Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 73

• 37 444
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
 За вчера отчитам 8км за 42мин. Пълнени чушки със сирене и извара, фъстъчено масло намазано на оризовки. По-късно опустоших цялата опаковка.
 Относно бягането и ставите.... Лично на мен не ми се отразява по никакъв начин (за сега) от 5 години насам. Имала съм седмици, в които съм минавала по 60-70км по асфалт и нямам проблеми. Може би би довело до проблеми при по-тежките хора, както и ако се бяга с допълнителни тежести.

# 646
Дрийми, честита годинка на мъничето! Да ти е здраво, послушно и щастливо!   bouquet
Иги, пИрфектни са ти мерките  Heart Eyes Свети, Мерида, вашите също  Hug Само аз ли в тази тема съм с талия над 70 см и бедра 58/59 см?!?!  Confused Rolling Eyes Embarassed А май съм и най-ниска  ooooh! Whistling Tired
Свети, кога ще ги видим тия плочки  smile3534
Айде и аз барабар Петко с мъжете да отчета за вчера едни вечерни 7К с канго обувки. Много ми е трудно това бягане Embarassed Не знам дали някога въобще ще сприятелим  Thinking Иначе гордо мога да се похваля с личен рекорд с храненето. Даже не ми се дояждало нещо, което не е по план  Wink Това не ми пречи да не мърдам на кг и см де  #Crazy
За днес по късно планувам час и половина йога виняса  Heart Eyes

# 647
Dreamy, чудесни торти! Голямо удоволствие е когато ги правиш за децата и любимите хора  Wink Да ви е жива и здрава дъщеричката и баткото, а ти направо сияеш  Hug

Иги, поздравления за чудните мерки!  Hug

Смоук, драго ми е да те видя и ми е още по-драго, когато се появиш с такива оптимистични и добри новини за растеж и успехи!  Hug

Чика, честито! Пожелавам ти лека бременност  Grinning

Агент, преди две седмици попаднах на канала на Linda Wooldridge и дори бях пуснала линк. На мен ми допадна ето това - https://www.youtube.com/watch?v=hjYI43nCaSQ

# 648
Merry, тичането като целенасочена физическа активност - не. Даже често коментираме с мъжа ми тичащите около нас под път и над път, в буря и в адски пек ... с известно съжаление, че те мислят за здравето си, а всъщност допринасят за здравословните си проблеми. Определено тичането е масово явление и хората тук тичат даже при 30 градуса с фактор-влажност, който покачва температурата до над 40. Същото важи и за зимата: при минус 30, с фактор-вятър под минус 40 ... В тези екстремни случаи, вредата не е само върху ставите. Понякога си казваме, че по-добре да се движат отколкото нищо да не правят, ама не съм убедена. Аз лично тичам през зимата, за да се спася от напорите на вятъра или виелицата. Не хващам метрото, а ходя около 3,5 км към работа, защото през зимата са затворени мостовете, където минавам с колелото и така - малко да се движа. Тичам, за да хвана автобус  Laughing В работата имам колега-маратонец ... с разбити колена. Още не се е отказал, ходи на терапии, пие хапове, връзва се с разни наколенки и ходи пак на всякакви маратони. Лудостта е всеобща  Thinking

И най-потресаващото е, че като ги наблюдаваш да тичат, виждаш как нямат /повечето/ елементарна физическа и двигателна култура - стойката на тялото, ръцете, ритъма, стъпването ... Всичко това допринася за проблемите, ама не ги учат да тичат в училище от малки. Там обикалят вътре салона на обиколки ...

Най-добре е да се бяга по терен с натъпкана пръст, примерно горска пътека - хем меко, хем твърдо  Wink Обувките са важни, но е важно и как се движи цялото тяло, не само глезените. Най-голямото натварване го отнасят колената - за тях е опасно. Особено ако стъпваш на пети, както правят повечето, които наблюдавам.

Дишането - Фрея е описала традиционния метод, но всъщност това е само за начинаещи. Когато бягаш дълги дистанции дишането става вътрешно /йогийската практики на Пранаяма може да те научи/ и не е изразено през устата. Дишането и натоварването зависи и от терена - ако има качвания, дишането е различно. Ако терена е равен и тичаш равномерно, а не интервално, дишането трябва да е както при ходенето ти - част от движението и ритъма.

Относно бягането и ставите.... Лично на мен не ми се отразява по никакъв начин (за сега) от 5 години насам. Имала съм седмици, в които съм минавала по 60-70км по асфалт и нямам проблеми. Може би би довело до проблеми при по-тежките хора, както и ако се бяга с допълнителни тежести.
ставите се изхабяват с времето, не е задължително да имаш механичен проблем  Peace

# 649
  • София
Като ги видя и аз такива да тичат на 30 градуса - чак на мен ми става лошо. Confused

Днес отчитам UFC FIT Striker Strength, който едвам го изпълних. Никакъв тонус, нямам сили. Мисля, че е от недоспиването напоследък. Искам да легна и да спа нормално, без да ме буди някой на 2-3 часа.

Dreamy, много е красива тортата за малката принцеса.

# 650
Здравейте

Дрийми честит празник   bouquet Пожелавам щастливо детство и на двете ти деца  Heart Eyes
Лека бременност на Чика Лока и от мен  Hug
Непокорна може би си задържала вода, не се филмирай излишно  Grinning
Дилянка много весело да си изкарате на морето  Heart Eyes
Сега не ми се търси точно кой, но благодаря за линка за видеата. Най - накрая успях да разгадая как работи сайта и даже видях последните видеа на Джилиан. Живот и здраве като се преместим в новата квартира, ако има мегдан за тренировки ще ги пробвам.
Ню лек път към БГ  Hug
Льоли Амстердам е прекрасен град  Heart Eyes Трябва да дойдете при първа възможност. От Лондон ние пътувахме с Изи Джет, билетите еднопосочно по около 25-30 паунда на човек, полета е точно 50 мин. Просто не го мисли   Wink

И да взема да се отчета вече 30 Minute Intermediate Full Body Workout - Head to Toe Torcher от GymRa. Хубава е тренировката, но ми липсват вече тежестите. Както казах се надявам в новата квартира да мога да тренирам, ако не в стаята, то поне в двора, ако ли не ще трябва да търся фитнес. Другия вариант е тичане + тежести у дома, но без подскоци.

Спортна седмица, момичета  Hug

# 651
  • София
Здравейте  Hug

Да си отчета и аз 90 минутната тренировка на Румяна, с която официално приключих предизвикателството. Много съм доволна и ми е мъчно, че свърши, но със сигурност ще го повторя отново за в бъдеще, много мой тип трениране е това.
Сега съм решила да опитам нещо от балетните и малко пилатес да края на седмицата и след това не знам какво ще подхващам ... Може би кросфита, ще видим.

Хубав ден момичета  Hug

# 652
Аз обожавам да тичам по всяко време. Тази зима реших, че ще тренирам в зала. В резултат на това не спрях да боледувам. През 4те месеца, през които тренирах в зала се оказа, че получавам алергичен синузит. Преди тази зима си тичах все навън и бях здрава като бик. Както и да е. Това е строго индивидуално. Но определено съм пристрастена.
 Напоследък имам някои колебания, относно начинът ми на хранене. Иска ми се да го оптимизирам максимално. Какво бихте ме посъветвали за хранителен режим от Любомир Иванов? Отзиви?

# 653
  • Пловдив
Здравейте!
Влизам с отчет . Кардио Чалиндж от Инсенити Макс 30, както напоследък правя с кардио тренировките - не макс аутнах нито веднъж. Миналата седмица завъртях от втория месец, тази мисля да врътна от първия, смятам, че са еднакво добри. В четвъртък ще сефтосаме морето за уикенда и ще бъда в ужасяваща форма. Такова прасе не съм била от две години и половина , бях посвалила мъничко, но много ядене напоследък, много, нито един режимен ден нямам от мноооого време. Както и да е ,нещо хем не ми пука, хем ме е яд на мен си, абе в някво нищо съм, дано се стегна, поне до другото море да си сваля 2 кг. ,стигат ми.
Поздравления на Иги за резултата, браво! Свети също я чакаме с отворени обятия  Grinning след 20 дни.
ню, щях да питам къде изчезна, ще те чакаме на наша почва и да се обадиш да пием по кафенце  Hug Дебела съм, ама кво, като дойдеш догодина ще ме видиш фиданка и половина  Joy
Виви, поздравления!!!   bouquet  bouquet Много съм горда с теб  Hug
Маги, успех в начинанието в чужбина, дано се справите. Аз , знаете, си обичам родината и тук си ми харесва и не одобрявам емиграцията, но щом сте решили, че там ще сте по-добре, пожелавам успех! Hug По този повод ММ гледа по нейшънъл джеографик едно предаване за едни камионджии в САщ - с фирми за техния еквивалент на пътна помощ и вчера даже ми сподели, че хората не живеят толкова добре, колкото е мита ... останат ли без работа, са на улицата, един месец от сезона да нямат работа /говоря за този бизнес/ и вече са на път към фалит и въобще е много, много, много трудно. Не е лесно и тук, де, но въпроса е да се тръгва с нормални очаквания. Аз съм фен на Европа и все ми се струва, че тук ни е мястото.  Grinning
Ох, ако погледне някой темата, ще припадне -първо всички масово правят йога, после на другата седмица всички тичат, та не спират ... голяма зараза. Не знам дали е полезно или не, на мен лично много ми се тича, отдава ми се, но ми е сложничко. Иначе на гребната е много приятно и с удоволствие бих ходила. Моя мъж ходи да ходи, добре му се отразява, но той е тежък и за него тичането е пагубно върху ставите наистина.
А, и да похваля едни мои приятели, мъж и жена , на 45, по принцип и двамата не са дебели, а жената даже и като манекенка, та от един месец правят Джилиян БР, която аз им бях дава преди две години, те сега се наканили да я правят, мадамата не ми каза какво е постигнала, но мъжа й е свалил 7 кг. и е много доволен, направо цъфти в каква добра форма е. Та никога не е късно.
Весел ден!  bouquet

# 654
Здравейте момичета.
След супер натоварената седмица, стартирам новата с почивни дни. Както ви писах се поскатавам с тренировките и затова реших да започна да следвам някаква програма. Спрях се на 21 day fix, защото има и пилатес и йога, а и е кратичка по 30 минутки,  като в дните когато ходя на спининг, ако по програма имам кардио ще го пропускам.
С храната също се стягам в кръста. За днес за закуска - овесени ядки с кисело мляко, обяд - пълнени тиквички с ориз, кайма, гъби и моркови, следобед малко диня, а за вечеря ще бъде скумрия на скара и салата. Днес късно прочетох Непокорна, че се е премерила, а сама няма да сетя  Grinning и утре ще се кача на кантара и ще си проверя обиколките.

Дрийми честит празник. Да ти е жива и здрава малката душичка. Страхотна торта си приготвила.

Та, отчет за днес - спининг.

# 655
Привет от един тюлен от морето. Mr. Green
Днес пристигнахме. Водата е студена,но поне слънце има. Кой питаше за бразилското ми дупе? Направо нищо общо си няма.  hahaha
П.п.  Разочарована съм от хотела. Confused Язък му за положителните коментари.

# 656
Такива моди и взаимно заразяване ги има навсякъде в този форум  Laughing в което няма нищо лошо стига да е осъзнато  Hug

Я да метна един казус. Вчера се мерих отново, защото от днес започвам тренировките отново сериозно. Защото видимо съм се поотпуснала и по мое око позаоблила ръбовете, но... Какво беше учудването ми, когато мерките ми са си същите, каквито бяха когато тренирах повече. Дори бедрата ми са с 2см по-малки, талията е с 1см повече, навсякъде другаде съм както преди. Стана ми тъпо честно казано  Tired Кг-те ми също са по-малко отколкото, когато тренирах. Какво означава това според вас?

# 657
  • Stavanger,Norway/ Varna
мм Да, после вси4ки дружно сме в ПМС, ядем на поразия, та 4ак успяваме да се сдъв4ем тук  Crazy Laughing, накрая цъфваме по едно и съ6то време- луда работа сме това жените.

Аз както мразех ти4ането и аз съм му фен голям сега. Стана ве4е пове4е от година ти4ане основно. Само дето на мен не ми се отразява в намаляне на мускулната маса, както масово 4ета, 4е им се слу4ва на хората  Rolling Eyes.

# 658
Bob4enka, на мен също не ми намалява ММ от бягане, а то ми е основно. Аз редувам 3-4км интензивно (давам всичко от себе си) и 10-13км с нормално за мен темпо (това 1-2 пъти седмично).

# 659
  • Пловдив
.Фрея , може би си загубила ММ, като не работят мускулите,се отпускат. И като се смалят е нормално да намалеят обиколки,а визуално да не изглеждаш по-добре. А,може и да си внушаваш .
Забравих да честитя на Дриймк, да ти е жива и здрава и много да те радва,а имаш страхотен талант за торти.  bouquet
Мерида ,  вече не се доверяван на бг мамата положителни коментари при избор на хотел.Последния път беше,преди 5 год. Хотела беше и е изключително прехвален, а ситуацията на място е много далече от розова. Не знам. Уж все снобки пишат, с големи претенции/аз нямам/, обаче са склонни да надхвалват някои неща. Същото беше и при избора ми за печка, аспиратор, съдомиялна,мивка, смесител. Доверих се на коментари и препоръки от бг мамата и сега си ближа раните. Ще си търоя избора, но... Скъпо и некачествено и робуване на чужди марки, това е тенденцията.
Дано поне си изкарате добре,почивка е.

Общи условия

Активация на акаунт