Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 188
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 635
  • offshore & overseas
И аз мисля, че Майчин дом не е подходящ за по-чувствителни бременни  Peace
Скрит текст:
Давам пример ей така, с първото, което се сещам. Аз съм набор 73. Лежа си на кушетката да ми записват тонове, стаята пълна с лекари и сестри. Не знаят, че точно аз със въпросния набор лежа в момента там  Mr. Green Едната сестра чете ЕГН-то ми от купчина документи и вика: "Я па тая моя наборка тръгнала моля ви се да забременява и да ражда, хахаха" Един лекар отговаря: "Ти какво сега, искаш да се похвалиш, че още можеш да забременяваш ли, хохохо. Знаем ние, знаем, нали после ние ще ти правим аборта, че то остава и да родиш на тия години за срамотиите" Идеше ми да им кажа, че това е моето ЕГН и хич не ме е срам, ама си затраях... има ли смисъл?
Аз точно затова, ако се решим на четвърто бебе с лъвю (то най-вече той ако се реши, аз си го искам), ще се навия най-вече ако имам възможност да родя в болница, където гледат на жените като на жени, а не като на добитък (както се е случвало досега и съм преглъщала, но този път не ща). Само ако бременността пак се окаже проблемна и стане ясно, че проблемите не могат да се контролират, тогава вече няма да имам избор. Нищо че съм много по-млада от теб, набор '75 съм, това са си цели 2 години, кой ти ги дава. Joy

ИЛИ

Ако реша да раждам в МД, ще избера екип (вече имам предвид и екипа) и ще гледам да съм пълно перде.

По питанката на Кети, всичко друго ми се вижда що годе възможно (присъствие на бащата, даване на бебето веднага след раждането), но за пъпната връв нещо са се заинатили яко, вижда им се явно голям и неоправдан каприз и дори да избереш екип, в държавна болница ме съмнява да се съгласят. В частна вече не знам.

# 1 636
  • ЕН
И аз мисля, че Майчин дом не е подходящ за по-чувствителни бременни  Peace
Скрит текст:
Давам пример ей така, с първото, което се сещам. Аз съм набор 73. Лежа си на кушетката да ми записват тонове, стаята пълна с лекари и сестри. Не знаят, че точно аз със въпросния набор лежа в момента там  Mr. Green Едната сестра чете ЕГН-то ми от купчина документи и вика: "Я па тая моя наборка тръгнала моля ви се да забременява и да ражда, хахаха" Един лекар отговаря: "Ти какво сега, искаш да се похвалиш, че още можеш да забременяваш ли, хохохо. Знаем ние, знаем, нали после ние ще ти правим аборта, че то остава и да родиш на тия години за срамотиите" Идеше ми да им кажа, че това е моето ЕГН и хич не ме е срам, ама си затраях... има ли смисъл?
Аз точно затова, ако се решим на четвърто бебе с лъвю (то най-вече той ако се реши, аз си го искам), ще се навия най-вече ако имам възможност да родя в болница, където гледат на жените като на жени, а не като на добитък (както се е случвало досега и съм преглъщала, но този път не ща). Само ако бременността пак се окаже проблемна и стане ясно, че проблемите не могат да се контролират, тогава вече няма да имам избор. Нищо че съм много по-млада от теб, набор '75 съм, това са си цели 2 години, кой ти ги дава. Joy

ИЛИ

Ако реша да раждам в МД, ще избера екип (вече имам предвид и екипа) и ще гледам да съм пълно перде.

По питанката на Кети, всичко друго ми се вижда що годе възможно (присъствие на бащата, даване на бебето веднага след раждането), но за пъпната връв нещо са се заинатили яко, вижда им се явно голям и неоправдан каприз и дори да избереш екип, в държавна болница ме съмнява да се съгласят. В частна вече не знам.

леллеее момичета, наистина ли ни имат за стари (аз съм  76 набор). честно казано не се имам за стара, но пък някоя лелка така да се изкаже за нас, които има плащаме заплатите и храним семействата няма да си замълча. ако не сме ние да си плащаме данъците и осигуровките и в същото време да ни изцеждат джобовете до последно какво ще правят с тези от малцинството дето ловят от едно кихане и раждат все едно са топовете от войните ..... няма да мълча на такива изказвания. не съм на 20г да мълча и търпя обидите им. едно време ( преди 10г) когато искахме 3-то дете ме хвана срама, че на 30г искам да стана още един път мама, но сега този СРАМ изчезна .... тях ако ги е срам - мен НЕ. та цели 10г се мъчихме и тъкмо когато си казах КРАЙ с опитите и надеждата взе че се появиха 2-те мечтани чертички. ами ако е първо за дадената жена, ако чак сега е успяла след много препятствия .... да вземе да се свие някъде ли. не съм срещала все още такива доктори и сестри, но ако се случи да чуя такъв коментар едва ли да си замълча, особено ако разбера, че си говорят за моя милост

успех момичета и не трайте обидите им

# 1 637
По тая логика аз съм престаряла за моите 28 години,щото до 30 не съм родила вече 2, по старите стандарти  Joy
Искрено ме възмути историята, не бих замълчала, че ако ще и млада майка, на 20 да съм.Напротив-така бих ги наредила, че хубавичко да се засрамят и да ме запомнят там. Wink
Как може да ги говорят такива, нали уж са лекари-най-хуманната професия, че такива, помагащи да се роди дете.

# 1 638
  • София
Здравейте  Party
Има ли мама от вас която да е приемала синтром, а вече когато бременността е била факт да мине и на инжекции тоест фраксипарин, клексан и пр. Питам, защото ме интересува това че тези неща разреждат кръвта. С 2 сърдечни операции съм и ще се наложи секцио по медицински причини. Тези от вас (ако има такива) някакви опасения имали ли сте? Това прави ли секциото по рисково? И ако има такива мами, вие на кой лекар сте се доверили ? Благодаря предварително  Hug
Аз биех през цялата си бременност Фраксипарин,накрая родих секцио,спряхме Фраксипарина три дни преди секциото и не съм имала проблеми.
 При професор Николов родих,много съм доволна.

# 1 639
Здравейте! Прочетох темата до  91-ва страница, но ми изникнаха някои въпроси:
1. Тази помпа, която е оборотна оправена/подменена ли е вече и изобщо човек може ли да се дореди до нея? От нея кърмата може ли да се дава на бебето, защото имаше различни мнения. Аз се чудя как ще успяват да я стерилизират след всяка родилка, която се е изцедила  #Crazy

2. Има ли лекари, които излизат вска година отпуск по едно и също време? /четох за Дяволов такова нещо/ Аз ще раждам лятото и силно ме интересува темата с отпуските, за да знам към кого да се насоча, ако избраната от мен лекарка не е на разположение.

3. Някоя от вас да е била с тромбофилия и на фраксипарин? Как родихте и спряха ли ви фраксито преди раждането?

Благодаря ви!

# 1 640
  • София
Цвети,помпата си има около 10 шишенца с накрайник,които се стерилизират след всяка родилка,аз лично я пробвах няколко пъти и то за облекчаване и стимулиране на лактацията,бебето ми беше на 8 етаж и каквото изцеждах го хвърлях.

# 1 641
Друг вариант е просто да се купи една обикновена помпа, аз си взех Бертони за 20 лева. Понеже съм ползвала и Авент помпа, разлика не видях  Simple Smile

# 1 642
Благодаря за отговорите. Аз помпа си имам... всъщност няколко  Laughing Но четох, че не дават да храниш бебето с изцедена кърма от лична помпа, защото няма как да се стерилизира. Затова се разтревожих какво ще правя.  искам да давам кърмата, не да я хвърлям заради тъпите помпи. Ще мисля варианти, ако се наложи.

Ако някой има отговор на другите ми 2 въпроса, ще съм много благодарна! Много ме тревожи въпроса с отпуските  ooooh!

# 1 643
Помпата ще ползваш за облекчаване само, а бебето ще кърмиш.

# 1 644
  • offshore & overseas
...1. Тази помпа, която е оборотна оправена/подменена ли е вече и изобщо човек може ли да се дореди до нея? От нея кърмата може ли да се дава на бебето, защото имаше различни мнения. Аз се чудя как ще успяват да я стерилизират след всяка родилка, която се е изцедила  #Crazy
Самата помпа не се стерилизира (тя е електрическа и е за масово ползване), стерилизират се т.нар. „консумативи“. По мое време (февруари 2014 г.) консумативи на заем от МД вечно нямаше. Затова помпата използваха само майките, които си носят собствени консумативи (за което изглежда са били подготвени от преди постъпването), като предполагам са давали тези консумативи за изваряване (демек стерилизация) в болницата. Ако успееш да се договориш (настоявайки), ще ти стерилизират и помпата, че и шишетата. Но всъщност, имаш ли причина да не кърмиш бебето, а да го храниш с изцедена кърма?

Аз самата помолих лъв ми да ми донесе помпата, която имах още от голямата си дъщеря (ползвала съм я бегло в родилния дом и после докато се ориентирам, че то ако кърмиш, дефакто не се налага), и дето се вика ѝ изцедих душичката (много съм доволна, че влезе в употреба, макар и по нетолкова хубав повод). Тя е механична, Авентска, зор е с нея, особено докато ѝ хванеш цаката. Майките, дето се цедяха с електрическата (на Медела), бяха рахат. Аз цедях в началото за облекчение и поддържане на лактацията, а от 15-я ден вече и носех, за да хранят малчунчо. Само ме е яд, че в началото ме домързя и не си запазих смесеното мляко, но пък като знам как големите ми маймунки не искаха да помиришат биберон, реших, че айде, няма да се напъвам и за това. Иначе хладилник имаше, сигурно щях да се наложа и да ми изваряват помпата и шишетата.

2. Има ли лекари, които излизат вска година отпуск по едно и също време? /четох за Дяволов такова нещо/ Аз ще раждам лятото и силно ме интересува темата с отпуските, за да знам към кого да се насоча, ако избраната от мен лекарка не е на разположение.
Предполагам, че има, но никой не може да каже това, освен самите лекари. Не ми се вижда разумно да се избира лекар на този принцип. По-скоро обратното, избери си лекар и се договорете. Ако не се получи, можеш да промениш избора във всеки един момент преди раждането.

3. Някоя от вас да е била с тромбофилия и на фраксипарин? Как родихте и спряха ли ви фраксито преди раждането?
Не съм била третирана за тромбофилия, но познавам майки, които са си инжектирали някой от препаратите. Обичайно се спират в началото на 9-я месец, когато премине опасността от преждевременно раждане (и ако се установи, че бебето не страда от интраутеринна хипотрофия).

По тая логика аз съм престаряла за моите 28 години,щото до 30 не съм родила вече 2, по старите стандарти  Joy
Искрено ме възмути историята, не бих замълчала, че ако ще и млада майка, на 20 да съм.Напротив-така бих ги наредила, че хубавичко да се засрамят и да ме запомнят там. Wink
Как може да ги говорят такива, нали уж са лекари-най-хуманната професия, че такива, помагащи да се роди дете.
Възмутително е, но няма да се впечатлят от твоя справедлив гняв. Лекарите са известни със своя цинизъм, а нашите акушер-гинеколози смятат и че са в правото си да го проявяват, особено когато не си плащаме (допълнително за услугите им).

Всъщност, хората са по-жестоки не толкова по отношение на възрастта (именно заради това, че понастоящем много жени се борят дълги години с безплодието), колкото по отношение на броя на децата. След като родих Николчо (третото ни дете), нашата позната лекарка в МД, чието име нарочно няма да споменавам, на първата визитация ми зададе изключително тъпия въпрос „Докога ще раждаме?“ И това лекарка, която ни е сравнително близка, какво да очакваш от редовия медик? Честно казано, замълчах си, усмихнах се (защото за нея вероятно бе шега), но много ме жегна. Ми, не съм от тия, на които им идва адекватен отговор в самия момент. Често обмислям в ретроспекция какво бих могла да отговоря, за да изляза „победител“, па било то и само морален. Но в оня момент, когато бях току що родила много недоносено бебе и ми беше и бездруго криво и несигурно (още не го бях дори видяла), просто си поплаках и това беше. Cry Мога да родя колкото си искам деца, щом съм преценила, че ще бъда достатъчно добра майка, нали? Вярно че за повечето хора излизането от двудетния модел е шок (вкл. за майка ми и сестра ми), но какво от туй?

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 10:44 от Мяуче

# 1 645
  • София

Цвети, бях през цялата бременност на фраксипарин 0.4.
Последната инжекция я сложих 24 ч. преди секциото, това беше нареждането на анастезиоложката от родилното, през която минах няколко дни преди това.
След секциото късно вечерта в реанимация ми сложиха фраксипарин, вече по-висока доза - 0.6. Като ми беше изписано да бия тази доза още 14 дни след секциото.

# 1 646
Предполагам, че има, но никой не може да каже това, освен самите лекари. Не ми се вижда разумно да се избира лекар на този принцип. По-скоро обратното, избери си лекар и се договорете. Ако не се получи, можеш да промениш избора във всеки един момент преди раждането.

Благодаря за информацията, Мяуче! Относно избора на лекар аз няма да го избирам на принцип кой не е в отпуска. Питах ориентировъчно ако имат някакъв график по принцип, за да не звъня на 10 специалисти и те да ме отрязват или пък още по-зле - да ме поемат и в последния момент да ме метнат на някой техен колега, който аз я одобрявам, я не. Но може би нямат регулярен график на отпуската все пак са много лекари.

Фрида, благодаря ти много! Мен много ме е страх какво ще стане ако нещата тръгнат изведнъж, непредвидено и съм си била фраксито вече.

Мами, а вие звъняяли ли сте по спешност посред нощ на лекарите си? Винаги ми е било ужасно притеснено какво да правя, ако стане нещо нощем. Как да събудя човек в 3ч да речем?  Shocked Ужас! Аз ли не съм наред и съм супер срамежлива и притеснителна или не съм само аз? Уговаряли ли сте се с лекуващия ви за подобни ситуации?

# 1 647
  • offshore & overseas
...Мами, а вие звъняяли ли сте по спешност посред нощ на лекарите си? Винаги ми е било ужасно притеснено какво да правя, ако стане нещо нощем. Как да събудя човек в 3ч да речем?  Shocked Ужас! Аз ли не съм наред и съм супер срамежлива и притеснителна или не съм само аз? Уговаряли ли сте се с лекуващия ви за подобни ситуации?
Аз лично не съм, но само защото не се е налагало. Демек, при мен нещата се случват винаги, преди да настане нощ. hahaha

Редно си е да има такава изрична уговорка, но аз честно си признавам, че ми е страшно неудобно да я правя и досега не съм, а три деца съм родила (явно на късмет).

Моят лекар в Шейново е и той много срамежлив като мен, та се „разбирахме“ с половин уста и често са ставали страхотни недоразумения. Затова съм сигурна, че е хубаво човек ако може, да се пресрамва и да си поставя въпросите. И за да няма пропуски, от тук насетне съм решила да си записвам (не само за гинеколозите, а и по принцип).

Е, ясно, при определени рискове, фраксипаринът си остава докрай (например риск от тромбоза след операцията). Трябва и затова да се посъветваш изглежда.

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 13:12 от Мяуче

# 1 648
Момичета,носите ли цветя за акушерката при изписване на бебето?

# 1 649
Да. И нещо да се почерпят.

Общи условия

Активация на акаунт