Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 250
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 080
Той си заслужава и фен клуб да му направим.

За козметка, вземи си освен памперсите и мокрите кърпи, едно кремче за дупе. Ако си е при теб детето, разбира се. Може да решиш да му смениш памперса ти и да няма с какво да го намажеш, а повярвай ми подсичат се за нула време.

# 1 081
Акушерките в майчин дом имат най-вълшебния крем за бебешки дупета. Винаги ще ви дадат ако им поискате. Отсипват и за вкъщи.

# 1 082
Да забравих да ги питам тогава какво е това кремче, то е като вазелин и акото не може да стигне до дупето, някой знае ли какво е?

# 1 083
  • София
Скрит текст:
Ще отида да разуча и Токуда, но определено ми вдъхва доверие тоз човек и май май си направих избора хаха  bouquet
Токуда - голяма реклама, голямо име, но щях да уморят снахата на приятелка. Хем даде 2000 лв. за ВИП персона.

# 1 084
Момичета , а дрешки за бебето не си ли носите в МД , там с какво ги обличат? Аз никъде не прочетох да пише нещо друго освен памперси и мокри кърпички.

# 1 085
Дрешки ти трябват само за изписването,иначе ги обличат с тяхни дрешки,всички бебета са облякани еднакво

# 1 086
За ЖК в МД кой ще препоръчате ? Рискова бременност.
Чака ли се много или е с час?

# 1 087
  • Sofia, Bulgaria
незнам кой води ЖК в майчин дом, но прочети из темите се споменават 2-3 имена на най-добрите АГ там и наистина хем ще те следят подробно, няма да те плашат с излишни глупости само за да те вкарат да лежиш за едната пътека и ако се наложи по-ранно раждане ще си в най-добрите ръце.

# 1 088
Всичко това е чудесно, ако плащаш. За такъв вариант доктор знам
Тъй като този път ще е изцяло по ЗК / вкл.и раждането/, за това питам

# 1 089
Първо така или иначе ти трябва консултация с някой от лекарите в МД , в какво точно се състои тази рискова бременост. За съжаление не всички манипулации се поемат от касата, а за такива родилки, задължително си правят ФМ, доплер които не се поемат от касата. Тоест най-разумното в тази ситуация е да се направи консултация със специалист, как точно да се води ЖК. В МД има клиника, която е със ЗК, но там освен стандартните процедури, които могат да ти ги прави и генеколога във всяка поликлиника, другото е платено. Дори видоезона по каса е само два безплатни прегледа, да не говорим, че при нормално развиваща се бременост се прави всеки месец ...така, че те съветвам да отидеш и първо да направиш една консултация, а после си прецени, кое искаш да плащаш или не.

# 1 090
За непоеманите изследвания от ЗК е ясно. Въпросът е да се попадне на Лекар /GP-то е железен , но тук вече не всичко зависи от него/ , с първата бременност по  ЗК нямах този късмет.
За консултацията със съоветните специалисти е ясно, лекарствата които понякога пия не са много съвместими с бременността.
За рискова бременност видеозоните са +2 , но при всички случай феталната морфология ще се прави и на друго място.

# 1 091
Как така пиеш лекарства, които не са съвместими с бременоста? Кой ти ги изписва?  Shocked
Аз правих ФМ, доплер и ранен БХМ в Св. Петка и съм много доволна от там.

Пак при всички случаи трябва да отидеш на консултация със специалист рискова бременост и там да обсъдиш твоя случай, да решиш кой е най-подходящ за теб и така. А дали ще избереш екип или ще рискуваш да раждаш без такъв - това зависи изцяло от теб.

# 1 092
Чети по-внимателно. Понякога пия, при кризи. Естествено, че ако имам проблем в момента, специалистите ще са информирани, че съм бременна и  ще решат какво да правят . Чудесно си направила , ама няма как в 5 седмица да правя ФМ, доплер и  БХМ . За всичко си има време. Въпросът беше за нормален лекар от ЖК на Майчин дом

# 1 093
Не знам какво точно разбираш под нормален лекар? В 5 г.с. ако си, кой точно ти е поставил диагноза - рискова бременост?
В медицинския център на МД водят ЖК, там можеш да си избереш, кой да те следи и да ти даде препоръки за бремеността.

# 1 094
Здравейте, момичета! Аз също се ориентирам към Майчин дом за раждане, тъй като много съм слушала, че там са най-добрите лекари, дори условията да не много хубави. На 17.09. влизам в 45 дневния отпуск и е крайно време да организирам всичко. След празниците мисля да ида на отворени врати да видя как е обстановката и да говоря с лекар да ми поеме раждането-насочила съм се към Дяволов или Николов. Не смея без избор на екип, все си мисля, че ако имам ще съм по-спокойна, а и биха ми обърнали повече внимание. Смятам, че имам лека бременност, слава Богу. Дали биха се съгласили да ме поемат или е късно вече?  Трябва ли да си правя изследване за поносимост към упойки и антибиотици и преглед на очите и колко време преди раждане трябва да е, понеже нямам идея имам ли непоносимост към нещо. Също така откога почват да се следят сърдечните тонове на бебо и заплаща ли се. Това, че съм с ниско кръвно дали ще е проблем за евентуалното поставяне на упойка при нужда? Тъй като термина ми е на 1.11. искам да попитам как е отоплението в болницата през по-студените месеци, за да знам какво да приготвям за обличане. Ще съм много благодарна за съвети и препоръки. Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 сеп 2016, 13:59 от *Tsveti*

Общи условия

Активация на акаунт