там - това е урок, който да учим. Ако то е на трон или в екзалтация - нещата се случват с лекота, без наше участие. А когато е в падение или изгнание - трябва да се убодем, за да откъснем розата и да се научим да го правим, без да пускаме кръв ....

Вие имате ли Ваши наблюдения, изследвания или каквото и да е - да споделите по темата  Blush

# 126
  • Sofia
Алена, благодаря ти за картата, много е добра!   bouquet

# 127
  • в 1001-та нощ
М, да  Hug мисля да нацъкаме такива прелести на 1 страница, като правим новата тема  Blush

Ето този сайт много ми допада - как са описали планетите - тук е синтезираното инфо, напр. за Марс http://astrostar.eu/mars-v-domovete Завършва с малко инфо за ретроградието. А има и за Марс в знаците http://astrostar.eu/mars-v-znatzite и така за другите.

Аз например винаги съм неглижирала Нептун  Thinking не знам защо - не съм му обръщаал внимание, а при мен управлява асцендента, заедно с Юпитер, както и е с радикална позиция в 9 дом - Стрелец. Снощи на дълго и на широко го разглеждах, заедно с Плутон. Не знаех, че се води "Висша октава на Венера"  Rolling Eyes доста отговори за себе си намерих, преоткривам се  Blush

С плутонов 8 дом и Нептун в 9 в Стрелец, както и управител на Асцендета - разбирам защо окултното ме влече и провокира Simple Smile Сега обаче Сатурн чука на прага на 9 дом. Дали ще ме свали на земята или ще ми даде упоритост  Peace и трайност на знанията  Thinking Ще видим  Blush

# 128
  • Sofia
О, аз пък обожавам Нептун  Embarassed  нали заедно с Юпитер ми управляват слънчевия знак  Peace  Риби  Flutter  Да не говорим, че моят радикален Нептун е в Стрелец, във 2 дом. Това обяснява много неща в характера ми и избора на професия /психолог и астролог/. Асцендентът ми е в Скорпион, така че Марс и Плутон също доста живо ме интересуват. Абе изобщо астрологията е необятна и супер интересна наука! Щастлива съм, че ви намерих!!!

# 129
Алена, имах предвид предвид периода 14-15 юли, не юни.

По другите ти въпроси, това е основата на астрологията. За да правиш интерпретация на хороскоп, се почва от там.

# 130
  • в 1001-та нощ
Алена, имах предвид предвид периода 14-15 юли, не юни.

По другите ти въпроси, това е основата на астрологията. За да правиш интерпретация на хороскоп, се почва от там.

Да, юни мина вече - отлично те разбрах  Hug Аз трябваше на 15 юни да се върна на работа, но ... заради операцията се отложи, за когато съм в състояние да говоря и очаквам, че ще стане през юли - 10-15 дата някъде  Thinking

# 131
Вие имате ли Ваши наблюдения, изследвания или каквото и да е - да споделите по темата  Blush

Имам наблюдения върху картите на модни дизайнери, в много от тях Венера противно на очакването беше в падение.

# 132
Момичета, преди време в предишната тема бях споменала, че при консултация с астролог, ми бе казано, че за мен не е добре да живея в България, защото, цитирам: "не само няма да се развиеш добре професионално, но и ще се разболееш".

Аз действително от доста години не живея в България, но на моменти ми се е искало да опитам да се прибера и да видя и там как ще са нещата  Thinking

Наскоро се съветвах с друг астролог, чието мнение беше, че трябва да работя нещо, което е динамично, а не просто да седя по цял ден в офиса (това за момента няма изгледи да се случи, може би някога в бъдещето). Каза също, че това може да е свързано и с  пътуване на различни места, командировки и т.н.

Та, мисълта ми е, има ли наистина нещо в наталната карта, което да индикира, че човек няма и не е желателно да си живее в родината?  newsm78
Т.е. ако някога реша да се прибера в България, наистина ли ме чакат 'лоши' неща?

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 18:35 от Adriana11

# 133
  • в 1001-та нощ
Вие имате ли Ваши наблюдения, изследвания или каквото и да е - да споделите по темата  Blush

Имам наблюдения върху картите на модни дизайнери, в много от тях Венера противно на очакването беше в падение.

Не помня къде беше, но четох, че телата в изгнание и падения са скрит наш потенциал и имаме мотивация да изявим, да работим над него, а тези, които са на трон или в екзалтация - видимо се изявяват добре и всичко се случва от самосебе си - нямаме нужда да правим нещо, за да се види  Peace

При мен Венера е в изгнание и в квадрат с Луната. Според един астролог-психолог - това е показател, че не съм се чувствала обичана, като дете от майка ми. Да, така е - тя ме е обичала, спор няма, но беше толкова взискателна, че изпитвах страхопочитание .... не съм била целувана, като дете, а няколкото пъти помня толкова добре, че никога няма да ги забравя  ooooh! Така е било модерно тогава  ooooh! ooooh! ooooh!

С поред астролога-психолог - това отваря в мен емоционални дефицити, които аз искам да запълня при партньора - да ме обича, както съм очаквала да ме обича майка ми.

Мога да кажа, че до момента, в който станах майка - Венера, макар и в изгнание - беше много по-изявена от Луната. Като жена, която търси и намира мъжкото внимание, флирта, връзките и т.н.  Единствено чужди ми бяха гримриането и грижата, като козметика и прочие.

След като станах майка, обаче - изцяло се обърнах в тази посока - грижата за себе си и грима ми станаха хоби. Грижата за децата ме радва, осмисля живота ми. Преди това никога не ми е било интересно - дори да общувам с деца  ooooh! Дразниха ме врясъци, крясъци и прочие, да тичат наоколо ...  Crazy

Постоянно си задавам въпроса - какво стана и защо така се обърна палачинката. Преди малко случайно забелязах, че при раждането на първото ми дете - прогресивната Венера е в съвпад със Слънцето  newsm03 и то в третата декада, където Слънцето е не знам какъв управител се води (на декадата) Blush това имам предвид:

Явно това ме е обърнало към женските неща и личните търсения на Аз-а  Thinking

Adriana11, в наталната ти карта Уран и Сатурн са в съвпад в 4 дом, а в тази комбинация - правят тригон с Юпитер на върха на 9 дом  Thinking Меркурий от 6 дом - прави секстил с Юпитер и с комбинацията Уран/Сатурн. Вероятно това е била причината астрологът да направи такова предложение  Rolling Eyes

# 134
Аленка, какво ще рече това?  Rolling Eyes

Т.е. е истина, че не е добре да живея в България? Но защо пък трябва да се разболявам ако се върна, много ми е объркано (това ми го каза първата астроложка, втората не спомена нищо такова)? Все пак става въпрос за собствената ми родина Sad

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 22:48 от Adriana11

Общи условия

Активация на акаунт