Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 270
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 575
Момичета благодаря ви много за отговорите аз съм от малък град и не знам как става в майчин дом.Тука във форума чета че без да избираш екип приемали в болницата и който там те приема назначава дата за секцио и после лежиж в болницата.Интересуваше ме дали е така ако някой е запознат с нещата да имам и аз инфо.

# 1 576
Senish аз раждах прения месец и бях с избор на екип, но момичето в моята стая постъпи с направление с препоръки за секцио, приеха я и без да плаща седмица по- късно я срязаха. Ще те приемат най- вероятно за някой ден на 5 ет Рискова бременност при доц Маринов. Приема е на 2 ет 110 каб. С документите и направлението рано в 8.30
Да те питам ако може да ми отговориш пишеш че едно момиче беше без екип приеха в болницата после до секциото беше ли в болницата или я пуснаха вкъщи много ще съм благодарна ако ми отговориш

# 1 577
Senish аз раждах прения месец и бях с избор на екип, но момичето в моята стая постъпи с направление с препоръки за секцио, приеха я и без да плаща седмица по- късно я срязаха. Ще те приемат най- вероятно за някой ден на 5 ет Рискова бременност при доц Маринов. Приема е на 2 ет 110 каб. С документите и направлението рано в 8.30
Да те питам ако може да ми отговориш пишеш че едно момиче беше без екип приеха в болницата после до секциото беше ли в болницата или я пуснаха вкъщи много ще съм благодарна ако ми отговориш

Пускаха я в дневен отпуск срещу подпис и то ако всичко е на ред с бебето и нея

# 1 578
Мами, дали някой знае колко струва консултацията на Д-р Дяволов в частния център МЦ Славчев, защото знам че в Майчин дом е 50лв с ехографа, ноза частния кабинет не знам?

# 1 579
  • София
Преди по-малко от седмица родих секцио в Майчин дом.Моят избор беше екипът на професор Николов.И за миг не съжалявам,в критичен момент взе най-правилното решение.Възстановявам се бързо и се чувствам много добре.Бебето ми също е добре.
 В родилна зала всички бяха много мили към мен,аз прекарах там два дни с изтичащи води,за да правим кортикостероидна терапия за дробчетата на бебо,който малко подрани.
 С прекрасни впечатления съм и от д-р Мъсева и д-р Дамянова,толкова мили и сърцати.Особено д-р Дамянова,трябва да има повече такива лекари.Тя е толкова младичка,дано запази прекрасното си отношение към пациентите си завинаги.

Ако някой има въпроси,ще отговарям,прясно ми е още  Mr. Green

# 1 580
Честито бебе. Да е живо и здраво. Аз те следя от априлската тема още. Колко се роди бебчо. Сега на 8мия етаж ли е. Много бързо да наддава и да се прибира вкъщи. Разкажи за раждането когато е удобно и за реакциите на персонала

# 1 581
Привет! Вярно ли е, че в МД ако си на 7-я етаж не дават никой да те посещава и показват бебето само през някакво стъкло на таткото?Само в рамките на часовете, в които е при теб детето?! #2gunfire
Каза ми го приятелка раждала скоро там.  Simple Smile
Това значи, че три дни бащата не може да гушне и види детето си, камо ли да влезе в стаята да те види?!
И ще го види чак на изписването.
Говорила съм с докторката, при която ще раждам и тя ми каза, че ная 7-я етаж се грижат много добре за бебетата. Аз клонях към там, ама като чух тая простотия и не знам,вижда ми се ужасно това.
Та затова питам и тук.

# 1 582
  • София
Могат да идват близки на 7я етаж, но до фоайето. Бебето го забутвах с количката до вратата и близките могат да го видят през стъклото. За мен обаче това в никакъв случай не е минус - наличието на 3ма татковци (толкова жени бяхме) + незнайно колко хора рода в стая при новородени за мен не е добра идея.

# 1 583
Могат да идват близки на 7я етаж, но до фоайето. Бебето го забутвах с количката до вратата и близките могат да го видят през стъклото. За мен обаче това в никакъв случай не е минус - наличието на 3ма татковци (толкова жени бяхме) + незнайно колко хора рода в стая при новородени за мен не е добра идея.
Да, не е добра, съгласна съм с теб, но пък да не може да си види бащата детето?!Знам, че си имат политики и правила. Но за едни може, за др.не, тоест на 12-я можело да влиза бащата едва ли не когато си поиска.
И се получава малко-като си си платил, всичко може, а иначе не.
 Колебая се доста, живот и здраве какво да избера. Ще говоря и с док.пак, да видим какво ще ме посъветва и тя.

# 1 584
  • offshore & overseas
Преди 3 години, когато аз раждах, навсякъде, вкл. и на 12 етаж, където лежах, си имаше часове за свиждане, но те не се спазваха много стриктно (предполагам, че и сега е така).

Аз бях в двойна стая и на първата ми съквартирантка мъжът идваше доста често (че и на втората също), а нашият лъв нито веднъж не влезе в стаята (неудобно му било).

Според мен не беше редно така да се нахлува по стаите, без изобщо дори да ме питат дали е удобно, защото все пак сме жени по нощници, без гащи понякога и пр, и може да кърмим или да излизаме от банята, а не на всеки му е приятно да го виждат чужди хора в такива моменти и в такъв вид. Но може би хората приемат, че като няма бебе при теб, все едно не съществуваш, знам ли...

Не знам защо се счита, че на 7 етаж гледат по-добре бебетата. На 12 етаж също ги гледат по най-добрия възможен начин. Дори се дава възможност бебето да е при майката, което на 7-ми етаж не знам дали е така. Това е голямо предимство, защото никой не може да се погрижи по-добре за едно здраво доносено бебе от неговата мама. Heart Eyes

# 1 585
Е то ако няма разлика за какво да плащаш  Mr. Green

Предполагам, че и на 7 етаж естествено, че таткото ще си види бебето, но трябва да е в моментите, когато е при теб  Peace Понеже на 12-я бебето е постоянно при майката, а на 7-ми нали ги давали през 3 часа май.

# 1 586
  • София
Да, не е добра, съгласна съм с теб, но пък да не може да си види бащата детето?!Знам, че си имат политики и правила. Но за едни може, за др.не, тоест на 12-я можело да влиза бащата едва ли не когато си поиска.
И се получава малко-като си си платил, всичко може, а иначе не.
 Колебая се доста, живот и здраве какво да избера. Ще говоря и с док.пак, да видим какво ще ме посъветва и тя.

Таткото си видя детето още докато са ме затваряли, после той ми прати снимка, за да го разгледам, че само ми го показаха. В реанимация също го пуснаха за малко веднага след като ме изкараха, и на 7я етаж, но само колкото да ми остави багажа. Не ни е пречило това, че не са го пускали в стаята.

# 1 587
  • offshore & overseas
Предполагам, че ако сте с екип при раждането, независимо секцио или нормално, и бащата се навърта наоколо, може първо на него да му го покажат дори. После вече, както дойде. Според мен не е до плащане и неплащане, а до култура и възпитание, освен ако не си наеме човек самостоятелна стая.

В Шейново по принцип ВИП-овете винаги са заети и двата пъти се падах в (една и съща) стая с още пет жени (голям купон, бтв). Еми, показвам бебето само през стъклото (лятото ги показват през прозорци и балкони).

Нооо нашият лъв не много по сантиментите така или иначе и туй на него даже му идва дюшеш. Гушкал е и трите ни деца броени пъти (за 10 години!). Явно го е страх да не се разнежи много-много. Joy

# 1 588
Е то ако няма разлика за какво да плащаш  Mr. Green

Предполагам, че и на 7 етаж естествено, че таткото ще си види бебето, но трябва да е в моментите, когато е при теб  Peace Понеже на 12-я бебето е постоянно при майката, а на 7-ми нали ги давали през 3 часа май.

друго имах предвид, но както и да е  Simple Smile ще си платя, ама не е там въпросът, за мен въпросът е принципен, не може така, да си гледаш детето от прозореца и да има такова разделение, просто е голяма тъпотия това Peace
на 7-я етаж, само през стъклото, това ми го каза
може би реагирам малко крайно и прекалено му отдавам значение, ама ми се струва някак гадно това
с екип съм, и са ми обяснили, че показват бебето на бащата още след като се роди, дори може да влезе за малко Simple Smile
както и да е, ще се изтърпи някак, аз не съм от най-контактните  и не обичам непознати да ми се навъртат покрай мен, и двата етажа явно си имат своите предимства, ще го мисля

# 1 589
  • offshore & overseas
Каролин, това първо раждане ли ти е?

Питам, защото първия път като родих в Шейново, и като ме изведоха от реанимация след 24 часа, и като видях условията в обикновените стаи, такъв рев му ударих (хормона явно ме беше треснал здраво Laughing). Тутакси подюрих лъв ми да ми търси ВИП стая, но въпреки че бях с избор на екип, моят лекар тогава рече, че стаите били кът и се запазвали месеци по-рано, само за определени персони.

И тогава любимият ми д-р Станков допълни много мъдро, че след раждането човек има нужда да си каже 2 приказки с някого в такъв момент, да обмени опит и пр. А аз ревях и не щях и да чуя. Но съдбата ме научи, че е бил прав. Като нямаше стаи, се принудих да си седна на Д-то и да приема ситуацията както е.

Не знам за теб, но такъв темерут и интроверт като мен, рядко се среща, и въпреки това, най-хубавите ми моменти и спомени са именно от Шейново, от стаята с не 1, не 2, 3, 4, а с още 5 току що родили майчунгели. hahaha Не е за вярване, но е истина.

И не се ядосвай толкова, сигурна съм, че ако отидеш на седмия етаж и таткото иска да види бебето, ще се намери начин това да стане. Като се ориентираш на място, ще ти стане ясно кое правило как се заобикаля.

И както вече казах, не забравяй, че и на 12-я етаж свижданията вътре в стаята са забранени, но майките пренебрегват това, а акушерките си затварят очите. Но ако си с още 2-3 жени в стая, за всички ще е неудобно и мъжът ти да влезе, така мисля.

На 12 етаж свижданията беше редно да стават във фоайето, но само с майката - бебето не може да излиза до изписването. Абе, едно и също е, но с тази разлика, че на 7-ми бебето не е винаги при теб и не можеш да улучиш удобен момент, когато охраната дреме, дето се вика.

Общи условия

Активация на акаунт