Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 336
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 485
Разказа за Бионсе ми напомни, че парното наистина бичи яко.  Laughing В стаите е сигурно 40 градуса, а като отвориш да проветриш и влезе студения въздух, директно те втриса, както ид а си облечена. Аз бях постоянно мокра и потна, но колкото пъти проветрим, после кихах по 1 час и треперех.

# 1 486
То пък ако е по-слабо парното пак ще е проблем, горките новородени какво ще правят на студено.

Разказът е написан с ирония, но на мен не ми допадна.

# 1 487
То пък ако е по-слабо парното пак ще е проблем, горките новородени какво ще правят на студено.

Разказът е написан с ирония, но на мен не ми допадна.
Точно така.И на мен не ми допадна.Дори забавен не е.Даже е скучен.Не мисля,че мога да науча нещо от тая тъпотия.Това оставаше...

# 1 488
А аз се смях сама, докато го четох  Laughing Е пуснах го за майтап, не за да се научи нещо ново  Laughing

# 1 489
  • offshore & overseas
Абе, хора, каква информация? Това е сатира! Shocked

Сатирата е текст, който осмива определена ситуация, или определени хора, или социални прослойки и т.н. Не търсете реалистичен подход, не очаквайте да ви е полезна. Целта на автора е съвсем, съвсем друга.

Ясно беше, че все някой ще се подразни, затова писах, че може би не е за тази тема, макар че мене много ме зарадва, така че искрено благодаря.

Всъщност публикацията има дълбочина, която не е за всеки. Трябва да си подготвен, за да я достигнеш. Да имаш определена нагласа. Ако търсите по повърхността, няма да видите нищо. Затова и някои определят текста като „тъп“, а той не е. И хумор си има, и много истини, и то много, много тъжни при това, за нашата си, българска реалност.

# 1 490
Не съм се подразнила, не съм си и помислила, че това е източник на информация, не ми хареса начинът, по който е написан. Следя доста "забавни" блогове, но точно този разказ не е моят.
Това няма общо с темата за Майчин дом.

# 1 491
Въобще не ме интересува дали е сатира или не.Не ми допада и толкоз.Именно,защото е жалко и тъжно и всява определена нагласа-за бременни като мен,които ще раждат там тази нагласа е негативна.Не ми е по-вкуса,дори ми всява страх и ме кара да се чувствам точно тъпо,ако и да не разбирам от сатира или да ме мога да достигна до дълбоката същност на тая претендираща за оригиналност статия.😄 За мен е тъпа и това е.И няма нужда някой да ми обяснява що е сатира или ирония,за мен е плоска и безинтересна история.

# 1 492
 the_most_happy, изобщо не съм предполагала, че някой ще съотнесе майтапчийски разказ с действителността  Sunglasses А в Майчин дом си е потискащо, колкото и позитивен да отидеш, по-добре е да сме реалисти.

# 1 493
Родилна зала, неонатологията на седмия етаж не са подтискащи, стаята за изписване също е нова, както и стената за снимки.
Съвсем скоро и отделението за майки на седмия етаж ще е ново и приятно.
Може да е бавно, но става приятно.

# 1 494
Родилна зала, неонатологията на седмия етаж не са подтискащи, стаята за изписване също е нова, както и стената за снимки.
Съвсем скоро и отделението за майки на седмия етаж ще е ново и приятно.
Може да е бавно, но става приятно.
Почна ли ли са ремонт на 7ми етаж

# 1 495
Да, сериозно напредват. Бях преди 10 дена там, половината етаж е в активен ремонт всичко е изкъртено, дори събота и неделя работят.
Така като гледах,май ще е като на 12тия,с боксове за бебетата,но не съм сигурна.
Предполагам,че като направят половината, ще продължат с другата половина.

# 1 496
Да, сериозно напредват. Бях преди 10 дена там, половината етаж е в активен ремонт всичко е изкъртено, дори събота и неделя работят.
Така като гледах,май ще е като на 12тия,с боксове за бебетата,но не съм сигурна.
Предполагам,че като направят половината, ще продължат с другата половина.
Аз като родих идваха да правят оглвди,  значи са започнали,  имаше си нужда.  А родилките на кой етаж са

# 1 497
Като слезеш от асансьора вляво е ремонта, вдясно са родилките. Сигурно като стане готово,ще се разменят.

# 1 498
  • offshore & overseas
Въобще не ме интересува дали е сатира или не.Не ми допада и толкоз.Именно,защото е жалко и тъжно и всява определена нагласа-за бременни като мен,които ще раждат там тази нагласа е негативна.Не ми е по-вкуса,дори ми всява страх и ме кара да се чувствам точно тъпо,ако и да не разбирам от сатира или да ме мога да достигна до дълбоката същност на тая претендираща за оригиналност статия. За мен е тъпа и това е.И няма нужда някой да ми обяснява що е сатира или ирония,за мен е плоска и безинтересна история.
На вкус и цвет товарищей нет. Peace

Точно затва обяснявам за сатира и пр., защото всъщност МД е използван като символ на бг здравеопазването и отношението към пациентелата в държавните болници и в АГ отделенията в частност (и едни аспекти, които не мисля да дискутирам тук и сега). Реално изобщо не става дума за МД, макар че името се споменава и веднага се включват асоциации. Mr. Green

А иначе аз съм толкова доволна от МД, че няма накъде - сатиричният разказ не промени отношението ми. Имам страшно мили спомени и не съм сигурна дали ако се решим на четвърто бебе, няма да взема решение да го родя именно там (въпреки че двете си момичета съм раждала в Шейново). А имайте предвид, че моето раждане беше супер стресово. Grinning

Така че, не се ужасявайте, не се плашете - в МД е хубаво и най-важното е, че бебчетата са в сигурни ръце и са през целия престой при мама (ако не се случи както при мен, но това по-скоро е изключение, де).

И „битовите“ условия на 12-я етаж са толкова чудесни - това да имаш собствена баня и тоалетна, къде ги дават тия? В Шейново е една на етаж, а ВИП стаите са 2 или 3 и никога не са сЛободни (само за свои хора се пазят).

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 10:49 от Мяуче

# 1 499
Момичета просто за запис в майчин дом къде трпбва да отида и колко се плаща , има  ли лекар после който да види тоновете ? В какви часове се ходи ?

Общи условия

Активация на акаунт