Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 378
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 455
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Опитвам се да бъда реалист. Да, професионалисти са в Майчин дом, няма спор. Но са много натоварени и постоянно имат стресови ситуации и това си казва думата. Всичко е на конвейр. Аз лично 3 дена след раждането не спрях да рева там. Е, може и да съм най-голямата лигла, ама как пък и друг път съм раждала, пък не съм ревала после.

Miss_Bingley, ти парите си ги плащаш за екипа на самото раждане. После пак попадаш в стая за родилки и общуваш с друг персонал. Надявам се поне ще си платиш стая на 12 етаж, че за 7 чувам, че било още по-гадно  Crazy

Аз казвам само мои лични впечатления - ужасно е потискаща болницата!!! Да стоиш там е мъчение, просто аз имах много силна мотивация да го направя и въпреки това изперках накрая. Всъщност изобщо не знам защо жени без усложнения отиват там доброволно.

Е по-точно не може да бъде казано. Аз веднъж родих там, но ако има следваща бременност и здрав плод - МД Никога. И аз си изревах очите там една седмица. Това толкова силно ми повлия, че не е истина. Следродилната депресия ми дойде с поне месец повече.

# 1 456
Предстои ми раждане там и ще пиша подробно за резултата и впечатленията. Избрах го само заради специалистите, не ми се иска да се обърка нещо! Лошото е ,че навсякъде се случва

# 1 457
 Аз също родих в МД през октомври 2016. Наблюдавах се при д-р Петров в поликлиниката и допълнително ходех и на платени прегледи при доц.Маринов, отново в МД. Един път лежах за задържане в края на 7-ми месец и родих в края на 8-ми месец по спешност. В деня на раждането отидох с много силни контракции и ме приеха за задържане, но в рамките на 1 час положението се усложни. Бебето започна да губи тонове, матката беше пред рептура, започнах да губя и съзнание, да повръща също. Дойде д-р Стойкова от родилното и веднага ме свалиха за спешно секцио с пълна упойка. Оперирали са ме тя и д-р Начев, за което им благодаря, че спасиха бебето ми. За жалост стоя в неонатологията няколко седмици, но всичко беше наред. Лежах на 7-ми етаж 8 дни ме държаха. Нямаше хлебарки, а отношение на акушерките не беше толкова зле.
Наистина в МД са най-добрите специалисти. Важното е Вие и бебето да сте добре пък обстановка се преживява.

# 1 458
Имам спомен че дяволов преглеждаше всеки вторник от 15 до 17. а проф Николов ( май така се казваше) кой ден преглежда ?

# 1 459
Ето тук може да видиш приема на всички от Майчин дом:

http://maichindom.com/

В раздел Пациенти - Свободен прием  Peace

# 1 460
Бианка, аз съм човек силно чувствителен и с доста лабилна психика и съвсем отговорна и съзнателно го заявявам. Също така съм си глезла и страхливка.
Много ме притеснява отношението, много се чудя за МД, сигурна съм, че ще си разсипа психиката там, ако е наистина толкова гадно.
Но при мен надделяват специалистите, не мога да отида в др.болница, в частна ме е страх, някак си не смея. За 12 ет.не знам дали ще искам да съм там, ако ще съм сама с бебето и ако се наложи секцио, дали определено няма да е разумен вариант.
Не знам как ще изтрая тия три дни, страх ме е какво ще е, обаче от друга страна толкова др.жени раждат там, това уж се води най-добрата болница и все пак не сме на хотел, все ще изтраем.
Четох вече толкова неща, че тъкмо се реша окончателно за МД и хайде прочета нещо и па почвам да се колебая, а ми остават 9 седмици, намам уговорка с лекар, нищо.
За Токуда мислях, ама така и не проверих там нещата, познати в Шейново търсих, и там ми препоръчаха.
Сега ще издиря тази докторка и според нея ще решавам.

Miss_Bingley, и аз съм същата, вече съм в 30 г.с. но понеже до скоро мислех да раждам на друго място, бях отписала МД заради условията и това, че дори с избор на екип, явно всичкое на късмет, акушерките, отношението,стаята и т.н. Но се оказва, че май ще се наложи да сме в МД заради някои показатели, и сега съм в шок - към кой доктор да се насоча, кога, какво ще се случва...
Склонна съм да си платя за стая, но ако няма места...

И още нещо ме торзмози - моето бебче за момента е седалищно, аз май си предпочитах секцио де, но като чета, че някой лекар не давал секцио и мъчели жената???!!! Как така, нямаме ли думата ако искаме секцио, що за ужас???
Мн ме е страх, май от всичко, но си казвам, че щом всички минават през тоа, и аз Трябва да успея.
Ама все си се надявам на чудо, и че всичко ще е като от по-добрите разкази.... Praynig Praynig

# 1 461
Fioreto по-скоро повечето лекари предпочитат секцио. Ако си с проблемна бременност и си си решила за секцио ще ти препоръчам доц Маринов на 5 ет. МД
Пиши ако те интересува, много е внимателен, ще ти проследи бременността, ще те следи на ехограф, изписва медикаменти , ако се налага и ще ти планира секциото.
Пиши на лични и ще ти пратя телефона

# 1 462
Здравейте, аз съм от съвсем скоро с две чертички, но се записвам да следя темата Simple Smile
Пожелавам лека и изпълнена само с положителни емоции бременност и безпроблемно раждане на всички! Simple Smile

# 1 463
lusilora Честито! Лека бременност! Simple Smile
Някои вече родихме, но сме тук да даваме информация и съвети. АКо искаш, попрегледай назад какво е писано. Сещам се, че една вечер, още като бях бременна, се бях хванала и изчетох всичко от темата Grinning

# 1 464
На мен досега нито един лекар(моите са все от МД) не ми е препоръчал секцио.Не мисля и,че е редно да го прявят ако няма причина.Няма такъв лекар,който да ти го препоръча ей така(може ако е само за парите или те види,че си искаш операция,нали не мога да се изказвам с категоричност).
Никой не може да ти каже как ще раждаш,но може да ти откаже секцио(на мен вече ми се случи,просто докторката си ми каза,че секцио по желание без да имам нито една нищожна причина дори,няма да ми направи,няма да рискува и не одобрава това).
Иначе имаш право на избор.😊Ти решаваш как ще родиш.

# 1 465
Здравейте, освен че родих в Майчин дом, преди това лежах там общо 4 пъти за задържане. Да, не е лукс, да, понякога персоналът е кисел, но въобще не е адът на земята, който го изкарват в някои коментари. Така или иначе всеки решава за себе си. Затова, ако се чудите, най-добре отидете и разгледайте. И решете за себе си чак толкова ли са непоносими условията. Според мен не са и няма нужда от прекалено драматизиране.

# 1 466
  • София
Здравейте, освен че родих в Майчин дом, преди това лежах там общо 4 пъти за задържане. Да, не е лукс, да, понякога персоналът е кисел, но въобще не е адът на земята, който го изкарват в някои коментари. Така или иначе всеки решава за себе си. Затова, ако се чудите, най-добре отидете и разгледайте. И решете за себе си чак толкова ли са непоносими условията. Според мен не са и няма нужда от прекалено драматизиране.
+1
Вече си мислех, че съм голям герой след 5 денонощия на 7 етаж и общо 3 престоя на 5я. Хлебарки не видях никъде, не ми отказаха секцио по мед.причини, разбира се и аз ревах, но от хормони, не от лошо отношение. Определено МД не е спа курорт, то и не трябва да бъде.
Бях с избор на екип - д-р Цанкова, и пак нея бих избрала /и ще, надявам се/.
Нищо непоносимо и драматично няма, нито някой се е държал зле с мен.

# 1 467
  • София
Преди няколко дни се видях с проф.Николов.Допадна ми и мисля че си избрах лекар за раждането,разказах му за бременността си,той си записа всичко.
Забравих обаче да го питам колко струва избора на екипа му,все пак да съм подготвена.Някой може ли да ми даде информация?

# 1 468
Преди няколко дни се видях с проф.Николов.Допадна ми и мисля че си избрах лекар за раждането,разказах му за бременността си,той си записа всичко.
Забравих обаче да го питам колко струва избора на екипа му,все пак да съм подготвена.Някой може ли да ми даде информация?
900лв, като включва ако има възможност и упойка за нормалното раждане. От там на там вече си избираш етаж и съответно там вече са още пари, ако не си на 7ми етаж

# 1 469
Родих секцио в майчин дом. Мизерно е, нонсе преживява. Не се страхувайте ако сте секцио да изберете 12 етаж. Аз бях с много тежко секцио, единствено аз не можах да дтана сутринта на раздвижването. Вдигнаха ме след две вливки на обезболяващи. Имах множество миомни възли и едва ме зашиха. Много се притеснявах , че няма да мога да се справя с бебчето по 24 часа. Нищо подобно, дори се мобилизираш и забравяш за болка , операция , а и ако ти е първо дете , вече вкъщи си свикнала с бебето и си го гледаш без излишен стрес. Аз също си падам лигла, не търпя на болка и мизерия, но се справих. Не изпаднах в никакви депресивни състояния, малар че на 12 етаж, целия персонал са киселяци, с изключения на 2 - 3 акушерки.

Общи условия

Активация на акаунт