Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 362
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 525
А така и ние имаме един път увита пъпна връв към момента...ти знаеш ли дали про теб е била увита преди да започне раждането или се е увила по време на раждането?

# 526
  • София
Имам поредното питане за мнение за доктор в МД: д-р Васил Манчев
Прегледах в гугле-то и самия форум, но мненията са от преди 10-тина години, а това си е доста време  Sad

# 527
За мен е Голям доктор, така че смело напред Simple Smile

# 528
А така и ние имаме един път увита пъпна връв към момента...ти знаеш ли дали про теб е била увита преди да започне раждането или се е увила по време на раждането?

Беше увита един път още от към 7-я месец. Д-ра ми каза, че около 30 % от ражданията са така  и протичат с нормално раждане. Т.е. не е автоманично предпоставка за секцио. Явно зависи къде е и колко пъти е увита.
Сега се замислих - защо са ти слагали спинална упойка? Тя не е ли за операции, предвид че те обездвижва?

# 529
Да и на мен ни казаха, че много голям % от бебетата са са увита пъпна връв и не е предпоставка за операция (едно време май е било)
Сложиха ми спинална, щото се измъчих 16 часа с болки и неефективни контракции
Ако ме питаш е било безмислено, ама нали бях с избор на екип и за да спра да им рева на главата...
Помня обаче, че като ми я сложиха (беше адско трудно, защото контракциите ми вече бяха на всяка минута, а трябваше да стоя мирно за ми я поставят) след това им разказвах вицове докато дойдат напъните, такова облекчение беше...може би спиналната ме е спасила от болките от изгонването(въпреки че казват майки, че то вече като се ражда самото бебе не боли) и не съм усетила епизиотомията...

# 530
Ами по-добре от колкото да се мъчиш.
Стискам палци всичко да мине по вода и да е кратичко Simple Smile

# 531
# 532
Здравейте,

терминът ми беше днес и утре постъпвам за наблюдение. Безумно криво ми е. Sad Sad Sad Има ли и други мами на 5 ет?  Confused

# 533
Е няма защо да ти е криво, в сигурни ръце си, предстои ти най-хубавото Simple Smile
Много поздрави на др Дяволов Simple Smile, а на теб стискаме палци Simple Smile

# 534
Болница е ,не е приятно ,но пък отиваш да ти се случи най-хубавото нещо на този свят. С избор на екип ли си? При кой лекар си?
Мен ме държаха малко повече преди да ме приемат и да го предизвикаме миналия път.

# 535
Здравейте, някой знае ли дали в МД има допълнителен неонатологичен пакет за допълнителни изследвания на новороденото, който се заплаща? Ако има такъв пакет, кога можем да заявим, че искаме да го направим и знаете ли какво включва? Мерси

# 536
Здравейте,
Някой може ли да ми каже как стои въпроса с присъствието на татковци в момента в Майчин дом.Чух ,че вече не се допускали.Скоро някой ако е раждал там ?

# 537
Здравейте, някой знае ли дали в МД има допълнителен неонатологичен пакет за допълнителни изследвания на новороденото, който се заплаща? Ако има такъв пакет, кога можем да заявим, че искаме да го направим и знаете ли какво включва? Мерси

Има, трябва да видищ в ценоразписа колко беше, чехсъм забравила. Но по-назад коментирахме че този в токуда има повече неща. Потърси ако искаш.

# 538
Здравейте,
Някой може ли да ми каже как стои въпроса с присъствието на татковци в момента в Майчин дом.Чух ,че вече не се допускали.Скоро някой ако е раждал там ?

Не знам някога да са се допускали татковци в родилна зала. Чувала само, че ако раждаш с избор на екип професор Николов и му платиш стабилно, може да влезе таткото и то пак не е сигурно, но това са само слухове.

# 539
  • София
Изникна ми един въпрос. След раждането с лигнин ли се седи или може човек да си обуе гащи и да си сложи превръзка?

Общи условия

Активация на акаунт