Отговори
Здравейте,мами! Може би повтарям темата, защото намерих подобна такава, но с доста задна дата,за това ще пиша и аз по тази тема. От една позната преди няколко дни разбрах, че когато дете се роди на същата дата и месец като на някой човек от семейството се садяло дърво...бях изумена, никога до сега не съм чувала такова поверие.Аз роди на 2 август,2013 година, а бях с термин за 24 септември, почти 2 месеца преди терминът си родих.И се случи така, че по цяла случайност родих точно на рождения ден на майка ми..Майка ми се казва Петя, а ние кръстихме дъщеря ни Преслава, най вече защото стана така, че по случайност родих точно на нейният рожден ден.. Вече живот и здраве ще става на 2 годинки и никакви суеверия не съм правила.Ако има някой, който е повече запознат, ще се радвам да сподели мнение.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 15:37 от Tatti

# 1
  • България
хайде сега сериозно Simple Smile
Моята дъщеря се роди на датата на леля ми. Дори на скоро празнувахме двоен РД Simple Smile  Най-добрата ми приятелка също роди сина си на РД на леля си. За пръв път чувам за такова поверие, но не е лошо да засадим дърво newsm78

# 2
Братовчедка ми роди сина си на рождения ден на мъжа си (на таткото), но никакви суеверия не съм чула да са спазвали Rolling Eyes

# 3
  • ту тук, ту там
Хм, ние пък засадихме дърво, без синът ни да е роден на нечия дата.

# 4
Да се засади дърво е хубаво нещо.
Да се слуша Агенция ЕЖК - никак не е хубаво нещо.

Хора, не си усложнявайте живота с глупости.

# 5
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=9657.0
Личен опит:  само яйцето с двата жълтъка ядохме. Дървета сме садили , ама в градината, не на кръстопът, та не знам брои ли се.
Инак - да са ти живи и здрави детенцето и мама, това е най- важно .

# 6
Големия син родих на рождения си ден, дядо ми по майчина линия е на същата дата. Чувала съм и за яйцето, и за дървото, нищо не сме правили вкъщи, но по едно време си мислех, че не пречи да се направят. Хубаво е да засадиш дърво, това с яйцето също не е трудно, но така си останах само с намеренията. Не разбирам защо да е лошо, че съм родила сина си на рождения си ден, не съм го направила нарочно или с цел, просто така се случи. С дядо имахме един и същ рожден ден, синът ми се присъедини към компанията. Не съм го приемала като факт, който ще ни донесе нещо лошо или неприятности. Peace

# 7
Преслава галено от Петя ли е?

# 8
  • София
Не знам хубаво ли е лошо ли е, но аз и брат ми се родени в един месец през няколко дни и разлика две години разбира се. Баба ми е садила две дървета че да ни се раздели късмета - така е било поверието. Моята дъщеря я родих на рождения ден на снаха ми, а тя взе че роди на рождения ден на майка ми  hahaha яко се оплетохме. И майка ми ме накара да намеря яйца с по два жълтъка и ги делихме  Peace не смятам че това ще навреди ако го направиш  Peace.

# 9
Разбира се. Дори Най-голямата Преслава на България е родена като Петя. Артистично някак звучи. 
Към авторката.  Ако беше родила близнаци, и побратим трябваше да търсиш. 

# 10
  • гр. Шумен
Ох, заради разни фолкаджийки отидоха та се не видяха хубавите български имена!
Авторката, момиче на 21-век си, не се занимавай със суеверия, а просто празнувайте прекрасен рожден ден на баба и внуче. А дърво да се посади може винаги, без това да е свързано с някакви мистични сили.

# 11
  • София
Аз пък съм засадила много дървета, без дъщеря ми да е родена на датата на когото и да било (ааа, един бивш колега е тогава). Ха, поне да й беше баща (шегувам се, естествено).

# 12
  • София
Аз самата съм родена на същата дата, като моята баба. Трябвало е да бъда и с нейното име, но не са ме кръстили така. Баба ми почина преди почти 18 години. На скоро наша позната, която има някакви способности в нумерологията е казала на майка ми, че моята баба по някакъв начин е спасила мен, когато почина. Баба ми почина от нелеп инцидент.Така, че според мен по някакъв начин датите имат значение, свързват хората. А дали трябва да се садят дървета и тн, не знам. Отидете на църква и попитайте най-добре там, ако сте християни.

# 13
  • Sofia
Аз съм родена на РД на майка ми  Peace
Не сме посадили дърво, а би било наистина хубаво!  Heart Eyes
Аз съм чувала и друго: да се намери яйце с два жълтъка, като единият се изяде от единия човек, а другият - от другия  Sunglasses

# 14
За първи път чувам подобно  суеверие ...
Но все пак няма нищо лошо да посъдиш дръвче  Hug

Общи условия

Активация на акаунт