Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 144
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 185
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Студът и мен много ме мореше, особена като си по нощница и без гащи, е доста кофти  hahaha, но като питах защо така, казаха че такива били изискванията - за дезинфекция и по-лесно и качествено почистване! Като подейства упойката обаче - да, спираш да трепериш. Wink
 bouquet

# 1 186
Идвам да споделя вече опит Simple Smile
Приеха ме през спешното!  Написаха ми документите и ми направиха клизма. След това ме качиха на 3-ти етаж в родилна стая и ми записваха доста време тоновете, сложиха ми абокат и ме преведоха към операционната. Беше адски студено вътре - около 10 градуса... Цялата се тресях от треперене - сложиха ми някакви лекарства през абоката, катетър и упойка в гръбнака. След което ми стана топло и спрях да усещам всичко от гърдите надолу. Цялата процедура беше 10-15 мин ваденето и още толкова шиенето. След което ме прехвърлиха на болнично легло и ме заведоха в реанимация. Важно е да отбележа, че изрично се забранява ползването на телефони в реанимация и ви носят багажа след няколко часа, така че навреме уведомете близките си. 24ч ни държаха в реанимация и след това дойде рехабилитаторка да се раздвижим. На мен много ми се виеше свят и едвам сядах, но след няколко часа се оправих. След това вече ви водят на етажа който сте си избрали, въпреки че аз бях за 12-ти но просто няма места и ме оставиха в двойна вип стая на 8-ми. Това е засега от мен... за кърменето още не е време, най-вероятно утре(3-ти ден).
   Не ви дадоха да говорите ама въобще ли? Ако е така значи сте попаднали при някоя пепелянка.  А за бебо на 3 ти ден ще ви го оставят при вас поне така беше на 12 ти в изолация бях аз. Аз от лекаря ми съм доволна но за 2 ро раждане не се връщам. Остави че седях 10 дни на 5 ти етаж дето е мръсно защото минават хей така отгоре , отгоре. Няма телевизия а това при по- дълъг престой си е важно да не говорим че някой от акушерките  и на 5 ти и 12 ти са ужасни. Няма кой да ти покаже да те научи, сменят памперса на 6 часа а понеже мъжа ми беше при мен ми заявиха че няма да сменят памперса сега и така си го смених сама и видях че не е страшно Simple Smile  Единственото хубаво нещо това са специалистите затова ходим там. Аз лично след общо 15 дни прекарани там излязох депресирана.

# 1 187
Здравейте, момичета предстои ми второ раждане, трябва ми лекар който да е добър в операциите защото ще бъда със секцио имам и миомен възел на матката. Бихте ли ми препоръчали лекар от Майчин дом който се води добър оператор ? Някоя от вас да е била секцио с миомен въел по време на раждане махнали ли са и миомноя възел или не ?
    Хранов, Дяволов  и някаква жена имаше дето е със странно име но не се сещам. Според мен не е нужно да избираш екип там всички са добри. Поне така мисля аз.

# 1 188
Телефоните в реанимация наистина не ги разрешават. Към 15-16ч изключват апаратите и оставят 2 часа разговори по телефона. Към 20ч пак. Така че цялото щастие от съобщаването на голямата новина остава за таткото. Simple Smile
П. С. Организирайте се предварително с телефонните номера, да не стане като при нас- майка ми разбра, че съм родила от леля ми, която видяла от фейсбука на съпруга ми. Забравил да си запише номера й и нямало как да й звънне .. Wink

# 1 189
А с жилетка не дават ли в реанимацията ? Laughing

# 1 190
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Какво имаш предвид?!? newsm78

Относно телефоните в реанимация - това с мониторите са глупости, каза ми го дежурната лекарка в отделението, когато попитах за обяснение, защо не мога да звънна... Все пак през цялото време, докато са наработа сестрите и лекарите си използват телефоните!!! Аз, за да не ми мрънкат по главата писах sms-и, говорех доста малко, дори и в "разрешените" часове. 

Относно кога ще дадат бебето - зависи от състоянието и на двамата, след секциото. Може и на деня, в който ви преместят на желан етаж да и го дадат.

# 1 191
Какво имаш предвид?!? newsm78

Относно телефоните в реанимация - това с мониторите са глупости, каза ми го дежурната лекарка в отделението, когато попитах за обяснение, защо не мога да звънна... Все пак през цялото време, докато са наработа сестрите и лекарите си използват телефоните!!! Аз, за да не ми мрънкат по главата писах sms-и, говорех доста малко, дори и в "разрешените" часове. 

Относно кога ще дадат бебето - зависи от състоянието и на двамата, след секциото. Може и на деня, в който ви преместят на желан етаж да и го дадат.
като е студено по време на секцио не може ли освен болницата да съм и с жилетка ?

# 1 192
Мисля, че не. Реално погледнато не е "толкова" студено, не духат климатици директно в теб на 10 градуса. Нали и бебето го вадят в тази среда - не е непоносимо  Laughing
Ако искаш - питай ги все пак, дали може с жилетка да ти направят операцията  Mr. Green ... Laughing Laughing Laughing Laughing

# 1 193
С всички апарати и абокати надали има място и за жилетка 😂😂😂

# 1 194
Здравейте, момичета. Предстои ми раждане в Майчин дом и имам един може би малко тъп въпрос към родилите вече там, но за мен наистина е важно да знам. Има ли добра интернет връзка на 12 етаж (стаите с доплащане). Питам, защото ми се наложи да лежа в началото на бременността си на 10 етаж и там връзката беше супер зле и се хващаше само във фоайето.

# 1 195
Момичета портмонето и телефона къде ви стоят по време на раждането ?

# 1 196
Портмонето в багажа, който бвшв в родилна зала на земята зад леглото, а телефона в мен или на леглото до мен.

# 1 197
Портмонето в багажа, който бвшв в родилна зала на земята зад леглото, а телефона в мен или на леглото до мен.
,благодаря значи ще си го държа в мен

# 1 198
  • Пловдив
Здравейте, и на мен ми предстои раждане в Майчин дом, но не съм от София, а бебето има проблем и най-вероятно ще се наложи операция веднага след като се роди.До колкото разбирам ще трябва да полежа няколко дни преди термина най-вероятно на 5 етаж.Там ми правиха амниоцентеза и дали ще съм в същото крило или друго?/Опасявам се да не ми се падне на раждането същият доктор,който ми я прави, ще съм без избор на екип/.За самото раждане на кой етаж ще ме преместят?/след това мисля да съм на 7-ми/.
И как стои въпроса с документите на бебето-бащата трябва да отиде с 2-те лични карти след раждането при нотариус ,след това при старшата да го запишем,а акта за раждане от къде ще си го взема?
Ще съм благодарна на всякаква информация, дори и на лични
/и още 100 въпроса са ми в главата/

# 1 199
Здравейте, и на мен ми предстои раждане в Майчин дом, но не съм от София, а бебето има проблем и най-вероятно ще се наложи операция веднага след като се роди.До колкото разбирам ще трябва да полежа няколко дни преди термина най-вероятно на 5 етаж.Там ми правиха амниоцентеза и дали ще съм в същото крило или друго?/Опасявам се да не ми се падне на раждането същият доктор,който ми я прави, ще съм без избор на екип/.За самото раждане на кой етаж ще ме преместят?/след това мисля да съм на 7-ми/.
И как стои въпроса с документите на бебето-бащата трябва да отиде с 2-те лични карти след раждането при нотариус ,след това при старшата да го запишем,а акта за раждане от къде ще си го взема?
Ще съм благодарна на всякаква информация, дори и на лични
/и още 100 въпроса са ми в главата/

Ще те приемат в 5г, 5в или 5д на петия етаж или на 10тия етаж, там са предродилнтие отделения, всяко е за различно нещо и всяко отделение е дежурно в различен ден за прием, т.е. едното приема в понеделник през деня, другото в понеделник през нощта, следващото във вторник през деня и т.н.
Кой лекар ще ти се падне на раждането, зависи от отделението, в което попаднеш. В едно отделение има 2-3ма лекари и те водят ражданията на пациентите, те ще те следят в отделението и ще ти планират ден за раждане(ако е предизвикано) или операция.
След раждането на бебето, бащата отива при нотариус с двете лични карти, нотариуса попълва една бланка, таткото ти носи в болницата личните карти и бланката и преди изписването, главната акушерка на 7мия етаж те вика в първата стая да запише бебето и да ти подготви документите за изписване. Ако таткото ще иска да ползва болничен пак там трябва да кажеш. Това отнема време и бави малко изписването, особено ако в деня изписват повече бебета.
Стискам палци всичко да е наред!  Praynig Peace

Общи условия

Активация на акаунт