СЕДМИ КЛАС - тема 67

• 46 754
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Споделете за Пловдив дали искат детето да  се води при подаването на документи.

# 481
четох, четох- така и не разбрах със сигурност как стои въпроса с класирането;
имаме 1 и 2 желание; на 1 желлание не приемат детето; но по неговото 2 желание има достатъ1чно деца, които запълват бройките, но са с по-нисък бал- това възможнно ли е?
или въпреки че му е 2 желание го приемат него с по-високия бал

# 482
Номера на желанието има значение единствено за теб- за това, че започват да те класират по по-предните ти желания, и щом се класираш по някое, другите надолу отпадат. Иначе за паралелка класират децата според бала им, независимо кое желание им е- щом има желаещ с по-висок бал от теб, дори да му е 1500но желание, той се класира преди теб. Сега ясно ли е

# 483
Много благодаря!

# 484
  • Варна
Приемат детето, което е с по-висок бал.

# 485
Цветни или черно-бели копия на документите, има ли значение? Тук-там се спрягаше и акт за раждане, той необходим ли е?

# 486
На мен не са ми искали акт за раждане. Чернобяли копия. На бележката с оценките да има подпис на Получил. Сложиха печат Вярно с оригинала. Дадоха ми изх. номер и пред мен записаха кодовете, заедно ги гледахме, и пред мен записаха в тетрадката и аз се подписах. Добра е организацията навсякъде май Simple Smile

# 487
  • sf
Моля да ми обясните като на блондинка как стои въпроса с отпусното  Praynig кога се взима, откъде и какво още трябва при записване в новото училище? И пак да питам- детето трябва ли да бъде при записването?

# 488
  • Варна
Моля да ми обясните като на блондинка как стои въпроса с отпусното  Praynig кога се взима, откъде и какво още трябва при записване в новото училище? И пак да питам- детето трябва ли да бъде при записването?
Когато решите, че ще се записвате в новото училище, където сте приети. Взема се от старото училище.
Ако е проф. гимназия -оригинал на медицинско.
 За другото не знам.

# 489
  • На черешата

Вчера попитах, казаха че не е задължително. Моята девойка също няма да е тук.

# 490
  • софия
Подаване на заявленето-бързо и безболезнено  :mrgreen:138 СОУ ,София -много любезни и организирани!Минахме за 15 минути,като отидохме с предварително попълнено заявление и с написани кодове(желаниятани бяха 40 ) .Провериха го,дадоха входящ номер,акт за раждане не са искали,на копията те си сложиха печат Вярно с оригинала,аз бях с детето,но други деца не видях-приемаха и без дете  Peace
Успех на всички за всичко! Hug

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 09:46 от анджелина джу

# 491
  • Варна
Имам въпрос към  варненки, които вече са подали заявление. Интересувам се така ли трябва да са изписани имената на у-щата и желанията, както и с какъв разделител. И ако има втори език за изписване, както в пета- пълно или съкратено се изписва?

Ето това съм написала и въпросът ми е ще мине ли така? newsm78

Първа езикова гимназия  -  Чуждоезиков – Английски език
МГ ,,Д-р Петър Берон“- Математика - Английски език
МГ ,,Д-р Петър Берон“- Информационни технологии - Английски език
ГПЧЕ ,,Йоан Екзарх“ – Чуждоезиков – Английски език с НЕ
IV ЕГ,,Фредерик Жолио-Кюри“- Чуждоезиков – Испански език

# 492
  • Варна
Имам въпрос към  варненки, които вече са подали заявление. Интересувам се така ли трябва да са изписани имената на у-щата и желанията, както и с какъв разделител. И ако има втори език за изписване, както в пета- пълно или съкратено се изписва?

Ето това съм написала и въпросът ми е ще мине ли така? newsm78

Първа езикова гимназия  -  Чуждоезиков – Английски език
МГ ,,Д-р Петър Берон“- Математика - Английски език
МГ ,,Д-р Петър Берон“- Информационни технологии - Английски език
ГПЧЕ ,,Йоан Екзарх“ – Чуждоезиков – Английски език с НЕ
IV ЕГ,,Фредерик Жолио-Кюри“- Чуждоезиков – Испански език

Да. Peace
Поне в нашето гнездо, беше точно така.

# 493
  • Русе
Приемането на заявленията точно за 2 минути. Сверяват оценките от копието на удостоверението, дали съвпадат с оригинала. След това в един джоб 3 документа - копие на удостоверението, заявление и оригинала на оценките от матурите и слагат този джоб в една папка. Видяха, че нямаме медицинско, питаха писала ли съм професионални гимназии. Не са сверявали кодове, не дадоха входящ номер, не писаха нищо в никаква тетрадка. Изрично питах за входящ номер. Не давали, нямаха и тетрадка, където да ги входират, за да ми дадат.

# 494
  • Пловдив

Миналата година в София това бе най-времееотнемащата процедура.
Първо отиваш в училището, където ще записваш детето. Оставяш там оригинала на Удостоверението.
Дават ти бележка, с която отиваш в старото училище, там ти дават отпускното и с него се връщаш в новото училище, за да им го дадеш.

Във Варна и Пловдив има едно ходене по-малко. Първо отиваш в старото училище, дават ти отпускното и с всичко останало отиваш в новото.

За търсенето на учители. В една немалка част от училищата директорите имат практика да назначават новите учители за по една година. Съответно в края на учебната година мястото им се обявява в РИО. И на 1 септември пак назначават учител на това място. Може да е същият, може и да не е. Абе гърч да има. После защо нямало млади учители ...  Confused

Общи условия

Активация на акаунт