Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 208
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 260
Здравейте, предстои ми раждане през месец януари 2017 или по-рано, тоест точно по празниците, в МД. Доколкото разбрах, скоро предстои ремонт на следродилното отделение на 7 ет. Дали някой знае нещо повече, притеснява ме, че и без друго в болницата ще е лудница по това време и ремонтът да не ограничи съвсем изборът на стая...

# 1 261
Здравейте, предстои ми раждане през месец януари 2017 или по-рано, тоест точно по празниците, в МД. Доколкото разбрах, скоро предстои ремонт на следродилното отделение на 7 ет. Дали някой знае нещо повече, притеснява ме, че и без друго в болницата ще е лудница по това време и ремонтът да не ограничи съвсем изборът на стая...

И аз ще раждам по същото време в Майчин дом. Бях на Ден на отворените врати в края на октомври и главната сестра каза, че се очаква и тече процедурата за започване на ремонт на 7-я етаж през ноември месец. Дали действително са започнати ремонтни дейности и дали ще започнат в скоро време, нямам представа. Но също си мислех за избора на стая, тъй като съм се насочила към 12. етаж... На 24.11. имам час при лекарката, при която ще раждам, тя работи в МД и ще я попитам, та тогава евентуално ще мога да кажа... Иначе си мислех да се обадя и на телефона за информация в болницата, но ще изчакам до прегледа.

# 1 262
Аз когато раждах през юли имаше бум на родилките и нямаше места и на 7-мия и на 12-тия. Нас ни настаниха на 9-ти етаж. Там сестрата ни каза, че следващата седмица отваря новото отделение за инвитро и ако няма места в другите следродилни, майките ще се настаняват там. Дали е вярно не знам, но те имат няколко гинекологични клиники и могат да настаняват и на други етажи, лошото е, че извън 7-ми и 12-ти етаж бебета не се дават поради липса на условия и най-малкото бебешки акушерки.

# 1 263
В момента не тече ремонт- това маркира вчера акушерката в деня на отворените врати, но го чакат скоро. И аз ще питам моята лекарка, която работи там и веднага ще споделя. Иначе самата тя ми каза, че в края на годината в МД става много напрегнато, защото всички гледат да си извършат планираните раждания и други - операции и т.н. Проблемът с VIP стаите е, че ако нямат свободни в момента на постъпването, когато се заявяват, си отиваш в обща стая, без право на избор, а си представям да има стаи, блокирани от ремонта. иначе на нас не ни показаха стаи, защото имало много бебета за изписване, но все се надявам на 12 ет.да са поносими. Тук виждам доста противоречиви мнения от майките....

# 1 264
Нормалните стаи са поносими, ВИП стаите са прилични. 12 етаж.

# 1 265
Здравейте, нова съм във форума и не можах да изчета всичко.  newsm12 Предстои ми първо раждане  preggo- по Коледа, спряла съм се на Майчин дом. Искам да попитам мами, които вече са родили там, освен изписаното в сайта на МД(нощница, чехли, тоал. принадлежности, памперси и мокри кърпи за бебето), нещо друго носи ли се?
Акушерките обясняват ли за кърменето и къпането на бебето?  smile3504 Само на 12тия етаж ли се водят ВИП стаи, по 2 легла ли са, със самостоятелна баня ?
Другото което ме интересува е когато пристигнете за раждането къде ви стои багажа, и нощницата която ще нося в багажа, с нея се обличам за раждането ? newsm78

# 1 266
Здравейте, нова съм във форума и не можах да изчета всичко.  newsm12 Предстои ми първо раждане  preggo- по Коледа, спряла съм се на Майчин дом. Искам да попитам мами, които вече са родили там, освен изписаното в сайта на МД(нощница, чехли, тоал. принадлежности, памперси и мокри кърпи за бебето), нещо друго носи ли се?
Акушерките обясняват ли за кърменето и къпането на бебето?  smile3504 Само на 12тия етаж ли се водят ВИП стаи, по 2 легла ли са, със самостоятелна баня ?
Другото което ме интересува е когато пристигнете за раждането къде ви стои багажа, и нощницата която ще нося в багажа, с нея се обличам за раждането ? newsm78
Моето раждане беше юли 2016 г.Това което е обявено в сайта за багаж ти е достатъчно.За кърмене и къпане на бебето никой от акушерките не ми е обяснявал освен жените с които комуникирахме на 7 етаж.При прием не мога да кажа къде ти седи багажа , защото бях секцио и влезнах 3 дни преди операцията и багажът си беше при мен.Успех и леко раждане!

# 1 267
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравей!!!

Здравейте, нова съм във форума и не можах да изчета всичко.  newsm12 Предстои ми първо раждане  preggo- по Коледа, спряла съм се на Майчин дом. Искам да попитам мами, които вече са родили там, освен изписаното в сайта на МД(нощница, чехли, тоал. принадлежности, памперси и мокри кърпи за бебето), нещо друго носи ли се? Попринцип май е достатъчно. Сещам се само за вода и прибори за хранене с чаша
Акушерките обясняват ли за кърменето и къпането на бебето? Понеже лежах на 12 ет. и бебето беше при мен, ходех и си питах каквото ме интересува. Дори и докато я къпеха малката ходех да им се вра, ама не са особено словоохотливи. За кърменето - ако попаднеш на някой в добро настроение, може и да ти подхвърли реплика, ама не са мнооого обяснителни, а аз това имах нужда... smile3504 Само на 12тия етаж ли се водят ВИП стаи, по 2 легла ли са, със самостоятелна баня ? Има ВИП и на 7 ет., но бебето не е при теб. Иначе май пак са със самостоятелен санитарен възел. Мисля че има и двойни и единични стаи, но на различни цени. На 12 ет. двойна стая - 43лв., единична - 70лв. на ден
Другото което ме интересува е когато пристигнете за раждането къде ви стои багажа, и нощницата която ще нося в багажа, с нея се обличам за раждането ? Тук не мога да кажа - мен ме преведоха в операционна за секцио от 5тия етаж. newsm78

Успех с раждането и здраво бебе!!! bouquet bouquet bouquet

# 1 268
  • Sofia, Bulgaria

Щом идеш ако си през спешното те преглеждат набързо и започват да ти правят картон - питат разни въпроси. После със сестрата отиваш да си вземеш ношницата и чехлите да ги облечеш, а всичко останало дават на придружителя ти. Когато родиш и всичко е ок, ти дават багажа.

П.С. За кърменето има консултантка, която работи на 8-ия етаж. Много свястна жена и всичко ще ти обясни, но пусто не й помня името, но като се качиш глвдаш къде е сектор репродуктивно здраве и звъниш на звънеца и питаш - ще ти кажат кога е на работа или най-добре й вземи телефона и тя ще дойде при теб.

# 1 269
Добавям лигнин като нещо,което ми беше от полза. Уж имат, но не дават достатъчно, а си върви. Ползвах го вместо преврьзки, тъй като имах няколко шева и ми беше оо-комфортно.

# 1 270
Здравейте, момичета,а колко трае престоят, ако всичко е наред с мама и бебе? Имаше мнения, че задържат повече от необходимото - 5 дни за нормално раждане и 7 за секцио

# 1 271
Здравейте, момичета,а колко трае престоят, ако всичко е наред с мама и бебе? Имаше мнения, че задържат повече от необходимото - 5 дни за нормално раждане и 7 за секцио

Сестра ми роди в неделя, изписаха я в сряда.
Аз родих месец по-късно пак в неделя, в сряда ми казаха, че ще ме изпишат в четвъртък, но се подписах и ме изписаха в сряда. Има дни, в които не изписват, но не знам логиката.

# 1 272
Чух , че в майчин дом държат най- много за разлика от всички други болници -  5 дни за нормално раждане и 7 дни секцио. Аз също се интересувам , защото съм си избрала тази болница за появата на първото ни детенце и смятам, че специалистите са най- важния фактор, а не визията на стаята или банята. Единственно ако няма нужда да ни държат толкова, а само заради други причини е неприятно особенно за тези които сме решили да си платиме самостоятелна стая или пък двойна.

# 1 273
Педиатърът като реши, че бебето е готово за изписване и ако с вас няма никакви проблеми, може да си тръгнете. Пишете един текст в картона, че сте съгласни, подписвате се. Оформят ви документите и си тръгвате.

# 1 274
Мен даже 8 дни ме държаха след секцио преди година. Казаха ми, че тези 24ч в реанимация не се броят, а само тези в следродилно. Имам чувството, че изписванията са в зависимост
 от настроението на някой..

Общи условия

Активация на акаунт