Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 136
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 690
Искам да питам знаете ли да ли при гестационен диабет при нужда на секцио се прави с лазер в МД?
Не е лазер, а електро нож.

# 691
Здравейте,
Някой с пресен опит от изписването - има ли фотограф на разположение, който да предлага да направи по някоя и друга професионална снимка?

В повечето дни се намира по някои фотограф, но понякога се случава и да няма. Най-сигурно е да се уговориш с някой предварително. 

# 692
dreamon когато изписваха мен беше неделя и Вън пред залата за изписване имаше фотографи които си предлагаха услугите.ние приехме снимани и тъй като не сме от София и нямаше как да си вземем лично снимките отиди наша приятелка че ни ги прати! имаше фотографи ноември месец,като чета нищо не се е променило едвали и форографите са си тръгнали:-)Simple Smile
каква е цената на фотографа ?

# 693
Мисля че около 2 лв струваше снимката но голяма снимка не от тия по малките,9/13 ли бяха,а те правят от големите но какъв формат са не помня,пита те колко снимки искаш,можеше и само някой да си избереш,и съответно по колко броя от снимка искаш и това е ,плащаш само снимките на фотографа нищо не даваш

# 694
Мисля че около 2 лв струваше снимката но голяма снимка не от тия по малките,9/13 ли бяха,а те правят от големите но какъв формат са не помня,пита те колко снимки искаш,можеше и само някой да си избереш,и съответно по колко броя от снимка искаш и това е ,плащаш само снимките на фотографа нищо не даваш
мерси

# 695
Здравейте мами! Днес ми е втори ден от преносване и ходих на запис сутринта в поликлиниката - 25 ДКЦ. Там лекарят ми ( Папукчиев ) измери бебето, че е 4 кила. ( а преди 10 дни беше 3 кила. ....Sad((((( Заяви ми категорично че естествено раждане няма да стане!!!! Имала съм тесен таз, дребна и фина конструкция и само секцио е ОК! Sad(((( Чувайки това ми се дорева! През цялото време си мисля как ще родя естествено средно голямо момиченце ( около 3 кила) , а сега изведнъж била станала 4 кила!!!!!! Sad Той каза че видеозонът дава отклонения +- 600 гр. Така че може да е 4600 гр, може да е и 3400 гр. !!! Много се надявам да е сбъркал с измерването и да е по- малка! Отделно и с това преносване, кой знае още колко ще наддаде! Sad .....Моля ви, ако има някоя, на която също така са й казали че плодът е голям, а се е оказал по- малък и се е разминала без секцио, нека сподели! Sad

# 696
Здравейте мами! Днес ми е втори ден от преносване и ходих на запис сутринта в поликлиниката - 25 ДКЦ. Там лекарят ми ( Папукчиев ) измери бебето, че е 4 кила. ( а преди 10 дни беше 3 кила. ....Sad((((( Заяви ми категорично че естествено раждане няма да стане!!!! Имала съм тесен таз, дребна и фина конструкция и само секцио е ОК! Sad(((( Чувайки това ми се дорева! През цялото време си мисля как ще родя естествено средно голямо момиченце ( около 3 кила) , а сега изведнъж била станала 4 кила!!!!!! Sad Той каза че видеозонът дава отклонения +- 600 гр. Така че може да е 4600 гр, може да е и 3400 гр. !!! Много се надявам да е сбъркал с измерването и да е по- малка! Отделно и с това преносване, кой знае още колко ще наддаде! Sad .....Моля ви, ако има някоя, на която също така са й казали че плодът е голям, а се е оказал по- малък и се е разминала без секцио, нека сподели! Sad
Здравей,
изобщо не се притеснявай, аз с миналата бременност бях при него, в 9-ия месец измери бебето 3900, а то се роди 3150. През цялото време твърдеше, че е огромно бебе. На края са много неточни тези измервания. Сега пак се следя при Папукчиев (в 6-ти месец съм), но си имам едно наум. Като почне разждането то ще си покаже.

# 697
  • София
Отиди на друго място следващият път поне да засечеш мнението на лекарите за размерите на бебенцето. Аз лично не останах с добри впечатление от Папукчиев. Стискам палци раждането да мине успешно, независимо от начина и най-вече живи и здрави бебчо и мама на финала  bouquet

# 698
 Hug благодаря ви за окуражителните думи! И аз тайно се надявам да е сбъркал! Иначе и мен Папукчиев започна да ме навива за секцио още в 3 мес. Явно си му е привърженик!  До последно ще се надявам за нормално голямо бебе и естествено раждане Simple Smile  baby_neutral

# 699
Теглото на бебето го определят приблизително на база дължината на крайниците. Ако напр. бебето е по-дългокрако може да изчслят по-голямо тегло, отколкото е в действителност. Никой не може да каже с точност колко ще се роди. Направи консултация и с друг специалст, но ако ти кажат, че има несъвместимост м/р размера на таза ти и теглото на бебето, недей да упорстваш - това е моя съвет. Казвам го от личен опит. Тазът би трабвало да са ти го измерили още в началото на бремеността, размерите в девети месец вече са подвеждащи.

# 700
Ако си решила да раждаш с избор на екип в Майчин дом,  иди при Дяволов, той изражда нормално големи бебета на майки с малък таз. 😀

# 701
Здравейте, можете ли да ми кажете къде се записват тоновете в МД? Доктора ми каза на 3 етаж, но не разбрах дали това е в поликлиниката и в коя стая.

# 702
При мен вече има "развитие". Получих силни контракции снощи. Изчаках да станат на 5 мин и отидохме в спешното на МД.- към 2:00 ч.  Прие ме сънена и сърдита млада акушерка. Там чаках 1 час да ме види лекар ( имало мн раждания ) когато дойде накрая видя тонивете- бяха ОК, и провери за разкритие- никакво!!!!!!!!ансолютно никакво! А контракциите ми бяха силни и често.видяха и бебето на  видеозон- оказа се 3500 ( а не 4000 гр ) Казаха ми че ми е объркан термина, и че плода отговаря на 39 гс. ( значи не Преносвам поне ) казаха ми да се прибера в къщи и да чакам още!!!!!! Sad  цяла нощ изкарах с контракции орез 7-10 мин. ( поразтедиха се ) не съм спала...... Незнам какво да правя! До кога да чакам? Не се търпят вече! А може пак да ме върнат за липса на разкритие! Sad 

# 703
Отиди и кажи , че не можеш да търпиш , но след като тоновете са ок и нямаш разкритие не могат да направят нищо освен да те срежат.

# 704
  • София
Предполагам има медикаменти за ускоряване на процеса ...

Общи условия

Активация на акаунт