Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 323
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 500
Момичета просто за запис в майчин дом къде трпбва да отида и колко се плаща , има  ли лекар после който да види тоновете ? В какви часове се ходи ?

В Медицински център отиваш и на регистратура питаш, няма часове, чакаш си реда, 20 лв е.После лекар ти разчита, ама ако не е този,който те следи не знам как стоят нещата.
Можеш да си ги занеш на твоя си доктор.

# 1 501
има ли някакви часове в който трябва да се отиде ?

# 1 502
Момичета,привет и от мен!

Прекрасна тема,поздравления bouquet

Почетох,но нямам време да изчета всичко,а ми предстои до дни раждане в МД.

Днес разбрах,че бащата не се допускал по време на раждането,а моят много иска  Laughing

Та да попитам вече миналите по този път - има ли предродилна зала и поне там мъжа може ли да е с жената?

Т.е докато жената няма пълно разкритие къде чака,преди да влезе в родилна зала newsm78

Ще съм благодарна за всеки отговор Hug

# 1 503
От приемането до раждането два часа след това си в собствена родилна зала, сама, без други родилки в нея. Няма предродилна зала, има 8 самостоятелни родилни зали. Мисля че в нито една няма да допуснат бащата.

# 1 504
Момичета,привет и от мен!

Прекрасна тема,поздравления bouquet

Почетох,но нямам време да изчета всичко,а ми предстои до дни раждане в МД.

Днес разбрах,че бащата не се допускал по време на раждането,а моят много иска  Laughing

Та да попитам вече миналите по този път - има ли предродилна зала и поне там мъжа може ли да е с жената?

Т.е докато жената няма пълно разкритие къде чака,преди да влезе в родилна зала newsm78

Ще съм благодарна за всеки отговор Hug

И на мен ми предстои скоро да родя и съм се насочила към Майчин дом. Ходихме с таткото на ден на отворените врати да разгледаме и да ни разкажат как процедират там. Таткото не се допуска , след като извършат всичко прегледи и процедури има самостоятелни родилни зали , но там таткото не се допуска. Единственни, ако имате избор на екип , можело да се договорите с лекаря ви.

# 1 505
Точно така е, друг е въпроса, колко лекари са склонни да се съгласят таткото да е там.  Simple Smile Аз моя го карам, ама той се дърпа  Joy

# 1 506
И аз съм чувала, че при избор на екип можеш да си говориш с лекаря да допусне и бащата, но не всеки го прави. Примерно моята категорично отхвърли тази възможност, а и аз честно казано предпочитах той да не е там, хем да не гледа какво се случва с тялото ми, хахах, хем и самият той не искаше точно по същата причина. Grinning

# 1 507
Мъжете ни макар и силната половинка са слаби на тази тема или поне моя е такъв. Остава ни още малко и той е по - притеснен и от мен.
Момичета аз съм решила да раждам без избор на екип. Бях в голям дилема, дали ще се държат добре с мен, дали няма да ме оставят там да си лежа да си ме боли и никой да не ми обърне внимание, нооо започвам да изключвам от съзнанието си тези мисли. Тук следя редовно коментарите и виждам , че има много мами родили без избор на екип и са останали доволни. Надявам се и аз да имам едно безпроблемнно раждане и да споделя полужителен опит тук.   Hug

# 1 508
  • offshore & overseas
Inchelinka, напълно подкрепям мнението ти. Аз за първи път през живота си по стечение на обстоятелствата родих без избор на екип и съм изключително доволна. Е, вярно, че дежурният екип в неделя вечер бяха малко груби, но това е традиционното разбиране за родилна помощ у нас по принцип, така че не съм се впечатлила кой знае колко, а в ретроспекция гледам откъм забавната страна на нещата. За сметка на това пък анестезиологът беше изключително мил, което аз изтълкувах като знак свише (типично в мой стил Laughing). Неонатолозите са страхотни, без изключение!! Особено тези в отделението за недоносени бебчета, където нашият син беше лекуван и отглеждан 45 дни. От практична гледна точка също е по-добре да не се избира екип - спестяваш си едни пари, с които има какво да се купи. Разбира се, може да се помисли за подарък за дежурния екип, ако си доволна.

По повод на присъствието на мъжете, аз по принцип винаги съм искала страшно много моят лъв да присъства, но той не е по тия неща за съжаление. А и първите 2 раждания ми бяха секцио, третото спешно преждевременно, нямаше кой да го покани. Но ако един ден живот и здраве, решим да имаме четвърто бебе, може би ще настоявам да присъства. Има си голямо значение за майката и въобще за връзката м/у двамата родители и детето - твърдо вярвам в това. Естествено, насила хубост не става.

Скрит текст:
Моето раждане в МД се случи преди точно 3 години! Днес нашият син празнува своя трети рожден ден. Нека бъде все така здрав, силен и умен, да покорява нови и нови върхове, да мечтае и да не се колебае да следва мечтите си! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 1 509
Мяуче, радвам се че споделяме едно мнение. Поздравления , че имате три деца! За нас това ще е първото и страшно много се вълнуваме. За мен най-важното е бебето ми да е в добри ръце и да съм спокойно за него. Аз малко грубо отношение мога и да преглътна, но може и да попадна на екип, който да не е толкова сърдит. Важно е да сме в добри ръце и се моля всичко да е наред. А майчин дом е място най- добро за бебетата ни.

# 1 510
Аз пък ще избера екип, но имам познати, които няма да избират и  приятелка, която е доволна. Те самите акушерки там казаха, че нямало никаква нужда от избор на екип. Само, че аз не искам без, не мога да се оставя на човек, който виждам за първи път. Освен това имам условия, които искам да обясня, и неща, които настоявам да се избегнат ако е възможно разбира се и не се налага да се правят.
А това без екип надали ще стане,а и на самия ден няма как да се обясняваме, тоест искам да си обсъдя нещо като план за раждане предварително и да ми се обяснят някои неща.
мм се опитва да ме разколебава, че ако ще съм нормално да не избирам екип, за него имало смисъл само ако съм секцио,и има логика, ама тома съм си аз, не мога така и не ми е спокойно. А и вече си избрах докторка.

# 1 511
От сърце желая успешно раждане на всички  Hug

Но искрено бих посъветвала, ако имате възможност, разбира се, платете си за екип.  Peace От малкото жени съм, родили 4 пъти, в различни болници, та го казвам за добро. Успех от мен  Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 11:57 от _Bianka__

# 1 512
  • offshore & overseas
Опитът на всички е различен, така че много зависи и от късмета на майката, колкото и банално да звучи. Но ако човек има специални условия и лекари, на които може да се довери, защо пък не.

И аз до преди раждането на Николчо, не исках да се доверя на дежурния екип, защото си имах любим д-р в Шейново. Точно затова и двата пъти избирах екип, а не само защото бях секцио. А моя лекар все ми казваше, ако искаш, не избирай екип, спести си парите! Не съжалявам, че не го послушах и го избирах и двата пъти (аз избирам него, а той си сформира екип).

Но в МД примерно няма кого да избера. Crossing Arms

Иначе от Шейново знам, че при нормално раждане е достатъчно да се избере акушерка, поне преди време имаше и такава опция, съвсем офицЯлно (по-евтино е, а и акушерките са по-важни при естественото родоразрешеине). Сега обаче не знам дали вече го има този вариант. newsm78

# 1 513
the_most_happy, че то по-добре за нормалното да имаш екип, мен ако питаш! Опре ли до секцио, всеки ще го направи, е, как ще те зашият е друг въпрос  Mr. Green Мен ме оперира перфектен хирург в МД, но ме остави да ме зашие една млада докторка (мисля, че беше дъщеря на доц. Вили Димитрова, много фино и нежно момиче). Сега отивам наскоро на профилактичен преглед при моя гинеколог, той ме поглежда и казва: "Яяяя, професора те е зашил по-зле от мен!!!" и както се радваше, го порязах, че не ме е шил професора. Това при положение, че бях платила де, ако не бях платила, не знам кой щеше да ме шие  Laughing

Сега ме хвана яд, че точно на това момиче, дето ме заши, не можах да благодаря, ама то е такава лудница там, че...

# 1 514
  • offshore & overseas
О, значи имало значение кой прави шевЪ и кройката. hahaha Аз имам 2 перфектни шева, но те в Шейново считам, че са по-напред в цезаровите от МД. Мене втория път ме цепнаха и зашиха общо за 20 минути, по някакъв нов метод на д-р ненамсикойси. Почти не ми се вижда възглавничката и шевовете, те са един връз друг, де. Ох, тамата беше за МД, простете. Joy

Прекрасно и вълнуващо раждане на всички!! Както беше моето, но ви пожелавам бебетата да са си доносенки и много, много да им се радвате!

Общи условия

Активация на акаунт